Gönderen Konu: Maddi hasarlı kaza 2018 yaris  (Okunma sayısı 1741 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
Ynt: Maddi hasarlı kaza 2018 yaris
« Yanıtla #20 : Haziran 16, 2021, 08:09:45 »
Experlere öyle bir çay içirmeyle işler yürümüyor malesef çünkü sigorta şirketleri herşeyin hesabını tek tek soruyor resim istiyor didik didik araştırıyor,yani değişmeyecek parçayı kimse durduk yere değiştiremiyor,benim klima kompresörü kitlemişti üzerinde darbe izi yok diye vermedi işi bilmesem bastırmasam klimasız kalacaktık experle birbirimize girecektik neredeyse,öte yandan arkadaşımın eşi 2012 Corolla ile kaza yaptı serviste yapıldı radyatörün bacakları kırık şekilde takmışlar 6 ay sonra araç hararet yaptı, radyatör sallana sallana alt hortumu yerinden çıkarmış servise tekrar götürdüm dosya açıldı eski dosya üzerinden aracı yeniden yaptılar.
Benim tecrüben böyle Ümit Bey. Servisin değişecek dediğini değişiyorlar. Zaten parça kırıksa servis değişecek dediyse eksperin kabul etmeme gibi bir lüksü yokki. Müşteri ben olsam tamirli kabul etmem. O radyatörü servis gözden kaçırmıştır yoksa affedeceklerini sanmam. Sonuçta sonradan gidilmiş dosya yeniden açtırılmış, başka yer olsa belki bir sürü uğraştıracaklardı. Servisi çok sevdiğimden değil ama en doğru olanı servis yapıyor bence. Piyasada doğru dürüst usta yok, özelliklede kaporta işinde.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 16, 2021, 08:09:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 16, 2021, 09:48:59 »
Geçmiş olsun fakat tali yoldan çıkmanız sonucunda ana yolda hızlı ilerleyen aracın yavaşlamasına sebep olmak çok büyük bir bencilliktir. Onun yerine sizin hızlıca ana yola çıkıp bir an evvel hız sınırlarına çıkmanız gerekir. Aynı yokuş yukarı çıkana yol verilmesi gerektiği gibi bir görgü kuralıdır. Almanya'da çok uygulanır bunlar ama maalesef ülkemizde yola çıkan herkes yolun sahibi olarak kendilerini düşündüğünden gerideki trafiği düşünmeyerek büyük kuyruklara sebep olurlar. Tali yoldan çıkarken ana yoldaki aracın hızını, kendi hızlanma sürenizi göz önünde bulundurmanız sizin sorumluluğunuz. Bu noktada arkadan gelen durmadı gibi bir söylemle kendinizi haklı çıkarmaya çalışmanız yanlış. Arkadan çarpan her zaman suçludur diye bir kaide bulunmamaktadır.

Kasko bu günler için var, anlaşmalı bir serviste yaptırın. Anlattıklarınıza göre sizin araçta ciddi bir hasar yok sonuçta.

Mutlu anlattıklarına sonuna kadar katılıyorum ama yukarıdaki  kaza farklı sanki. Tali yoldan gelen araç burnunu fazla çıkarmış, ana yoldaki araç da dur(a)madığı için kafa kafaya çarpışma olmuş.. Arkadan çarpma yok diye anladım ben..

2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 16, 2021, 11:32:27 »
Bütün cevap yazanlara çok teşekkür ederim, işte olduğum için ayrıntılı cevapları akşam yazacağım. Bugün bir arkadaşım götürdü aracı, kaskoyu da aradık sanırım ordan yaptıracağız. Bu arada bencilliğim konusunda da üzülerek olayın otoparkta geçtiğini ve diğer tarafın bu denli hızlı gelerek beni gördüğü halde durmadığını belirtmek isterim. Zaten hastane otoparkıydı birçok kişi gördü ve onun çok hızlı geldiğini kendisine de söylediler kendisi de kabul etti. Normal yol olsa haklısınız hızını yavaşlatmasını kimse bekleyemez zaten. Yaşadığım yer itibariyle malesef bu tip trafik magandaları çok fazla, ben 10 yıldır araç kullanıyorum ve bu ilk kazam sırf tali yerden çıkmam sebebiyle kusur bu şekilde verildi polisler de söyledi zaten. Akşam fotoları atacağım. Herkese teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 16, 2021, 12:21:27 »
bence anayoldan gelen durmadi yavaslamadi diye bir sey olmaz herhalde..
Agir kusuru 8 de 6 veya 8 de 7 olarak size veriliyor zannederim.
Size kusur oranini kacta kac olarak verdiler?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007