0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu forumda surekli MMT konularina yorum yapan biri olmak istemiyorum ama MMT beni buna mecbur birakiyor. Özgür bey, maalesef MMT vites böyle, yokuş çıkarken manuele almazsanız araba yığılabilir, eğer yokuşu seri ve giderek hızlanan bir şekilde çıkma durumu yok ise. Bir alternatif yöntem ise kulakçıklardan müdahele etmek. Otomatik modda iken de kulakçıklardan vitesi bir vites aşağı bir vites yukarı düşürebiliyorsunuz. Bunu denediniz mi? Buna alışırsanız, gerektiği durumda vitesi bir düşürerek aracın bayılmasını engelleyebilirsiniz. Bu arada ben benzinli Corolla MMT kullanıyorum. Bu vites türü biraz zahmetli, sürücüden gerektiği yerde müdahele istiyor. Alışmanız biraz zaman alabilir.
keşke kulakçık olsa benim yariste yok malesef. kullanma konusunda benim için sorun yok. manuel'e atıp vites değiştirmek çok basit. ama aracı eşim için aldık. otomatik diye düşünerek. aracı baktığımız gün dik bir yokuş çıktım araçla, klimayı açarak, ama yol uzun olduğundan hızlı çıktım ve bu durumu anlamamıştım. kullandıkça anlıyor insan.
tanıdığım birinde 2008 dizel corolla var ve vites aynı. aynı zamanda dizel 1.3 motor yanlış bilmiyorsam. Onu kullandım asla vites sorunu yaşamadım. otomatikte çok rahat vitesleri ayarlayabiliyor. yokuş - düz farketmiyor. 1.3 dizel motor tabiki daha güçlüdür ama çok tuhaf, madem bu otomobil m/mt vites uygun değil hiç üretmeselerdi. ayrıca 2008 veya 2009 son model yaris 1.0 m/mt kullanıcısı arkadaşımız varsa, izlenimlerini yazarlarsa çok memnun olurum.
Ben sizin aracı değil, fakat Toyota, Citroen Peugeot' nun ortak ürünü olan Peugeot 107'yi epey bir süre kullandım. (Peugeot 107, Citroen C1 ve Toyota Aygo ortak bir proje ürünü, aynı fabrikada üretiliyorlar ve görsel değişiklikler dışında aynı araçlar). Bu araçta sizin aracınızda olan Toyota'nın 998 cc lik motoru ve MMT vitesi kullanılmıştı. Kullandığım araçta sizinkinden de daha hafif bir kasa olmasına rağmen (yaklaşık 150 kg) yazdıklarınızın hepsini gözlemledim. En çok da yokuş çıkarken problem yaşamıştım en başta. Ama şöyle birşeyi gözardı etmemek gerek: MMT vites otomatik vites değil ve öyle davranmasını beklememek gerekli. Özellikle düşük güçlü bir motorla böyle tepki veriyor. Bu kötü birşey değil, yalnızca alışmak gerek, ilk birkaç saatten sonra çok hoşuma gitmişti, ileride durumumuz ikinci bir araca elverirse eşim için kesinlikle düşünürüm demiştim ben...
ayrıca bir şey eklemek istiyorum, otomatik vites kullanmak isteyen bir bayan bu aracı bir denesin, böyle bir aracı almak isteyeceğini hiç zannetmiyorum.
Otomatik vitesin en temel çelişkilerinden birisi mekanik olarak büyük arabalara daha uygun olduğu halde (büyük arabalarda yakıt ekonomisinde fazla fark yaratmaz) pazarlama stratejisi açısından küçük arabalarda daha fazla tercih edilmesi. (Bayan kullanıcılar sayesinde)Dolayısıyla markalar bazı arayışlara giriyorlar..Aracın diğer özelliklerini beğendiniz madem umalım ki eşiniz yokuşlarda manuel kullanmaya alışsın..
Ya şu MMT yi iyice merak ettim doğrusu. Bizim buralarda otomatik ya da tiptronik fazla tercih edilmediğinden fazlaca rastlamıyoruz... Bir denk getirsem hemen kullanacağım... Yani şu gün eşime otomatik ya da tiptronik bir araç alacak olsam Toyota'yı seçmem bu kadar yazılandan sonra...