0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nibk kullanıp memnun olmayan birtek ben varım galiba. Disk ve balatalar ikiside Nibk ve yeni değişti. Her frene bastığımda ıslık sesi çıkıyor. Daha ucuz balatalarda ve disklerde yaşamadığım problemi Nibk disk ve balatalar ile yaşamaya başladım. Islık sesi frenler ısındıktan sonra başlıyor. Sebebi ne olabilir? Balataları çıkarıp atasım geliyor.
Bu kadar karamsar olmayın Telefon görüşmemize istinaden sizin sorununuzun arka ve tek taraftan olması fren disk ve/veya balata kaynaklı olmasından ziyade telefonda açıkladığım gibi dış etken kaynaklı olması muhtemel, sorununuzun çözümü için görüştüğümüz gibi elimizden geldiğince yardımcı olacağımızdan emin olabilirsiniz.
Servisin değişmesi gerekli dediği balatayı değistirmemek yada yetkili servis dışı bir yerde değiştirmek garantiyi bozmazmı ?
E210 kasa için Nıbk harici balata önerisi olan var mı arkadaşlar? fiyatları çok arttığı için nıbk tercih edemiyorum.
NİBK haricinde elbette ismini bilmediğim başka kaliteli markalar vardır,pahalı diyerek almadığınız ürünler aslında totalde diğerine göre daha ucuza geliyor,ucuz olan veya piyasada bir çok araca parça üreten markaların ürünlerinde belirli zaman sonra ses problemi,disk yüzeyinde oyuntu hatta bazen kendi bitmiyor disk bitiyor,metal oranı o kadar yüksekki balatanın disk yüzeyinde oyuntu yapıyor,o yüzden kaliteden şaşmayın seramik balata kullanmaya özen gösterin,İlk bakışta kaliteli ürünün fiyatı yüksek gözükebilir ama sonunda kârlı çıkan siz olursunuz.
haklısın hocam fakat 350 liralık ürün 650 liraya geldi malesef.Alternatiflere yöneldim mecburen.
Textar bakabilirsiniz.
Ufuk bey fren diski daha pahalı derken Nibk balatanın yumuşak olduğunu ve diski minimum derecede tüketeceğini mi kastettiniz?
Bugun tem oto @Ufuk Sönmez (16363) bey den ön ve arka NIBK balata takimi siparis ettim. İnsallah pisman etmez beni bu balatalar. Orjinal balatalarin ses problemini biliyoruz, ben de 2 defa serviste pak kirma ,kanal acma falan yaptirdim ama ses yine de tam kesilmedi. Orjinal balatalar yaza dogru zaten bitecek degisim zamani gelmisti ben de zam gelmeden alayim dedim..Servise az once sordum balatayi kendim getirecegim dedim 200tl iscilik +gerekliyse disk tornalatma250TL de o olur dedi..Arac 32bin km de. Disk tornalatmaya gerek var mi bu km de aracta?
Sanayide çok daha uyguna hallettirin boş yere fazla para bayılmayın. Balatanın bastığı yer oyulurken, diskin en iç ve en dış tarafında çentik kalıyor. Tornalamadan kasıt bu çentiklerin alınması, yüzeyin yeni balata için düzgünleştirilmesi.
Mutlu bey bunu illaki yaptirmak lazim mi yeni balatalar takilmadan once? Bir de 4 diske de mi yaptirmak lazim?