Gönderen Konu: E210 yeni kasa balata önerisi  (Okunma sayısı 7609 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
E210 yeni kasa balata önerisi
« : Haziran 06, 2021, 17:27:53 »
Arkadaşlar Merhaba,

2019 Model Corolla Vision MDS aracımın dün itibari ile 30.000 km bakımını yetkili serviste yaptırdım. Yetkili servisteki arkadaşlar ön balata takımlarının bittiğini ve değişmesi gerektiğini söylediler. Fiyat çok yüksek geldiği için değişimin şuan yapılmasını istemedim.
Dışarıdan birkaç tamirci ve özel servisler ile görüştüm. "bosch, valeo, trw, ferodo, nibk" gibi markalar genel itibariyle çoğu araç sahiplerinin tercihleri arasında kalıyor. Yalnız bu tercihler bazen her araçta aynı sonucu vermiyor olabilir.
Özellikle araştırmama istinaden bosch balatalar çok ses çıkardığı ve sert olduğundan dolayı pek tercih markalarım arasında kalmadı.
Eski alt kasa corollalar ile aynı balatalar mı kullanılıyor açıkçası bilemiyorum.
Son olarak kartal sanayi de sadece toyota ile ilgilenen bir özel servis ile görüştüğümde "zegen" marka balatanın uygun olduğunu ve ses çıkarmadığı için bu ürünü tercih ettiklerini ilettiler. Bu ürünü bilen veya kullanan arkadaşlarım var mıdır?
Corolla aracım için tecrübe edinmiş arkadaşlarımdan önerilerini beklerim. Şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

E210 yeni kasa balata önerisi
« : Haziran 06, 2021, 17:27:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: E210 yeni kasa balata önerisi
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2021, 17:46:31 »
Balatalar çok yönlü değerlendirilmeli, kuru sürtünme, ıslak sürtünme, tuzlu suda sürtünme, ısısı yükselmiş halde sürtünme, soğuk sürtünme, ses, toz, basınç altında elastik şekil değiştirme, ısı dayanımı, karşı parça (disk) ile etkileşimi vs.
Sitemizde Nibk kullanan çok sayıda araç sahibi var ve kullanıcılar büyük çoğunlukla oldukça memnun, sitemizde yorumlarını arayabilirsiniz. Nibk için sitemiz kayıtlı firmalardan Tem Oto Ufuk Bey ile irtibata geçebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2021, 14:59:17 »
Nibk kullanıp memnun olmayan birtek ben varım galiba. Disk ve balatalar ikiside Nibk ve yeni değişti. Her frene bastığımda ıslık sesi çıkıyor. Daha ucuz balatalarda ve disklerde yaşamadığım problemi Nibk disk ve balatalar ile yaşamaya başladım. Islık sesi frenler ısındıktan sonra başlıyor. Sebebi ne olabilir? Balataları çıkarıp atasım geliyor. :(

Bu kadar karamsar olmayın :)

Telefon görüşmemize istinaden sizin sorununuzun arka ve tek taraftan olması fren disk ve/veya balata kaynaklı olmasından ziyade telefonda açıkladığım gibi dış etken kaynaklı olması muhtemel, sorununuzun çözümü için görüştüğümüz gibi elimizden geldiğince yardımcı olacağımızdan emin olabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 07, 2021, 15:57:38 »
Bu kadar karamsar olmayın :)

Telefon görüşmemize istinaden sizin sorununuzun arka ve tek taraftan olması fren disk ve/veya balata kaynaklı olmasından ziyade telefonda açıkladığım gibi dış etken kaynaklı olması muhtemel, sorununuzun çözümü için görüştüğümüz gibi elimizden geldiğince yardımcı olacağımızdan emin olabilirsiniz.
İlginiz için teşekkürler Ufuk Bey. Görüşmemizdeki gibi adım adım ilerleyip sorunu çözeceğiz artık. Belki de dediğiniz gibi problem dış kaynaklı veya üretim kaynaklıdır. Öyle de olmasını umuyorum yoksa şuradandı buradandı derken iş büyüyecek. Sanayiye gitmek söz konusu olunca stres oluyorum :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 07, 2021, 16:46:17 »
93 model arabamda orjinal disklerde NIBK balata kullandım sorunsuz ses vs hiçbir şey yok,daha önce Bosch takılıydı frene basmaya utanıyordum resmen kamyon gibi ötüyordu, teşekkürler ufuk bey.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 250
« Yanıtla #5 : Temmuz 31, 2021, 23:13:17 »
Servisin değişmesi gerekli dediği balatayı değistirmemek yada yetkili servis dışı bir yerde değiştirmek garantiyi bozmazmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6 : Temmuz 31, 2021, 23:24:14 »
Servisin değişmesi gerekli dediği balatayı değistirmemek yada yetkili servis dışı bir yerde değiştirmek garantiyi bozmazmı ?

Hayır garantiyi bozmaz ancak fren ile ilgili bir şikayetiniz olduğunda dışarıda kullandığınız ürünü bahane edebilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2021, 01:41:04 »
E210 kasa için Nıbk harici balata önerisi olan var mı arkadaşlar? fiyatları çok arttığı için nıbk tercih edemiyorum.
İyilik yapar gibi görünmeyin...Iyilik yapın,görünmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2021, 09:01:31 »
E210 kasa için Nıbk harici balata önerisi olan var mı arkadaşlar? fiyatları çok arttığı için nıbk tercih edemiyorum.
NİBK haricinde elbette ismini bilmediğim başka kaliteli markalar vardır,pahalı diyerek almadığınız ürünler aslında totalde diğerine göre daha ucuza geliyor,ucuz olan veya piyasada bir çok araca parça üreten markaların ürünlerinde belirli zaman sonra ses problemi,disk yüzeyinde oyuntu hatta bazen kendi bitmiyor disk bitiyor,metal oranı o kadar yüksekki balatanın disk yüzeyinde oyuntu yapıyor,o yüzden kaliteden şaşmayın seramik balata kullanmaya özen gösterin,
İlk bakışta kaliteli ürünün fiyatı yüksek gözükebilir ama sonunda kârlı çıkan siz olursunuz.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 19, 2021, 20:48:06 »
NİBK haricinde elbette ismini bilmediğim başka kaliteli markalar vardır,pahalı diyerek almadığınız ürünler aslında totalde diğerine göre daha ucuza geliyor,ucuz olan veya piyasada bir çok araca parça üreten markaların ürünlerinde belirli zaman sonra ses problemi,disk yüzeyinde oyuntu hatta bazen kendi bitmiyor disk bitiyor,metal oranı o kadar yüksekki balatanın disk yüzeyinde oyuntu yapıyor,o yüzden kaliteden şaşmayın seramik balata kullanmaya özen gösterin,
İlk bakışta kaliteli ürünün fiyatı yüksek gözükebilir ama sonunda kârlı çıkan siz olursunuz.
haklısın hocam fakat 350 liralık ürün 650 liraya geldi malesef.Alternatiflere yöneldim mecburen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 802 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 19, 2021, 22:01:31 »
haklısın hocam fakat 350 liralık ürün 650 liraya geldi malesef.Alternatiflere yöneldim mecburen.

Textar bakabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #11 : Aralık 20, 2021, 00:30:02 »

Haklısınız maalesef, keşke kur ve maliyetler olduğu yerde kalsaydı, biz de daha uzun süre maliyetleri tolere edebilseydik ama mümkün olmadı ve olacak gibi de görünmüyor maalesef.

Textar bakabilirsiniz.

Textar şu an ülkemizde satışını bulamadım, çin menşe demir tozu yığını fason üretim ürünler dışında NIBK'den daha uygun fiyatlı bir ürün yok şu an ülkemizde, fren balatası ülkemiz koşullarında pahalı olabilir evet ama fren diski daha da pahalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 14, 2022, 16:24:43 »
Ufuk bey fren diski daha pahalı derken Nibk balatanın yumuşak olduğunu ve diski minimum derecede tüketeceğini mi kastettiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 14, 2022, 21:55:37 »
Ufuk bey fren diski daha pahalı derken Nibk balatanın yumuşak olduğunu ve diski minimum derecede tüketeceğini mi kastettiniz?
Aynen öyle, NIBK balatayı bir sefer kullandım ve sonuç mükemmeldi daha önceki balatalar da disk yüzeyinde oyuntu oluşurken NIBK balata da disk tertemiz kalmıştı,zaten aracı sattım ve alan kişi hâlâ aynı balatayı kullanıyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 18, 2022, 14:40:04 »
Bugun tem oto @Ufuk Sönmez (16363) bey  den ön ve arka NIBK balata takimi siparis ettim. İnsallah pisman etmez beni bu balatalar. Orjinal balatalarin ses problemini biliyoruz, ben de 2 defa serviste pak kirma ,kanal acma falan yaptirdim ama ses yine de tam kesilmedi. Orjinal balatalar yaza dogru zaten bitecek degisim zamani gelmisti ben de zam gelmeden alayim dedim..Servise az once sordum balatayi kendim getirecegim dedim 200tl iscilik +gerekliyse disk tornalatma250TL de o olur dedi..

Arac 32bin km de. Disk tornalatmaya gerek var mi bu km de aracta?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 18, 2022, 14:47:18 »
Bugun tem oto @Ufuk Sönmez (16363) bey  den ön ve arka NIBK balata takimi siparis ettim. İnsallah pisman etmez beni bu balatalar. Orjinal balatalarin ses problemini biliyoruz, ben de 2 defa serviste pak kirma ,kanal acma falan yaptirdim ama ses yine de tam kesilmedi. Orjinal balatalar yaza dogru zaten bitecek degisim zamani gelmisti ben de zam gelmeden alayim dedim..Servise az once sordum balatayi kendim getirecegim dedim 200tl iscilik +gerekliyse disk tornalatma250TL de o olur dedi..

Sanayide çok daha uyguna hallettirin boş yere fazla para bayılmayın. Balatanın bastığı yer oyulurken, diskin en iç ve en dış tarafında çentik kalıyor. Tornalamadan kasıt bu çentiklerin alınması, yüzeyin yeni balata için düzgünleştirilmesi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 18, 2022, 14:54:00 »
Sanayide çok daha uyguna hallettirin boş yere fazla para bayılmayın. Balatanın bastığı yer oyulurken, diskin en iç ve en dış tarafında çentik kalıyor. Tornalamadan kasıt bu çentiklerin alınması, yüzeyin yeni balata için düzgünleştirilmesi.
Mutlu bey bunu illaki yaptirmak lazim mi yeni balatalar takilmadan once? Bir de 4 diske de mi yaptirmak lazim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 18, 2022, 15:14:35 »
Mutlu bey bunu illaki yaptirmak lazim mi yeni balatalar takilmadan once? Bir de 4 diske de mi yaptirmak lazim?

Sizin araçta arkalar daha değişmez. Önler bitmiştir sadece. Sanayide gösterin ustaya daha götürür mü götürmez mi söyler 30bin km. balata için az geldi. Tornayı da söylerler olması gerekip gerekmediğini, balata yüzeyine bağlıdır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 18, 2022, 15:21:10 »
Anladim.. en son bakimda servis ön balatalarin bi 5bin km daha gidebilecegini soylemisti zaten..Yazin tatile cikmadan once nasipse insallah gosterip ona gore taktiririm..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 18, 2022, 19:32:07 »

32 binde olan bir araç için, balatalar 5 bin daha gider, denilmesi garip değil mi? Balatanın 35-40 binde bu kadar çabuk bitmesi normal değil gibi. Eski aracım Astra'da orijinal ön balataları 90 binde değiştirmiştim. Corolla'da bu kadar çabuk bitmesine şaşırdım. Eğer böyleyse benim de değiştirme vaktim gelmiş.
O