Gönderen Konu: Yaris Hybrid Batarya Problemi...  (Okunma sayısı 6163 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Yaris Hybrid Batarya Problemi...
« : Haziran 03, 2021, 00:14:38 »
Herkese iyi geceler dilerim. 2015 Yaris hybrid var bende. 101 bin km oldu hybrid motor arıza verdi ve çalışmıyor. Yetkili servise gösterdiğim zaman bataryanin ömrünün bittiğini, batarya-motor fanı- beyin olarak 25 bin TL bir fiyat verdiler. Yalan olmasın guvenemedim bu kadar arıza olacağını söylediğinde. Fiyatı da malum fazla geldi şu zamanda. Başından böyle bir durum geçen ve nasıl bir çözüm bulduğunu paylaşabilecek arkadaşlar varsa sevinirim. Kazasız yolculuklar.

Toyota Club Türkiye

Yaris Hybrid Batarya Problemi...
« : Haziran 03, 2021, 00:14:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid Batarya Problemi...
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2021, 07:51:48 »
Arıza kodu ne imiş?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2021, 08:46:48 »
Nasıl yani? Hangisi bozuk? 3'ü birden mi değişmek zorunda ? Araba hiç mi çalışmıyor ?
(Batarya 2000 dolar civarı galiba, eskiden öyleydi , aldığımızda dolar düşüktü bu fiyat çok gelmemişti bana , şimdi çok oldu tabii, fakir bir ülke olduk artık )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2021, 18:12:59 »
6 yıl, özellikle şarj-deşarj döngüsü koruma odaklı tasarlanan bir sistemde NiMh hücreler için oldukça kısa bir süre. Ahmet yöneticimizin belirttiği gibi hata kodu ile yorumlama daha sağlıklı olur. Tayfun Bey'in belirttiği gibi maalesef dış teminli (yerli teminlilerde de durum pek farklı değil) komponentlerde çok yüksek rakamlar ortaya çıkabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2021, 21:48:37 »
2000 usd ve kdv ile 25.000 tl rakamı bulmak anlaşılıyor gibi ancak bizim gibi orta ve orta alt gelir grubu olan kişiler için bu kadar erken zamanda böyle arıza vermesi ve yüksek maliyeti hybrid araçlardan uzak kalınmasını tetikler,rakamlar böyle ise hybrid ve elektrikli arabaların bizde yaygınlaşması güç olacaktır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2021, 22:05:17 »
Araç 5+5 yıl garantili değilmi?
Corolla hybrit satışında danışman garanti süresi hakkında bataryalar 10 yıla kadar garanti kapsamında demişti,
Bence siz Ahmet beye arıza kodunu iletin daha net yorum yapar kendisi,servisler arıza gideriminde garanti iş olsun diye  sistemde ne varsa hepsini değiştiriyor,belki başka bir sorun olabilir daha düşük müdahale ile kurtulabilir,6 yıl hybrit bataryaları için çok kısa süre,ilk nesil prius'lar bile 10 yılın üzerinde kullanım sergileyenler var.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 03, 2021, 22:09:00 »
Pil degisecek dedikleri,
Kuvvetli muhtemel bir veya birkac hucre ölmüştür.

Hangiler ölü, anlayıp, çıkma hücre bulup, ekonomik şekilde kurtarma ihtimali yüksek, ama kod u bilmem lazim.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 04, 2021, 09:36:24 »
Ben aracı alırken normali ile hibridi arasındaki fiyat farkını benzinden tasarruf ederek çıkartacağımı düşünüp aldım. Ancak pil hesabı buna dahil değildi , pili de hesaba katarsan ciddi ciddi zarara girmiş oluyorum. En az 120 bin km yapması lazım ki kafa kafaya gelsin , ondan sonra kazançlı olacak. Eğer durum buysa kötü bir yatırım yapmışım demek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2021, 09:51:55 »
Ben aracı alırken normali ile hibridi arasındaki fiyat farkını benzinden tasarruf ederek çıkartacağımı düşünüp aldım. Ancak pil hesabı buna dahil değildi , pili de hesaba katarsan ciddi ciddi zarara girmiş oluyorum. En az 120 bin km yapması lazım ki kafa kafaya gelsin , ondan sonra kazançlı olacak. Eğer durum buysa kötü bir yatırım yapmışım demek.
Aracınızın bil soğutucu fanlarını ara ara temizlerseniz sıkıntı çıkacağını sanmıyorum, bataryaların düşmanı yüksek ısıdır,Ahmet Bey'in belirttiği gibi bazı durumlarda sadece hücre değişimi ile hizmet etmeye devam edebiliyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 04, 2021, 15:37:14 »
Bu gün bir haberde Avrupa ülkelerinde çevre korunmasına destek için araç başı 1000-7000 Euro verildiği anlatılıyordu,çevreyi korumak için hybrid veya elektrikli araç alanların korunması ve teşvik edilmesi gerekiyor ki sonradan böyle pil vs masraflar çıkınca başından beri tüketici korunmuş olsun,biz de ise tam tersine 1.8 motordan dolayı ek vergi vs çıkıyor,fabrikalara atıklar için filtre taktırılmadı,buyrun işte müsilaj sorunu,Marmara denizi öldü,bilim insanları temizlenmesi çok güç diyorlar,kimbilir maliyeti ne olacak?Ölü balıklar,yengeçler..denize sıfır ama denize girilemeyen yazlık evler,kıyılar vs vs..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 04, 2021, 19:40:33 »
Bu gün bir haberde Avrupa ülkelerinde çevre korunmasına destek için araç başı 1000-7000 Euro verildiği anlatılıyordu,çevreyi korumak için hybrid veya elektrikli araç alanların korunması ve teşvik edilmesi gerekiyor ki sonradan böyle pil vs masraflar çıkınca başından beri tüketici korunmuş olsun,biz de ise tam tersine 1.8 motordan dolayı ek vergi vs çıkıyor,fabrikalara atıklar için filtre taktırılmadı,buyrun işte müsilaj sorunu,Marmara denizi öldü,bilim insanları temizlenmesi çok güç diyorlar,kimbilir maliyeti ne olacak?Ölü balıklar,yengeçler..denize sıfır ama denize girilemeyen yazlık evler,kıyılar vs vs..
Bugün maalesef telef olmuş bir yunus yavrusu gördüm. Kıyı balıkçılığı kanunu var, belli boydan küçük balıklar tutulamaz, aynı türden belli kg. dan fazla tutulamaz v. diye. Ancak balık tutanlara denk gelirseniz, gümüş balığı boyutlarında İstavritleri görebilirsiniz, denetleme!? Sarıkanat, Çinekop'un kesinlikle tezgahlarda satılmaması ve tutulmaması gerekir, en azından Lüfer haline gelmeleri sağlanmalıdır. Dün oldukça iyiydi ancak sonraları bugün hiç düşünülmedi, yarını ise artık kimse umursamıyor gibi hareket ediliyor.

Aslında bu sürecin bu şekilde olacağını sitemizde bir çok defa dile getirmiştik.

Hücre bazında değişimde, değiştirilecek hücrelerin yerine konacakların kesinlikle mevcut hücreler ile benzer performans düzeyinde olması gerekir sistemin sağlıklı ömrü açısından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 04, 2021, 20:24:02 »
fabrikalara atıklar için filtre taktırılmadı,buyrun işte müsilaj sorunu,Marmara denizi öldü,bilim insanları temizlenmesi çok güç diyorlar,kimbilir maliyeti ne olacak?Ölü balıklar,yengeçler..denize sıfır ama denize girilemeyen yazlık evler,kıyılar vs vs..

Yapılması olası bazı projeleri pozitifleştirmek için oynanan bir oyun mu? diye düşünmüyor değilim, yada benim kalbim kararmış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 04, 2021, 20:29:41 »
Bu yaris hybridlerde var bi sorun. Arkadaşımda da var 2015 yaris hybrid. 55 binde. Pillerini ölçtük ve çok az bir kayıp gördük. Arkadaşım bugün serviste pil garantisini 300₺‘ye uzattı. Servis danışmanı da yarislerde pil değişimlerinin yapıldığını belirtti. Fiyat 17 bin tl. Burada anlamadığım fan ve beyin değişimi. Beyin neden değişir ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 04, 2021, 20:38:30 »
Bu yaris hybridlerde var bi sorun. Arkadaşımda da var 2015 yaris hybrid. 55 binde. Pillerini ölçtük ve çok az bir kayıp gördük. Arkadaşım bugün serviste pil garantisini 300₺‘ye uzattı. Servis danışmanı da yarislerde pil değişimlerinin yapıldığını belirtti. Fiyat 17 bin tl. Burada anlamadığım fan ve beyin değişimi. Beyin neden değişir ki?
Yetkili servisler değişim yaparken paket olarak komple değişim yaparlar,adı üstünde "değişim" tamir değil !
Bir bakıma yapılan işi risk etmezler.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 04, 2021, 21:02:54 »
Yetkili servisler değişim yaparken paket olarak komple değişim yaparlar,adı üstünde "değişim" tamir değil !
Bir bakıma yapılan işi risk etmezler.

Evet biliyorum ama bu fazla. İnverter, converter, kablolar, elektrik motorları,  gibi bir çok parça daha var. Garanti olsun diye onları da mı değiştirelim yani.  Pil garantisi uzatılırken acaba buna beyin de dahil mi? Uyanıklık yapıp biz sadece pili garanti kapsamına almıştık demesinler?

Mesaj Birleştirildi: Haziran 04, 2021, 21:05:42

6 yıllık arabanın pillerinin bozulması bence büyük olay. Toyota’nın buna sahip çıkması lazım. Aracın %10’u değerinde bir değişim söz konusu. Bozulma nedeni sıcaklık ve sert frenleme ve gazlama ile pillerin yüksek alıma maruz kalması da sebep olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #15 : Haziran 04, 2021, 22:27:08 »
Uyanıklık yapıp biz sadece pili garanti kapsamına almıştık demesinler?

Aynen, düşündüğünüz gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 04, 2021, 23:14:27 »
Pil degisecek dedikleri,
Kuvvetli muhtemel bir veya birkac hucre ölmüştür.

Hangiler ölü, anlayıp, çıkma hücre bulup, ekonomik şekilde kurtarma ihtimali yüksek, ama kod u bilmem lazim.

Servislerde hataları döküman şeklinde müşteriye vermeleri gerekmez mi? Yurt dışında bu yasal bir şeymiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #17 : Haziran 04, 2021, 23:25:51 »
Servislerde hataları döküman şeklinde müşteriye vermeleri gerekmez mi? Yurt dışında bu yasal bir şeymiş

Yetkili serviste hücre değişimi yapılmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #18 : Haziran 05, 2021, 00:04:51 »
6 yıl, özellikle şarj-deşarj döngüsü koruma odaklı tasarlanan bir sistemde NiMh hücreler için oldukça kısa bir süre. Ahmet yöneticimizin belirttiği gibi hata kodu ile yorumlama daha sağlıklı olur. Tayfun Bey'in belirttiği gibi maalesef dış teminli (yerli teminlilerde de durum pek farklı değil) komponentlerde çok yüksek rakamlar ortaya çıkabiliyor.
önce bataryanin bitik olduğu batarya ile beraber motor fanının beraber değişmesi gerektiğini söyledi. Beyini ise bunlae değiştikten sonra değişebilme.ihtimali var dedi

Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 05, 2021, 00:05:41[/time]
Nasıl yani? Hangisi bozuk? 3'ü birden mi değişmek zorunda ? Araba hiç mi çalışmıyor ?
(Batarya 2000 dolar civarı galiba, eskiden öyleydi , aldığımızda dolar düşüktü bu fiyat çok gelmemişti bana , şimdi çok oldu tabii, fakir bir ülke olduk artık )
Ahmet bey kusura bakmayın geç döndüm. Yarın arıza kodunun olduğu evraka bakıp söylerim.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2021, 00:09:20
Araç 5+5 yıl garantili değilmi?
Corolla hybrit satışında danışman garanti süresi hakkında bataryalar 10 yıla kadar garanti kapsamında demişti,
Bence siz Ahmet beye arıza kodunu iletin daha net yorum yapar kendisi,servisler arıza gideriminde garanti iş olsun diye  sistemde ne varsa hepsini değiştiriyor,belki başka bir sorun olabilir daha düşük müdahale ile kurtulabilir,6 yıl hybrit bataryaları için çok kısa süre,ilk nesil prius'lar bile 10 yılın üzerinde kullanım sergileyenler var.
sizin düşündüğünüz gibi bende öyle düşünerek gittim. Garanti kapsamı o kadar olmadığı pil ömrünün ortalama 10 yıl olduğunu, 6-7 sene de gelen araçlar olduğunu söylediler. Ben her ihtimale karşı peki herşeyi değiştirelim desem onların garantisi ne kadar dedim. 2 yıl dediler. Bakımlı bir şekilde kullanılsa bile 2 sene sonra bozulduğunda yine böyle bir fiyat çıksa bence çok zor bir durum olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 05, 2021, 09:17:26 »
Ben her ihtimale karşı peki herşeyi değiştirelim desem onların garantisi ne kadar dedim. 2 yıl dediler. Bakımlı bir şekilde kullanılsa bile 2 sene sonra bozulduğunda yine böyle bir fiyat çıksa bence çok zor bir durum olur.

Hybrid olayı tamamen safsata, bu arabalar çöp demekle eşdeğer bir şey bu.