0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlarAraç 2010 6 ileri vites beniznli ve lpg li 5 veya 6.vites farketmiyor 80/100 km hız aralığına şanzımandan diyyyyyyyyy diye bi ses geliyor.ayagımı gazdan çekinde ses kesiliyor basınca geri geliyor. Forumda benzer bi konu bulamadım.Ustayı arayıp sordum diferansiyelden gelebilir dedi Sizler ne dersiniz?
Araç 101 binde.şanz yağ degisimi bin km once degisti.yag degsm oncesi ve sonrası ses aynı
yağ 75/90 kullanıldı Tokay bey
Benzer ses sadece 6. viteste 85-100 arası hızlarda ve sadece gaza basarken yaklaşık 25 bin km dir benim araçtan da geliyor. Geçen senelerde araştırdığımda toyotaların bir kısmında bu sesin normal olduğu söyleniyordu. 25 bin km dir gelen seste artma ya da azalma olmadı aynı şekilde devam ediyor. Araç 2011 1.33 corolla
Evet Ufuk bey. 85-100 aralığında geliyor.Artma azalma yok. Çözüm vardır illa ki?
Mehmet bey siz aracı sifht ışığına göremi kullanıyorsunuz?Eğer öyle kullanıyorsanız ve bu sesi duyuyorsanız gayet normal çünkü 85 - 100 km hızlar 5. Ve 6. Vites için düşük hızlardır,motor bu hızlarda hâlâ 4. Vitesin devir aralığında olur ve düz yolda bu hızda ancak 5. Vites için uygun olur,6 ileri araçlar biraz daha farklı kullanım gerekiyor, ayriyeten manuel araçlarda devamlı uzun yolda saatlerce aynı vitesi kullanmak dişlinin hafiften yanmasına sebeb olur o yüzden usta şoför abilerimiz arada vites değiştirip dişlinin soğumasına izin vermemizi isterdi,bence sizin aracın şanzımanında sıkıntı yok.