Gönderen Konu: Kaza hasar dosyası hakkında sorularım var ?  (Okunma sayısı 3195 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '12
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Kaza hasar dosyası hakkında sorularım var ?
« : Nisan 21, 2021, 16:23:20 »
Arkadaşlar merhaba, bugün kaza yaptım aracımda hasar var. Kaskom yok sadece zorunlu trafik sigortam var. Dosya açtırdım arabayı ustaya bıraktım. Hata oranı doğrultusunda bana masraf çıkacak ama ben kasko yaptırsam geriye yönelik olur mu ? Yoksa tramerin çıkmasını mi beklemeliyim ?

Toyota Club Türkiye

Kaza hasar dosyası hakkında sorularım var ?
« : Nisan 21, 2021, 16:23:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaza hasar dosyası hakkında sorularım var ?
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2021, 16:33:58 »
Geriye dönük kasko yaptıramazsınız,yapan olsa bile suç olur.Trafik sigortasından rapora göre yüzdesi oranında karşılanacak kısım haricini ödersiniz. Tramer kayıtlarda olacak size ödemelerde faydası olmaz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2021, 16:36:40 »
Arkadaşlar merhaba, bugün kaza yaptım aracımda hasar var. Kaskom yok sadece zorunlu trafik sigortam var. Dosya açtırdım arabayı ustaya bıraktım. Hata oranı doğrultusunda bana masraf çıkacak ama ben kasko yaptırsam geriye yönelik olur mu ? Yoksa tramerin çıkmasını mi beklemeliyim ?

bu saatten sonra ne zaman yaptırırsanız yaptırın kasko geriye dönük işlemez...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2021, 16:45:27 »
geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2021, 16:54:46 »
arkadaşalr öyle de canım yeni yeni yanmaya başladı ya. dünya masraf çıktı. artık ne kadar usta da bekler orasıda muamma. koronodan yasaklardan experlerde pek gelmiyor diyor usta. insallah kısa sürede çözeriz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2021, 19:51:21 »
Geçmiş olsun.
Şöyle düşünün, siz sigorta şirketisiniz ve bu durumda ne yapardınız (sigorta şirketlerinin hataları bir yana).
Diğer taraftan, örneğin bir araç alacak olsanız, tramer bilgilerinin olmasını istersiniz, yoksa bu bilgilerin gizlenmesini mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 21, 2021, 20:31:29 »
Öncelikle geçmiş olsun,tuttuğunuz kaza tespit raporunda alttaki açıklama kısmında ne yazdınız karşı taraf hatasını kabul eden açık beyanda bulundumu?
Varsa raporun görseli paylaşırsanız daha net yorumlar yapılır,geriye dönük işlem yapılmaz işin sahtekarlığı yapılırsa da kul hakkına girer buda en kötü durumdur,işin hukuki boyutu da var,en kötü ihtimalle suç oranı size fazla çıkarsa parçaları çıkma alırsınız.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 26, 2021, 14:43:30 »
Arkadaşlar resimde gördüğünüz gibi benim aracım A aracı. Avm çıkışı gibi kısa mesafeli bir cadde. O caddenin karşı tarafına geçecektim. Çarpıştığımız araç ise daha uzun ve geniş olan caddeden karşı tarafa geçmekte idi. Benim aracım önden vurdu onun kapısına ve de onunla aynı yol doğrultusuna döndü. Kaputumda bayağı kayma var. Onun araçta pek bir şey olmamasına rağmen nasıl oluyorda benim araçta bu kadar ciddi hasar meydana geliyor ? Benim hızlı olmamdan dolayı mı yoksa onun hızlı olmasından dolayı mı? Ben araçtan inip neden hızlı geliyorsunuz dediğimde o da bana sen hızlı geliyorsun dedi. Halbuki benim çıktığım cadde çok kısa mesafeli ve ne kadar hızlı gelebilirim ki o yoldan ? Ayrıca sağdaki aracın geçiş üstünlüğü yok mu ? Tutanağa açıklama kısmına bana soruyor ne yazayım diye. Bende ne yazarsan yaz beni ilgilendirmez dedim. Ben hızlı gelmesinden dolayı çarpıştık dedim. Ben öyle yazınca o da hızlıca ve dikkatsizce bana vurdu dedi. Exper raporu caddeye göre mi düzenler. Sonuçta dediğim gibi aracın bu kadar hasar almasına anlam veremedim ben..
https://www.resimag.com/i/025a125f04f8
https://www.resimag.com/i/4970aea65e42

Mesaj Birleştirildi: Nisan 26, 2021, 14:51:34
https://ibb.co/PgX8JYk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2021, 14:48:22 »
yeni konu açtım üstatlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2021, 14:54:05 »
Tam emin olmamakla birlikte, B aracı cadde üzerinde ilerliyor,  sizin gittiğiniz yol  eğer sokak ise, geçiş üstünlüğü cadde üzerindeki araçta.  Yok ikisi de cadde ise muhtemelen  8/4  -  8/4 olarak verirler.  Onun  sigortası sizin aracı, sizin  sigortanız da karşı aracı yaptırır. Tabi ki kaskolarınız devreye girmez se.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2021, 15:09:58 »
B aracının bulunduğu cadde genişliği daha fazla,A aracının olduğu ise sokak görünümünde daha dar,8/2-8/6 olarak değerlendirilebilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2021, 15:11:16 »
hocam 2 side cadde olarak geçiyor. ama benim çıktığım cadde kısa dediğim gibi avm var arkada çıkışı sayılır. bende kasko yok da. Benim kafama takılan aracım nasıl bu kadar hasar aldı?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 26, 2021, 15:13:52
hocam 2 side cadde olarak geçiyor. ama benim çıktığım cadde kısa dediğim gibi avm var arkada çıkışı sayılır. bende kasko yok da. Benim kafama takılan aracım nasıl bu kadar hasar aldı?

tokay hocam 8/2 kime 8/6 kime verilir.
birde sbm de Son İşlem Tarihi:26/04/2021 13:44 diyor ama rapor felan yok. tramer sonucunu nereden takip edeiblirim. Karsı tarafın sigortasında da ilerleme yok hala. Eksper açık evrak kısmı kapalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2021, 15:41:43 »
Benim kafama takılan aracım nasıl bu kadar hasar aldı?

Kazanın resimlerini koyabilirseniz daha fazla fikir oluşacaktır.  Hasar alma olayına gelince, araçların çarpışma şekilleri, hızları, açıları, darbenin aracın hangi tarafına geldiği gibi bir sürü faktör var bunu belirleyen. 
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1900
  • Model Yılı: '20
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 26, 2021, 16:47:34 »

Mesaj Birleştirildi: Nisan 26, 2021, 15:13:52
tokay hocam 8/2 kime 8/6 kime verilir.
birde sbm de Son İşlem Tarihi:26/04/2021 13:44 diyor ama rapor felan yok. tramer sonucunu nereden takip edeiblirim. Karsı tarafın sigortasında da ilerleme yok hala. Eksper açık evrak kısmı kapalı.
İkisi de cadde olarak geçiyorsa sağdan gelene geçiş üstünlüğü vardır. Bu durumda sağdan gelen 8/2, diğer araç 8/6(asli) kusurlu sayılır.
2020 Corolla 1.6 Dream MDS Kar Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 26, 2021, 16:54:23 »
Geçmiş olsun. Eğer ikisi de caddeyse ve caddenin birinde yol bölünmesine dair sarı çizgi yoksa sağdan gelenin önceliği vardır.

Aracınız neden fazla hasar aldı konusuna gelirsek siz, karşı araca kapı ve direklerden vuruyorsunuz, o araç hızlıysa size daha fazla hasar verecektir. Tahminime göre  O sizden daha hızlı olduğu için sizi kendi yönüne çevirmiş, Siz hızlı olsaydınız sizin yerinize o araç dönerdi ve daha fazla hasarı olurdu diye düşünüyorum.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 26, 2021, 17:01:26
Şimdi haritadan 199. Cadde olarak baktım da 187. Cadde Erciyes İş Merkezine giden yol sanırım. Çift sarı çizgi var. Eğer 187. Caddede karşı araç varsa 8/8 siz kusurlu olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 26, 2021, 19:22:51 »
Erhan hocam teşekkürler. Sizde google mapsden bakmışssınız 2'si de cadde olarak geçiyor ancak benim çıktığım cadde çok kısa mesafede, vuran aracın çıktığı cadde ise boydan boya uzun gördüğün gibi. Yolda herhangi bir sarı ya da beyaz çizgi yok. Konrolsüz kavşak diye geçiyor burası.
Ben de onu demeye çalışıyorum. En azından benden yavaş olsa vurduğumuzda benim aracım onun istikametine doğru 90 derece dönmezdi diye düşünüyorum. Ben adama neden bu kadar hızlı gidiyorsun dediğimde o da bana sen benden hızlı geliyorsun dedi. Mantıken ben hızlı olsam aracım dönmezdi diye düşünüyorum kaldı ki aracıma verdiği zarar ciddi anlamda hasar oluşturdu.
Bu durumda eksper bütün bunları göz önünde bulundurup benim lehime karar vermesi gerekmiyor mu ?
Biraz kanun araştırması yaptım; 2 tarafta cadde olduğu için ve ben sağda olduğum için geçiş önceliği bende ama bende de kusur dikkatsizce çıkmam.
Eksper aracın zararını görüp karşı tarafın daha hızlı olduğunu illaki anlar sanırım ? Ve buna göre mi kara verecek ?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 26, 2021, 19:38:58
İkinci yorumunuzu yeni gördüm. Siz diyene kadar orada sarı çizginin varlığından bile haberim yoktu. Maps'de de zaten çok silinik çıkmış. Kaza resimlerine baktım tam ortada dediğiniz gibi çift sarı çizgi var ama yok denecek kadar az. Seyir esnasında kimsenin o çizgiyi görüp farketmesine imkan yok tamamen silinik duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 26, 2021, 20:42:55 »
Siz yola çıkış yapmışsınız;diyelim 30 km ile ve diyelim ki öbür araçta 40 km,sizin vurduğunuz yer diğer aracın kapı ve direkleri sağlam kısım,yani sizin araç sol far,çamurluk kısmından darbe almış oluyor, ve sizi o yöne diğer araç ile aynı yöne çevirmiş oluyor,çamurluk far yönü baskılayınca motor kaputu da biraz kalkmış ve sağa doğru kaymıştır,eğer siz 1-2 metre daha ileriye çıkmış olsaydınız,öbür araba sizin olduğunuz kapıdan bodoslama girecek ve size bir şeyler olacaktı ve hasarlar daha büyük olacaktı ,tahminen 8/6 size ve 8/2 karşıya verir umalım da 8/4-8/4 verilsin. Tramere gelince öyle hemen çıkmıyor,zaman alacaktır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 26, 2021, 22:04:22 »
Tokay hocam dediğiniz gibi ben önce girmiş olsaydım daha kötü sonuçlanabilirdi, direkt benim olduğum kapıdan o hızla girecekti, diyecek söz bulamıyorum bu konuda.....
Sigorta sitelerinde eksper raporu tramere verince 1-3 iş günü içinde tramer çıkar yazmışlar. Bugün 13.00 civarı eksper raporu tramere vermiş. Sigorta sitelerinde yazan bilgilere göre en geç perşembe 13 civarında tramer çıkması lazım ama yasak girdi. Yasaklardan dolayı erken çıkma ihtimali olur mu bilemiyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 26, 2021, 22:45:54 »
Eksper değerlendirmesi neticesinde sigortalar arasında hasar anlaşması yapar ve size bir mesaj gelecektir. Mesaj neticesinde hasar oranına itiraz hakkınız ve emin olmamakla birlikte bir süreniz olması lazım.  Gelecek mesajı örnek olarak ekledim aşağıya.

Tramer çıkması bir tarafa karşı araç marka model neydi. Sizi üzmek istemem ama hata size verilirse (ki büyük oranda sizde görünüyor) hata oranında değer kaybı davası ile karşılaşma ihtimaliniz var. Buna karşı da hazırlıklı olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 26, 2021, 22:53:56 »
Öncelikle geçmiş olsun,
Hata payı kime verilirse verilsin kişiden bir meblağ çıkmaz çünkü sigorta ve kasko bunun için vardır,eğer kasko yoksa ve kusurlu olarak siz çıkarsanız kendi aracınızı cebinizden yaptırmak durumunda kalırsınız,kasko varsa sıkıntı yapmaya gerek yok cana geleceğine mala paraya gelsin,can sağ olduktan sonra mal yerine gelir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.