Gönderen Konu: Avensis T27 Park Freni Arızası  (Okunma sayısı 4444 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 172000
  • Model Yılı: '10
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Avensis T27 Park Freni Arızası
« : Nisan 08, 2021, 09:32:46 »
Merhaba, konuyu biraz uzun anlatacağım 15 gündür çözüm için yetkili ve özel servisleri dolaştım fakat bir çözüm sunuldu her seferinde en garanti park freni motorunu değiştirmek. Anlamadığım ise şu an ben düğmeye bastığımda park freni çekiliyor indirdiğimde iniyor böyle iken neden motorun değişmesi gerekmekte ve fiyat olarak 6400 tl işçilik dahil servis fiyatı. Konuya gelecek olursam;

Aracım 2010 model Avensis 172 bin kmde ve yaklaşık 20 gün önce ilk olarak Parking Brake Inorable hatası vermeye başladı ve switch çalışmıyordu. 5 saat yağmurlu yolda gittikten sonra oluştu bu hata bunu belirtmemin sebebi makyajsız kasalarda bu motorun su alarak arızalandığı belirtiliyor. Üzerinden 3 4 gün geçti ve havalar biraz sıcak gidince garip şekilde araca bindiğimde ne ekranda bir arıza vardı ne de switch çalışmamazlık yaptı normal şekilde çalışıyordu fakat 5 km gitmeden arızalar belirdi ve switch çalışmayı kesti tabi ama bu sırada araç stop ettiğimde güvenlikten dolayı park frenini kendi çekiyor gitmek isteyince indiriyordu. Ben bir usta bulup ustaya gittim ve dediki madem çalışıyor bir bakalım o zaman motordan değildir ve 2 saat civarı uğraştan sonra bilgisayardan bazı ayarlarıda değiştirdi ve park freni komple gitti ne kendi çekiyor bırakıyor nede swtich çalışıyordu. O akşam aracı viteste güvenli bir yere bıraktım ertesi gün araca bindiğimde arıza kodu değişmişti ve halen daha bu şekilde. Arıza kodu Checking Brake System olarak görünmekte ve ilginçtirki Switch ile 10 gün kadar olacak halen daha park freni çalışmakta bastığımda çekiyor bastığımda indiriyor ama ne otomatik bırakıyor nede otomatik çekiyor araç park frenini. Böyle olunca dedim en son servise getireyim demekki çalışıyorsa bir çözümü olmalı fakat servise verdim aracı ve beni geri aradıklarında 6400 tl fiyat ve motorun değişmesi gerektiğini söylediler neden diye sordum özellikle ustaya bağlanıp ve verilen cevap abi bunlarda oluyor oldu. Neyse eğer bir bilen varsa sormak istediğim şu an araç c1336 ve c1346 hataları vermekte, ekranda sadece Checkin Brake System yazmakta Park freni switch ile gayet normal çalışmakta bunun için sanırım calibrasyon gerekmekteymiş fakat arıza olduğundan araç kabul etmiyormuş denildi. Bu konuda bilgisi olan veya çözümünün olup olmadığını bilen bir arkadaşımız varsa ve yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. Ben kendim dün bu hata kodlarının sıfırlanması ile alakalı bir yerde yabancı bir video bulup OBD soketinde 4 ve 12 numaralı pinleri birbirine dokundurarak bir calibrasyon yapmaya çalıştım fakat başarılı sonuç vermedi. Çok uzun ve anlaşılmaz olduysa sormak istediğiniz noktaları açıklayabilirim tekrardan. Herkese iyi günler.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2021, 09:38:56
Şöyle bir yerde hata kodları bile alakalı bilgi var görmek isteyen olursa eğer park freninden kaynaklı hatalarda. http://zatonevkredit.ru/repair_manuals/raw_content/AWHmI2NaBFyj9RK3hlWE

Ayrıca bahsettiğim video linkide bu:
Ek olarak konu ile alakalı buradan da bilgi alınabilir: https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/174194-2012-avensis-electric-park-brake-problem/

İnşallah bir çözümü vardır ve 6400 tl gibi bir rakamı telefon kutusu kadar ve içinde basit bir devre kartı olan parçaya vermek zorunda kalmaz hiç kimse. Ve bunun su alıyor olabilmesi çok ilginç ayrıca bunu Toyota biliyor ve makyajlı kasada önlem almış deniliyor servisler tarafından ama buna rağmen bir desteği yok bu parça konusunda. Ayrıca şu an için Türkiye de servislerde parça bulunmuyor ve istenirse 21 gün süreç içerisinde yurtdışından gelmesi belencekmiş.

Toyota Club Türkiye

Avensis T27 Park Freni Arızası
« : Nisan 08, 2021, 09:32:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis T27 Park Freni Arızası
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2021, 09:43:26 »
Karışık bir durum;madem Akçakoca'dasınız,Sakarya'da forum üyemiz Ahmet Güve var onunla iletişime geçin öncelikle,6400.-tl den daha uygun çözüm bulabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2021, 09:45:51 »
Evet durum baya karışık hal aldı. Çok teşekkür ediyorum bunu bilmiyordum kendisi ile iletişime geçmeyi çok isterim fakat foruma tam hakim olmadığım için nasıl iletişime geçebilirim kendisi ile bilgi paylaşabilir misiniz bu konuda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2021, 10:04:16 »
Eski nesil olarak ben de bu işleri bilemiyorum ancak kendisi aynı zaman da forum moderatörüdür,o şekilde belki ulaşılabilir veya bir üyemiz yardımcı olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2021, 10:05:43 »
Peki bilginiz için size çok teşekkür ediyorum ben yöntemini bulmaya çalışacağım. İyi günler dilerim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2021, 23:03:50 »
@Ahmet Güve (8047) yazarsanız kendisi bu konudan haberdar olacaktır.
Şahsi görüşümce o kadar para verilmeden önce park fren devresi/kutusu gözden geçirilmeli kesinlikle.
Geçmiş olsun,kolaylıklar dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2021, 01:37:08 »
Belirttiginiz arizalar kalibrasyon arizasi, kalibrasyon denenebilir.

Ancak, benzer bir arizaya, kart uzerindeki bir parcanin neden olduguna, ne kadar kalibrasyon yapsakta düzelmemesine,
Arızalı devre elemanının degisimi sonrasinda duzeldiginede tanik olduk.

Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 09, 2021, 08:38:49 »
@Ümit Otansev (7007)  Bey çok teşekkür  ediyorum yardımınız için. @Ahmet Güve (8047) Bey yani anladığım kadarıyla o halde Park Freni Motorunu kesinlikle değiştirmem gerekmekte ve bu meblaları vermem gerekmekte. Peki bunun bir çıkması ya da daha uygun halli bir teminini sağlayabilir miyim bilginiz varsa? Ayrıca ben şunu halen anlamamaktayım aracımda şu an o arıza kodları var evet fakat Park Freni Checking Brake System hatasıda yazmasına rağmen gayet olağan şekilde bastığımda çekiyor bastığımda bırakıyor yani switch ve motor hem iletişim kurup hemde çalışırken çözümünün bir yolu olmayıp değişim gerektirmesi çok garip geliyor birde meblası bu kadar yüksek olunca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2021, 14:51:29 »
Çok bozulan bir parca oldugundan çıkması bulunmuyor.
Bulunsada sifirin yari parasindan fazlasi istenince cazip olmuyor.

Aslında dolar olarak dusunursek pahali degil de, dolar pahali olunca, yapacak bisi yok.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2021, 15:52:39 »
Peki teşekkür ediyorum, Toyota da çalışan bir tanıdığımlada konuştum oda araştırmış ve dediğiniz gibi değişmekten başka yolu kalmıyor ve 0 parça almak daha mantıklıymış ve fiyatta denildiği gibi Forever avantajı dahil son olarak 6454 tl oluyor bakalım artık imkan olduğu bir zamanda değiştirmek ümidi ile :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 09, 2021, 23:50:59 »
Ahmet hocam değişimden önce sökülüp bakmak mümkün degilmidir ?
Benimde korkum bu üniteden inş sorun yaşamam
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #11 : Nisan 10, 2021, 02:13:26 »
Ahmet hocam değişimden önce sökülüp bakmak mümkün degilmidir ?
Benimde korkum bu üniteden inş sorun yaşamam
Selamlar

Hocam,
Olmaz diye birsey olmaz, biliyorsunuz,

Ancak şu sorun ki, içinin açılması için wibration welding lerin kesilmesi gerekli, kasa vidali degil.

Sonrasindada silikon ile kapaklari birlestirip, ne kadar tutarsa o kadar yapistirip yolluyorlar.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 12, 2021, 09:16:31 »
@Ahmet Güve (8047) bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim çokça. Artık zaten yapacak bir şey olmadığından kendim söküp açacağım belki bir imkanı olur elektrikten ve devrelerden anlayan bir arkadaşım var ama tabi bu tamamen keyfi sökülüp denenecek bir şey olacak. Son bir soru olarak acaba söküm ile alakalı bir şema bir pdf mevcut mudur park freni mekanizması için?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 12, 2021, 09:28:07 »
@Ahmet Güve (8047) bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim çokça. Artık zaten yapacak bir şey olmadığından kendim söküp açacağım belki bir imkanı olur elektrikten ve devrelerden anlayan bir arkadaşım var ama tabi bu tamamen keyfi sökülüp denenecek bir şey olacak. Son bir soru olarak acaba söküm ile alakalı bir şema bir pdf mevcut mudur park freni mekanizması için?

Buyrun
http://www.surreyelectronics.com/leaflets/TOYOTA%20AVENSIS%20ELECTRONIC%20PARKING%20BRAKE%20SYSTEM.pdf
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 12, 2021, 11:58:19 »
Teşekkür ediyorum bilginiz için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 12, 2021, 15:15:27 »
Neleri nasıl yaptığınızı ve sonucun ne olduğunu yazarsanız faydalı olur,eğer başarılı olursanız kapağı sağlam şekilde silikonla kapatırsınız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 13, 2021, 10:01:53 »
Evet bunun denemesini müsait bir zamanda yapacağım ve sonrasında burada paylaşmış olurum. İnşallah bir mucize olur ve çözülebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 14, 2021, 12:38:19 »
@Ahmet Güve (8047) Bey tekrar merhaba ben bir şey daha sormak istiyorum bu motor yerine başka bir markanın el freni motoru takılamaz mı acaba? Sonuç olarak yaptıkları işlemler aynı ve görüntüleri boyutları da aynı Renault un el freni motoru ile karşılaştırma imkanı bulmuştum bir parçacıda aralarında bir fark göremedim fakat tabi yazılımla alakalı bir durum olabilir ama bu durum çözülüp başka markanınkisi takılamaz mı ki? Fiyat olarakta 2 bin tl aşağılarda diğerlerinin fiyatları.

Yada ayrıca şunuda sormak istiyorum ben hiç görmedim manuel el freni olan avensis fakat bunun yapılmış bir örneği var mı manuele çevrilebilir mi? Ya da 2010 model civarındaki corollaların konsolları uyum sağlar mı orta konsola değişilse ve manuele çevrilse eğer çevrilinebilirse çünkü hem daha ucuza mal olur 6500 den hemde daha sorunsuz hale gelir ileriye yönelik :) biraz farklı bir plan ama olabiliyorsa ben yaptırmak isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #18 : Nisan 14, 2021, 16:26:33 »
CAN BUS iletisim protokollerini aşabilecek seviyede yazılım bilginiz yok ise,