Gönderen Konu: Avensis T27 Park Freni Arızası  (Okunma sayısı 4445 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 172000
  • Model Yılı: '10
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis T27 Park Freni Arızası
« Yanıtla #20 : Mayıs 23, 2021, 19:49:23 »
@Ahmet Güve (8047) merhaba, bir soru sormak isterim bu park freni arızasından dolayı arka frenlerden birisinin sıkma ihtimali olabilir mi? Çok hafif sol taraf sıkıyor gibi çünkü ötme yapıyor normal giderken ve durduğumda sağ tarafa göre daha sıcak oluyor sol taraf? Ya da kaliperle mi alakalıdır sadece söküp temizlesem yağlasam düzelir mi ? Bilgi verebilirseniz sevinirim. Balataları yeni değiştirdim sıkışmış biz yağladık açtık dediler ama halen ufak sıkmakta dediklerim olmakta.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 23, 2021, 19:49:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 01, 2021, 17:32:54 »
Arkadaşlar merhaba, şükürler olsun ki sorunum çözüldü. Nasıl oldu bilmiyorum ama özel bir servis ben sadece aracı balata ve kaliper kontrolü için verdiğimde sorunu çözmüş olarak bana geri getirdi. nasıl çözdüklerini öğrenmeye çalışıp sizinle paylaşacağım. Toyota bayileri parça değişimi deyip 6500 tl fiyat isterken ben 300 tl gibi bir fiyata durumu çözdüm ve el freni motoru ne söküldü ne çıkarıldı nede içi felan açıldı ona hiç dokunulmadı bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 02, 2021, 11:55:39 »
Geçmiş olsun,sorunun nasıl çözüldüğünü yazmanızı bekliyoruz,bahsettiğiniz servis Ankara'da mı?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '12
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 01, 2021, 20:29:24 »
Arkadaşlar merhaba, şükürler olsun ki sorunum çözüldü. Nasıl oldu bilmiyorum ama özel bir servis ben sadece aracı balata ve kaliper kontrolü için verdiğimde sorunu çözmüş olarak bana geri getirdi. nasıl çözdüklerini öğrenmeye çalışıp sizinle paylaşacağım. Toyota bayileri parça değişimi deyip 6500 tl fiyat isterken ben 300 tl gibi bir fiyata durumu çözdüm ve el freni motoru ne söküldü ne çıkarıldı nede içi felan açıldı ona hiç dokunulmadı bile.
Ahmet Bey sorunun nasıl çözüldüğünü öğrendiğiniz de haberdar eder misiniz? Ben de hala aynı sorunu yaşamaktayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 06, 2021, 22:44:29 »
Merhaba,

Sorun ortalama 4 ay kadar arıza lambaları yanarak ve el freni otomatik çalışmayarak devam etmekteydi. Servis değişim olması gerektiğini belirtmişti fakat özel bir serviste arka balataları değiştirip kaliperleri kontrol ettirdiğimde bir kaliperin sıkışmış ve işlev görmediğini belirrttiler tamiratı ve körükleri değişti diğerleride kontrol edilip eksiklikler giderildikten sonra bana aracı arıza lambalarıda gitrmiş şekilde getirdiler. Çok şaşırdım fakat nasıl çözüldüğü hakkında bilgi vermediler. Bu bahsettiğim yer Ankrada da Antares yanındaki BP petrolün içerisinde yer alan Net 1 Bosch Car Service bu durumu yaşayanlar belki kendilerine danışırsa bir bilgi alabilir. Sorunum çözüldü ve yaklaşık 3 aydırda sorunsuz park frenim otomatik inerek yani eskisi gibi çalışarak ve arıza lambasız binmekteyim aracıma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 06, 2021, 23:25:00 »
Kaliper sıkışması bazen yaşanabiliyor,servisler kendiler açamazsa söküp frencilere gönderiyorlar iç tamir takımı değiştiği ve temizliği yapıldığı zaman düzelir sıkıntı kalmaz,genelde bu sorun balataları son raddeye kadar kullanmaktan kaynaklanıyor,düzenli zamanında bakım yapılırsa ve bakım esnasında gerekli temizlik işlemleri yapılarak kaliperler yağlanarak toplanırsa sıkıntı olmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.