Gönderen Konu: Bisiklet ve Bisiklete Dair Her şey  (Okunma sayısı 3273 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Bisiklet ve Bisiklete Dair Her şey
« : Mart 25, 2021, 04:38:00 »
Selamlar, malumunuz evlerde fazlasıyla tıkıldık gıda tüketimi fazla olmasından dolayı kiloları da aldık aslında spor salonuna üyeliğim var fakat gitmek istemiyorum ortamın pek titiz olmamasından dolayı ve bisiklet kullanımına merak sardım, 1.83 boyum 95 kilom var genellikle asfaltta ve dağ taş ta kullanabileceğim kaliteli bir bisiklet önerebilir misiniz ?
Bu bölümünde diğer arkadaşlara da yararlı olacağına inanıyorum herkesin burada soru sorabileceği ve çözüm bulabileceği bir konu olur umarım.

Toyota Club Türkiye

Bisiklet ve Bisiklete Dair Her şey
« : Mart 25, 2021, 04:38:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Bisiklet ve Bisiklete Dair Her şey
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2021, 08:52:55 »
İlk önce ekmeği bırak Anıl,yoksa bisiklete yazık olacak :)
Ben hâlâ çocukluktan kalma bisiklet ile idare ediyorum dağ taş çukur bayır dinlemiyor ama biraz yoruyor ben hâlâ vitesliye geçemedim,bu bisikletin bende çok anısı var yolda patlak tamiri yapmışlığım bile oldu,herşey bir yana iyi bisiklet konusunda @Ufuk Sönmez (16363) ve @Hakan Öztürk (3676) beyler sana güzel önerilerde bulunacaklardır,bisiklet üretimi araç üretimi gibi çok ileri tekniklere ulaştı çeşitler özellikler çoğaldı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2021, 11:53:52 »
Selamlar, malumunuz evlerde fazlasıyla tıkıldık gıda tüketimi fazla olmasından dolayı kiloları da aldık aslında spor salonuna üyeliğim var fakat gitmek istemiyorum ortamın pek titiz olmamasından dolayı ve bisiklet kullanımına merak sardım, 1.83 boyum 95 kilom var genellikle asfaltta ve dağ taş ta kullanabileceğim kaliteli bir bisiklet önerebilir misiniz ?
Bu bölümünde diğer arkadaşlara da yararlı olacağına inanıyorum herkesin burada soru sorabileceği ve çözüm bulabileceği bir konu olur umarım.

Merhaba, ben aktif bisiklete binerim. En büyük hobimdir. Yaşadığım yer de grubumuz da var. Şöyle söyleyeyim günlük 100 km'yi geçtiğimiz zamanlar da oldu. Asfaltta ve dağta taşta kullanacağınız bisiklet hibrit tur bisikletleridir. Dağ bisikleti kadrosu vardır ama lastikleri hem asfalt hem de stabilize yollarda sürüş sağlar.

Daha yeni bisiklet araştırması yaptık ve arkadaş linkini göndereceğim ürünü aldık. Piyasa koşullarında fiyat/performans ürünü. Beş ay önce başka arkadaş da almıştı. O zaman 3100 TL civarındaydı fiyatı. Bu sezon 4 binli fiyatlara satılacakmış.

https://bisan.com.tr/bisikletler/trx-8500

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-bisan-trx8500-alemiyum-kadro-hd-fren-27-vites-kredi-karti-gecer-902216744/detay

Benim kendi bisikletim : http://whistlebisiklet.com/sehir-bisikletleri-2016/whistle-guipago-1727-erkek-sehir-27-v-hd-28/
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2021, 12:41:17 »
en önemli soru, bütçe ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2021, 15:20:19 »
en önemli soru, bütçe ?
Bütçe maksimum 2.000 ₺ civarı
Merhaba, ben aktif bisiklete binerim. En büyük hobimdir. Yaşadığım yer de grubumuz da var. Şöyle söyleyeyim günlük 100 km'yi geçtiğimiz zamanlar da oldu. Asfaltta ve dağta taşta kullanacağınız bisiklet hibrit tur bisikletleridir. Dağ bisikleti kadrosu vardır ama lastikleri hem asfalt hem de stabilize yollarda sürüş sağlar.

Daha yeni bisiklet araştırması yaptık ve arkadaş linkini göndereceğim ürünü aldık. Piyasa koşullarında fiyat/performans ürünü. Beş ay önce başka arkadaş da almıştı. O zaman 3100 TL civarındaydı fiyatı. Bu sezon 4 binli fiyatlara satılacakmış.

https://bisan.com.tr/bisikletler/trx-8500

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-bisan-trx8500-alemiyum-kadro-hd-fren-27-vites-kredi-karti-gecer-902216744/detay

Benim kendi bisikletim : http://whistlebisiklet.com/sehir-bisikletleri-2016/whistle-guipago-1727-erkek-sehir-27-v-hd-28/

Baktım da fazla pahalı geldi açıkçası şuanlık benim için amatörlüğümü atsın istiyorum hem stabilize hemde duz asfaltta gidebilsin.
2000 ₺ ye kadar şuan o kadar çok şey çıkmış ki şaşırdım hidrolik mekanik freni vs. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2021, 16:13:34 »
Bütçe maksimum 2.000 ₺ civarı
Baktım da fazla pahalı geldi açıkçası şuanlık benim için amatörlüğümü atsın istiyorum hem stabilize hemde duz asfaltta gidebilsin.
2000 ₺ ye kadar şuan o kadar çok şey çıkmış ki şaşırdım hidrolik mekanik freni vs. :)

O zaman bu tarz bisikletlere bakabilirsiniz.  Ek bilgi kalın tekerlek dağ bisikleti asfalt yolda belki konfor sağlar ama yorar bilginiz olsun.

https://www.trendyol.com/corelli/trivor-1-0-gri-sehir-bisikleti-v-28-jant-21-vites-p-48037845?boutiqueId=61&merchantId=165974

https://www.trendyol.com/kron/tx-100-v-fren-28-jant-21-vites-16-inc-bisiklet-p-94374780?boutiqueId=61&merchantId=277423
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2021, 21:30:02 »
Fiyatlar anormal derecede artmış,geçen yıl 400 tl olan çocuk bisikleti bu yıl mevsiminde yaklaşımıyla 900.-tl olmuş.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2021, 21:43:54 »
Fiyatlar anormal derecede artmış,geçen yıl 400 tl olan çocuk bisikleti bu yıl mevsiminde yaklaşımıyla 900.-tl olmuş.
Aynen öyle abi geçen yıl kızıma aldığım küçük bisiklet 250 TL den 400 küsürlere fırlamış asgari ücretle çalışanın vay haline çocuğuna bisiklet bile alamayacak,öncelikli geçim ihtiyacı ağır basacak.
Hoş bisikleti alsada çocuğun o bisikketi süreceği yer kalmadı ya.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 26, 2021, 19:14:45 »
Kısaca temel gerçekleri belirteyim.
Mekanik diskten uzak durmaya çalış, U, mümkünse V fren. Ağırlık önemli değil, ayar da yaparım dersen Hidrolik disk.
Jant göbeklerine dikkat et, bisiklette akışı çok etkiliyor. Keza orta göbek de.
Ortadan amortisör düşünmezsin dik ya da kaya inişi vs yapmayacaksan. Onların da iş görenleri 20 binden başlar zate (piyasayı bilmiyorum).
Ön amortisör, bisiklet hafif ve ucuz olsun istiyordan bakma, kullanım şekline göre gerek varsa üst seviyelere (düşük stroklu, havalı vs) bak.
Özellikler yanında bisikletin ağırlığına bak.
Modeller belirlersen, burada daha net yorumlar yapılır onların üzerine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 26, 2021, 19:41:35 »
Malesef, bisiklet dükkanına sordum neden bu kadar pahalı diye yurt dışı ürün olduğunu belirtti.
O zaman bu tarz bisikletlere bakabilirsiniz.  Ek bilgi kalın tekerlek dağ bisikleti asfalt yolda belki konfor sağlar ama yorar bilginiz olsun.

https://www.trendyol.com/corelli/trivor-1-0-gri-sehir-bisikleti-v-28-jant-21-vites-p-48037845?boutiqueId=61&merchantId=165974

https://www.trendyol.com/kron/tx-100-v-fren-28-jant-21-vites-16-inc-bisiklet-p-94374780?boutiqueId=61&merchantId=277423

Ufuk abi ile konuştum Kron önermedi, ayrıca bisiklet ile uğraşan bir başka abim daha önermedi.
Bende dün dükkana gittim Peugeot önerdi pek beğenmedim onu sonrasında Cararro Force modelini gösterdi 2021 modelmiş görsellerini ekledim.
Kısaca temel gerçekleri belirteyim.
Mekanik diskten uzak durmaya çalış, U, mümkünse V fren. Ağırlık önemli değil, ayar da yaparım dersen Hidrolik disk.
Jant göbeklerine dikkat et, bisiklette akışı çok etkiliyor. Keza orta göbek de.
Ortadan amortisör düşünmezsin dik ya da kaya inişi vs yapmayacaksan. Onların da iş görenleri 20 binden başlar zate (piyasayı bilmiyorum).
Ön amortisör, bisiklet hafif ve ucuz olsun istiyordan bakma, kullanım şekline göre gerek varsa üst seviyelere (düşük stroklu, havalı vs) bak.
Özellikler yanında bisikletin ağırlığına bak.
Modeller belirlersen, burada daha net yorumlar yapılır onların üzerine.

Markasını biliyorum da tam model ismini unuttum hakan abi Cararro Force 2021 modeliymiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 31 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2021, 10:16:06 »
Herkes dağ bisikletlerini sever ama çoğu dağda kullanmaz.

Eşime Decathlon'da satılan elops 120 modelini satın almıştık. Birkaç öy önce 1.500 TL ye almıştık, ne ara 2.400 TL olmuş onu da anlamadımç

https://www.decathlon.com.tr/elops-120-bisiklet--id_8487236.html?gclid=Cj0KCQjwyZmEBhCpARIsALIzmnIFCtF-Bg1kQOpnv1C2iJHIYCCT0nLF1TnoH-X6uhdm-1-OO3CzpCAaApsBEALw_wcB

Bisiklet süren arkadaşlarım ısrarla sen de al diyordu, ben de önce eşimin bisikleti ile başlayayım seversem kendime bisiklet alırım diye düşündüm.

Şimdilik 130 km yapmışım ama nelere bakılmasını gerektiğini anladım. Öncelikle kullandığım bisiklet şehiriçi amaçlı ve sadece arkada 6 vitesli. Bu hali ile rampa çıkmak için yetersiz, rampa çıkılacaksa önde de vites olmalı 3x7 veya 3x9 vites gibi. (ne kadar çok vites olursa rampa çıkmak o kadar kolaylaşacak)

Hafif arazide bisikleti kullandım. Arazide veya rampada kullanmak çok ciddi efor isteyen bir iş, ben şahsen bunu istemediğimi anladım. Bana göre olan asfalt ve düz yollar. Güzel doğa içi olan ve rampasız asfalt yolu olan onlarca km lik parkurlar tespit ettim. Bu şekilde kullandıktan sonra eşime aldığım bisiklet gayet yeterli ve ömür boyu kullanılabilir.

Arazide kullanmayacaksanız dağ bisikleti çok gereksiz, bu işi daha ileri seviyede ama asfalt yollarda yapmak istiyorsanız yol bisikletlerine bakın derim. Arazide kullanırım diyorsanız, arazide kullandıktan sonra fikriniz değişebilir. :)
Ocak 2021 - Devam : 1999 Land Cruiser Prado 3.4 V6
Kasım 2019 - Devam : 2019 Corolla 1.6 Vision Multidrive S
Şubat 2019 - Şubat 2020 : 2017 Fortuner 4.0 V6 (şirket aracı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2021, 23:33:01 »
Hala bisiklet almadıysan boşver yüksek kalite bisikleri 500- 800 arası bir bisiklet al hevesin geçice bir çocuğa hediye et. Yok ben bu işi sevdim dersen o zaman farklı bütçelere göre bisiklet bakılır. Ben bianci kullanıyorum. Şehir bisikleti şekline geçiyor.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 26, 2021, 16:34:11 »
 Mevcut gelişmelerden sonra bu konu hareketlenir. zombi2:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 26, 2021, 18:16:07 »
Ben de bisiklet istiyorum ama sag dizde kıkırdak zedelenmesi ve
 2. Derece meniskus yirtigi var.. binebilir miyim?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 26, 2021, 18:47:27 »

Doktor'a danışmanızda fayda var ama fazla zorlamadığınız sürece (yokuş, yük vs.) diz korsesi ve kullanımdan önce kafur yağı gibi kas rahatlatıcı bir yardımcı ile sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 26, 2021, 19:26:36 »
Ufuk beyin dediği gibi doktordan görüş alın ve ek olarak ardıç yağı kremi de iyi geldiği söyleniyor,babam kullanıyor iyi geliyor diyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 26, 2021, 22:39:20 »
Doktor'a danışmanızda fayda var ama fazla zorlamadığınız sürece (yokuş, yük vs.) diz korsesi ve kullanımdan önce kafur yağı gibi kas rahatlatıcı bir yardımcı ile sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Glukozamin aliyorum. O da iyi geliyor..

Mesaj Birleştirildi: [time]Kasım 26, 2021, 22:39:29[/time]
Ufuk beyin dediği gibi doktordan görüş alın ve ek olarak ardıç yağı kremi de iyi geldiği söyleniyor,babam kullanıyor iyi geliyor diyor.

benim istedigim bisiklet vitessiz.
40 yil once bisan bisikletler vardi. Onde cift kadrolu. Bizim komsu ogluna siyahini almisti. Ben de cok istedim. Babama soyledim. ''paramiz olunca aliriz'' dedi  ama alamadik. .. hala icimde uhde kaldi..onlardan almayi dusunuyorum.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 26, 2021, 23:01:54 »
Glukozamin aliyorum. O da iyi geliyor..

Mesaj Birleştirildi: [time]Kasım 26, 2021, 22:39:29[/time]
benim istedigim bisiklet vitessiz.
40 yil once bisan bisikletler vardi. Onde cift kadrolu. Bizim komsu ogluna siyahini almisti. Ben de cok istedim. Babama soyledim. ''paramiz olunca aliriz'' dedi  ama alamadik. .. hala icimde uhde kaldi..onlardan almayi dusunuyorum.
Çocukluğumuzda yaşayamadığımız hatıraları yapabilmek güzel olurdu ama, sizin durumunuz için o bisiklet çok zorlayıcı olur,daha hafif bisikletler tercih etmelisiniz hatta elektrikli olan türler daha çok işinize yarar,yorulduğunuz veya diziniz ağrıdığı zaman elektrik motoru ile yola devam edersiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 27, 2021, 00:41:34 »
Bisan bisikletleri hatırlıyorum ,ondan daha eski Raleigh marka yabancı bisikletler vardı vitessiz,bu tip bisikletleri kullanmak düz yol haricinde ciddi şekilde dizinizi zorlar,1961-62 yılında Peugeot marka vitesli bisikletim vardı çok zorlanma olmadan Ilgaz dağı eteklerine çıkabiliyordum,gelelim diz problemine,bahsettiğiniz durum daha ciddi olabilir ileri  yaşlarda,şimdiden diz konusunda uzman hekimlerin kontrolüne girmelisiniz,glukozaminin faydası oluyor,hatta diz içine enjeksiyonla yurt dışından gelen horoz ibiği kökenli sıvı enjekte ediliyor bir süre faydalı oluyor ancak ilerde diz protezi ile uğraşmamak için kontrolü ihmal etmeyin,Ümit Şahantimor beyin önerdiği gibi elektrikli olanına binersiniz,hepimizin çocuk veya genç iken isteklerimiz vardı maddi ve manevi sebeplerle yerine getirilemeyen.Şimdi elektrikli olanına binersiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 27, 2021, 01:55:47 »
https://www.gittigidiyor.com/spor-outdoor/bisan-e-city-elektrikli-sehir-bisikleti-gri-m-48cm_pdp_708846442
Biraz pahalı ama iyi iş gördüğü söyleniyor,hiç tecrübe etmedim hatta dinamo bağlayarak yokuş inişlerde şarj edenler bile var video çekmişlerdi ama uzun bir rampa inişi gerekiyor ve belli bir hızın üzerinde olmanız gerekiyor,bir nevi hybrit sistem yapmaya çalışmışlardı.
TOYOTA CORONA 3S FE