Gönderen Konu: Bisiklet ve Bisiklete Dair Her şey  (Okunma sayısı 3274 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Bisiklet ve Bisiklete Dair Her şey
« Yanıtla #20 : Kasım 27, 2021, 14:47:50 »
Zaten yönlendirmiş arkadaşlar da, konu ile ilgili özellikle spor hekimine danışmanız isabetli olur Mahmut Bey. Ayrıca kolajen ve Sülfat'ı araştırmanızı öneririm.

O bisikletleri hatırlıyorum, sağlam ancak ağır bisikletlerdir. Pazar alışverişi için uygundur. Selesi, gidonu konforludur ancak rampa çıkışa gelmez kullanıcısı için.
Elektrik takviyeliler büyük kolaylık ancak şarj bittiğinde ağırlıkları hissedilir.

Düzeltme: İmla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 27, 2021, 14:47:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 27, 2021, 19:38:41 »
Zaten yönlendirmiş arkadaşlar da, konu ile ilgili özellikle spor hekimine danışmanız isabetli olur Mahmut Bey. Ayrıca kalojen ve Sülfat'ı araştırmanızı öneririm.

O bisikletleri hatırlıyorum, sağlam ancak ağır bisikletlerdir. Pazar alışverişi için uygundur. Selesi, gidonu konforludur ancak rampa çıkışa gelmez kullanıcısı için.
Elektrik takviyeliler büyük kolaylık ancak şarj bittiğinde ağırlıkları hissedilir.

1 ay kadar once balik kolajenine basladim ama kokusu berbat...

Hala fotoyu bile gorsem icim gidiyor..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #22 : Kasım 28, 2021, 11:43:31 »
Sonradan elektrik motoru ve batarya da eklenebilir, paketler var. Yalnız ağırlık arkada olduğundan arka jant ya da aynadan motor daha mantıklu olur. Ön janttan ise çok daha kolay olur ama verim düşük olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 28, 2021, 18:01:45 »
https://umitbisiklet.com.tr/city/2835-ventura-2d-lady

Ben bu bisiklette karar kıldım. Farkındayım kadın bisikleti fakat ayağımdaki ameliyat sebebi ile ayaklarımı savurarak binemiyorum. Doktorun da önerisini alarak bu bisiklete karar verdim. Şehir kullanımı için çok uygun hatta bazen eve en uzak markete gidiyor alış verişi bununla yapıyorum. Kısa mesafelerde arabayı mümkün oldukça kullanmıyorum. Çok fazla beklentin yoksa tavsiye ederim.

Her ne kadar ithal bazı parçalar kullansa da sonuçta yerli üretim. Servis ve yedek parça sıkıntısı hiç yok. Fiyat olarak uygun aralıklarda .Ben geçen sene almıştım ve fiyatı 1500 tl idi şimdi baktım 2750 olmuş. Bana kalırsa bu kadar para verilmez fakat genel piyasa koşulları göz önüne gelince garipsemedim.
Sonradan elektrik motoru ve batarya da eklenebilir, paketler var. Yalnız ağırlık arkada olduğundan arka jant ya da aynadan motor daha mantıklu olur. Ön janttan ise çok daha kolay olur ama verim düşük olur.
Sonradan destek ünitesi eklenebilir fakat ben çok taraftar değilim. Bunun yerine hafif ve elektrikli bisiklet bakılabilir. Ben elektrikli bisiklet bakmadım çünkü  dolar yükselmesinden önce 15 000 istemişlerdi. Ben ce değmez...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 29, 2021, 00:20:18 »
Abi hayırlı olsun bisikletin gerçekten çok güzelmiş,iniş biniş için rahat olur,ama arkaya birde heybe lazım market eşyalarını rahat taşımak için,şu türlerden eskiden motosikletim varken çok iş görüyordu eşyaları rahat taşımaya yardımcı oluyor.
Çeşitler çok fazla hatta güncel tasarımları çanta tipi olanları vs var.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 29, 2021, 09:38:33 »
https://umitbisiklet.com.tr/city/2835-ventura-2d-lady

Ben bu bisiklette karar kıldım. Farkındayım kadın bisikleti fakat ayağımdaki ameliyat sebebi ile ayaklarımı savurarak binemiyorum. Doktorun da önerisini alarak bu bisiklete karar verdim. Şehir kullanımı için çok uygun hatta bazen eve en uzak markete gidiyor alış verişi bununla yapıyorum. Kısa mesafelerde arabayı mümkün oldukça kullanmıyorum. Çok fazla beklentin yoksa tavsiye ederim.

Her ne kadar ithal bazı parçalar kullansa da sonuçta yerli üretim. Servis ve yedek parça sıkıntısı hiç yok. Fiyat olarak uygun aralıklarda .Ben geçen sene almıştım ve fiyatı 1500 tl idi şimdi baktım 2750 olmuş. Bana kalırsa bu kadar para verilmez fakat genel piyasa koşulları göz önüne gelince garipsemedim. Sonradan destek ünitesi eklenebilir fakat ben çok taraftar değilim. Bunun yerine hafif ve elektrikli bisiklet bakılabilir. Ben elektrikli bisiklet bakmadım çünkü  dolar yükselmesinden önce 15 000 istemişlerdi. Ben ce değmez...

Mehmet Ali Bey, hayırlı uğurlu olsun.
Benim iki bisikletimden biri bu şekilde. Salcano'nun. Bayan bisikleti diye düşünmeyin. Sürüşü ve oturuş pozisyonu gayet rahattır. Arkasına sepet düşünürseniz market vs. gibi yükleri taşımada çok rahat edersiniz. 
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #26 : Eylül 20, 2025, 14:44:07 »
Selamlar, göbeklerin temizliğinden sonra lityum gres ile yaglamayi planliyorum. Kullandığınız ve tavsiye edebileceğiniz lityum gres var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 22, 2025, 07:56:04 »
Selamlar, göbeklerin temizliğinden sonra lityum gres ile yaglamayi planliyorum. Kullandığınız ve tavsiye edebileceğiniz lityum gres var mı?
selamlar, Motorex beyaz gres ve shimano göbek gresi biraz pahallı ama memnun kalmayan yoktur muhtemelen.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #28 : Eylül 22, 2025, 18:56:46 »
selamlar, Motorex beyaz gres ve shimano göbek gresi biraz pahallı ama memnun kalmayan yoktur muhtemelen.
Motorex'i araştırmıştım, en mantıklı o görünüyor. Göbekler için kullanacağım.
Zincirde Shimano'nun kuru tip olanı kullaniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 23, 2025, 07:36:26 »
Motorex'i araştırmıştım, en mantıklı o görünüyor. Göbekler için kullanacağım.
Zincirde Shimano'nun kuru tip olanı kullaniyorum.
motorex dediğiniz gibi iyi ürün. zincir için xcp nin yağını kullanıyorum 4 mevsim verimli çalışıyor çok fazla toz toplamıyor mevcut kullandığınızı bulamazsanız, alınabilecek yağ tavsiye edereim.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.