0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Motorda genel olarak anormal bir ses duymadım,sadece çekim yaparken şarj dinamosu yakınlarına yaklaştığınızda biraz hışırtı sesi vardı,sizin tarif etmeye çalıştığınız ses hava filtresi veya LPG kaynaklı ses olabilir son zamanlarda hava filtresi söküldüyse geri takarken düzgün oturtmamış olabilirler,yada gergi bilyası,şarj dinamosu bilyası gibi sağ taraftaki hareketli parçalardan olabilir.
yetkili servis Şarj dinamosundan dedi. içine su girmiş ondan yapıyormuş, söküp temizleyip yağlayıp tekrar takmışlar. Ama ses hala devam ediyor. Ses daha net anlaşılıyor bu videolarda yeni çektim. Kuş ötmesi gibi. Sadece rolantide motor ısındıktan sonra geliyor.//www.youtube.com/watch?v=11sKBgIXpaM//www.youtube.com/watch?v=43pOi_-dpCA
Şarj dinamosu nasıl su almış anlayamadım?Siz aracımı yıkattınız ki öyle olsa dahi yıllardır araçların motoru yıkanıyor,eğer sizden kaynaklı bir sorun yoksa ve aracın garantisi devam ediyorsa yetkili servis ile görüşün ve bilyanın gerekiyorsa altarnötörün değişimini isteyin öyle temizlemeye iş olmaz,dedikleri gibi içine su girmişse araçta yatıyorsa orada korozyon oluşmuştur karıncalanma dediğimiz işlem olur onunda temizlikle gitmesi mümkün değildir.Mesaj Birleştirildi: Mart 28, 2021, 11:34:28Evet şimdi sesi duydum bilya sesi kuş gibi ötüyor o bilyanın değişmesi lazım,yoksa adam olmaz.
Ben aracın motorunu hiç yıkatmadım. Su değmedi motora. Bilya dediğiniz gergi bilyası denilen parça mı? Alternatör de şarj dinamosunun kendisi değil mi?
Bilya şarj dinamosu göbeğinde ve diğer hareketli parçalarda olur,evet altarnötör şarj dinamosunun kendisi ortasında sorunsuz dönmesini sağlayan parça olur onun adı bilyadır,servis size şarj dinamosundan ses geliyor dediğine göre onun bilyası değişecek bir defa ses yaptıysa temizlik ile düzelmez o bilya değişecek.
Şans meselesi bu,yaşadığınız yer aşırı nemli veya yağmurlu havada derin sudan geçip yukarıya su attıysa ve araç fazla çalışmıyorsa bilya nemden dolayı korozyon yapabilir.
Şanlıurfa'da yaşıyorum. Yağış ve nem yok. Ben arabamı kendim yıkarım petrolde su tabancasıyla. Her yıkamada ön ızgaradan içeriye doğru su vururum radyatördeki pislik falan gitsin diye. Belki o esnada her defasında bilyaya su gitmiş olabilir. Arabam 20.000 km olmadan da direksiyonu çevirince ses geliyordu. Garantiden Direksiyon kolonu değişmişti. 30.000 km civarında Teybin bluetoothu bozuldu garantiden teyip değişmişti. Şimdi de bu çıktı.
Izgarada içeri vurduğunuz suyun oraya ulaşması ihtimaller dahilinde olabilir, Şanlıurfa gibi bir memlekette ıslak kalması pek mümkün değil ama olabiliyor işte,en kısa sürede servis ile görüşüp tekrar kontroller neticesinde servisteki ustaları yerinde canlı tespitiyle iş emri açılıp yapılabilir,herşey Usta'nın canlı görmesinden sonra karar verilir,sadece şarj dinamosu bilyasına odaklanmayın ses oradan geliyor ama yerinde tespit çok önemli,oradaki farklı bir hareketli aksamdanda olabilir.
Geçmiş olsun sorunun çözüldüğüne sevindim. Yalnız ilk videoda motor arkasına yaklaştıkça tak tak tak diye bir çeşit vuruntu sesi var ,normal mi acaba, fincan sesimi, hareket eden bir parçanın hafif boşluk yapma sesi gibi geldi bana.
Bu parçanın düşmanı yüksek ısı,eğer LPG ayarı bozuksa yüksek ısı oluşuyor demektir ve boğaz bileziğini yakar dağılır aynı zamanda orjinal olmazsa çabuk dağılıyor bende iki sefer değiştirdim,ilk önce araca iyi bir Afr ayarı yaptırın ve o bileziği orjinal olarak alın bir daha kolayına bozulmaz.