0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hocam 500km den fazla yol yaptım benzinde bu hafta sonu, akü kutup başını söktükten sonra. Hala aynıydı bıraktığımda ama zorlamadan, 3.5 devire çıkmışımdır en fazla. Hep mi yüksek devirlerde kullanıcaz açılana kadar? Ya da yüksek devir mi yoksa yüksek hız mı yapmak lazım.
Sınırları çok aşmadan tatlı sert şekilde yerine göre bazen hız bazende devir gösterin araca,bu arada LPG komple kapalı olsun depodan, akünün yanındaki sigortasını da çekin.
Yaklaşık olarak 1 ay kadar önce el freni ve VCS diye hatirladigim 2 hata verdi aracim. Aracimda LPG yok. Ani bir kalkış yaptim ve bu arizayi yapti. 2 gun boyunca gostergede bu ariza ve direksiyon isigi, motor ariza vs yandi. Aracta hic bir degisiklik yoktu. Kalkis, frenleme, el freni. 2 gun sonra kendiliginden söndü hepsi.
Abdullah Bey selamlar, aynı hatalar bende de bulunmakta bir konu açtım isterseniz inceleyebilirsiniz fakat şu bilgiyi vereyim yetkili serviste bile cihazlar bu arızayı silmiyor çünkü calibrasyon yapılmıyor araca ve yetkili servis dahi bana park reni motoru değişmesi gerek dedi. Ayrıca bi yerde devrin 0.4 lere düştüğünü söylemişsiniz evet akü kutup başını sökünce araçta bir süre öyle bir orun oluşuyor fakat sonrasında düzeliyor. Ayrıca bu bahsedilen obd üzerinden iki teli dokundurma ile calibasyon yöntemini ben denedim yanlış yapsanızda bir sorun olmuyor ama isterseniz sizde deneyin belki çözüm olabilir bununla alakalı video benim konumda paylaştım bakabilirsiniz. Kronik olarak park freni motoru su aldığı için olduğunu söylüyorlar elektronik devresinin nemlendiği ve durumun ileride tamamen park freni çalışmayacağını söyleyenler oldu ben yaklaşık 20 gündür uğraşıyorum bir çözüm bulamadım şu an için ve değişime de servis 6400 tl dedi. Bir çözüm bulduysanız iletebilirseniz ya da benim paylaştığım konuya bakarak edinebileceğiniz bir bilgi varsa bakabilirsiniz. İyi günler diliyorum.Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2021, 10:21:40Devirin gazdan ayağı çekince geç düşmesi bana da bu sorunlarla geldi gibi hissediyorum bunun içinde 3 farklı iyi lpg firmasına gittim fakat LPG ile alakalı bir sorun bulunmadığını belirttiler doğru veya yanlış bilemiyorum bilgisini paylaşmak istedim.