Gönderen Konu: T27 Avansis Geç Gaz Tepkisi ve Check Parking Brake System Uyarısı Bağlantılı mı?  (Okunma sayısı 3609 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '12
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Merhabalar,
Checking parkin brake sytem uyarısı, geç gaz tepkisi ve rölanti sorunlarıyla ilgili yaptıklarımı sizinle paylaşıp, yol haritası için bilgilerinize danışmak ve sorunları yaşayan arkadaşlara faydası olur ümidiyle bu konuyu açtım. Benim yaşadığım sorunlar;
    Aracı aldıktan Check Parking Brake uyarısı ile karşı karşıya kaldım. Forumdan edindiğim bilgilerle tüp ayarı yaptırmaya gittim, yolda yol ayarı yapıldı, öncesinde enjektörler de değişti, bakımları da yapıldı. Hatayı sildirdim. Hata bir süre sonra tekrar geldi genelde uzun yola çıktığımda geliyor silindikten sonra. Daha sonra bir özel servise gittim periyodik bakım için,bujiler ve arka fren pedleri değişti. Arka fren pedleri yan sanayi ürünüymüş onlar orjinaliyle değişti ama hatayı silemedi usta. Bugün obd2 cihaz aldım bluetooth'lu, ucuzlardan,  silerim düşüncesiyle ama hataları bulamadı. Belki de hata pedlerden dolayıydı, silince gelmez ama silemedim.
    Aynı zamanda araç gaz tepksini sonradan (yaklaşık 0.5 - 1 sn kadar) veriyordu.Gaza bastıktan 1 saniye sonra devir saati oynuyor, vites geçişlerinde ayağımı gazdan çektiğimde gösterge daha sonra dan aşağıya iniyordu. Bu da kalkışlarda dizel araçtan geçen biri olarak beni hayli zorladı. Daha sonra düşündüğümde yukarıda bahsettiğim checking brake sysyem uyarılarının kalkışlarda bu geç gaz tepkilerinden dolayı olup olamayacağını düşünmeye başladım.
    Yine forumda aranırken akü eksi kutup başını sökmenin hata kodlarını sıfırlayabileceğini okudum. Sildikten sonra benzinde test edicektim.
  Bugün ise ;
Akü eksi kutup başını çıkarıp 30dk bekledim hata yine silinmemişti. 10 dk şehir içi tur attım. Rölanti çok düşük 0.4'lerde duruyordu ve araba titriyordu. Rölanti ayarsızlığı az da olsa devam ediyordu ve geç gaz tepkisi vermeye devam ediyordu.

Şimdi ben ne yapacağımı şaşırdım bu sorunlar beni arabadan soğuttu. Nasıl bir yol izlemeliyim ?

• Maf sensörü ve gaz kelebeği temizliği, bu sorunları çözebilir mi ?
  • Aracı beyinciye götürüp hata kodlarını sildirip hiç tüpe almadan benzinde test etmeyi düşünüyorum. Öyle mi yapamalıyım yoksa bi ustaya mı gitmeliyim direkt?
  • Rölanti dengesizliğini çok garip şekilde far kapalıyken yapıyor, farı açtığımda rölanti ip gibi. Bu akü yetersizliğine mi işarettir. Akü yetersizliği de bu sorunlara yola açabiliyormuş ama ben elm cihazından akü voltajına baktığımda 14.1 görünüyordu bu da sanırım normal.
  • Bir de özel servisteki usta sanırım silmeye çalışırken ne yaptı bilmiyorum ama hız sabitleyicide şuan çalışmıyor, çalışması için konfigurasyon felan yapmak mı gerekiyor ?
  • Bu sorunlar bir biriyle alakalı mı ilk hangisini çözmek daha doğrudur bilemedim?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100200
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun hocam. Aynı olay benimde başıma geldi. Gaz yemiyordu songaz 5bin devri geçmiyordu araba. Gaz kelebeğini temizledim sorun gitti. Obd hata kodu p2121 gaz pedal sensörü arızası bende pedalbox vardı nelki ondan olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Sağolun hocam,bu pedalbox geç gaz
tepkimesinin tek çözümünü mü acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Öyle gözüküyor hocam. Bende pedal box var bi ihtimal ondan dolayı mı bozuldu dedim ama o değilmiş. Gaz kelebeğini temizledim komple sökerek sorun yapmadı. Lpg deposunda pislik vs birikmiştir gaz yemediğinden gazpedal sensör hatası vermişte olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Bugün Beyinci diye tabir edilen bir yere gittim tavsiyeyle. 3 tane hata buldu, fakat silemedi Görsel ekleyeceğim. Bilgi sahibi olanlar var mı bu hata kodlarının başıma neler açacağı hakkında  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Bugün Beyinci diye tabir edilen bir yere gittim tavsiyeyle. 3 tane hata buldu, fakat silemedi Görsel ekleyeceğim. Bilgi sahibi olanlar var mı bu hata kodlarının başıma neler açacağı hakkında  :hoş:

İngilizce bilgin var mı hocam?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
İngilizce bilgin var mı hocam?

Hocam az çok var, yabancı kaynaklara bakma imkanı buldum dün biraz ama teknik terimler de işin içine girince net olarak bir şey bulamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Hocam az çok var, yabancı kaynaklara bakma imkanı buldum dün biraz ama teknik terimler de işin içine girince net olarak bir şey bulamadım.

Hocam öncelikle bu işlemi yapın, C1207 nolu arıza donanımsal arıza olabilir. onda da bakacağınız yerler var ama bu tüm arızaların sebebi inşallah Electric parking brake ECU su değildir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Hocam öncelikle bu işlemi yapın, C1207 nolu arıza donanımsal arıza olabilir. onda da bakacağınız yerler var ama bu tüm arızaların sebebi inşallah Electric parking brake ECU su değildir.
Hocam 3 hatada el freni sistemi ecusunda çıktı, oğuz usta arkda fren pedlerinden bile olabilir demişti, değişti, göstergedeki hatalar gitmediği için test edemedik.

Hocam bi kaç sorum var görsellerle ilgili ,

• Burda Using SST dediği, bi kaç videoda izlemiştim, ataç mı , ataçı düz tel gibi yapıp oralara sokuyorlardı.
  • Bu  iki işlem, c1207 haricindeki 2 hata kodunun çözümü için sanırım değil mi ?
  • Bu işlemler sonucu bi daha kötü olmalı ihtimalim var mı? 8 saniye içinde yapamazsam örneğin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Aynen telde olur yeterki yerinde dursun :)
Evet ama belki C1207 içinde çözüm olur. bazı hatalar bazı hataları getiriyor.
lütfen tam olarak okuyun işlem yapmadan önce diğer türlü sıkıntı olmasın. mesela 2. işlem için aracın düz bir yerde durması gerekiyor.

Ayrıca bu işlemler yani ataçlı işlem araç beynine bağlanma şansınız yok ise yapılacak işlemler. Her kablo ve yazılımla oluyormu bilmiyorum ama bu ataçlı işlemler çok da zor değil, yeterki ataçı doğru deliklere sokun. diğer pedal bas bırak el freni indir kaldır pek sıkıntı yapmaz diye düşünüyorum
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Aynen telde olur yeterki yerinde dursun :)
Evet ama belki C1207 içinde çözüm olur. bazı hatalar bazı hataları getiriyor.
lütfen tam olarak okuyun işlem yapmadan önce diğer türlü sıkıntı olmasın. mesela 2. işlem için aracın düz bir yerde durması gerekiyor.

Ayrıca bu işlemler yani ataçlı işlem araç beynine bağlanma şansınız yok ise yapılacak işlemler. Her kablo ve yazılımla oluyormu bilmiyorum ama bu ataçlı işlemler çok da zor değil, yeterki ataçı doğru deliklere sokun. diğer pedal bas bırak el freni indir kaldır pek sıkıntı yapmaz diye düşünüyorum

Teşekkür ederim, bilgiler için deneyip bu konu altına yazarım sonuçları :)
Ek olarak, benim aracımdaki 1sn kadar geç tepki ve geç gaz toparlama normal mi bu araçlarda, yoksa bu da mı bir sorun ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Teşekkür ederim, bilgiler için deneyip bu konu altına yazarım sonuçları :)
Ek olarak, benim aracımdaki 1sn kadar geç tepki ve geç gaz toparlama normal mi bu araçlarda, yoksa bu da mı bir sorun ?

Hocam ben ehtiyar adamım 1 saniyelik geç tepkiden kastınızı anlamadım belki benim aracıda kullansanız aynı buda geç tepki veriyor diyeceksiniz. Aynı ise bile dediğim gibi ben anlamıyorum. Benim derdim de habire pati çektirmek :) Dün yeter gari deyip o alttaki vsc tuşuna bastım öyle kalktım dünya varmış dedim.  :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Hocam bugün denedim ilk iki görseldeki talimatları hata silinmedi maalesef. Ama doğru yaptığımdan da emin değilim benim teller girdikçe girdi içine, bilmiyorum normal mi  😁 bir de ben aç kapa yaparken el frenini, hata ekrana geliveriyor. Ya yavaş yaptım ya da ayar moduna giremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Hocam bugün denedim ilk iki görseldeki talimatları hata silinmedi maalesef. Ama doğru yaptığımdan da emin değilim benim teller girdikçe girdi içine, bilmiyorum normal mi  😁 bir de ben aç kapa yaparken el frenini, hata ekrana geliveriyor. Ya yavaş yaptım ya da ayar moduna giremedim.
El freni düzgün çalışyorsa sistemde hata aramanıza gerek yok,o hata kodlarını orjinal Toyota hata ayıklama programı olmadan silemezsiniz piyasadaki çoğu cihaz ya görür salt okur yada hiç görmez,o yüzden yetkili servise gitmeniz lazım,gaz pedalı geç tepki vermesini anlayamadım eğer sistem herşeyi olması gerektiği gibi orjinal ekipman kullanılarak bakım yapıldıysa herşey normalse aracın gaz yemesinde sıkıntı olmaması lazım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Hocam, hata var iken, otomatik el frenini kaldırmıyor ve otomatik el frenini çekmiyor stop ettiğinde, başka bir sorun görünmüyor.

Gaz yememe şöyle, gaza dokunduğumda 1sn sonra gaz tepkisi alıyorum yaklaşık, ayağımı gazdan çektiğimde ise 1 sn kadar  sonra geri çekiliyor devir. Çekişte bi problem yok. Gaz pedalına basışımla arabanın buna tepki vermesi yaklaşık 1 sn. geç. Bu araba sahibi herkeste böyle mi bu durum bilmiyorum açıkcası ama bu durum ilk kalkışlarda sorun oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
Hocam, hata var iken, otomatik el frenini kaldırmıyor ve otomatik el frenini çekmiyor stop ettiğinde, başka bir sorun görünmüyor.

Gaz yememe şöyle, gaza dokunduğumda 1sn sonra gaz tepkisi alıyorum yaklaşık, ayağımı gazdan çektiğimde ise 1 sn kadar  sonra geri çekiliyor devir. Çekişte bi problem yok. Gaz pedalına basışımla arabanın buna tepki vermesi yaklaşık 1 sn. geç. Bu araba sahibi herkeste böyle mi bu durum bilmiyorum açıkcası ama bu durum ilk kalkışlarda sorun oluyor.
Otomatik el freni çekmemesi farklı sebeplerden olabilir,en kötü senaryo el freni mekanizması beyni olur,geç tepki ise kullandığınız pedal Commodore dan veya LPG ayarından kaynaklı olabilir,test etmek amaçlı akü eksi kutup başını söküp yarım saat kadar bekletin sonra takıp tekrar deneyin aynı zamanda Commodore iptal edin.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Hocam pedal commander kullanmıyorum aldığımda var mıydı bilmiyorum ama. Eksi kutup başını söküp denedim bir şey değişmedi benzinde de tüpde de aynı tepki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
Hocam pedal commander kullanmıyorum aldığımda var mıydı bilmiyorum ama. Eksi kutup başını söküp denedim bir şey değişmedi benzinde de tüpde de aynı tepki.
Hemen etki etmez bir süre 100 150 km kadar devirli olarak benzinde kullanmanız gerekir,eğer sizden önceki sahibi devamlı şehir içinde düşük devirlerde kullandıysa araç sağır kalabilir, özellikle dizel araçlarda çok karşılaşılan bir durumdur bu,benzinli de olmaz derler ama çok uzun süre yavaş kullanılmışsa araç sağır kalır aracı açmanız tabiri caizse yırtmanız lazım.

Mesaj Birleştirildi: Mart 14, 2021, 18:35:56
Vakti zamanında ben bir Şahin s almıştım yaşlı bir amca dan aldım araç orjinal'di aynı şekilde geç tepki veriyordu ve 130 km/h a ulaştığı zaman motor patlayacak gibi oluyordu,amcaya sordum bu araçta bir sorun varsa söyle vs dedim,amcanın cevabı o araç daha 100 ü geçmedi yeğen oldu ve uzun uğraşlar sonucu aracı açtım canavar oldu,
Ataların dediği gibi "At sahibine göre kişner"
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Bugun aynı hayatı bende aldım. Gaza basıyorum 5bin devri geçmiyor. Pedalbox kullanıyorum sebebi o olabilir mi 🧐

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Hocam 500km den fazla yol yaptım benzinde bu hafta sonu, akü kutup başını söktükten sonra. Hala aynıydı bıraktığımda ama zorlamadan, 3.5 devire çıkmışımdır en fazla. Hep mi yüksek devirlerde kullanıcaz açılana kadar? Ya da yüksek devir mi yoksa yüksek hız mı yapmak lazım.