0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Desenize ortalık Passat kaynayacak yakında. Rusya almayınca kışın ortasında kilosu 3,5 liraya düşüp elde kalan domatesler gibi Sanırım Polonya veya yakınındaki bir ülkeye kurmaya karar verdiler fabrikayı. Ordan satarlar ülkemize. VW kaybetmez hiç bir zaman. maalesef güzel ülkemiz kaybeder. Yatırımcı için Hukuka saygı ve ekonomik istikrar her şeyden önce gelir.
1- Araçlar kiralıksa anlamlı olabilir ancak cumhurbaşkanlığı adına kayıtlı ise onları satıp yeni filo alınması bize zarar..
Vw'in dünya satışlarının arasında ülkemiz satışlarının oranı aklımda kaldığı kadarıyla %2-3 arası bir şey. Hele makam aracı oranı adını bile etmeye değmez. Adamların olayın farkına bile varacakları şüpheli. Ama o fabrikanın bize kurulmaması çok zarar verdi ülkeye , binlerce nitelikli insan iş bulacaktı.
Aynen, tavşan dağa küsmüş mantığı olur. (Mecazi anlamda, sadece kamuda kullanılanların sayısı anlamında kullanılmıştır, Ülkemiz tavşan, Volkswagen dağ anlamı çıkmasın)
Bu tepki olması gereken sembolik bir tepki. Sadece makam araçları tabiki vw i etkilemez ama bizdeki halk bilinçli olsa almasa yeterli bir tepki olur. Olayın gelişim sürecini unutan balık hafızalı arkadaslara hatırlatayım. Turkiyenin yıllarca uyguladığı baskı ve verilen yatırım teşvikleri sonucu vw manisada fabrika kuracaktı. Ama o süreçte suriyenin kuzeyinde yaptığımız ve ülkemizin bekası için çok önemli olan operasyonlar neticesinde siyasi olarak yatırım ertelendi ve sonunda iptal edildi. Bazıları da ulkede hukuk yok adalet yok hebele hubele derler ama çinde var mı da bunlar oraya yatırım yapıyor. Mısır da darbenin hemen ertesinde sisiyi Almanya da kırmızı halılar ile karşılayan bu Almanya degil mi. Yıllarca daha bir otomobil firmamızın olmaması herhalde şimdiki yönetimin suçu değil. Ben tahmin ediyorum ki ulke içinde bazı kesimler bu karardan sonra daha çok vw alacak. Düşmanımın düşmanı dostumdur hesabı.
Önder Bey, Türkiye'de Toyota, Honda, Hyundai, Renault, Fiat, Mercedes ve daha sayamadığım onlarca markanın yatırımları var. Keza Samsung ve Oppo da yatırım yapacak bildiğim kadarıyla. Toyota Corolla ve C-hr Türkiye'de üretilip 97 ülkeye ihraç edilerek ekonomimize katkı sağlıyor. Ekonomi, istikrar olmasa bu markaların ne işi var demezler mi? vw bile kararlarının siyasi olduğunu açıkladı, sizi neyi savunuyorsunuz Allah aşkına? Türkiye'de yatırımı olan çoğu araçtan çok satıldığı halde her türlü teşviğe rağmen yatırım yapmayıp Türkiye'yi sadece yolunacak kaz olarak gören vw'i eleştirin ki Türkiye'ye yatırım yapsın da ekonomimiz gelişsin, insanlarımız istihdam edilsin, Hükumet gayet yerinde bir karar almıştır, bilinçli ve milliyetçi her Türk vatandaşı da bu kararı desteklemelidir. Kamuda Türkiye'de yatırımı olan araçlara öncelik verilmelidir
Maalesef benim anladığım bilinç ve milliyetçilik bu değil. Benim anladığım milliyetçilik Ülkede ekonomik ve hukuki istikrarı ve güveni sağlayıp yeni yatırımları kaçırmayarak en az 5000 çalışanı ile 20.000 kişiye ekmek kapısını kaçırmamaktır. Diğeri siyasete girecek. Derinleştirmeyeceğim işi.
Yabancı devletler ve şirketler menfaatleri söz konusu olduğunda farklı kararlar alıyor,işlerine gelince hak, hukuk,insan hakları ve siyasi görüş farklılıklarını ortaya sürüyor bunları yaşıyoruz ve görüyoruz,vw olayında devletin üst makamı da tepkisini belirttiğine göre vatandaşa düşen artık başından beri söylediğimiz gibi TR de üretim yapan,yatırım yapan markaları tercih etmekle gereken tepkiyi vermek durumundayız.Ancak en küçük belediyenin başkanı bile audi,passat kullanma heyecanı içinde olunca simgesel olarak bile karşı çıkamıyoruz,vw grubu güçlü olabilir,cirosu yüksek olabilir,bize karşı olabilir,biz kendi duruşumuzu ortaya koyup yerli tercih edersek yeterli cevabı vermiş oluruz.