Gönderen Konu: Vw'e Makam Aracı Misillemesi  (Okunma sayısı 2880 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Vw'e Makam Aracı Misillemesi
« : Ocak 26, 2021, 09:46:15 »
Alman otomobil devi Volkswagen'in siyasi nedenlerle Türkiye'de fabrika kurmaktan vazgeçmesine karşılık geldi. Cumhurbaşkanlığı, makam araçlarının değiştirilmesi için bakanlıklara uyarı gönderdi.Alman otomobil devi Volkswagen'in siyasi nedenlerle Türkiye'de fabrika kurmaktan vazgeçmesine karşılık geldi. Cumhurbaşkanlığı, makam araçlarının değiştirilmesi için bakanlıklara uyarı gönderdi :alkis: :alkis: :alkis:

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in 'siyasi' nedenlerle Türkiye'de fabrika kurmaktan vazgeçmesine 'karşılık' geldi. Cumhurbaşkanlığı, birçok kamu kurumunda makam arabası olarak kullanılan başta Passat modeli olmak üzere yine aynı grup içinde olan Audi araçların değiştirilmesi için bakanlıklara uyarı yaptı.

MAKAMLARI DEĞİŞTİRİN

Alman otomobil devi, 2020 yılı içinde Manisa'da fabrika kurmak için çalışma yürüttü. Ancak bu fikirden önce pandemi nedeniyle daha sonra ise Türkiye'deki 'siyasi' durum nedeniyle vazgeçildi. Volkswagen'in tepe yöneticisi Herbert Diess, Türkiye'de kurulması planlanan fabrika projesinden vazgeçme nedenlerinden birisinin ülkemizdeki siyasi durum olduğunu açıkladı. Manisa'da geçen yıl inşasına başlaması planlanan fabrikanın yıllık 300 bin araçlık kapasiyete sahip olması ve yaklaşık 4 bin kişiyi istihdam etmesi öngörülüyordu.

Volkswagen'in fabrikadan 'siyasi' nedenle geri adım atmasına hükümet kayıtsız kalmadı. Cumhurbaşkanlığı, bazı bakanlıklara Passat başta olmak üzere Audi'ye ait araçların makam arabası olarak kullanılmaması konusunda uyarıda bulundu. Alman malı makam araçlarının peyderpey değiştirilmesi istendi. Kamuda kullanılacak yeni araçlar için marka önerisi yapıldı. Renault'a öncelik verilmesi ayrıca Ford ve Toyota marka araçların da kamuda kiralanması istendi. Üst model kiralamalarda Renault Talisman ve Ford Mondeo modellerin tercih edileceği öğrenildi.

Kamuda 115 bin makam aracı var

Türkiye'de kamuda halen 115 bin makam aracı bulunuyor. Bu rakam Fransa'da 65 bin, İtalya'da ise 29 bin. Sadece 2019 yılında kamunun taşıt kirası için devletin kasasından 537 milyon 706 bin TL para çıkmıştı. Türkiye bu alanda dünya lideri.

Kaynak: https://www.memurlar.net/haber/951028/turkiye-den-volkswagen-e-makam-araci-misillemesi.html

Toyota Club Türkiye

Vw'e Makam Aracı Misillemesi
« : Ocak 26, 2021, 09:46:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
Ynt: Vw'e Makam Aracı Misillemesi
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2021, 10:00:57 »
Normalde araç kiralamada yerli avantajından dolayı zaten vw, audi kullanmazsınız çünkü yerlilik şartını sağlamaz. Şartı sağlayanlar egea ve corolladır. Renault ve ford ta yerlilik yüzdesi sebebiyle şartı sağlamaz. Kanunların bir şekilde sağından solundan dolaşarak audi,vw kullanılıyor bundan sonra da kullanılır diye düşünüyorum. Tarihe şöyle bir bakın makam araçlarıyla alakalı defalarca haber yapılmıştır ama değişen birşey yok malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 26, 2021, 10:01:46 »
Yazdım yazdım sildim, yazsam büyük siyaset olacak.
Sadece diyorum ki yazık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2021, 10:45:45 »
Desenize ortalık Passat kaynayacak yakında. Rusya almayınca kışın ortasında kilosu 3,5 liraya düşüp elde kalan domatesler gibi  :D
 Sanırım Polonya veya yakınındaki bir ülkeye kurmaya karar verdiler fabrikayı. Ordan satarlar ülkemize.  VW kaybetmez hiç bir zaman. maalesef güzel ülkemiz kaybeder.
Yatırımcı için Hukuka saygı ve ekonomik istikrar her şeyden önce gelir.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2021, 11:03:33 »
Bu şey değil mi ya hani dolar yakıp coca colayi yerlere dökmek :))) yapılması gereken ülkemizde montajı yapılan Corolla megane veya Egea kullanılmasıdır ama hiç sanmıyorum itibardan tasarruf olmaz diyorlar :)))
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 26, 2021, 11:05:47 »
Desenize ortalık Passat kaynayacak yakında. Rusya almayınca kışın ortasında kilosu 3,5 liraya düşüp elde kalan domatesler gibi  :D
 Sanırım Polonya veya yakınındaki bir ülkeye kurmaya karar verdiler fabrikayı. Ordan satarlar ülkemize.  VW kaybetmez hiç bir zaman. maalesef güzel ülkemiz kaybeder.
Yatırımcı için Hukuka saygı ve ekonomik istikrar her şeyden önce gelir.

Önder Bey, Türkiye'de Toyota, Honda, Hyundai, Renault, Fiat, Mercedes ve daha sayamadığım onlarca markanın yatırımları var. Keza Samsung ve Oppo da yatırım yapacak bildiğim kadarıyla. Toyota Corolla ve C-hr Türkiye'de üretilip 97 ülkeye ihraç edilerek ekonomimize katkı sağlıyor. Ekonomi, istikrar olmasa bu markaların ne işi var demezler mi? vw bile kararlarının siyasi olduğunu açıkladı, sizi neyi savunuyorsunuz Allah aşkına? Türkiye'de yatırımı olan çoğu araçtan çok satıldığı halde her türlü teşviğe rağmen yatırım yapmayıp Türkiye'yi sadece yolunacak kaz olarak gören vw'i eleştirin ki Türkiye'ye yatırım yapsın da ekonomimiz gelişsin, insanlarımız istihdam edilsin,  Hükumet gayet yerinde bir karar almıştır, bilinçli ve milliyetçi her Türk vatandaşı da bu kararı desteklemelidir. Kamuda Türkiye'de yatırımı olan araçlara öncelik verilmelidir :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 26, 2021, 11:14:46 »
Vw'in dünya satışlarının arasında ülkemiz satışlarının oranı aklımda kaldığı kadarıyla %2-3 arası bir şey. Hele makam aracı oranı adını bile etmeye değmez. Adamların olayın farkına bile varacakları şüpheli. Ama o fabrikanın bize kurulmaması çok zarar verdi ülkeye , binlerce nitelikli insan iş bulacaktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 26, 2021, 11:16:15 »
1- Araçlar kiralıksa anlamlı olabilir ancak cumhurbaşkanlığı adına kayıtlı ise onları satıp yeni filo alınması bize zarar..
2- Her benzer krizde araç filosunun değişeceğine dair haberler çıkıyor ancak hiç biri gerçekleşmiyor..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 26, 2021, 12:00:01 »
1- Araçlar kiralıksa anlamlı olabilir ancak cumhurbaşkanlığı adına kayıtlı ise onları satıp yeni filo alınması bize zarar..

Sadece Rent A Car şirketi bu işlemden etkilenir. Volkswagenin haberi bile olmaz.

Vw'in dünya satışlarının arasında ülkemiz satışlarının oranı aklımda kaldığı kadarıyla %2-3 arası bir şey. Hele makam aracı oranı adını bile etmeye değmez. Adamların olayın farkına bile varacakları şüpheli. Ama o fabrikanın bize kurulmaması çok zarar verdi ülkeye , binlerce nitelikli insan iş bulacaktı.

Aynen,  tavşan dağa küsmüş mantığı olur. (Mecazi anlamda, sadece kamuda kullanılanların sayısı anlamında kullanılmıştır,  Ülkemiz tavşan, Volkswagen dağ anlamı çıkmasın)
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 26, 2021, 13:45:11 »
Aynen,  tavşan dağa küsmüş mantığı olur. (Mecazi anlamda, sadece kamuda kullanılanların sayısı anlamında kullanılmıştır,  Ülkemiz tavşan, Volkswagen dağ anlamı çıkmasın)
"33 ülkedeki 122 üretim tesisinde yılda 11 milyon 18 bin araç üreten VW, geçen yıl 235,8 milyar Euro konsolide ciro elde etmiş. Bugünkü kur seviyesi ile (6,40 TL) yaklaşık 1,5 trilyon TL’lik bir cirodan bahsediyoruz. Türkiye’nin TBMM’de görüşülen 2020 bütçesinin 1 trilyon TL olduğunu da kaydedelim."
Gördüğünüz gibi sadece 1 şirket bizim koskoca ülkemizden daha büyük.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 850
  • Model Yılı: '20
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 26, 2021, 18:39:29 »
Bu tepki olması gereken sembolik bir tepki. Sadece makam araçları tabiki vw i etkilemez ama bizdeki halk bilinçli olsa almasa yeterli bir tepki olur. Olayın gelişim sürecini unutan balık hafızalı arkadaslara hatırlatayım. Turkiyenin yıllarca uyguladığı baskı ve verilen yatırım teşvikleri sonucu vw manisada fabrika kuracaktı. Ama o süreçte suriyenin kuzeyinde yaptığımız ve ülkemizin bekası için çok önemli olan operasyonlar neticesinde siyasi olarak yatırım ertelendi ve sonunda iptal edildi. Bazıları da ulkede hukuk yok adalet yok hebele hubele derler ama çinde var mı da bunlar oraya yatırım yapıyor. Mısır da darbenin hemen ertesinde sisiyi Almanya da kırmızı halılar ile karşılayan bu Almanya degil mi. Yıllarca daha bir otomobil firmamızın olmaması herhalde şimdiki yönetimin suçu değil. Ben tahmin ediyorum ki ulke içinde bazı kesimler bu karardan sonra daha çok vw alacak. Düşmanımın düşmanı dostumdur hesabı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 26, 2021, 19:26:41 »
Bu tepki olması gereken sembolik bir tepki. Sadece makam araçları tabiki vw i etkilemez ama bizdeki halk bilinçli olsa almasa yeterli bir tepki olur. Olayın gelişim sürecini unutan balık hafızalı arkadaslara hatırlatayım. Turkiyenin yıllarca uyguladığı baskı ve verilen yatırım teşvikleri sonucu vw manisada fabrika kuracaktı. Ama o süreçte suriyenin kuzeyinde yaptığımız ve ülkemizin bekası için çok önemli olan operasyonlar neticesinde siyasi olarak yatırım ertelendi ve sonunda iptal edildi. Bazıları da ulkede hukuk yok adalet yok hebele hubele derler ama çinde var mı da bunlar oraya yatırım yapıyor. Mısır da darbenin hemen ertesinde sisiyi Almanya da kırmızı halılar ile karşılayan bu Almanya degil mi. Yıllarca daha bir otomobil firmamızın olmaması herhalde şimdiki yönetimin suçu değil. Ben tahmin ediyorum ki ulke içinde bazı kesimler bu karardan sonra daha çok vw alacak. Düşmanımın düşmanı dostumdur hesabı.

:alkis: :alkis: :alkis: :tamam: :tamam: :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 26, 2021, 19:59:46 »
Kutay Bey, yine ilginç bir konu. Doğru şekilde tartışılırsa faydalı olabilir.

Yazı alıntı yapılan yerler iyi araştırılmalı, bazı hatalar olabiliyor. Örneğin açıklamalarda işin siyasi yönü de vurgulanmış ancak burada VW tarafından atıf yapılan noktalar da önemli. Bu belirlendikten sonra bunun doğru ya da yanlış olduğu (kişiye göre) tartışılabilir. Diğer yandan alınacak yatırım kararının ekonomik değil, siyasi olması gerektiğini uman Türkiye'den yetkili bir görüş olarak görünüyor. Bu konuyu gözden kaçırmayın. Kaynak: https://www.wheelsjoint.com/volkswagen-cancels-plans-for-new-plant-in-turkey/

İşgücü, yatırım, kaynak, markalaşma, kar, kolektivite (işbirliği), Ar-Ge, eğitim vb. bir çok noktadan değerlendirmek doğru olur. Diğer konuda da yazmıştım, eğer detaylara inilmez ve kendi düşüncemizi ispat değil, evrensel doğru aranmazsa, sayfalarca ve etkisizce tartışılır bir firmanın yönetimindeki bir kaç kişinin farklı nedenler ile aldığı ya da almadığı kararlar.

Makam aracı mı?

Dünyaya az meylet ki hür yaşayasın.
Doğruluk her ne kadar seni öldürse bile ondan ayrılma.
Hz. Ömer

Devamında kamu ile ilgili diğer tarihi mesajı zaten biliyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 27, 2021, 09:59:37 »
Kullanım ömürleri tükenince ve/ya süreleri bitince kiralamaların başka marka tercih edilebilir,ama karşılık vericem diye de masraf yaratılmaz,sonuçta o araçlar burada fabrika kurulacak diye alınmamıştı, malum üst makamlar gidip burada üretim yapan markaları tercih edeceklerini de sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 27, 2021, 12:55:16 »
:alkis: :alkis: :alkis:
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 27, 2021, 14:02:46 »
Önder Bey, Türkiye'de Toyota, Honda, Hyundai, Renault, Fiat, Mercedes ve daha sayamadığım onlarca markanın yatırımları var. Keza Samsung ve Oppo da yatırım yapacak bildiğim kadarıyla. Toyota Corolla ve C-hr Türkiye'de üretilip 97 ülkeye ihraç edilerek ekonomimize katkı sağlıyor. Ekonomi, istikrar olmasa bu markaların ne işi var demezler mi? vw bile kararlarının siyasi olduğunu açıkladı, sizi neyi savunuyorsunuz Allah aşkına? Türkiye'de yatırımı olan çoğu araçtan çok satıldığı halde her türlü teşviğe rağmen yatırım yapmayıp Türkiye'yi sadece yolunacak kaz olarak gören vw'i eleştirin ki Türkiye'ye yatırım yapsın da ekonomimiz gelişsin, insanlarımız istihdam edilsin,  Hükumet gayet yerinde bir karar almıştır, bilinçli ve milliyetçi her Türk vatandaşı da bu kararı desteklemelidir. Kamuda Türkiye'de yatırımı olan araçlara öncelik verilmelidir :tamam:

Maalesef benim anladığım bilinç ve  milliyetçilik bu değil. Benim anladığım milliyetçilik Ülkede ekonomik ve hukuki istikrarı ve güveni sağlayıp yeni yatırımları kaçırmayarak en az 5000 çalışanı ile 20.000 kişiye ekmek kapısını kaçırmamaktır. Diğeri siyasete girecek. Derinleştirmeyeceğim işi.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 27, 2021, 15:00:44 »
Maalesef benim anladığım bilinç ve  milliyetçilik bu değil. Benim anladığım milliyetçilik Ülkede ekonomik ve hukuki istikrarı ve güveni sağlayıp yeni yatırımları kaçırmayarak en az 5000 çalışanı ile 20.000 kişiye ekmek kapısını kaçırmamaktır. Diğeri siyasete girecek. Derinleştirmeyeceğim işi.

:tamam:
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 27, 2021, 20:10:49 »

Sizin milliyetçilik anlayışınıza göre Toyota, Honda, Hyundai, Renault, Fiat ve Türkiye'ye yatırım yapan diğer markalar Türkiye'ye yatırım yaparak ülkemiz insanına istihdam sağlayarak yanlış yapmışlardır öyle mi?  Keza Türkiye'ye yatırım yapmak üzere olan Samsung ve Oppo'da yanlış yapıyor, bir vw haklı öyle mi???

Türkiye'de fabrikası bulunan çoğu markadan daha çok sattığı ve yatırım yapacağına söz verdiği halde alay eder gibi aç kapa, aç kapa yapan ve Türkiye'nin beka meselesi sınır ötesi hareketlerini bahane ederek yatırım yapmaktan  vazgeçen  vw doğrusunu yapmıştır öyle mi? Ortaya atıp havada bıraktığınız ekonomik ve hukuk istikrar ile güven gibi iddialarınızın altını doldurmadan yorum yapmayınız ve Milliyetçilik anlayışınızı yeniden gözden geçiriniz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 27, 2021, 22:49:36 »
 Yabancı devletler ve şirketler menfaatleri söz konusu olduğunda farklı kararlar alıyor,işlerine gelince hak, hukuk,insan hakları ve siyasi görüş farklılıklarını ortaya sürüyor bunları yaşıyoruz ve görüyoruz,vw olayında devletin üst makamı da tepkisini belirttiğine göre vatandaşa düşen artık başından beri söylediğimiz gibi TR de üretim yapan,yatırım yapan markaları tercih etmekle gereken tepkiyi vermek durumundayız.Ancak en küçük belediyenin başkanı bile audi,passat kullanma heyecanı içinde olunca simgesel olarak bile karşı çıkamıyoruz,vw grubu güçlü olabilir,cirosu yüksek olabilir,bize karşı olabilir,biz kendi duruşumuzu ortaya koyup yerli tercih edersek yeterli cevabı vermiş oluruz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 27, 2021, 22:59:56 »
Yabancı devletler ve şirketler menfaatleri söz konusu olduğunda farklı kararlar alıyor,işlerine gelince hak, hukuk,insan hakları ve siyasi görüş farklılıklarını ortaya sürüyor bunları yaşıyoruz ve görüyoruz,vw olayında devletin üst makamı da tepkisini belirttiğine göre vatandaşa düşen artık başından beri söylediğimiz gibi TR de üretim yapan,yatırım yapan markaları tercih etmekle gereken tepkiyi vermek durumundayız.Ancak en küçük belediyenin başkanı bile audi,passat kullanma heyecanı içinde olunca simgesel olarak bile karşı çıkamıyoruz,vw grubu güçlü olabilir,cirosu yüksek olabilir,bize karşı olabilir,biz kendi duruşumuzu ortaya koyup yerli tercih edersek yeterli cevabı vermiş oluruz.

:alkis: :alkis: :alkis: :tamam: :tamam: :tamam: