0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eski dostlar fiyatlari gayet makul.. Sanayide daha ucuzunu zor bulursunuz. En azindan arac serviste komple bakimdan gecer
Servis kac binde ne yapacagini bilir...Ayrica araca bakarlar yapacak seyler varsa size sorarlar. Onay alinirsa yaparlar..Araci yeni aldiysaniz bence sanziman yagini degistirin. Dlger sıvı gurubunu kontrol ettirin. Bujilere baktirin.
200.000 km de olduğuna göre triger zinciri,kayışlar,devir daim ,sıvılar,4 teker bakımı vs gibi ek kontroller yapılmalı, bütçe dahilinde acil olanlar öne alınmalı ve diğerleri programa daha sonra dahil edilmeli.Ücretsiz check-up gibi sizi uyaracak bir şekil varsa faydalı olur.
Arkadaşlar anlamadığım bir konu var Yetkili servis Kampanyasında motor yağı olarak kendi aracım için 10W40 koyduklarını söylediler ancak Kitapçığında yağ seçeneklerinde tercih edilen 5W30 yazıyor 10W40 hiç yok bile sanırım daha ucuz diye insanlarda sorgulamadığından koy gönder gitsin oluyor diye düşünüyorum.
Aklıma takıldığı için soruyorum bu yağ tavsiyesi kitapçıkta yazan her ülkede aynı tavsiye mi ? Yani Norveç’ten tutun sudi Arabistan daki aynı model için soruyorum
E120'lere 10w40 koyuyorlar hocam. Bende sormuştum ne koyuyorsunuz diye 10w40 dediler. Kitapçıkta 5w30 yazıyor dedim mantıklı bir cevap alamadım. Ümit abinin dediği gibi kar marjından dolayı böyle sanırım.
benimkine de 10-40 koyuyorlardi. 5-30 istedim. Km dusuk old. dolayi 5-30 koydular.