0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
100.000 km deki arabaya 10w/40 yağ koymak araba katilliği,motor bu kadar kalın yağı nasıl çevirsin? Allahtan erken davranmış ve doğru çözümü bulmuşsunuz bundan böyle 5w/30 la en az 200.000 km ye kadar devam edin,herkesin 5w/30 yağ yerine 0/20 yi önerdiği günümüzde usta veya satıcıların durumdan bihaber olduklarını gösteriyor.
Benim yarise ilk 10000 bakiminda yetkili servis 20-50 yag koymus. Obur bakimlarda ne koyduklarini bilmiyorum..Corolla icin 4 yil once 30000 bakiminda aydindaki servise gittim. 5-30 yag istedim. Bunlara 10-40 oluyor deyip israr ettiler. 5-30 yuksek model araclara oluyor dediler. Kitapcikta 5-30 diyor dedim. Kitapciga bakmayin siz dediler. Bir daha ne o servise gidiyorum ne de tavsiye ediyorum.
Demek oluyor ki eğer Yetkili servise gittiğimde yağımızı alıp gideceğiz Ne hallere kaldık
Henüz 5 bin km si daha var 200 bin için ama servis bakım planı yaparken belirtmiş olduğunuz kalemleri de dikkate alırım, teşekkürler.. Bu durumda normal bakımın yanı sıra ağır bakımlar da beni bekliyor gibi, umarım çok fazla değildir bu ek bakım maliyetleri. Öte yandan Eski Dostlar Servis kampanyasına baktım ama maalesef check up görünmüyor 2002-2005 Corolla için.
Yetkili servise yağımızı alıp gitsek kabul ederler mi? Bir de bence en azından Yetkili Servislerde karşılaşılan olumsuz durumları forumda ana bir başlık altında toplayabiliriz. Ona göre diğer kullanıcılar da eğer varsa diğer alternatiflere yönelebilirler. Özel servislerle ilgili de tavsiye ve şikayetler belirtilebilir beşki ama suistimal edilirse diye emin olamadığımdan şimdilik en azından yetkili servislere değinmek istedim. Maalesef yetkili servislerin bir kısmı sanayide işini iyi yapan firmalar kadar iyi değiller. Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2021, 23:09:35Bir de 200 bin km deki 2055 Corolla için yağ değişiminde hangi yağı kullanmam gerekir acaba?
Böyle bir konu var zaten,https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=118.msg1128694#msg11286942055 de fosil yakıtlı motor kalmayacağı için muhtemel yağ kullanmayacağız Ama şimdilik tem oto dan ufuk sönmez beylerden gereken tüm ekipmanları gönül rahatlığıyla alabilirsiniz,servisede yağınızı kendiniz götürebilirsiniz.
Hocam o İstanbul daymış, Ankara için uygun fiyatlı yedek parça vs bayi önerisi olanlar varsa iletebilirler ama