Anket

Korona aşısı olur musunuz?

Evet
Hayır
Çin aşısı hariç olurum
sinovach
biontech

Gönderen Konu: Korona aşısı yaptıracak mısınız?  (Okunma sayısı 3253 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Korona aşısı yaptıracak mısınız?
« : Aralık 26, 2020, 19:01:39 »
Evet arkadaşlar  aşılar yavaş  yavaş  ülkemize geldi bakalım tercihimiz nedir?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Toyota Club Türkiye

Korona aşısı yaptıracak mısınız?
« : Aralık 26, 2020, 19:01:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Ynt: Korona aşısı yaptıracak mısınız?
« Yanıtla #1 : Aralık 26, 2020, 19:50:03 »
Aşı olurum. Hatta çin aşısı diğer aşıya göre daha güvenilir geliyor bana. En azından rna ile oynanmamış sentetik değil. Klasik İnaktif virüs verilecek. Ancak bizim gruba gelmesi 1 yılı bulur gibime geliyor. Bu arada eğer bilim adamlarının tahmini gibi olursa mutasyonlar sonucu belki aşıya bile gerek kalmadan grip gibi bir virüse dönüşme ihtimali varmış. Yayılım hızı fazla olsa da öldürme oranları çok düşerse Bu durumda aşı olmam sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 26, 2020, 21:19:53 »
Randevu usulü ile çağırdıklarında gideceğiz ve aşımızı olacağız,inaktif klasik aşı olduğu için 65 yaş üstüne daha uygun,mrna aşılarının allerjisi olan ve vücuduna dolgu maddesi ekleten insanlarda yan etkileri olduğu rapor edildi,advers yan etkiler ve farmakovijilans raporlarının ayrıntılarıyla ortaya çıkması için asgari 1 yıl var,tüm aşılar her parti için kontrole tabi tutulacak.Hepimizin aşılanması 2021  sonunu bulur çünkü biliyorsunuz aşılar partiler halinde gelecek,keşke sağlık sınıfı önceliğinden sonra çalışan genç nüfus,güvenlik güçlerimiz hemen aşılansa evde oturan 65+ en sona bırakılsa..Diğer taraftan bu gün değilse bile aşılama herkese ulaştığında yasal olarak zorunlu olmasa bile tercihler olacaktır,iş başvurusu,otel girişi,iç dış seyahatler gibi göreceğiz bakalım.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2021, 22:34:14 »
Randevu usulü ile çağırdıklarında gideceğiz ve aşımızı olacağız,inaktif klasik aşı olduğu için 65 yaş üstüne daha uygun,mrna aşılarının allerjisi olan ve vücuduna dolgu maddesi ekleten insanlarda yan etkileri olduğu rapor edildi,advers yan etkiler ve farmakovijilans raporlarının ayrıntılarıyla ortaya çıkması için asgari 1 yıl var,tüm aşılar her parti için kontrole tabi tutulacak.Hepimizin aşılanması 2021  sonunu bulur çünkü biliyorsunuz aşılar partiler halinde gelecek,keşke sağlık sınıfı önceliğinden sonra çalışan genç nüfus,güvenlik güçlerimiz hemen aşılansa evde oturan 65+ en sona bırakılsa..Diğer taraftan bu gün değilse bile aşılama herkese ulaştığında yasal olarak zorunlu olmasa bile tercihler olacaktır,iş başvurusu.otel girişi,iç dış seyahatler gibi göreceğiz bakalım.

Tokay bey amca benim merak ettiğim bu hastalığı geçirenlerin aşı olmasına gerek var mı?
Bir defa aşı olunca ömür boyu koruma sağlayacak mı? yoksa grip gibi her sene mi olmak gerek li?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2021, 22:42:35 »
Hastalığı geçirenlerin şu aşamada aşı programında olmadığını biliyoruz,ömür boyu bağışıklık sağlamayacağı için eliza ile kan testi yapılır ve ona göre karar verilir,bir defa aşı olduğumuzda şu anda yapılan çalışmalara göre 6 ay gibi bir süre koruma yaptığı açıklandı,pandeminin durumuna göre eğer aşı bulabilirsek her yıl aşı olmamız gerekecek.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2021, 22:46:22 »
Hastalığı geçirenlerin şu aşamada aşı programında olmadığını biliyoruz,ömür boyu bağışıklık sağlamayacağı için eliza ile kan testi yapılır ve ona göre karar verilir,bir defa aşı olduğumuzda şu anda yapılan çalışmalara göre 6 ay gibi bir süre koruma yaptığı açıklandı,pandeminin durumuna göre eğer aşı bulabilirsek her yıl aşı olmamız gerekecek.

teşekkürler umarım hap ilaç ile çözümünü en kısa zamanda bulurlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 06, 2021, 09:23:08 »
Aşıların 65 yaş üstünde işe yaradığına dair fazla bir çalışma yok , grip ya da zatürre aşılarından tecrübemize göre çok da işe yaramıyorlar. Ama yaptırmaktan zarar gelmez , fayda ettiği kadar. Hastalığı hafif geçirenlerin aşılanması gerekebilir ama onlara yetecek kadar aşı gelmez ülkeye. Zaten kapanın elinde kalacak , devletin yapacağı şanslılardansanız koşa koşa gidin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 06, 2021, 09:32:53 »
Aşı mümkün olduğunda olmayacağım.. Mikrobiyoloji uzmanı değilim ancak daha virüsün bile vücütta bıraktığı etkiler tam bilinemiyorken, bu kadar apar topar yapılan aşının ne gibi yan etkiler bırakacağını kestirmek güç.. Bu sebeple aşı olmayı mümkün olduğunca geciktireceğim.. Ancak aşı olursam çin aşısı olurum. Erhan beyin de belirttiği gibi klasik tip zayıflatılmış virüs aşısı olduğundan daha güvenilir geliyor bana.. RNA'sı taklit edilerek yapılan senetetik aşılardan daha az riskli diye düşünüyorum..

@OSMAN KAPLAN (12451) bey anketi buna göre düzenlerseniz daha iyi olur sanki..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 06, 2021, 09:37:40 »
Fehmi Bey , zaten muhtemelen siz parasını bile verseniz yaptıramayacak gurupta olacaksınız , rahat olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 06, 2021, 11:00:42 »
Bir sağlık çalışanı olarak aşının uygulanması için bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 06, 2021, 11:12:21 »
Çin, aşısız, maskesiz, mesafsiz, hür dolaşma, işe gitme, okullarda eğitim yapma yaşamlarının 7. ayına girdi.

Ne yaşlılar ne orta yaş ne ergen ve nede çocuklar C19'dan ölmüyor.

Çünkü dünyamızda çok farklı sebeplerden zaten her saniye 1 kişi ölüyor, covid19 henüz dünya listelerinde ölüm sebebi olarak gösterilebilecek sayıya ulaşamadı.

Sadece popüler bir konu olarak şu günlerde bizleri meşgul ediyor.

Şöyle söyleyebilirsiniz; Bakın şu şu insanlar çok ağır covid 19 oldular hatta bazıları hayatını kaybetti.

Bende zaten aynı şeyi söylüyorum, bu insanlar covid 19 olmasaydı yine aynı şekilde hastalanacaktı veya hayatını kaybedecekti.

Bu "popüler salgın" dan önce hastanelerde özellikle Kış aylarında neler olduğunu çok iyi biliyormuyduk, bugün ki gibi takip ediyormuyduk?

Hastanelerimiz 1 yıl öncesine kadar sıkıcı boş mekanlarmıydı?

Özellikle çocukları olanlar iyi bilir, okullar açıldığında sınıftaki arkadaşlarından grip kapıp hastalanmayan ve anne babasına bulaştırmayan çocuk varmıydı?

Covid 19, popüler hastalık olarak dünyaya lanse edilmeden 7 - 8 ay önce, 2019'da hayatımın en ağır gribini atlatmıştım ve bu kadar ağır ve uzun geçtiğine şaşırmıştım.

Birilerinin bu hastalığa farklı isim vermiş olması yeni bir salgın oluştuğu anlamına gelmemektedir.

Norveç'te aynı şekilde.

Hijyenin olmadığı Afrika kıtasında covid 19'dan ölen yok.

Ben ve ailem aşı olmayacağız.

Şu linkteki Canlı Sayaçın konularını dikkatlice inceleyin ve Canınızı sıkmayın.

https://www.worldometers.info/tr/

Sevdiğim ustamızdan güzel bir video.. "Sizleri çok seviyoruz.. Çok iyi insandınız!  :) "

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 06, 2021, 13:54:43 »
Sizin aşı olmama kararınızı destekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 06, 2021, 16:04:49 »
Bilmedigimden dolayi  saglik calisanlari arkadaslara  soruyorum. Eskiden bu kadar entube hasta oluyor muydu ve bu kadar yogun bakimlar dolu oluyor muydu? ( yani bu oranlar bu seneye mi mahsus?)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ocak 06, 2021, 17:04:17 »
Yaz Kış bol bol güneşlenin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 06, 2021, 22:12:35 »
Bilmedigimden dolayi  saglik calisanlari arkadaslara  soruyorum. Eskiden bu kadar entube hasta oluyor muydu ve bu kadar yogun bakimlar dolu oluyor muydu? ( yani bu oranlar bu seneye mi mahsus?)
Hayır tabii ki dolmuyordu. Tamamen bu seneye ve bu hastalığa bağlı çok ağır bir durum mevcut. Tüm elektif ameliyatlar iptal edildiği halde ve hasta yatırılmadığı halde tüm sistem felç olmaya yaklaşmıştı, o hızla devam etseydi insanlar evlerinde ölüme terk edilecekti. Şu anda kontrol altında , umarım bu eğri devam eder , tedbirlere bağlı. 
Ha böyle bir hastalık uydurma, onlar zaten ölecek kişilerdi diyen arkadaşlar var , onları ölenlerin yakınlarına havale ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 06, 2021, 22:51:57 »
Hayır tabii ki dolmuyordu. Tamamen bu seneye ve bu hastalığa bağlı çok ağır bir durum mevcut. Tüm elektif ameliyatlar iptal edildiği halde ve hasta yatırılmadığı halde tüm sistem felç olmaya yaklaşmıştı, o hızla devam etseydi insanlar evlerinde ölüme terk edilecekti. Şu anda kontrol altında , umarım bu eğri devam eder , tedbirlere bağlı. 
Ha böyle bir hastalık uydurma, onlar zaten ölecek kişilerdi diyen arkadaşlar var , onları ölenlerin yakınlarına havale ediyorum.

eğer böyle bir durum varsa demek ki ciddi sıkıntı var ve aşı olmak gerekli diye düşünüyorum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 228000
  • Model Yılı: '00
  • 45 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 09, 2021, 00:33:49 »
Ankete katılım çok az. Daha 17 kişi katılmış  :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2021, 15:42:38 »
Ankete katılım çok az. Daha 17 kişi katılmış  :blink:
korona bulaşır korkusuyla katılıyorlar bence, 😂

Mesaj Birleştirildi: Ocak 09, 2021, 15:43:16
korona bulaşır korkusuyla katılmıyorlar bence, 😂
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 89 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 09, 2021, 23:05:15 »
Toplumumuzda aşı algısı çok yanlış. Aşı bireysel değil toplumsal bir korunma sağlar. Bu nedenle 'aşı yaptıranlar korunur, yaptırmayanlar korunmaz' görüşü her zaman doğru olmayabilir. Mesela ben şahsen aşı olmasam, ama çevremdeki hemen hemen herkes aşılanmış olsa, ben de onlar sayesinde korunmuş olurum. Diğer taraftan, sadece ben aşı olsam, çevremdekiler aşı olmasa, benim olduğum aşının bana koruyuculuğu çok da yüksek oranlarda olmaz. Eninde sonunda hastalanırım.Sırf Covid için değil, aşılar için genel bir durum bu.

Bu nedenle, aşı konusunda bireysel olarak olup olmama yetkisi bireylerde olmamalı, aşının koruyuculuğu toplum için olduğu için, aşılanma topluma yapılmalıdır. Bireylerin burada söz hakkı olmamalıdır. (evet tepkilerinizi duyuyor gibiyim ama bilimsel açıdan bu böyle). Kişinin bedeninin dokunulmazlığı, kendi bedenim kendi kararım diyebilirsiniz, tamam o zaman, aynı mantıkla, vergilerimizin doğru bir şekilde harcandığına inanmayan bir vatandaş, vergi vermesin. Kendi bedeni değil ama kendi mal varlığı, devlet zorla almasın. Kendi malım ister veririm ister vermem diyebilsin vatandaş. Olur mu? olmaz. Topluma karşı sorumluluklarımız var.
Aşı da öyle, toplumun genelinin sağlığı burada söz konusu olduğu için vatandaş 'ben aşı olmuyorum' dememelidir, diyememelidir.

Diğer taraftan, aşının kalitesi, faydası, yan etkileri, vs. konusunda, şunu söyleyebilirim 'hiç olmamaktansa, daha  iyisini bulamıyorsak çin aşısına razıyım'. Tek bir konu var, bu kadar acele edilmeli mi? bence edilmemeli, daha faz 3 testleri bitmedi ancak bilim insanlarına güvenim tam. faz 3 sonuçları açıklanır açıklanmaz aşı olmalıyız.bireysel olarak değil,  toplum olarak...

Unutmayın, bu toplumda yaşıyorsanız, aşı olmayı reddederek, toplumun sağlığını riske atamazsınız. Sizin yüzünüzden virüs kapıp hayatını kaybedenler olabilir.

Benim bedenim diyenlere bir sözüm daha var: Vatani görevini yapan askerler de kendi bedenlerini vatan için ortaya koyuyorlar. 'benim bedenim, vurulurum ölürüm ben askere gitmem' diyebilmeliler midir sizce?