0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toplumumuzda aşı algısı çok yanlış. Aşı bireysel değil toplumsal bir korunma sağlar. Bu nedenle 'aşı yaptıranlar korunur, yaptırmayanlar korunmaz' görüşü her zaman doğru olmayabilir. Mesela ben şahsen aşı olmasam, ama çevremdeki hemen hemen herkes aşılanmış olsa, ben de onlar sayesinde korunmuş olurum. Diğer taraftan, sadece ben aşı olsam, çevremdekiler aşı olmasa, benim olduğum aşının bana koruyuculuğu çok da yüksek oranlarda olmaz. Eninde sonunda hastalanırım.Sırf Covid için değil, aşılar için genel bir durum bu.Bu nedenle, aşı konusunda bireysel olarak olup olmama yetkisi bireylerde olmamalı, aşının koruyuculuğu toplum için olduğu için, aşılanma topluma yapılmalıdır. Bireylerin burada söz hakkı olmamalıdır. (evet tepkilerinizi duyuyor gibiyim ama bilimsel açıdan bu böyle). Kişinin bedeninin dokunulmazlığı, kendi bedenim kendi kararım diyebilirsiniz, tamam o zaman, aynı mantıkla, vergilerimizin doğru bir şekilde harcandığına inanmayan bir vatandaş, vergi vermesin. Kendi bedeni değil ama kendi mal varlığı, devlet zorla almasın. Kendi malım ister veririm ister vermem diyebilsin vatandaş. Olur mu? olmaz. Topluma karşı sorumluluklarımız var.Aşı da öyle, toplumun genelinin sağlığı burada söz konusu olduğu için vatandaş 'ben aşı olmuyorum' dememelidir, diyememelidir.Diğer taraftan, aşının kalitesi, faydası, yan etkileri, vs. konusunda, şunu söyleyebilirim 'hiç olmamaktansa, daha iyisini bulamıyorsak çin aşısına razıyım'. Tek bir konu var, bu kadar acele edilmeli mi? bence edilmemeli, daha faz 3 testleri bitmedi ancak bilim insanlarına güvenim tam. faz 3 sonuçları açıklanır açıklanmaz aşı olmalıyız.bireysel olarak değil, toplum olarak...Unutmayın, bu toplumda yaşıyorsanız, aşı olmayı reddederek, toplumun sağlığını riske atamazsınız. Sizin yüzünüzden virüs kapıp hayatını kaybedenler olabilir. Benim bedenim diyenlere bir sözüm daha var: Vatani görevini yapan askerler de kendi bedenlerini vatan için ortaya koyuyorlar. 'benim bedenim, vurulurum ölürüm ben askere gitmem' diyebilmeliler midir sizce?
Unutmayın, bu toplumda yaşıyorsanız, aşı olmayı reddederek, toplumun sağlığını riske atamazsınız. Sizin yüzünüzden virüs kapıp hayatını kaybedenler olabilir. Benim bedenim diyenlere bir sözüm daha var: Vatani görevini yapan askerler de kendi bedenlerini vatan için ortaya koyuyorlar. 'benim bedenim, vurulurum ölürüm ben askere gitmem' diyebilmeliler midir sizce?