Gönderen Konu: tavan lambasının yanmaması  (Okunma sayısı 3033 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
tavan lambasının yanmaması
« : Aralık 19, 2020, 11:58:52 »
arkadaşlar 2005 avensis elegant var kapılar açılınca tavan lambası yanmıyor kapı siviclerinde sıkıntı yok bunlarda bir body ecu varmış tam nerede olduğunu bilen varmı, corollada olan mavi kutu avensiste yok veya yeri farklı bilginiz varsa yardımcı olabirmisiniz

Toyota Club Türkiye

tavan lambasının yanmaması
« : Aralık 19, 2020, 11:58:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: tavan lambasının yanmaması
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2020, 14:58:31 »
arkadaşlar 2005 avensis elegant var kapılar açılınca tavan lambası yanmıyor kapı siviclerinde sıkıntı yok bunlarda bir body ecu varmış tam nerede olduğunu bilen varmı, corollada olan mavi kutu avensiste yok veya yeri farklı bilginiz varsa yardımcı olabirmisiniz
İlk önce Tavan lambasının camını sökün ampül sağlammı bir bakın veya bacaklarında korozyon vs olabilir oraya enerji geldiğinden emin olun.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2020, 21:59:28 »
tüm kontrollerini yaptım lambalar on pozisyonunda yanıyor lambaya bağlanan kısımda bir + uç iki tanede - uç (şase) var işte bu door pozisyonunda şase gelmiyor buda sigorta kutusunun bir yerlerindeymiş oto elektrikçiler pek girmek istemiyor bu işi bilende 700 lira para istiyor tam yerini bilsem yapmaya çalışacağım ama çok zor biryerde galiba bilen varsa ve söylerse çok sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 20, 2020, 23:29:24 »
tüm kontrollerini yaptım lambalar on pozisyonunda yanıyor lambaya bağlanan kısımda bir + uç iki tanede - uç (şase) var işte bu door pozisyonunda şase gelmiyor buda sigorta kutusunun bir yerlerindeymiş oto elektrikçiler pek girmek istemiyor bu işi bilende 700 lira para istiyor tam yerini bilsem yapmaya çalışacağım ama çok zor biryerde galiba bilen varsa ve söylerse çok sevinirim
Lambalar on pozisyonunda yani manuel kumanda edilince yanıyorsa door pozisyonda besleyen şase ucunu kontrol edin benimkide tam tersi durumda yanmıyordu bacaklar tam temas etmiyormuş ufak bir müdahale ile düzeldi.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2020, 10:41:12 »

Merhaba Ahmet Bey,
Aynı araçtan ben de de var ve Ankaradayım sizin gibi. Aynı sorun bende de mevcut. Şöför mahalli tavan lambaları yanmıyor. Daha önce komple lamba bölgesini çıkarttım ve tamir ettirdim. İçerisinde kayar switchler var onlar problem yaratıyor. Lehimle halletmiştik. Yaklaşık 1 sene sorun olmadı ancak yeniden yanmamaya başladı. Şaşmaz da iyi bir elektrikçiye gidin veya Dörtnal Toyota servisinde Ogün ustadan sizi yönlendirmesini isteyin. Bende ortalık sakinleşince aynısını yapacağım.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 21, 2020, 13:18:35 »
Merhabalar,
Forumda konu ile alakalı bir yazı vardı sanırım ama bulamadım.
Aynı aracı kullanmış biri olarak tavan lambası sigortası fren pedalı kısmına yatar pozisyonda yukarı doğru bakarsanız göğüs paneli üzerinde FUSE yazan bir minik kapaçık var orada.Bu lamlara kumanda eden ECU ise bozuk para gözünü çıkartınca göreceğiniz dağıtım panelinin altında olması gerekir.Kısa devre ettirdiyseniz bir ihtimal sigorta atmıştır ancak dahada kuvvetle muhtemel ECU üzerinde bulunan mosfet gitmiştir.
Geçmiş olsun,kolaylıklar dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2021, 17:14:45 »
Benim aracımda da aynı problem vardı cok kontrol ettik fakettik ki led kontrol kalemini normal bir biçimde yakıyor fakat eski tip ampülü yakmıyordu dolayısıyle beyindeki dirençlerden birinin yandıgı kanısına vardık ve tavan ampülüne led ampül takarak sorunu hallettim tavan ampülünüzü led ile değiştirerek deneyiniz. bende çalıştı problem yok.
Toyota Plaza Aktoy Avcılar
Yedek Parça Şefi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2021, 13:01:30 »
Merhabalar,
Forumda konu ile alakalı bir yazı vardı sanırım ama bulamadım.
Aynı aracı kullanmış biri olarak tavan lambası sigortası fren pedalı kısmına yatar pozisyonda yukarı doğru bakarsanız göğüs paneli üzerinde FUSE yazan bir minik kapaçık var orada.Bu lamlara kumanda eden ECU ise bozuk para gözünü çıkartınca göreceğiniz dağıtım panelinin altında olması gerekir.Kısa devre ettirdiyseniz bir ihtimal sigorta atmıştır ancak dahada kuvvetle muhtemel ECU üzerinde bulunan mosfet gitmiştir.
Geçmiş olsun,kolaylıklar dilerim.

https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=72815.0

Linki becerebildim mi bilmiyorum ama dediğiniz konu bu sanırım.