0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tavan lambasi ile veya baska yerlere hat çekmek icin tesisat ile oynandimi .
Selamlar2005 comfort T25 kasayı 5 sene kadar kullandım.Bu tip bir sıkıntı hiç yaşamadım.Muhtemelen soketlerle alakalı diye düşünüyorum.Elektrik tesisatının işi bilen arabayı kırıp,dökmeden söküp,takabilecek biri tarafından gözden geçirilmesinde yarar var diye düşünüyorum.Gördüğüm kadarı ile takometre ,benzin göstergesi çalışıyor ama aydınlatma ve LCD ekran çalışmıyor.Soketleri öncelikle gözden geçirmekte fayda var.Geçmiş olsun
Bende de eski 2005 aracımda aynı sıkıntı olmuştu. Tavandaki harita lambasını değiştirirken plastiğini kırp kısa devre yaptırmıştım. Ondan sonra resimlerde tarif ettiğiniz olay başlamıştı.Çözümü aracın servis kitabındaki elektrik resimlerinden araştırmıştım.Pedalların üst kısmında bulunan bir sigorta kutusu var. Ancak, onu görmek için pedalların oraya kafayı sokup yukarı bakmak gerekiyor. Orada hangisi olduğunu hatırlayamadım ama 7,5A lik olan bir sigorta atmıştı. Onu değiştirince hem tavan lambası hen de göstergeler normale dönmüştü.Sizinki de büyük ihtimalle aynı sigortadan kaynaklanıyor.
Havalar ısındı şuan sıkıntı kalmadı. Tek sıkıntı olduğu zaman havaların soğuması lazım sigortadan olsa sürekli yapardı.
Arkadaşa bir kulak verin, deneyin zararlı çıkmazsınız.Kısa devre oldu ve belki de sigorta tam olarak yanmadı, çok ince bir nokta kaldı ve burası da elektrik geçtikçe, ısındıkça genleşiyor ve elektrik sağlıklı geçebilecek şekilde tamamlanıyor. Akla hayale sığmayacak şekilde saçma sapan çözümler olabliyor.