Gönderen Konu: Yaris bu kadar mı çabuk satılıyor...  (Okunma sayısı 6293 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Yaris bu kadar mı çabuk satılıyor...
« : Nisan 15, 2009, 00:28:22 »
Yaklaşık iki - üç haftadır sahibinden.com sitesinde Toyota Yaris ilanlarına bakıyorum. İlgimi çeken ilanın sahibine telefon edip yarın aracı görmeye gelirim diyorum, ertesi gün iş çıkışı yola çıkmadan önce arıyorum araba satılmış oluyor. Bir iki tanesine de aracı görmeyi başardım, tam aklıma yattı, ertesi gün arayıp kesinleştiririm derken ertesi güne satılmış oldu. Bugün de birkaç tane ilan henüz öğlen çıkmışken, akşam iş çıkışı gider arabaya bakarım, bu sefer kapora da veririm arabayı kaparım derken iş çıkışı telefon ettiğimde satılmış olduğunu gördüm. Bu kadar çabuk mu satılıyor bunlar? Yoksa ben mi beceremiyorum almayı. 3 günlükten eski ilan yok neredeyse. Hele bugün bir ilan vardı, 2006 model, yeni kasa, hem de kırmızı (kırmızı olsun 3 kuruş fazla olsun  :alkis: ) ilan öğleye doğru çıktı, fiyatı da uygun sayılırdı, gün içinde işlerim yüzünden ilgilenemedim akşam ararım gider görürüm dedim ama akşama satılmıştı. İstediğim gibi Yaris bulamayacağım galiba. Ortalık bir sürü Corsa ya da Clio ilanları doluyken Yaris niye yok? Yaris sahipleri çok memnun da satmaya mı kıyamıyorlar yoksa bu arabalar az satıldı bu yüzden mi ikinci elde de az var?
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Toyota Club Türkiye

Yaris bu kadar mı çabuk satılıyor...
« : Nisan 15, 2009, 00:28:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris bu kadar mı çabuk satılıyor...
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2009, 00:32:23 »
Prestij meselesi.
Siz nasıl arıyorsanız sizin gibi arayanlarda çok. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2009, 00:47:45 »
Demek ki ilanı görünce hemen telefona sarılıp, mümkünse arabayı görmeye gitmek gerek, yola çıkarken kaporayı da cepte taşımak gerekiyormuş, son 3 haftalık araba bulma macerasında bunu anladım. Umarım çok uzamadan bulurum bir tane. Alıcısı çokmuş bunun. Para çok olsaydı da sıfırını alabilseydim keşke...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2009, 00:50:45 »
Demek ki ilanı görünce hemen telefona sarılıp, mümkünse arabayı görmeye gitmek gerek, yola çıkarken kaporayı da cepte taşımak gerekiyormuş, son 3 haftalık araba bulma macerasında bunu anladım. Umarım çok uzamadan bulurum bir tane. Alıcısı çokmuş bunun. Para çok olsaydı da sıfırını alabilseydim keşke...
İşte çözümü kendi kendinize buldunuz. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2009, 08:55:45 »
Timuçin Bey, size şu kadarını söyleyebilirim, Yaris fazla bir beklentiyle satın alınmadığı için sahiplerini fazlasıyla memnun ediyor ve kolay kolay 2. ele düşmüyor. Kendi adıma konuşmak gerekirse, özellikle 1.3 motorun ideal güç/ağırlık oranı, bu motor ile mükemmel bir uyum içerisinde çalışan çok başarılı bir manuel şanzıman, çok başarılı bir direksiyon ve çok kolay devirlenen canlı motor beni fazlasıyla tatmin ediyor. Üstüne Toyota'nın klasik mekanik sorunsuzluğunu da ekleyince aracımı satmam için hiç bir neden kalmıyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2009, 09:09:35 »
Timuçin Bey, size şu kadarını söyleyebilirim, Yaris fazla bir beklentiyle satın alınmadığı için sahiplerini fazlasıyla memnun ediyor ve kolay kolay 2. ele düşmüyor. Kendi adıma konuşmak gerekirse, özellikle 1.3 motorun ideal güç/ağırlık oranı, bu motor ile mükemmel bir uyum içerisinde çalışan çok başarılı bir manuel şanzıman, çok başarılı bir direksiyon ve çok kolay devirlenen canlı motor beni fazlasıyla tatmin ediyor. Üstüne Toyota'nın klasik mekanik sorunsuzluğunu da ekleyince aracımı satmam için hiç bir neden kalmıyor.
+1
Timuçin Bey bence işi hızlandırmak için aracın plakasını alın servise neyi var neyi yok diye sorun sonra direk yapışın ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2009, 09:48:08 »
Yarislerin 2. el değeri çok yüksek ve satışa çıktığında çabuk el değiştiriyor..
Bunun bir nedenini de aracın sıfırnın az satılması ve 2. el de çok fazla talep görmesi, ayrıca filo satışının olmaması da büyük bir avantaj...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 08, 2009, 11:32:24 »
Bu konu bir şekilde kaybolmuştu, ben de acaba yanlış birşey mi yazdım da moderatörler yoketti demiştim. Sanırım bir hata olmuş sonra düzeltilmiş, konu bugün taşınmış olarak ortaya çıktı. Forum'un mail ile haber verme sistemi işe yarıyormuş. :)

Bu geçen sürede tam istediğim gibi bir Yaris buldum ve aldım, 2006 model, yeni kasa, 22bin km'de, yakamoz grisi bir yaris. Haftalarca bulamayıp, bulduklarımı da yavaş davranmam sonucu kaçırınca son birkaç gün netteki ilan sitelerine saatbaşı sayfayı yenilemeye başlamıştım, yine bir gün bilgisayar başında çalışırken sayfayı yeniledim baktım bir ilan, araç uygun, fiyatı fena değil, hemen telefon ettim, satıcının vakti olmadığından ancak 3 gün sonra aracı görmeye gidebildik, aracı beğendim, kapora verdim ve birkaç gün sonra birlikte notere gidip satışı gerçekleştirdik. :)

Tam bir hafta oldu, bir haftadır şehiriçi ve uzun yolda deneme fırsatım oldu. Tam bana göre bir arabaymış. Teknolojik şeylere meraklıyımdır, bunun modern gösterge paneli çok hoşuma gitti. Heryerinde elektronik bip bip öten şeyler, ışıklar falan hoş. Spor araba gibi performans derdim yok, 1.0 motorun performansı bana fazlasıyla yetiyor, hatta İstanbul - Tekirdağ arası otoyolda giderken farkında olmadan 140'ı geçtim, yeter, daha ne isteyeyim. Yakıtı ekonomik kullanması da süper bir olay. Bu kadarını beklemiyordum. Yıllarca kullanırım ben bunu...

Darısı diğer Yaris arayanların başına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 08, 2009, 11:39:04 »
Hayırlı olsun Timuçin Bey, güle güle kulllanın yeni aracınızı. Aracınızın resimlerini de bekliyoruz en kısa sürede. Seçiminizden dolayı pişman olacağınız hiç sanmıyorum :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 08, 2009, 11:41:04 »
Hayirli olsun. Kazasiz belasiz kullanmaniz dilegiyle.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 08, 2009, 12:14:04 »
timuçin bey hayırlı olsun,iyi günlerde kullanın...

+1
Timuçin Bey bence işi hızlandırmak için aracın plakasını alın servise neyi var neyi yok diye sorun sonra direk yapışın ;)

aydın bey, yanlış anlamayın ama plakadan kontrol her zaman doğru sonuç vermiyor,bir önceki aracımda aynı şekilde plakadan sorgulatmıştım,servis sorun görmedi ve aracı almıştım,tesadüfen anadolu sigortadan kasko yaptırmak istediğimde herşey ortaya çıktı,araç sol tarafdan kazalı,airbag açmış vs...anad.sig. kara listeye almıştı.araç balıkesir plakası varken kaza yapmış ve istanbula gönderilip 34 plakası takılmıştı...aracı aldığım kişi toyota servisinde çalışıyordu ve aracı o kadar orjinal toplamış ki başka servis 1-2 hata dışında  problem göremedi... şirketimizin sigortacısı ile görüştüğümde şasi ve motor noları ile sigorta ve servisden yoklatın demişti...saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #11 : Mayıs 08, 2009, 18:00:54 »
Timuçin abi 2006 yaris kullanıcısıyım d4d manuel.. Ve allah kaza bela vermesin aracınız hayırlı olsun abim =)

Yaris inanılmaz derecede az yakan bir araç ve sorunsuz bir araç denilebilir - leri sadece şunlardır full depo yakıtta toyotanın tipin operası (depo sesi) birde bu sokak aralarında adı arnavut kaldırımımıdır bilmiyorum gençliğime verin bu tip yollarda torpido kapakları tıkırdar onun dışında hiçbir sorun yoktur bunun yanında cidden ömürlük bir araçtır .. benim aracımda bahsettiğiniz sitede duruyor çok arıyorlar komik rakamlar veriliyor bu yüzden hepsine ters tepiyorum neticede bu araç corsadan daha kaliteli clioyla mukayede edilmicek bir ömrü var .. opelin bu zamana kadar tek avantajı alman olmasıydı sağlamlıktı güçtü evet 1.3 90 hp gerçekten iyi bir güç ama yol tutmuyorsa bu gücün anlamı yok .. 2.ci olarak clio daha kafadan bu araç kaç bin kmre sizi taşır ?

Ve kaza olayı benim ailem 14 senedir sigorta acentesidir alıcağım aracı Tramer dediğimiz tüm sigorta şirketlerinin kullandığı (eksperlerd ekullanır ) bir program vardır buraya yetkinle girersin ve plakayı yazarsın buyrun herşey ortada =)

Bu sayede ben Pert bir fiesta ST 2.0 ı almaktan son anda sıyrılmıştım .. =)) (kaza boya yok denmişti üstelik)
Turkcell Kampüslüyüm Kontürüm Bitmiyorr D4d liyim mazotum bitmiyorrr :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Mart 11, 2011, 15:15:27 »
Hayırlı olsun.Bende 2003 1,3 sol kullanıcısıyım cok şık,güzel, rahat ekonomik araçlar.3-5 yıl daha bırakmam aracımı.Alırsam yine toyota yaris alırım yada yaris alırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 11, 2011, 16:09:59 »

konu hortlamış :) tüm Yarisçiler burayaa
Hakkı abi benimde arabayı alış hikayem ve sonrasındaki aşkımız tamda yazdığınız gibi :D hatta iş yerimde otoparktan çıkarken yolumu kesip "ne olur sat şunu bize,arıyoruz arıyoruz bulamıyoruz kimse satmak istemiyor" demişlerdi :)
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 11, 2011, 19:27:06 »
konu hortlamış :) tüm Yarisçiler burayaa
Hakkı abi benimde arabayı alış hikayem ve sonrasındaki aşkımız tamda yazdığınız gibi :D hatta iş yerimde otoparktan çıkarken yolumu kesip "ne olur sat şunu bize,arıyoruz arıyoruz bulamıyoruz kimse satmak istemiyor" demişlerdi :)

Konu çok fena hortlamış. :)

2012'de yeni kasalar çıkınca bunu satar yeni model alırız, hem o zamana kadar eskimiş olur diyordum ama İstanbul trafiğinde olan birkaç çizik dışında arabada eskime belirtisi bile yok, daha yıllarca kullanırım beni bunu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 11, 2011, 23:07:53 »
Almadan önce çok araştırdım, bir çok markanın aynı segmentteki araçlarına baktım ettim ve seçimim yaris oldu. İçinin ferahlığı kullanımındaki keyif bence başka bir şeye değişilmez.
Yarise binen bilir...

Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 11, 2011, 23:10:08 »
içi corolladan geniş mi yoksam bana mı öle geliyor?
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 11, 2011, 23:51:20 »
temiz araçlar ve mantıklı fiyatlar anında gidiyor...
biz de arabamızı öyle aldık, ilan geldikten 15dk sonra adamı telefonda bağladık, 1 saat sonra da kaporasını hesabına yatırdım...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 12, 2011, 09:03:41 »
cidden içi geniş kullanışlı ve çok ferah.araca binen herkes aynı şeyi söylüyor
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mart 17, 2011, 23:41:33 »
dayımın şirketinde 3 tane var inanılmaz memnun şehir için için 10 numara 5 yıldız. yakında talep daha artacaktır çünkü eski kasa ford fiesta kadar 2. elde değer kaybetmiyor.
93AE101(sw) 89100km =)