Gönderen Konu: Vw'den Şok Karar Passat'ın Üretimi Duruyor  (Okunma sayısı 1906 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Vw'den Şok Karar Passat'ın Üretimi Duruyor
« : Kasım 28, 2020, 22:42:07 »
Arteon da gidici fakat Passat Variant yola devam edecek.

Volkswagen, Avrupa pazarına özel Passat'ın yeni jenerasyonunun üretimini Türkiye'de kuracağı fabrikaya taşıyacaktı. Ancak Suriye ile yaşanan gerginliklerin getirdiği politik belirsizlik üzerine Alman otomotiv devi planlarını değiştirdi ve 1 milyar €'luk (günümüz kuruyla 9,37 milyar TL) yatırımı Slovakya'daki fabrikaya kaydırdı.

Çekya'daki Kvasiny tesisinde üretilen Skoda Superb'in de 2023 yılında Passat ile birlikte Bratislava tesisine geçiş yapması planlanıyordu ancak durum değişmiş olabilir. Automotive News Europe'dan gelen şok iddiaya göre Volkswagen, Amerika Birleşik Devletleri'ne özgü versiyondan sonra Avrupa pazarında satılan Passat'ın da fişini çekecek. MQB platformundan çıkan EU-spec Passat'lara göre teknolojik olarak geride kalan NMS kodlu ABD'ye özel Passat, Avrupalı kardeşiyle birlikte 2023 yılında yollara veda edecek.

Automotive News Europe'un haberine göre Passat Variant, bir nesil daha yaşayacak. Bu hamlenin arkasındaki sebep olarak da Skoda Superb'in daha geniş ve kullanışlı olması dolayısıyla Passat'ın satışlarından çalmaya başlaması gösteriliyor. Ayrıca, iki model arasındaki fiyat farkının zaman içinde düştüğünü de hatırlatalım.

Volkswagen'e yakın isimleri kaynak gösteren Automotive News Europe, markanın odağını iyiden iyiye SUV ve EV modellerine kaydıracağını belirtiyor. Bu yüzden kısa süre önce makyajlanan ve Shooting Brake adı verilen station wagon türeve kavuşan Arteon da yelpazeden düşürülecek.

Son olarak Volkswagen'in Aero adındaki EV modelinin 2023 itibarıyla Emden'de üretileceğini doğruladığını hatırlatalım. Bahsi geçen otomobilin station wagon gövde tipine sahip olacağına inanılıyor ve tasarım, 2019 ID Space Vizzion konseptinden izler taşıyacak.

Kaynak: https://tr.motor1.com/news/457110/vw-passat-sona-mi-eriyor/

Toyota Club Türkiye

Vw'den Şok Karar Passat'ın Üretimi Duruyor
« : Kasım 28, 2020, 22:42:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Vw'den Şok Karar Passat'ın Üretimi Duruyor
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2020, 22:50:54 »
VW bunu hep yapıyor, hatırlatmak gerekir ise bu Passat'ın 3. ölümü :) IDx modelinin satışı düşünce kozmetik değişiklik ile "İşte Yeni Passat" diye hayata döndürürler.

bkz. Jetta, Scirocco, Beetle vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2020, 22:55:13 »
VW bunu hep yapıyor, hatırlatmak gerekir ise bu Passat'ın 3. ölümü :) IDx modelinin satışı düşünce kozmetik değişiklik ile "İşte Yeni Passat" diye hayata döndürürler.

bkz. Jetta, Scirocco, Beetle vs.

Ufuk Bey, Vw niyeti bozmuş anlaşılan Polo'nun da üretimi sonlandırılıp tamamen elektirikli araçlara dönülecekmiş.

Alman marka ID.1 ve ID.2 adında daha uygun fiyatlı EV'ler üzerinde çalışıyor.

Volkswagen, ekim ayında Avrupa pazarının lideri olan EV modeli ID.3'ün yer aldığı elektrikli araç yelpazesini önümüzdeki senelerde daha küçük boyutlara
sahip 2 yeni modelle genişletmeyi planlıyor. Alman markanın hedefi, şehir içi ulaşımına odaklı müşterilere de cevap verebilmek.

Automotive News Europe, ismini vermediği bir kaynaktan aldığı bilgilere göre ID.1 adı verilecek model yelpazede A segmenti modeli Up! yerine geçecek. ID.2 adını taşımasını düşündüğümüz diğer otomobil ise büyük ihtimalle Polo'nun devamı niteliğinde olacak fakat bu konuda henüz bir karar verilmiş değil.

Tıpkı ID.3 ve Volkswagen'in diğer EV modelleri gibi MEB platformundan yükselecek olan ID.1 ve ID.2 çiftinde Polo ayarındaki elektrikli otomobil gelişim çalışmalarında daha çok ilerleme kaydetmiş ve dolayısıyla daha erken bir tarihte görücüye çıkacak.

Volkswagen'in ID.2'yi 2023 yılında 20.000 € (günümüz kuruyla yaklaşık 187.476 TL) fiyatla satışa sunması bekleniyor. Maliyetleri kısmak adına aracın lityum iyon bataryalara göre daha az enerji yoğunluğuna sahip lityum-demir-fosfat batarya kullanılacak.

Kaynak: https://tr.motor1.com/news/457116/vw-id1-id2-soylentiler/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2020, 23:08:29 »
Ufuk Bey, Vw niyeti bozmuş anlaşılan Polo'nun da üretimi sonlandırılıp tamamen elektirikli araçlara dönülecekmiş.

Kutay bey, ben VW'den üretim gamında Golf haricindeki tüm modelleri öldürüp, elektrikli verisyonları ile geri döndürmesini bekliyorum, zira ev modellerindeki olası hatalar ile yılların model isimlerini lekelemeleri mantıklı olmazdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2020, 23:16:05 »
Kutay bey, ben VW'den üretim gamında Golf haricindeki tüm modelleri öldürüp, elektrikli verisyonları ile geri döndürmesini bekliyorum, zira ev modellerindeki olası hatalar ile yılların model isimlerini lekelemeleri mantıklı olmazdı.

Evet bana da öyle geliyor, çevre katili dizeller, emisyon skandalları, dsg, turbo arızaları hepsine sünger çekmek istiyorlar anlaşılan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 29, 2020, 07:18:53 »
En azından şunu alacağıma passat alırım muhabbetinden kurtulmuş oluruz ;) bu arada Slovakya sanırım bir tür üretim vadisi olacak gibi , batarya üreticileri de buraya tesis kurmaya başlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Şok! Volkswagen Passat'ın üretimi duruyor!
« Yanıtla #6 : Aralık 02, 2020, 02:03:50 »
Arteon da gidici fakat Passat Variant yola devam edecek.
Volkswagen, Avrupa pazarına özel Passat'ın yeni jenerasyonunun üretimini Türkiye'de kuracağı fabrikaya taşıyacaktı. Ancak Suriye ile yaşanan gerginliklerin getirdiği politik belirsizlik üzerine Alman otomotiv devi planlarını değiştirdi ve 1 milyar €'luk (günümüz kuruyla 9,37 milyar TL) yatırımı Slovakya'daki fabrikaya kaydırdı.

Çekya'daki Kvasiny tesisinde üretilen Skoda Superb'in de 2023 yılında Passat ile birlikte Bratislava tesisine geçiş yapması planlanıyordu ancak durum değişmiş olabilir. Automotive News Europe'dan gelen şok iddiaya göre Volkswagen, Amerika Birleşik Devletleri'ne özgü versiyondan sonra Avrupa pazarında satılan Passat'ın da fişini çekecek. MQB platformundan çıkan EU-spec Passat'lara göre teknolojik olarak geride kalan NMS kodlu ABD'ye özel Passat, Avrupalı kardeşiyle birlikte 2023 yılında yollara veda edecek.

Automotive News Europe'un haberine göre Passat Variant, bir nesil daha yaşayacak. Bu hamlenin arkasındaki sebep olarak da Skoda Superb'in daha geniş ve kullanışlı olması dolayısıyla Passat'ın satışlarından çalmaya başlaması gösteriliyor. Ayrıca, iki model arasındaki fiyat farkının zaman içinde düştüğünü de hatırlatalım.

Volkswagen'e yakın isimleri kaynak gösteren Automotive News Europe, markanın odağını iyiden iyiye SUV ve EV modellerine kaydıracağını belirtiyor. Bu yüzden kısa süre önce makyajlanan ve Shooting Brake adı verilen station wagon türeve kavuşan Arteon da yelpazeden düşürülecek.

Son olarak Volkswagen'in Aero adındaki EV modelinin 2023 itibarıyla Emden'de üretileceğini doğruladığını hatırlatalım. Bahsi geçen otomobilin station wagon gövde tipine sahip olacağına inanılıyor ve tasarım, 2019 ID Space Vizzion konseptinden izler taşıyacak.

https://tr.motor1.com/news/457110/vw-passat-sona-mi-eriyor/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2020, 08:22:43 »
Polo'nun üretimi de duruyormuş onun yerine elektirikli model gelecekmiş. Vw, nihayet çevre katili dizellerden vazgeçip elektirikli modelleri rötarlı da olsa nihayet getiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 02, 2020, 10:06:21 »
Polo'nun üretimi de duruyormuş onun yerine elektirikli model gelecekmiş. Vw, nihayet çevre katili dizellerden vazgeçip elektirikli modelleri rötarlı da olsa nihayet getiriyor.

Kendi isteğiyle değil mecburiyetten yapıyor,sizde durumun farkındasınız artık yeni oluşum hybrit veya tam elektirk üzerine şekilleniyor,birçok Avrupa ülkesinde bazı büyük yerleşkelere dizel araç girişini kesinlikle yasakladı,ileriki zamanlarda kademeli olarak komple içten yanmalı modelleri kaldıracaklar,bu durum uzun süre önce dizel ünitede başlamıştı kendi memeleketlerinde satışını yasakladılar ama bizim gibi ülkelerde satışı devam etti çünkü ellerindeki motorları eritmeleri gerekiyordu.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2020, 17:06:44 »
Dizel arabanın çevreyi benzinlilere göre çok kirlettiği 50 yildir bilinen bir gerçek. Dizel aracı alanlar çevreyi zaten çok umursatmıyor mu diyelim.
Simdi bu faturayı sadece VW'ye kesip çarmıha germenin ne anlamı var? Futbol takımı tutar gibi üreticilerin holiganlığını yapmayalım lütfen.
VW'nin ürettiği arabaları beğenmeyen almaz, olur biter. VW DSG'yi geliştirdi. Problemli ama adamlar endüstriyi değiştiren bir akim yarattılar. Turbo ayni şekilde.

Toyota dizel üretmiyor mu? Üretiyor. Çevreyi kirletmiyor mu? Kirletiyor. bir tek VW'mi kirletiyor. Değil tabi ki. Tüm dizeller partikül saçıyor - akciğer kanserini tetikleyen sebeplerden.
Otomobile üreten hiç bir firma (Tesla dahil), sütten çıkmış ak kaşık değil. Yıllarca üretilen Magirus dolmuşlar mi daha iyi, skandala karışan dizel Passat mi?

Herkes, kendi önceliklerine göre tüketiyor. Bazısı VW sever, bazısı Toyota sever, bazısı Mercedes sever.     
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2020, 20:15:10 »
Dizel arabanın çevreyi benzinlilere göre çok kirlettiği 50 yildir bilinen bir gerçek. Dizel aracı alanlar çevreyi zaten çok umursatmıyor mu diyelim.
Simdi bu faturayı sadece VW'ye kesip çarmıha germenin ne anlamı var? Futbol takımı tutar gibi üreticilerin holiganlığını yapmayalım lütfen.
VW'nin ürettiği arabaları beğenmeyen almaz, olur biter. VW DSG'yi geliştirdi. Problemli ama adamlar endüstriyi değiştiren bir akim yarattılar. Turbo ayni şekilde.

Toyota dizel üretmiyor mu? Üretiyor. Çevreyi kirletmiyor mu? Kirletiyor. bir tek VW'mi kirletiyor. Değil tabi ki. Tüm dizeller partikül saçıyor - akciğer kanserini tetikleyen sebeplerden.
Otomobile üreten hiç bir firma (Tesla dahil), sütten çıkmış ak kaşık değil. Yıllarca üretilen Magirus dolmuşlar mi daha iyi, skandala karışan dizel Passat mi?

Herkes, kendi önceliklerine göre tüketiyor. Bazısı VW sever, bazısı Toyota sever, bazısı Mercedes sever.   

Murat Bey, mesele dizel  meselesi değil, ürettiği dizel araçlarında dünyayı ve kendi müşterisini emisyonu 40 kat daha düşük göstererek emisyon hilesiyle aldatıp milyon dolar tazminata çarptırılan bir markadan bahsediyoruz. Asıl fanatiklik ve holiganlık böylesi bir gerçeği görmezden gelip bu markaları savunmak  olmuyor mu?  Toyota dizel motor üretmiyor artık kaldı ki  23 yıldır çevreci çalışmalarıyla hibrit araç üretiyor ve 23 yıldır dünyada hibrit satışında lider durumda hatta çevrecilikte daha da ileri giderek hidrojen araçlar da üretmeye başladı.

Vw daha yeni hibrit ve elektirikli araçları tanıtmaya başladı o da Ümit Bey'in dediği gibi mecbur kaldığı için yani Avrupa'da dizel araçlar yasaklanmaya başladığı için.  yoksa kendi elinde olsa çevre katili dizelleri üretmeye devam edecekti. Dsg ve turboya hiç girmeyelim o kadar çok mağduru ve bu yüzden dsg'den sonra Japon araçlara dönüp oh be diyenler  ve yine Toyota'nın 7 hava yastığını standart sunduğunu öğrenip ben opsiyonel olduğu için hava yastığına yıllarca  boşuna para ödemişim, 300 küsur para bayıldığım aracımın geri görüş kamerası yokmuş deyip ağlayanlara çok rastladım.

Ben bu  forumda Toyota'yı da Honda'yı da  çok kez eleştirdim hatta geçen haftalarda Passat gibi Avensis ve Accord 1.6 otomatik getirseydi üretimden kalkmazlardı dedim. Yeni kasa Corolla'yı iç hacminin darlığından, kendi aracım 2018 Corolla'nın da kokpitinin berbatlığından çok gömdüm ve eleştirdim  ( hani laf aramızda elimde olsa kendi aracımın kokpitini,  ön konsol, ön kol dayama ve vitesini güncel kasa Civic'le değiştiririm :rofl: :rofl: :rofl:)  hatta önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek 3 silindir, 1.5 motor Corolla'yı daha geçen hafta acımasızca eleştirdim. Güzel bir atasözümüz var. Yiğidi öldür hakkını yeme diye her şeye rağmen Toyota, Honda ve Mazda gibi Japon markalar Avrupalı rakiplerine göre  donanım, bilinçli eskitme, kullan at ve servis gibi konularda daha etik ve insaflı oluyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 02, 2020, 21:38:15 »
Dediğinizi anlıyorum Kutay Bey, ancak birbirimizi iyi tanımadığımız için sanırım, dışarıdan VW’ye ayrı bir muamele gösteriyorsunuz gibi bir izlenime sahibim :) O yüzden konuya biraz denge getirmeye çalışıyorum.

40 katı olsun olmasın dizel motorların çevreyi çok kirlettiği yıllardır bilinen bir gerçek. Hem çevreci olmaması, hem de kullanım açısından bana sıfır zevk verdiği için hiç dizel bir araç almadım. Ben hep benzinli araçlar kullandım. Şu anda VW teknolojisi ile bir adet araca sahibim ve 3 yıldır memnunum. 5 yıllık garantisi mevcut ama çok da kilometre yapmadım aslında. Benzer özelliklerde başka bir araç bulamadım. Navigasyon, iç ergonomi, yüksek süratte stabil olması benim için önemli faktörlerdi ve VW araçları Japonlardan bu konularda daha ileride. Daha çok bozulması konusuna gelince, doğrudur. Ama Türkiye’de VW nin distribütör üzerinden gelmesi negatif bir faktör. Toyota marka olarak Türkiye’de ve memnuniyete daha çok önem veriyorlar. Ama tüm markaların sakladığı şeyler var. Dizelgate çok önde olduğu için saklayamadılar ve Amerika son yıllardır Avrupa markalarına karşı bir savaş başlattı - ceza kesmek
için sebep arıyorlar. GM bozuk kontak anahtar parçaları kullandığı için 100’e yakın kişi kazalarda öldü. Üç kuruş parayla atlattılar (VW’ye göre). Amerika daha Kyoto anlaşmasını imzalamamışken bir markaya ders vermeye çalışması düşündürücü.

En sonunda Toyota kendine yaraşır bir aracı 25 sene gecikmeli olarak çıkardı; Yaris GR. Çok hoşuma gitti. Geri kalan araçları bana göre eski seviyesinde değil. 3 adet Corolla sahibi olmuşluğumuz vardır (2 adet E10 ve 1 adet E12 Sw) ama yenileri hiç ilgimi çekemedi. Lexus deseniz cetvelle çizilmiş gibi; dizayn bir acayip - çok Amerikanvari. Prius deseniz takır tukur plastik.

Elektrikli araba alacak olsam VW ID4’ü düşünürüm. Ama şarj hızı halen düşük ve Porsche’nin 800volt mimarisini kullanmadıkları için kısıtlı. Audi’nin durumu daha da kötü. E-tronların menziller iyi değil. Tesla deseniz, Elon Musk orada olduğu sürece o şirkete para vermem. Toyota belki RAV4 düşünülebilir, ama ikinci el değerleri kötü.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 02, 2020, 22:08:35 »
Dediğinizi anlıyorum Kutay Bey, ancak birbirimizi iyi tanımadığımız için sanırım, dışarıdan VW’ye ayrı bir muamele gösteriyorsunuz gibi bir izlenime sahibim :) O yüzden konuya biraz denge getirmeye çalışıyorum.

40 katı olsun olmasın dizel motorların çevreyi çok kirlettiği yıllardır bilinen bir gerçek. Hem çevreci olmaması, hem de kullanım açısından bana sıfır zevk verdiği için hiç dizel bir araç almadım. Ben hep benzinli araçlar kullandım. Şu anda VW teknolojisi ile bir adet araca sahibim ve 3 yıldır memnunum. 5 yıllık garantisi mevcut ama çok da kilometre yapmadım aslında. Benzer özelliklerde başka bir araç bulamadım. Navigasyon, iç ergonomi, yüksek süratte stabil olması benim için önemli faktörlerdi ve VW araçları Japonlardan bu konularda daha ileride. Daha çok bozulması konusuna gelince, doğrudur. Ama Türkiye’de VW nin distribütör üzerinden gelmesi negatif bir faktör. Toyota marka olarak Türkiye’de ve memnuniyete daha çok önem veriyorlar. Ama tüm markaların sakladığı şeyler var. Dizelgate çok önde olduğu için saklayamadılar ve Amerika son yıllardır Avrupa markalarına karşı bir savaş başlattı - ceza kesmek
için sebep arıyorlar. GM bozuk kontak anahtar parçaları kullandığı için 100’e yakın kişi kazalarda öldü. Üç kuruş parayla atlattılar (VW’ye göre). Amerika daha Kyoto anlaşmasını imzalamamışken bir markaya ders vermeye çalışması düşündürücü.

En sonunda Toyota kendine yaraşır bir aracı 25 sene gecikmeli olarak çıkardı; Yaris GR. Çok hoşuma gitti. Geri kalan araçları bana göre eski seviyesinde değil. 3 adet Corolla sahibi olmuşluğumuz vardır (2 adet E10 ve 1 adet E12 Sw) ama yenileri hiç ilgimi çekemedi. Lexus deseniz cetvelle çizilmiş gibi; dizayn bir acayip - çok Amerikanvari. Prius deseniz takır tukur plastik.

Elektrikli araba alacak olsam VW ID4’ü düşünürüm. Ama şarj hızı halen düşük ve Porsche’nin 800volt mimarisini kullanmadıkları için kısıtlı. Audi’nin durumu daha da kötü. E-tronların menziller iyi değil. Tesla deseniz, Elon Musk orada olduğu sürece o şirkete para vermem. Toyota belki RAV4 düşünülebilir, ama ikinci el değerleri kötü.

Almanların konfor ve yalıtım konusunda Japonlardan bir tık önde olduklarını kabul ediyorum (Lexus ve Camry istisna) ama diğer konularda ( donanım, sorunsuzluk, dayanıklılık, güvenlik ki son dönem  dünyaca ünlü  İİHS güvenlik  testlerini inceleyin derim Japonlar özellikle de başta Toyota, Subaru ve Honda kendilerini aşmış durumdalar)   ibre hep Japonlardan yana diyorum, şu an Alman arabası almak gibi bir niyetim olsaydı   tek tercihim  Mercedes olurdu, diğerlerini düşünmezdim bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 03, 2020, 09:27:13 »
Almanların konfor ve yalıtım konusunda Japonlardan bir tık önde olduklarını kabul ediyorum (Lexus ve Camry istisna) ama diğer konularda ( donanım, sorunsuzluk, dayanıklılık, güvenlik ki son dönem  dünyaca ünlü  İİHS güvenlik  testlerini inceleyin derim Japonlar özellikle de başta Toyota, Subaru ve Honda kendilerini aşmış durumdalar)   ibre hep Japonlardan yana diyorum, şu an Alman arabası almak gibi bir niyetim olsaydı   tek tercihim  Mercedes olurdu, diğerlerini düşünmezdim bile.

Kutay bey ben mercedes forumunda da üye ve aktifim.. inanın mercedes'in c ve altındaki seriler için yeni araçları bildiğimiz mercedes imajından çok uzakta.. Eski ve sıkı mercedes kullanıcılarının çoğu ya elindeki modelle devam ediyor ya da başka markalara yöneliyorlar.. kimi mercedes konforunda değil, kimi kalitesinde değil, kiminde ciddi kronik sorunlar var, kimi ciddi masraflı arızalar çıkarıyor vs vs..

Ben geçen yıl aracı değiştirmeden A -CLA serisine yönelecektim ama forumda okuduklarım sebebi ile vazgeçtim ne yazık ki :(
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #14 : Aralık 03, 2020, 09:29:37 »
Kutay bey ben mercedes forumunda da üye ve aktifim.. inanın mercedes'in c ve altındaki seriler için yeni araçları bildiğimiz mercedes imajından çok uzakta.. Eski ve sıkı mercedes kullanıcılarının çoğu ya elindeki modelle devam ediyor ya da başka markalara yöneliyorlar.. kimi mercedes konforunda değil, kimi kalitesinde değil, kiminde ciddi kronik sorunlar var, kimi ciddi masraflı arızalar çıkarıyor vs vs..

Ben geçen yıl aracı değiştirmeden A -CLA serisine yönelecektim ama forumda okuduklarım sebebi ile vazgeçtim ne yazık ki :(

Mercedes "E"den sonra başlar abi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 03, 2020, 10:05:53 »

Şimdilik bize hayal :rofl: anlaşılan o ki bütçemize göre performans/fiyat kıyaslamasının şampiyonu Japon'lara devam edeceğiz :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 03, 2020, 11:42:30 »

Daha yaşımız genç, "E" zamanımız henüz gelmedi :D

Şimdilik bize hayal :rofl: anlaşılan o ki bütçemize göre performans/fiyat kıyaslamasının şampiyonu Japon'lara devam edeceğiz :tamam:

Bizde Japon Mercedesi kullanıyoruz Kutay bey :D
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 03, 2020, 12:14:22 »
Daha yaşımız genç, "E" zamanımız henüz gelmedi :D

Bizde Japon Mercedesi kullanıyoruz Kutay bey :D

Aynen Fehmi Bey, Toyota için memur  Mercedes'i diyorlar zaten :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 03, 2020, 12:58:46 »
İnşallah hepiniz bir gün Mercedes'e binersiniz.
Ben Mercedes sevmediğim için bucak bucak kaçıyorum; özellikle E sınıfında arka koltukta giderken midem bulanıyor - Gemi gibi.
Buradaki taksilerin hepsi Mercedes E-sınıfına; mecburen bazen biniyorum.

Spor ve sert giden arabaya alışmakla ilgili.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Vw\'den Şok Karar Passat\'ın Üretimi Duruyor
« Yanıtla #19 : Aralık 03, 2020, 13:54:26 »
Mercedes kompresör avangard e serisi W210 ve 211 kasa bu güne kadar üretilmiş kendi sınıfında en iyisidir,hâlâ tadını unutamadığım ender araçlardan birisidir,heleki o 3 viteste bile gazlayınca insanı koltuğa yapıştırması yokmu ayrı bir keyf,konfor ve güvenlik aracıdır.
Mercedes sahipleri araçları kaç model olursa olsun sadece Mercedes gözüyle bakarlar "Mercedes'im" var,
Yaşlı amcalar dan biride 123 kasa Mercedes ile kaza yapar ve çok sinirlenir,gençler sorar noldu amca hayırdır felan,
_ Yaşlı amca ; delinin biri arabaya çarptı der ,
_ Gençler ; Amca araba neydi diye sorar Mercedes diye cevap verir amca gençler bidaha amca kaç model der,yaşlı amaca sinirlenerek Mercedes dedik yaaaa diyerek kızar.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 03, 2020, 13:58:07
Zaten bağımlılık yapan iki araç vardır biri Mercedes diğeri toyotadır,bu araçların birine binen bidaha vazgeçemez aracını satıp başka model bir araç alsa dahi herzaman toyotasına veya Mercedes'sine özlem duyar eninde sonunda satıp tekrar eski aracından alır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.