0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
VW bunu hep yapıyor, hatırlatmak gerekir ise bu Passat'ın 3. ölümü IDx modelinin satışı düşünce kozmetik değişiklik ile "İşte Yeni Passat" diye hayata döndürürler.bkz. Jetta, Scirocco, Beetle vs.
Ufuk Bey, Vw niyeti bozmuş anlaşılan Polo'nun da üretimi sonlandırılıp tamamen elektirikli araçlara dönülecekmiş.Kaynak: https://tr.motor1.com/news/457116/vw-id1-id2-soylentiler/
Kutay bey, ben VW'den üretim gamında Golf haricindeki tüm modelleri öldürüp, elektrikli verisyonları ile geri döndürmesini bekliyorum, zira ev modellerindeki olası hatalar ile yılların model isimlerini lekelemeleri mantıklı olmazdı.
Polo'nun üretimi de duruyormuş onun yerine elektirikli model gelecekmiş. Vw, nihayet çevre katili dizellerden vazgeçip elektirikli modelleri rötarlı da olsa nihayet getiriyor.Kaynak: https://tr.motor1.com/news/457116/vw-id1-id2-soylentiler/
Dizel arabanın çevreyi benzinlilere göre çok kirlettiği 50 yildir bilinen bir gerçek. Dizel aracı alanlar çevreyi zaten çok umursatmıyor mu diyelim. Simdi bu faturayı sadece VW'ye kesip çarmıha germenin ne anlamı var? Futbol takımı tutar gibi üreticilerin holiganlığını yapmayalım lütfen.VW'nin ürettiği arabaları beğenmeyen almaz, olur biter. VW DSG'yi geliştirdi. Problemli ama adamlar endüstriyi değiştiren bir akim yarattılar. Turbo ayni şekilde. Toyota dizel üretmiyor mu? Üretiyor. Çevreyi kirletmiyor mu? Kirletiyor. bir tek VW'mi kirletiyor. Değil tabi ki. Tüm dizeller partikül saçıyor - akciğer kanserini tetikleyen sebeplerden. Otomobile üreten hiç bir firma (Tesla dahil), sütten çıkmış ak kaşık değil. Yıllarca üretilen Magirus dolmuşlar mi daha iyi, skandala karışan dizel Passat mi?Herkes, kendi önceliklerine göre tüketiyor. Bazısı VW sever, bazısı Toyota sever, bazısı Mercedes sever.
Dediğinizi anlıyorum Kutay Bey, ancak birbirimizi iyi tanımadığımız için sanırım, dışarıdan VW’ye ayrı bir muamele gösteriyorsunuz gibi bir izlenime sahibim O yüzden konuya biraz denge getirmeye çalışıyorum. 40 katı olsun olmasın dizel motorların çevreyi çok kirlettiği yıllardır bilinen bir gerçek. Hem çevreci olmaması, hem de kullanım açısından bana sıfır zevk verdiği için hiç dizel bir araç almadım. Ben hep benzinli araçlar kullandım. Şu anda VW teknolojisi ile bir adet araca sahibim ve 3 yıldır memnunum. 5 yıllık garantisi mevcut ama çok da kilometre yapmadım aslında. Benzer özelliklerde başka bir araç bulamadım. Navigasyon, iç ergonomi, yüksek süratte stabil olması benim için önemli faktörlerdi ve VW araçları Japonlardan bu konularda daha ileride. Daha çok bozulması konusuna gelince, doğrudur. Ama Türkiye’de VW nin distribütör üzerinden gelmesi negatif bir faktör. Toyota marka olarak Türkiye’de ve memnuniyete daha çok önem veriyorlar. Ama tüm markaların sakladığı şeyler var. Dizelgate çok önde olduğu için saklayamadılar ve Amerika son yıllardır Avrupa markalarına karşı bir savaş başlattı - ceza kesmek için sebep arıyorlar. GM bozuk kontak anahtar parçaları kullandığı için 100’e yakın kişi kazalarda öldü. Üç kuruş parayla atlattılar (VW’ye göre). Amerika daha Kyoto anlaşmasını imzalamamışken bir markaya ders vermeye çalışması düşündürücü.En sonunda Toyota kendine yaraşır bir aracı 25 sene gecikmeli olarak çıkardı; Yaris GR. Çok hoşuma gitti. Geri kalan araçları bana göre eski seviyesinde değil. 3 adet Corolla sahibi olmuşluğumuz vardır (2 adet E10 ve 1 adet E12 Sw) ama yenileri hiç ilgimi çekemedi. Lexus deseniz cetvelle çizilmiş gibi; dizayn bir acayip - çok Amerikanvari. Prius deseniz takır tukur plastik. Elektrikli araba alacak olsam VW ID4’ü düşünürüm. Ama şarj hızı halen düşük ve Porsche’nin 800volt mimarisini kullanmadıkları için kısıtlı. Audi’nin durumu daha da kötü. E-tronların menziller iyi değil. Tesla deseniz, Elon Musk orada olduğu sürece o şirkete para vermem. Toyota belki RAV4 düşünülebilir, ama ikinci el değerleri kötü.
Almanların konfor ve yalıtım konusunda Japonlardan bir tık önde olduklarını kabul ediyorum (Lexus ve Camry istisna) ama diğer konularda ( donanım, sorunsuzluk, dayanıklılık, güvenlik ki son dönem dünyaca ünlü İİHS güvenlik testlerini inceleyin derim Japonlar özellikle de başta Toyota, Subaru ve Honda kendilerini aşmış durumdalar) ibre hep Japonlardan yana diyorum, şu an Alman arabası almak gibi bir niyetim olsaydı tek tercihim Mercedes olurdu, diğerlerini düşünmezdim bile.
Kutay bey ben mercedes forumunda da üye ve aktifim.. inanın mercedes'in c ve altındaki seriler için yeni araçları bildiğimiz mercedes imajından çok uzakta.. Eski ve sıkı mercedes kullanıcılarının çoğu ya elindeki modelle devam ediyor ya da başka markalara yöneliyorlar.. kimi mercedes konforunda değil, kimi kalitesinde değil, kiminde ciddi kronik sorunlar var, kimi ciddi masraflı arızalar çıkarıyor vs vs.. Ben geçen yıl aracı değiştirmeden A -CLA serisine yönelecektim ama forumda okuduklarım sebebi ile vazgeçtim ne yazık ki
Mercedes "E"den sonra başlar abi
Şimdilik bize hayal anlaşılan o ki bütçemize göre performans/fiyat kıyaslamasının şampiyonu Japon'lara devam edeceğiz
Daha yaşımız genç, "E" zamanımız henüz gelmedi Bizde Japon Mercedesi kullanıyoruz Kutay bey