Gönderen Konu: Far için ampul tavsiyesi  (Okunma sayısı 1235 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Far için ampul tavsiyesi
« : Kasım 17, 2020, 09:34:42 »
İyi günler aracımın farları artık ciddi manada yetersiz gelmeye başladı camlarını temizletsem de aydınlatması artık yetersiz Osramın Night Breaker serisi ampulleri ile ampulleri degistirmeyi dusunuyorum son çare olarak başka önerisi olan yada bu seriyi kullanan var mıdır ?
Güncelleme:Kısalara Osram NightBreaker Laser taktım park ampullerini ise Osram Cool Blue ile değiştirdim aydınlatma bana kalırsa aracın orjinalliğini bozmadan gelebileceği en iyi noktaya geldi düşünen arkadaşlar boşuna beklemesin arabanın gözleri açıldı resmen tavsiye ediyorum.
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Toyota Club Türkiye

Far için ampul tavsiyesi
« : Kasım 17, 2020, 09:34:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Far için ampul tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Kasım 17, 2020, 12:00:59 »
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 17, 2020, 12:29:38 »
Merhabalar,

Arama yaptınız mı? Forumda birçok konu var ampul ile ilgili, birinin cevap vermesini beklemeden de istediğiniz tavsiyelere ulaşabilirsiniz!

https://www.toyotaclubtr.com/results.php?q=ampul

https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=76437.0
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49170.0
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49218.0
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=68695.0
Bakmıştım ama sadece beyaz led için bir arkadaş fikrini belirtmiş o yüzden açmıştım konuyu yinede teşekkürler.
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2020, 14:45:25 »
Kullanmak istediğiniz night breaker'lar için daha da fazla konu var :)

Şahsen ben bile 2000 li yıllarda 91 Corolla da denemiştim ve kesin bir yerlere bir şeyler yazmışımdır.

Mesela bunu okudunuz mu?
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=60842.0
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 17, 2020, 15:58:02 »
İyi günler aracımın farları artık ciddi manada yetersiz gelmeye başladı camlarını temizletsem de aydınlatması artık yetersiz Osramın Night Breaker serisi ampulleri ile ampulleri degistirmeyi dusunuyorum son çare olarak başka önerisi olan yada bu seriyi kullanan var mıdır ?

arkadaşım ben bu ampullerden kullanıyorum (laser var plus var. ) .ben plus kullanmıştım. aydınlatmaları güzel. ancak biraz dikkatli kullanmak gerek. farlar açıkken marşa basmamanız gerekiyor. ömürleri şansa bağlı. 1 yıl da gidebiliyor 6 ayda.. ben 2 çift almıştım. biri patlayınca ikisini değiştirmiştim. sağlam olan teki bir daha patlarsa ikisi de kullanılmış olsun diye yedeklemiştim.

görüntü biraz beyaz. ve net...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2020, 18:46:04 »
arkadaşım ben bu ampullerden kullanıyorum (laser var plus var. ) .ben plus kullanmıştım. aydınlatmaları güzel. ancak biraz dikkatli kullanmak gerek. farlar açıkken marşa basmamanız gerekiyor. ömürleri şansa bağlı. 1 yıl da gidebiliyor 6 ayda.. ben 2 çift almıştım. biri patlayınca ikisini değiştirmiştim. sağlam olan teki bir daha patlarsa ikisi de kullanılmış olsun diye yedeklemiştim.

Bende aydınlatmanın fark edeceğini düşünüyorum fakat servisteki ustam ısrarla bir şey değismicegini savunuyor 😀

Mesaj Birleştirildi: Kasım 17, 2020, 18:47:15

Bir de bizim kasaların farları kolay mı açılır kendi değistirmek istiyorum nelere dikkat etmem lazım
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 17, 2020, 19:21:55 »
Bende aydınlatmanın fark edeceğini düşünüyorum fakat servisteki ustam ısrarla bir şey değismicegini savunuyor 😀

Mesaj Birleştirildi: Kasım 17, 2020, 18:47:15
Bir de bizim kasaların farları kolay mı açılır kendi değistirmek istiyorum nelere dikkat etmem lazım

ben kendim degistirdim. Eger elin yatkinsa takarsin. Akuyu gevsetip biraz cekebilirsen daha rahat olur..

Ben hafif yagmurda yagmur tanelerini gorebiliyordum..memnun kalirsin. .Hatta far yukseklik ayarini 2 ye getir oyle  ayarlattir. Ben bos yolda dugneyi sifira getiriyorum bayagi guzel oluyor..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 17, 2020, 19:58:17 »
ben kendim degistirdim. Eger elin yatkinsa takarsin. Akuyu gevsetip biraz cekebilirsen daha rahat olur..

Ben hafif yagmurda yagmur tanelerini gorebiliyordum..memnun kalirsin. .Hatta far yukseklik ayarini 2 ye getir oyle  ayarlattir. Ben bos yolda dugneyi sifira getiriyorum bayagi guzel oluyor..
Tamamdır siparişini veriyorum o zaman teşekkürler.
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 17, 2020, 20:23:56 »
Gerekli cevaplar verilmiş zaten.
Bahsettiğiniz araçların far aydınlatması zaten çok iyi değildi. Performansı geliştirilmiş ampullere ilk örneklerden birisi Osram Silver Star'dı ve ben yıllar önce kullanmaya başladığımda (ae101) aydınlatmada önemli bir artış olmuştu.
Farın arka kapağını sökmenin dışında, kesinlikle ampul camına direk elle temas etmeyin, eki ampulü çıkarırken de mümkünse koruyucu gözlük kullanın. Ayrıca arka kapağı temizleyip, sonra tam kapandığından emin olun. Ampul değişimi sonrası, lastik havalarını kontrol edin ve sonra far ayarı yapmayı ya da yaptırmayı ihmal etmeyin. Far ayar bilgileri de sitemizde mevcut.