Gönderen Konu: park sensörü  (Okunma sayısı 10079 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
park sensörü
« : Nisan 14, 2009, 16:35:35 »
arkadaşlar
yeni corolla alıyorum
park sensörü takalım diyorlar satan bayi
görüntülü olanlar nasıl ekranı nereye takıyorlar
orjinalmi yoksa emanet mi duruyor
yaklaşma duyarlılığı nasıl
takılı haliyle fotoğraf olan varsa çok makbule geçecek

Toyota Club Türkiye

park sensörü
« : Nisan 14, 2009, 16:35:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: park sensörü
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2009, 16:55:17 »
Dursun Bey, sizi öncelikle Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?

Sorunuza gelecek olursak, park sensörü yeni nesil araçlarda bence fazlasıyla gerekli bir aksesuar. Kokpitler yükseldikçe, camlar küçüldükçe ve sedan araçlarda bagajlar bombeli hale geldikçe görüş açıları da hızla daralıyor. Görüntülü olanlara bildiğim kadarıyla iç dikiz aynasının üstüne takıyorlar.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 14, 2009, 17:10:11 »
Toyota nın bayisi bunu teklif ettiyse büyükihtimal lcd ekranlı olan dır, bunun montajıda konsolun sol ön cam tarafıdır, kötü durduğunu söyleyemem ama ir ihtiyaç olduğu kesin, çünkü bunsuz bu aracı istanbul gibi bir yerde park etmek biraz sorun olabiliyor.

http://www.parkmatik.com/
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 14, 2009, 18:59:20 »
Dursun Bey, sizi öncelikle Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?

Sorunuza gelecek olursak, park sensörü yeni nesil araçlarda bence fazlasıyla gerekli bir aksesuar. Kokpitler yükseldikçe, camlar küçüldükçe ve sedan araçlarda bagajlar bombeli hale geldikçe görüş açıları da hızla daralıyor. Görüntülü olanlara bildiğim kadarıyla iç dikiz aynasının üstüne takıyorlar.
Her konuda katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 14, 2009, 23:29:55 »
görüntülü park sensörleri dediklerimiz,sol ön direk tarafına...yani torpidonuzun hemen direksiyon arkasında kalan sol yanına ufak bir lcd ekran konulmaktadır...ve bu ekran,sensörden gelen sinyaller doğrultusunda arkanızda ki engele ne kadar mesafe kaldığını gösterir...ve aynı zamanda buzzer ile ötmektedir...eğer park sensörü taktıracaksanız görüntülü taktırın derim...sade buzzerlı olanlar pek işe yaramıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2009, 00:00:10 »
yarın kesin bişi söylerim bizde bayi den taktırcaz orjinalinde olmuyor ancak istek doğrultusunda taktırılıyor yarın detaylı bilgi vereceğim inşallah takılınca
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2009, 21:55:14 »
Arkadaslar bu urunun aynisini ben taktirdım 
(lcd ekranli on de 2 arkada 4 sensor)
ancak bir ise yaramiyor  ya da ben anlamadim
Cunku kaldırımları gormuyor ve on taraf bir calisiyor bir calismiyor
servise gittigimde orada onune arkasına gectiklerinde arabanin hepsi calisiyordu
Ama ben acikcasi arabaların yanına park etmek icin ya da kaldırım kenarkarına kesinlikle bunlara guvenmem
Lutfen kullanan arkadaslar bir anlatsın ben mi yaniliyorum
sadece bir dugmesi yan ayna dugmelerinin yanında onler icin bunu 1 e getirmek gerekiyormus
arka sensorlerde geri vitese takınca otomatik calisiyor
lutfen bana anlatin istanbulda nasil kullaniyorsunuz bunları

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 16, 2009, 00:00:13 »
Valla benim arka park sensörü var lcd ekranlı, biraz yüksek otlara bile ötüyor!! Ben çok memnunum. Yeri ise sürücü güneşliğinin sol tarafında (sol ön direğin yukarı kısmında)...

Emanet falan durmuyor, gayet şık duruyor. Hatta arabama binenler içinde, öttüğünde lcd ekranı arayıp da bulamayanlar var...

Yaklaşma duyarlılığı gayet iyi... Ekranda 0.0 yazdığında bir karış kadar mesafe kalıyor. Yalnız arkadaki engele (araç, direk, ağaç vs.) çapraz yaklaşırken dikkat etmek lazım, 0.9 yazdığında ben minik plastik bir çöp tenekesini devirmiştim... Çöp tenekesine çapraz yaklaşmıştım... Bu durumda sessörler nasıl çalışıyor hala anlamadığımdan bu durumlarda 1.0 gördüm mü duruyorum...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 16, 2009, 00:10:35 »
geçen toyota serviste, buzzerlı olanını taktırdım aracıma. herşey dahil 90 tl aldılar. orijinal toyota sensörü. çok memnunum. 10 cm kala direk ötüyor. park ederken ve manevra yaparken çok yardımcı oluyor gerçekten. verdiğim her lira helal olsun diyorum. illa lcd olmasada, olur bence. tabi lcd olsa daha iyi olur ama... buzzerlının kullanımı gayet basit, kolay ve güvenli. yeni kasadan kullanan arkadaşlara, özellikle tavsiye ederim.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 16, 2009, 08:34:23 »
90 TL'ye orijinalini takmazlar gibi geliyor bana Serkan ama... Gene de sen bilirsin...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 16, 2009, 09:00:05 »
geçen toyota serviste, buzzerlı olanını taktırdım aracıma. herşey dahil 90 tl aldılar. orijinal toyota sensörü. çok memnunum. 10 cm kala direk ötüyor. park ederken ve manevra yaparken çok yardımcı oluyor gerçekten. verdiğim her lira helal olsun diyorum. illa lcd olmasada, olur bence. tabi lcd olsa daha iyi olur ama... buzzerlının kullanımı gayet basit, kolay ve güvenli. yeni kasadan kullanan arkadaşlara, özellikle tavsiye ederim.

Orjinal Toyota yedekparçası olup sadece sesli uyarı veren modelini 150 TL'ye taktırmıştım ben aylar önce. Konsolun görünümünü bozmamak adına ekranlı olanı taktırmamıştım, zaten geri giderken ön konsoldaki ekrana bakmak çok rahat gelmiyor bana, bu nedenle ekranı aramıyorum.
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Nisan 16, 2009, 17:38:24 »
peki bu işi tamponu delmeden yapamaz mıyız... benim pek hoşuma gitmiyor, arka tampondaki yuvarlaklar... ha bazı arabalarda hiç sırıtmıyor, öellikle hb arabalarda... mesala komşularımızda astra var yeni model, hb olandan, ve bir diğerinde 307 var, o da siyah... ikisinde de sanki hiç yokmuş gibi, minik yuvarlaklar var... gördüğüm toyotalard ise hoşuma gitmedi, belki tamponun biraz dışarıya doğru çıkıntılı oluşundan...

amma velakin, çok gerekli bir şey, ben arabanın arkasını göremiyorum, tamam diyorum, biraz daha gitsem çarparım diyorum, inip bakıyorum yarım metre var :)
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 16, 2009, 17:44:38 »
peki bu işi tamponu delmeden yapamaz mıyız... benim pek hoşuma gitmiyor, arka tampondaki yuvarlaklar... ha bazı arabalarda hiç sırıtmıyor, öellikle hb arabalarda... mesala komşularımızda astra var yeni model, hb olandan, ve bir diğerinde 307 var, o da siyah... ikisinde de sanki hiç yokmuş gibi, minik yuvarlaklar var... gördüğüm toyotalard ise hoşuma gitmedi, belki tamponun biraz dışarıya doğru çıkıntılı oluşundan...

amma velakin, çok gerekli bir şey, ben arabanın arkasını göremiyorum, tamam diyorum, biraz daha gitsem çarparım diyorum, inip bakıyorum yarım metre var :)

Özellikle geceleri çok işe yarıyor Mustafa Bey, kesinlikle tavsiye ederim. Tampon delinmesini bu kadar kafaya takmaya gerek yok, sonunda plastik. Ben önlere bile taktırmayı düşünüyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 16, 2009, 18:13:11 »

Görünüm bakımından çekinmenize gerek yok bence. Serviste montajını yaptıktan sonra gövde renginde de boyuyorlar, hiç sırıtmıyor, öyle dışarıya çıkık falan da değil, imkanım olursa fotoğrafını atmaya çalışırım yarın.
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 16, 2009, 18:59:37 »
dışarıya doğru şişkin olarak tarif ettiğim tamponun tasarımı,  o sesnörler elbette aynı renge boyanıyor ama, geniş tampon yüzeyinde çok sırıtıyorlar, hemen hemen yolda gördüğüm tüm sensörlü araçlara baktım, çok azı hoşuma gitti... bilmiyorum bu da benim takıntım, biraz da fotoğrafçı olmamdan kaynaklanıyor sanırım, şekillere , simetriye biraz takıntılıyım... :)

Hakki bey, inanmıyacaksınız ama, geceleri daha iyi park ediyorum hem sis farının yansımasından hem frene bastığımda arkamdaki aracın farındaki kırmızı yansımadan mesafeyi daha iyi tespit ediyorum :) gerçi delikanlı adam sesör mü taktırırmış , o kadınlar için yapılmış bir özellik , diyesim geliyor, beni yersiniz burada diye korkuyorum :)

şaka bir yana,  işlev olarak, hele ki büyük şehirde yaşayanlar için şart...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 16, 2009, 19:34:25 »
arka tampon o an başka bir nedenle söküldüğünden dolayı ve tabi yoğun pazarlık sonucu 160 dan 90 a indirdiler buzzerlı modeli. tampon sökülmese o fiyata bende taktıramazdım sanırım. toyota ikbalim sağolsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 16, 2009, 19:35:58 »
hiç işçilik almadılar sanırım. sadece parça fiyatına taktılar sensörü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #17 : Nisan 17, 2009, 11:09:55 »
sesli olanlar var( bayan konuşuyor ) arabana renk katar hehe   :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Nisan 17, 2009, 14:37:03 »
arkadaşlar merhaba. bende gecen hafta serviste aracıma park sensörü taktırdım. kampanya var dediler 250 tl ye düşmüş orada bi formen tanıdık çıktı 180 tl ye taktılar. hem de sadece sesli uyarısı var. garantili falan dediler. Serkan kardeşim 90 tl ye taktırmış, anlaşılan bana iyi takmışlar :D
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 17, 2009, 14:47:42 »
arkadaşlar merhaba. bende gecen hafta serviste aracıma park sensörü taktırdım. kampanya var dediler 250 tl ye düşmüş orada bi formen tanıdık çıktı 180 tl ye taktılar. hem de sadece sesli uyarısı var. garantili falan dediler. Serkan kardeşim 90 tl ye taktırmış, anlaşılan bana iyi takmışlar :D

Fatih Bey, bence 180 çok değil, takmayın kafanıza :) Ben yaklaşık 4 yıl önce 150'ye takdırmıştım. Benimki de sadece ötüyor ama memnunum. Uçan sineğe bile ötüyor mübarek :)