Gönderen Konu: park sensörü  (Okunma sayısı 10032 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Ynt: park sensörü
« Yanıtla #20 : Nisan 17, 2009, 14:54:42 »
Geçmiş olsun o zaman Fatih kardeşim, ama güle güle kullan, eminim faydasını görürsün.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 17, 2009, 14:54:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Nisan 17, 2009, 15:17:51 »
teşekkür ederim Muhittin abi zaten ben alışkınım böyle şeylere mesela arabayı aldıktan bir hafta sonra ötv indirimi oldu, sensörden böyle kazık yedim, millet kapı kuşaklarını falan hediye olarak alıyomuş bende oda yok.2000 senesinde transporter aldık iki araba parası zarar ettim vesaire. Biraz arabesk olacak ama hayatta aldığım hiçbirşeyden kar edemedim külli zarar. o yüzden içmi çekip kalıyom, çok üzülmüyom. önemli olan tüm sevdiklerimin canı sağ olsun yeter. Birde bi kaç ay sonra sensörün bozulacağından adım gibi eminim. :D
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 17, 2009, 15:24:28 »
Fatih Bey, bence hiç üzmeyin bunlarla kendinizi. Emin olun hepimizin böyle hikayeleri vardır ama pek çoğumuz bunları paylaşmaya çekinir. Hayatta birileri zarar etmediği takdirde başkalarının kar etmesi mümkün değildir. Ekonominin kuralı budur. Olaya bu yönden bakın ve gönlünüzü ferah tutun. Herkes kar etmeye kalkarsa zaten bugün yaşadığımız kriz gibi felaketler kapımızı çalar kaçınılmaz olarak.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 17, 2009, 15:26:20 »
Esasen benimde çok ihtiyacım var bu sensörlerede ama şu aralar krizdeyim. Çünkü normalde boşyerde bile arabayı park ederken arabayı eyri ve uzak parkediyorum, nedense alışamadım iki senedir bu arabalara, önceki arabalarım ip çekilmiş gibi yanaşırdı park yerine.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #24 : Nisan 17, 2009, 16:21:19 »
180 TL çok normal , İst Sonkar da 3 ay önce 250 fiyat verdiler ,pahalı geldiği için taktırmadım. Kendim monte edeyim diye düşündüm (çünkü zor olmadığını biliyorum montajını gördüm) 80-100 arası bir çok yerde bulunuyor. Tek sorun servis dışı müdahelenin garantiyi bozma riski olmasıdır.Bu nedenle de hiç bir şey yapamadım. Şimdiyse kapıyı açıp kafayı uzatarak bakmaya çalışıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 17, 2009, 17:03:38 »
arka tampon o an başka bir nedenle söküldüğünden dolayı ve tabi yoğun pazarlık sonucu 160 dan 90 a indirdiler buzzerlı modeli. tampon sökülmese o fiyata bende taktıramazdım sanırım. toyota ikbalim sağolsun :)

Serkan bey daha önce bu forumdan çok arkadaş maalesef ki üzülerek bana hak verdiklerini söyledi. Geçenlerde bi üyemiz bi bayiide orijinal xenon kitini 250 TL'ye taktırdım dedi. Mümkünatı yok. Bir kere sadece xenon kitin fiyatı 350 TL + bir de bunun hiç olmasa 50-100 TL arası işçiliği var. Olamaz, benim bayim beni kandırmaz vs. diye diye en sonunda öğrendi ki orijinal değilmiş. Türkiye'nin her yerinde bayiisi olan bir markanın xenon kitini takmışlar. Orijinal diye de müşterilerine basa basa söylemişler. Dönüp bana sen haklıymışsın kardeşim dedi.
 Gene geçenlerde Şaban bey Hıza Duyarlı Kapı Kilitleme kiti diye bir şey yok dedi. Ben var dedim. 4 bayiye + Toyotasa'ya sordum iddia ediyorum yok dedi. Ben de gerekli bilgileri böyle bir ürün olduğunu. Bu ürünü Toyotasa'nın temin ettiğini, eğer Toyotasa böyle bir ürünümüz yok diyorsa lütfen şu parça numarasını kendilerine bir sorun neymiş bakalım dedim. Neyse ki o da en sonunda gerçeği gördü. Sen haklıymışsın dedi.
 Şimdi orijinal park sensörünü 90 TL'ye taktırdım diyorsunuz. Ben normalde bu rakama orijinal park sensörünün satılmasının mümkün olmadığını düşünüyorum. Çünkü işçilik alınmasa bile sadece parçanın maliyeti 90 TL'den fazla. Yok ille de var kardeşim diyorsanız sizden iki şey rica edeceğim.
1. Sensörlerin şekilsel olarak ön planda olduğu arka tamponun resmini çekip buraya eklemenizi,
2. olarak da bu sensörlerin faturasını tarayıp(yada tarama imkanınız yoksa yazılanları) buraya eklemenizi rica edeceğim.
 Ondan sonra kesin konuşmak daha doğru olur.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 18, 2009, 16:09:55 »
ergün bey, bildiğim kadarıyla toyota serviste görevlisiniz. illa ki sizin bilginiz daha keskindir. ona sözüm yok. orijinal dendi ama dediğiniz gibi bir şeyde olmuş olabilir.  sensörün belgelerini almayı unuttum. sadece servisin verdiği belge elimde. (toyota servisi faturası) sevise gidince garanti belgesi ve faturasını alacağım. resimleri en kısa sürede eklemeye çalışacağım.

rica etsem,toyotanın, buzzer lı, en ucuz park sensörünün parça fiyatı hakkında bilgi verebilir misiniz.

selamlar.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Nisan 18, 2009, 16:22:55 »
fatih bey, bence de üzülmeyin. parça fiyatı hariç, sırf montaj bile 60-70  TL tutuyor. yani senin park sensörünün parça fiyatı, 110 TL gibi bir rakama tekabul ediyor. benim araca sensörün takılmasında, montaj ücretini hiç almadıklarını söylediler. çünkü arka tampon zaten sökülmüştü. şayet sensörün parça fiyatı 110 TL civarı ise senin verdiğin ücret normal oluyor. para tutan montaj anlayacağınız.  ergün bey buna yakın bir parça fiyatı bilgisi verirse rahatlayabilirsiniz.

iyi sürüşler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Nisan 18, 2009, 17:01:37 »
rica etsem,toyotanın, buzzer lı, en ucuz park sensörünün parça fiyatı hakkında bilgi verebilir misiniz.

Kdv. Dahil 100,69 TL.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Nisan 18, 2009, 21:40:29 »
hayırlısı olsun diyorum bende zaten. ama sensörden çok memnunum. otopark demirlerini bilirsiniz yerden on onbeş cm yükseklikte ona bile ötüyo, arkaya dönmeden yan aynalardan bakarak rahatlıkla park edebiliyorum. kaldırıma sıfır, önceleri yirmi falandı :D
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 19, 2009, 12:00:59 »
parça no: 08529PS500 PARK SENSÖR KİTİ  BİRİM FİYATI:85,33

KDV TUTARI:15,36

GENEL TOPLAM:100,69

ergün kardeş, toyata plazadan aldığım faturada bu bilgiler var, dediğim gibi garanti belgesini almamışım. anlaşılacağı üzere takılan parça orijinal. ama sensör için 90 tl ye anlaşmıştık bir önceki gittiğimde servise, tampon sökülecekti zamanım yoktu o ara, zaten tamponda ellerinde kalmamıştı. tamponu boyar, sensörü takar, hazırlarız, zaman da kaybetmezsin abi demişlerdi. kaskodan tampon değişti, 90 tl ye de anlaştığımız gibi sensörü taktılar sağolsunlar. plaza ile muhabbetim var ondan güzellik yaptılar. el işçiliği zaten hiç almadılar tampon nasılsa sökülüyor diye.

en az aracımdan memnun olduğum kadar memnunum, toyota ikbalden. sağolsun arkadaşlar. yine araç alsam yine toyota, yine ikbal derim. selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #31 : Nisan 19, 2009, 13:18:27 »
bende alırken taktırmıştım , sol alt köşede duruyor ekranı , ama her gören sonradan takılan bişey olduğunu anlıyor aracın genel görüntüsüne uymuyor .
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Nisan 20, 2009, 11:29:51 »
Arkadaslar bende de sensor var lcd ekranli ama kaldırımlari gormuyor
ya da soyle yerden 30-40 cm den itibaren goruyor
ne yapmak lazim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 20, 2009, 16:38:09 »
parça no: 08529PS500 PARK SENSÖR KİTİ  BİRİM FİYATI:85,33

KDV TUTARI:15,36

GENEL TOPLAM:100,69

ergün kardeş, toyata plazadan aldığım faturada bu bilgiler var, dediğim gibi garanti belgesini almamışım. anlaşılacağı üzere takılan parça orijinal. ama sensör için 90 tl ye anlaşmıştık bir önceki gittiğimde servise, tampon sökülecekti zamanım yoktu o ara, zaten tamponda ellerinde kalmamıştı. tamponu boyar, sensörü takar, hazırlarız, zaman da kaybetmezsin abi demişlerdi. kaskodan tampon değişti, 90 tl ye de anlaştığımız gibi sensörü taktılar sağolsunlar. plaza ile muhabbetim var ondan güzellik yaptılar. el işçiliği zaten hiç almadılar tampon nasılsa sökülüyor diye.

en az aracımdan memnun olduğum kadar memnunum, toyota ikbalden. sağolsun arkadaşlar. yine araç alsam yine toyota, yine ikbal derim. selamlar

Serkan bey 100,69 TL'lik fatura kesip 90 TL mi aldılar yani?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 20, 2009, 18:48:42 »
doğrudur. para öderme esnasında 100 dediler, önceden 90 tl ye anlaştığımı söyledim. arkadaşı arayıp teyid edince de 90 tl aldılar. fatura kesilmişti ama 90 ödedim ben. sonuçta anlaşma anlaşmadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Nisan 20, 2009, 19:03:42 »
 Kayseri de 80 tl ye takıyolarmış, görüntülüde 300 tl.
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 26, 2014, 12:30:31 »
arkadaşlar bim e park sensörü gelmiş 49 tl toolmaxx renkli ekranlı bekleyenlere duyurulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 30, 2014, 00:20:48 »
sensör bağımlılık yapıyor arkadaşlar.

hele geri kameralı sensör iyice müptelası oluyorsunuz.

sensörsüz arabaya binince babadan araba kaçırdığınız lise yıllarına geri dönüyorsunuz resmen.