Gönderen Konu: BioNTech ve Pfizer’in geliştirdiği corona virüsü aşısının fiyatı belli oldu  (Okunma sayısı 3935 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Çin'de yere düşerek ölen, sedyede titreyerek ölmekte olan insanların tamamına covid19 ve diğer viral testler yapılmış, hepsi negatifmiş.

Bu arada Çinliler ihraç ettikleri aşıdan kendileri olmadılar ve Çin'de son 5 aydır maske takma zorunluluğu yok, okullar ve işyerleri tam kapasite çalışıyor. Restoranlar Kafeler dolup taşıyor.

Çin ve diğer aşıların içinde özel gizli bir şey olmadığı gibi tam tersine aşının içinde hiç bir şey yok.

Bu yüzden batıda aşı olduktan sonra korunmaya devam edin uyarıları var.

Yaklaşık 10 yıl sürecek bu geçiş sürecinde, belki yeni virüs masalları ve yeni daha sıkı ekonomik kurallar göreceğiz.

Aşağıdaki linkte verilen detayları dikkatlice inceleyiniz.

https://www.worldometers.info/tr/?fbclid=IwAR3Dc5k4wni-aYJ077vlYDB1kMBP-0uKTS9vysUf1_esJRekpvy_4Kfy8Y8

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
Yahu bu saçma haberleri nereden okuyorsunuz çok merak etmekteyim ? Çin bu güne kadar 2 milyona yakın aşı yaptı , özellikle yurtdışına çıkacak tüm vatandaşlarına aşı zorunlu.
O titreyerek düşüp ölen vaka falan diye bir şey yok , onlar film kesitleri . Dolayısıyla test falan da yok.
Ve evet Çin salgını bitirdi , normal hayata döndü , ancak sıkı önlemlere devam ediyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Yahu bu saçma haberleri nereden okuyorsunuz çok merak etmekteyim ?

Tayfun bey, bir üst paragrafta yazdığım şeyler alıntı haber değil. Orada yaşamakta olan ailemden yani 1. elden söylenenleri aktardım. Çinden yurt dışına çıkanlara yapılan aşılar bundan önceki 100 yıl boyunca da vardı. Eğer buradan veya dünyanın başka bir ülkesinden çin'e yerleşirseniz yine aşı olmanız gerekiyor. Mesela, afrika ülkelerine veya bazı asya ülkelerine veya bazı güney amerika ülkelerine tatil yapmaya gidecekseniz aşı olup gidersiniz. Bu yurt dışı giriş çıkış aşıları farklıdır, o bölgeye ait hastalıklara karşı önlemdir.

Çin normal hayata, salgını biyolojik olarak bitirdiği için dönmedi. Böyle bir salgın olmadığına karar verdiği için bitirdi.
Sıkı önlem falanda yok, son 25 yıldır sanayiden dolayı havası kirli bazı şehir, ilçe ve köylerde zaten insanlar kendi tercihleriyle maske kullanmaktaydı, çin devleti şimdi halka şunu söyledi; isteyen kendi rızasıyla istediği mekanda da maske takabilir.

Belediye otobüsleri, metro ve diğer tüm toplu taşımalarda maske takma zorunluluğu da yok.
İşyerleri, okullar komple açık.

Dünyanın yaşadığı bu masal'da olduğu, gibi böylesine korkunç bir salgın olsaydı ne Çin 5 ayda normale dönerdi nede dünya çapında yarım yamalak önlemler olurdu.

Dünya çapında tam ve sert karantina uygulanırdı.

Dünya sistemini korumak adına bırakın turizmi, mal ihracatı bile durdurulurdu.

Oysa devasa şehir hastanelerinin gerçek yapılma sebeplerini yorumlayabilmek için bolca bilgi toplamak gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 802 kere teşekkür edildi
BioNTech-Pfizer'in iki dozlu aşısının uygulandığı obezite sınır çizgisinde ve damar sertleşmesi  olan bir kişi üç gün sonra hayatını kaybetti.

Corona virüsü dünya genelinde can almaya devam ederken, herkesin gözü kulağı aşılar için verilecek resmi onayda. Pfizer ve BioNTech’in beraber geliştirdiği corona virüsü aşısı, onay süreci için Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ile ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvurmuştu.

FDA, aşıyla ilgili incelemelere dair bugün ilk analizlerini paylaştı. Reuters’ın aktardığı ilk bilgilere göre aşının 16 yaşından küçükler, hamileler ve bağışıklık problemi olan kişiler için güvenli olduğu sonucuna varmak için eldeki verilerin yeterli olmadığı belirtildi.

SON DOZDAN 7 GÜN SONRA ETKİLİ

Aşının ilk dozu uygulandıktan sonra koruma oranının yüzde 52 olduğu belirtilirken, ikinci dozun uygulanmasından sonra ise bu oranın yüzde 94’e ulaştığı vurgulandı. Son dozun vurulmasından 7 gün sonra ise, aşının hastalığı önlemede oldukça etkili olduğu düşünülüyor.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan aşıyla ilgili verilerin raporlama aşaması sırasında 4’ü plasebo grubundan olmak üzere 6 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Aşı uygulanan ve hayatını kaybeden kişilerden birinin obezite problemi ile damar sertliği yaşadığı, ilk dozdan üç gün sonra yaşamını yitirdiği aktarıldı.

https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-fdadan-pfizer-biontech-asisiyla-ilgili-ilk-analiz-6158894/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Harris- Salgınla savaşmak için aşının müthiş bir araç olduğunu, bununla beraber üretilen kovid19 aşılarının toplumda 'bağışıklık duvarı' oluşturabilme kabiliyetinden 'çok uzakta' olduklarını belirtti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Yurt dışından Çin'e giren her şeyde inanılmaz bir kontrol ve tedbir var, pilot olup ta oraya kargo uçuşları yapan arkadaşımdan biliyorum. Eğer "masal" olsa idi bunları yapmazlardı. Ne derece önlem aldıklarını şöyle anlatayım, pilotlar alandan çıkamıyor, kendilerine ayrılmış otel odalarında kalıyor ve tuvaletlerinde sifon çekerken içine atmaları için klor tableti bile veriliyor. Bu yüzden lütfen rica ediyorum, komplo teorilerine bir son verelim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Masal falan değil gerçek bir salgın var ve şuan ülkemizde dahi çok ciddi derecelere ulaşmış durumda,vatandaşların çoğu sağlık çalışanlarının ne derece zorluk çektikkerini görmedikleri için işin vahametini anlayamıyor,ancak o ortama düştükten sonra veya birinci derece yakını bu illetle tanışınca yoğun bakımları görünce anlıyorlar,şuanda hastaneler çaresiz durumda ve cevap vermekte zorlanıyorlar,daha dün teyzemi kaybettik morg bile dolu cenaze yıkamak için sıra veriliyor defin işlemlerinde özel tedbirler uygalınıyor uygun kıyafetler giyiliyor, lütfen böyle birşey yok demiyelim doktorların söylediklerine harfiyen uyalım ve teması en aza indirmek için gayret gösterelimki bu illet bir an önce kontrol edilebilir düzeye dönsün,bu hastalığa en iyi örnek zannedersem orman yangını olur eğer kontrol edilmezse çığ gibi büyür ve önü alınamaz hâle bürünür,önüne kattığı herşeyi yakar,o yüzden yangınlarda önünü kesmek için yanıcı maddeler ortadan kaldırılır veya yanmaz özellikteki materyallerle sıvılarla müdahale edilir,bu salgına da duyarlı olmalıyız maske,mesafe ve temizliğe çok dikkat etmeli aynı zamanda vücut direncini yüksek tutmalıyız başka çaremiz yok.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
Başınız sağ olsun,ateş düştüğü yeri yakıyor,aşı olacağımız günü sabırla bekliyoruz,yine tedbirlere uymaya devam edeceğiz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
Tekin bey , rica ediyorum bu saçmalıkları paylaşıp insanları rehavete sürüklemeyin , bakın 33 yıldır Hekimlik yapıyorum ve ben hayatımda bu kadar berbat bir durum yaşamadım , bu hafta içinde çok sevdiğim 2 meslektaşımı kaybettim şu "olmayan" hastalıktan , bir meslektaşım da anne-babasını kaybetti. Tüm yataklarımız ağzına kadar dolu , yoğun bakımlarımızda yer yok , tedavi olması gerekenleri yatıramıyoruz eve yolluyoruz, sıraya giriyorlar , biri ölürse veya iyileşirse o zaman yatak boşalıyor , siz nasıl bir dünyada yaşıyorsunuz anlamıyorum ama bu yaptığınız çok yanlış , size inanan insanların başına bir iş gelirse vicdani yükünü taşımaya hazır mısınız ? Bu sorumsuzluğu bırakmaya davet ediyorum sizi !!!

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2020, 09:02:11
Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Harris- Salgınla savaşmak için aşının müthiş bir araç olduğunu, bununla beraber üretilen kovid19 aşılarının toplumda 'bağışıklık duvarı' oluşturabilme kabiliyetinden 'çok uzakta' olduklarını belirtti.
Ve gene konuyu saptırıyorsunuz , evet uzak çünkü yeterli doz aşı üretimi şu an yok , tüm dünyaya yayılması gereken bir aşı ve en az 2 yılda ancak bu yapılabilecek. Anlatılan ne , siz ne olarak yansıtıyorsunuz ? Amacınızı anlamış değilim.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2020, 09:15:06
BioNTech-Pfizer'in iki dozlu aşısının uygulandığı obezite sınır çizgisinde ve damar sertleşmesi  olan bir kişi üç gün sonra hayatını kaybetti.

Corona virüsü dünya genelinde can almaya devam ederken, herkesin gözü kulağı aşılar için verilecek resmi onayda. Pfizer ve BioNTech’in beraber geliştirdiği corona virüsü aşısı, onay süreci için Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ile ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvurmuştu.

FDA, aşıyla ilgili incelemelere dair bugün ilk analizlerini paylaştı. Reuters’ın aktardığı ilk bilgilere göre aşının 16 yaşından küçükler, hamileler ve bağışıklık problemi olan kişiler için güvenli olduğu sonucuna varmak için eldeki verilerin yeterli olmadığı belirtildi.

SON DOZDAN 7 GÜN SONRA ETKİLİ

Aşının ilk dozu uygulandıktan sonra koruma oranının yüzde 52 olduğu belirtilirken, ikinci dozun uygulanmasından sonra ise bu oranın yüzde 94’e ulaştığı vurgulandı. Son dozun vurulmasından 7 gün sonra ise, aşının hastalığı önlemede oldukça etkili olduğu düşünülüyor.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan aşıyla ilgili verilerin raporlama aşaması sırasında 4’ü plasebo grubundan olmak üzere 6 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Aşı uygulanan ve hayatını kaybeden kişilerden birinin obezite problemi ile damar sertliği yaşadığı, ilk dozdan üç gün sonra yaşamını yitirdiği aktarıldı.

https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-fdadan-pfizer-biontech-asisiyla-ilgili-ilk-analiz-6158894/
Yanlış anlamalar olmasın , aşı çok etkili , rapor grafiği ekte , ölümlerin aşı ile ilgisi yok doğal ölüm.
https://twitter.com/_b_meyer/status/1336337223642333185/photo/1
Kırmızı çizgi aşı olmayan gurup ve hastalık kapmaya devam ediyorlar , diğerlerinde aniden bulaşı kesiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ben kimseye maske takmayın yada aşı olmayın demedim, demiyorum dolayısiyle bu konuda herhangi bir sorumluluğum yok.

Bana anlatılanları ve haberlerde yazılanları aktarıyorum, bunun paylaşımdan öte bir yanı yok.

Hastalananlar var mı? Var. Ölenler var mı? Var. Aşının 3. fazı tamamlanmadan rüşvetle güvenilirliği onaylandı mı? Onaylandı.

Aşının içinde tam olarak ne olduğu belli mi? Belli değil.

Cumhurbaşkanı herkesin aşıyı olma zorunluluğu olmayabileceğinden bahsediyor, sizce benden daha fazla mı vicdani yük almaya hazır?

Aşının yeterli miktarda üretilememesine de inanmıyorum. Çünkü istedikleri şey bu, ama dünya kurtulacak, az kaldı galiba gibi bir beklentiyede sakın girmeyin.

En erken 2025'e kadar: maske, sadece bu sefer değil her yıl aşılanma, işini kaybettiği geçinemediği için boşanmalara, intiharlara, virüs veya virüsün sebep olduğu hastalıklardan ölümlere, hazır olun.

Böyle giderse işyerini kapatırım diyenler 2021 yılının ilk 3 ayında bunu gerçekleştirecekler.
Biraz daha dayanırsam düze çıkacağız diye düşünenler ise 2021'in yarısında kararlarını değiştirecekler.

Yaşadığımız dünyada farklı sebeplerden dolayı her saniye 7 kişi ölmekte.

Virüsten çok daha kötüsüne hazır olun. Birçok meslek yok olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
Beyefendi hala aşı aleyhinde yazmaya , insanların kafasını bulandırmaya devam ediyorsunuz. Ayrıca o dediğiniz ekonomik yıkımın sebebi henüz hazır bir aşı olmaması idi , toplumun yeterli seviyesi aşılandığında bu salgın da bitecek , sonra yaraların sarılma zamanı gelecek. Nereye ulaşmak istediğinizi anlamış değilim ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Yurt dışından Çin'e giren her şeyde inanılmaz bir kontrol ve tedbir var, pilot olup ta oraya kargo uçuşları yapan arkadaşımdan biliyorum. Eğer "masal" olsa idi bunları yapmazlardı. Ne derece önlem aldıklarını şöyle anlatayım, pilotlar alandan çıkamıyor, kendilerine ayrılmış otel odalarında kalıyor ve tuvaletlerinde sifon çekerken içine atmaları için klor tableti bile veriliyor. Bu yüzden lütfen rica ediyorum, komplo teorilerine bir son verelim.

Alper, yabancı pilotlar zaten havalimanından çıksalar bile kendi şirketlerinin özel araçları ile alınıp sadece yabancıların kaldığı 7 yıldız otellerde kalırlar, çünkü onlara göre güvenli yenebilecek batı tarzı yemekler ancak o otellerde olur ve dışarıda da sosyalleşmezlerdi, çindeki ortam bizim buradaki gibi değildir. Şimdi havalimanı otellerinde kalıyorlar, çok mu güvenli? aynı otelde Hintli pilotlarda kalıyor, aynı resepsiyonda aynı kalemi kullanıyorlar. Giydiğimiz bu maskeler virüsü tutuyor mu sence? Bence tüm insanlar astronot kıyafeti giyerse 21 günde dünyada hiç bir virüs kalmaz. Aşı olduktan sonra maske takmaya devam. Aşı olduktan sonra mesafeli olmaya devam. Yani aşı olunca hayat normale dönmeyecek.

Malesef Klor virüsü öldürmüyor. Sifon içine atılma sebebi, sadece o çukuru dezenfekte edip diğer hastalık riskini azaltmaktır sonuçta pilotların uçuş esnasında bağırsaklarının bozulması istenmez, aksi halde havada tüm yolcular panik olur, pilot virüsten rahatsızlandı diye.

Bu arada, 5G hizmete alındığında, kaybedilecek ilk mesleklerdendir Pilotluk.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2020, 12:14:08
Beyefendi hala aşı aleyhinde yazmaya , insanların kafasını bulandırmaya devam ediyorsunuz. Ayrıca o dediğiniz ekonomik yıkımın sebebi henüz hazır bir aşı olmaması idi , toplumun yeterli seviyesi aşılandığında bu salgın da bitecek , sonra yaraların sarılma zamanı gelecek. Nereye ulaşmak istediğinizi anlamış değilim ?

Beyefendi inşallah sizin dediğiniz gibi olur, salgın biter ve yaralar sarılır.

Kafanızı bulandırmanıza gerek yok, aşı olunca düze çıktık demek te yok. Maske, mesafe, ve gelecek yıllar yine aşı.

Hekim olduğunuza göre yabancı kaynaklardan da bilgi alabilirsiniz.

Elbette hepimizin isteği bu, 8 milyar insan da bunu bekliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
Gerçekten de söyleyecek bir söz kalmadı artık , sizi kendi halinize bırakıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Gerçekten de söyleyecek bir söz kalmadı artık , sizi kendi halinize bırakıyorum.

Tayfun bey, yazdıklarımıza kızmayın veya darılmayın. Serzenişte bulunduğunuz gibi bir yere varma durumu yok. Ben ve ailem'de sizin veya ülkemizde yaşayan 80 milyon gibi bu işten muzdaribiz ve hoşuma giden bir durum yok. Ama çindeki, almanyadaki ve abd'deki akrabalarımdan gelen bilgiler var. İngiliz arkadaşlarım var, yani bu olayın dünyada nasıl seyrettiği, oradaki insanların neler yaptığı veya devletlerinin nasıl davrandığı konusunda 1. elden bazı haberlerim var. Bu bilgiler eşliğinde, kendi durumumuzu analiz etmek için de internetten faydalanarak edindiğim sonuçları kendi ağzımdan sizlere aktarıyorum. Söylediklerim hoş olmayabilir ama durum bu.

Zaten forumumuzun amacı da bu. Kişinin kendisine değil de söylediklerine karşı bilgi-fikirleri beyan ederek farkındalığımızı artırmak.
Türkiyede aşı zorunlu olursa bizde herkes gibi aşılanırız, kaçış var mı?
Ama aşı isteğe bağlı olursa ben ve ailem olmayacağız.
Abdullah Çiftçi diye bir stratejist var, takip ederim aslında takip ettiğim bazı değerli insanlar var, geçen gün bir anket yaptı, takip edenlerin %70'i aşıya hayır dedi.

Örneğin, başlangıçta bu virüsün doğal olup olmadığı konusunda hemfikirmiyiz? Değiliz. abd çin üretti diyor görüntü paylaşıyor, çin burada yayılmadan önce abd'de vardı diyor ve doğru da. Yani sonuçta insan yapımı bir biolojik silah olduğu konusunda tüm dünya hemfikir.

Dünyada, insanlar aşının içerikleri konusunda birçok şeyler yazıyorlar, mesela bazıları kısırlaştırma aşısı olduğunu iddia ediyor.

Ben de biraz önce arama motoruna "what covid19 vaccine made of" yazdım, uzunca bir makaleyi çeviri yaptırdım. mRNA Sonuç: herhangi bir virüs aşısından daha farklı bir içeriği olmayan aşının içinde Pfizer ve Moderna'nın açıklamadıkları özel bir madde varmış. Ama aşı %95 etkiliymiş.

Demekki dünyadaki tüm insanların sağlığını ilgilendiren bir konuda açıklama yapmaktan kaçınma gücüne sahiplerse, burada düşünülmesi gereken bir durum çıkmazmı?

Tamam, ticari olarak saklı olabilir ama devletlerden de içeriğinde ne olduğu saklanıyor.

Bu durumda dünyada bu mRNA yapılmasını kaç devlet uygular? mRNA mı yoksa İnaktif aşıyı mı uygular?

İnsandan insana geçtiğinde dahi mutasyona uğrayan bir virüsü bu yöntemle nötr hale getirebilirmiyiz?

4 Aralık 2020'de sağlık bakanı ile yapılan röportaj: Türkiye'de kısa süre içinde uygulanmaya başlanması planlanan Çin üretimi aşıyla ilgili merak edilen soruları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yanıtladı. Neden Çin aşısı seçildi, aşı zorunlu olacak mı? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları...

Çin aşısının yöntemi nedir?
FAHRETTİN KOCA: İnaktif yöntemle üretildi. Bu yöntemi kullanması nedeniyle daha fazla tercih edilmesi gereken aşıdır. Üretildiği ülkeye odaklanmak yanlış, yönteme odaklanmak lazım. Ben diyorum ki bu yöntem, en eski yöntemdir. Yıllardır bu yönteme dayalı olarak aşılar üretildi. Uzun vadede test edilmiştir. Bir yan tesiri yoktur.

Neden dünya bu yönteme yönelmedi?
FAHRETTİN KOCA: Çünkü bu yöntem çok zor ve çok pahalı bir yöntem. İnaktif aşılar, kolay üretilebilir aşılar değil. Maliyeti çok yüksektir. O nedenle diğer yöntem daha fazla tercih edilen yöntem oldu.

mRNA aşılarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?
FAHRETTİN KOCA: Çin’le yaptığımız anlaşma 50 milyon... Bunun üzerini diğer yöntemle üretilen (mRNA) aşılarla tamamlamak durumundayız. Ama şu gerçeği de unutmayalım: Diğer (mRNA) aşıların uzun vadede ne tür etkiler geliştirebileceğini bilmiyoruz.

Çin aşısı onay aldı mı?
FAHRETTİN KOCA: Dünyada üretilen tüm aşılar, Dünya Sağlık Örgütü’nün süreçlerinden geçmek zorunda. Çin aşısı da öyle. Şu anda “Faz 3” dönemini bitiren hiçbir aşı yok. Pandeminin yol açtığı acil durum nedeniyle ara raporlarla uygunluk veriliyor. Çin aşısı, “Faz 3”e en erken başlayan aşıdır. Ayrıca “Faz 3”ü daha geniş topluluklara uyguladılar. “Faz 3” ilgili Çin aşısının ara raporları henüz açıklanmadı. Bir hafta-on gün sonra açıklanmasını bekliyoruz.

Faz 3 açıklanmadan Çin aşısını kullanma durumu olmayacak yani?
FAHRETTİN KOCA: Tabii ki olmayacak. Bütün ara onaylar alınmış olsa dahi biz uluslararası akredite olan Halk Sağlığı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuzun laboratuvarlarında titizlikle incelemeler yapacağız.

Aşı olmak zorunlu hale getirilecek mi?
FAHRETTİN KOCA: Bu konuyu Bilim Kurulu’nda ele aldık. Vardığımız sonuç şu oldu: Mecburiyet olmasın ama vatandaşımızı ikna edelim vs vs....

https://www.cnnturk.com/turkiye/son-dakika-korona-asisi-zorunlu-mu-olacak-bakan-koca-acikladi?page=1

Bakınız, sentetik mRNA aşısını üretmek hiç de uzun zaman almıyormuş. Çinden gelecek olan 50 milyon bize yetmediği için de gerisi mRNA ile tamamlanacakmış. Tabii zorunlu olmayacağına göre mRNA'ya gerek kalır mı? ne olur ne biter göreceğiz derken...

Sağlık Bakanı Koca: "Aşı, yapılan kişinin HES koduna işlenmiş olacak. Bazı yerlere giriş-çıkış için şu an düşünmüyoruz. Fakat bu süreçte dünyada gündeme gelecek."

Ellerimizi, otomobillerimizi, yaşadığımız ve gezdiğimiz tüm mekanları temiz tutalım.
Yere düşürdüğümüz kendi maskelerimizi alıp çöpe atmaktan korkmayalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Tekin bey yabancı pilotların sadece yabancıların kaldığı 7 yıldızlı otellerde kaldığı bilgisine nasıl ulaştınız.
5 G hizmete girdiğinde uçağı yerdenmi idare edecekler veya yapay zekamı uçuracak?
Siz öyle bir uçağa binermiydiniz?
Herkese astronot kıyafeti giydirdik diyelim ya hastalığı taşıyan kişiyi ne yapacaksınız ölmezse 21 gün sonra virüs vücut'tan tamamen çıkıyormu?
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Tekin bey yabancı pilotların sadece yabancıların kaldığı 7 yıldızlı otellerde kaldığı bilgisine nasıl ulaştınız.

Pilotluk konusunda uzaktan yakından biraz bilgi sahibiyim ve çin'de uzunca bir süre yaşayıp bazı işler yapmış olmam nedeniyle de bir çok konuda burada yaşayan insanlarımızdan daha fazla şey biliyorum. Şimdi diyebilirsiniz ki, bizim X uçuş firmamız 2 yıldızlıda yatırıyor? Bu o firmayı bağlar ben Çine uçan dünya genelindeki pahalı uçuş firmalarının uygulamalarından bahsediyorum ve muhtemelen THY dahil.

5 G hizmete girdiğinde uçağı yerdenmi idare edecekler veya yapay zekamı uçuracak?
Siz öyle bir uçağa binermiydiniz?

4.5G ile TİHA başarılarına imza atabiliyorsanız, 5G ile neler yapılabileceğine şahit olmamız çok uzak değil. 6G çalışmalarıda devam ediyor ve daha üst G'ler hızla gelecek.

Uçaklarda, önce yapay zekalar hizmet vermeye başladığında kısa süreliğine çift pilot sonra hızla tek pilota düşecek.
Sonrasında Pilotlar muhtemelen ya yerde olacaklar (5G ve/veya üzeri sistemlerle gerektiğinde müdahale) yada belirlenecek olan süre boyunca uçaklarda yedekte bekleyecek. Gerçekleşme yılı olarak 2030 (abd pilotsuz savaş uçağının 2. deneme uçuşunu yaptı bile.)

Pilotsuz uçağa binermiydim? Mevcut yeni nesil uçakların tamamı, pushback'ten sonra tamamen otomatik olarak taxi yapıp takeoff ve rotate yapabiliyor ve irtifasında devam edebiliyor, varış noktasında yine otomasyona bağlı olarak landing, brake, taxi ve park ile sonuçlandırabiliyor. Pilotlar sadece küçük dokunuşlar yapıyorlar, otomasyondan çıkıyorlarsa, uçak kullanmanın keyfini çıkarıp yeteneklerini kaybetmemek içindir ve tabiki kurallar şimdilik böyledir.

Altta Videodaki otomobildeki tanıtımın yapılması 2015
Bu geliştirme çalışmalarını da 2015 öncesinde ulaşabildiğim haberlerden takip ederdim.

5G ile Otomobiller kendi başına gitmeye başladığında, dünyanın en büyük karayolu taşımacığı yapılan abd'de oluşacak problemin korkularını kamyon ve taxi şöförleri şimdiden yaşıyor bile. Yani teknoloji güzel ama insanların çoğu için pek sağlıklı olmayacak gibi. O sebeple teknolojinin şirinliğine fazla aldanmayın.

Herkese astronot kıyafeti giydirdik diyelim ya hastalığı taşıyan kişiyi ne yapacaksınız ölmezse 21 gün sonra virüs vücut'tan tamamen çıkıyormu?

Sorunuz cevabı, kısaca Evet. Antikor üretmeye başladığımızda içimizdeki virüsün tamamı 21 günde yok edilir.

Dünyamızda ve diğer yaşam olan tüm gezegenlerde virüs vardır.
Çok hücreli yaşam formları, içinde barındırdığı bakteriler ve bulaşan virüslerin oluşturduğu düzenle bağışıklığını güçlü tutar.
Aksi halde, eğer tamamen virüssüz bir ortamda yaşasaydık, ilk nezle oluşumuzda hayatımızı kaybederdik.
Üşüttüğümüzde yani vücudumuzun vitamin ve enerji miktarı düştüğünde, kanımızdaki grip virüsü tanıma programı eski sürüm kaldığında, dışardan her an alabileceğimiz Yeni bir grip virüsüne yenik düşeriz ve bilinen etkilerini yaşar, 1 hafta 10 güne ayağa kalkarız fakat biz iyileşirken tamamı yok olmamış virüsü 21 günlük süreç içinde başkalarına bulaştırabiliriz.
Yeni virüs dedim çünkü insandan insana geçtiğinde ve çoğalmak için bölünmeye başladığında, hatalı bölünerek mutasyona uğrayan bir virüsten bahsediyorum.  - İnsanlık varolduğundan beri yaşadığımız Normal Grip Virüsü -
Yılda 1 - 2 defa grip olmakla, bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve yeni virüse uygun antikorlar üreterek kendimize özel aşımızı yaparız.
Eğer uzunca bir süre grip olmazsak, hepimiz biliyoruz ki özellikle yaşı ileri olanlar, bu kez iyileşme süremiz uzar.

Bakınız, aşı ürettiğini açıklayan o meşhur firmalar ne diyorlar?
"Aşının üreteceği antikor miktarı, hastalanıp vücudumuzun doğal üreteceği antikor sayısının çok çok altındadır."
Grip virüsü yılda bir mutasyonyon geçirmiyor ki!, kişiden kişiye her bulaşımda mutasyona uğruyor. Yani yukarda dediğim gibi hastalanma genellikle kışın olduğu için teknik olarak her yıl mutasyona uğruyor şeklinde açıklanıyor. Dolayısiyle aşının üreteceği antikor, virüsün hangi sürümüne karşı koruyuculuk sağlayacak?
Antikorlar normalde vücudumuzda az miktarda hazır kıta bulunur ve beklerler, belleklerindeki tanıdığı virüslere ve mikroplara saldırılar, tanımlayamadıkları şeylere saldırmazlar, bazı virüs (H1N1, çiçek) ilaçları/aşıları vardır, bu ilaçlar hiç bir zaman şekil değiştirmeyen bu virüsleri işaretler ve antikorlar onları o zaman düşman olarak tanımlar ve saldırır vs vs detayı internetten daha fazlasıyla öğrenebilirsiniz.   
Dolayısiyle insanlık tarihinde aşısı bulunamayacak (en azından daha çok uzun yüzyıllar) olan, her seferinde mutasyona uğrayan bir virüs için aşı firmaları koruyuculuk için garanti veremezler. Kaldı ki her ihtimale karşı zaten yaşlılarımız grip aşısını oluyorlardı ve halen de oluyorlar ama buna rağmen grip olduklarında yinede hayatlarını kaybedebiliyorlar.

Diyeceksiniz ki bu yaşadıklarımız ne? hastalanan ve hayatını kaybedenler?

Domino taşlarının peşisıra yıkımını bilirsiniz, dışardan bir parmak ilk taşı devirir ya.

İlk taş: Sistemi değiştirenler, covid 19 adı altında inandırıcı hikaye üretmek için, mevcut grip virüsünü çoğaltırlar, bu virüsler zaten çoğalma esnasında mutasyon geçirir. Toplu hastalanmalar için kalabalıklara farklı yöntemlerle yayarlar. Yolda düşerek ölen insan görüntüleri olması için yüksek teknolojik cinayetler işlenir. Aptal Test kitlerinin nasıl çalışacağı önceden hazırlanır.

2. taş: Virüslerin yayılımı sıcak havada daha kolay olmasına rağmen bu filmin başlangıcı Kış'tır. Farklı yöntemlerle özellikle yayıldığından, bir anda normalin çok üstündeki miktarda virüse maruz kalan masum insanlar ağır zatürre olurlar. Doktorlar ve teknoloji buna birşey yapamaz çünkü tedaviyi antikorların yapması gerekmektedir. Antikorlar çoğalmadan virüsün çoğalması çok daha çabuk olur.

3. taş: Doktorlar teknolojik gelişmelerde gelen bilgiler eşliğinde uygulama yapar.

4. taş: Kış mevsimi olduğundan doğal grip vakaları başlar, hastalığı atlatamayanlar hastaneye gider, aptal test kiti ile ölçüm yapılır ve covid19 teşhisi konulur. Sistemi değiştirenler özel ilaçlar hazırlamışlardır. Dr.'lar bu salgın için özel yüksek teknolojik? hazırlanmış bu ilacı kullanmak zorundadırlar ve gerçekte grip virüsüne karşı hiç bir etkinliği yoktur. Özellikle bağışıklığı zayıf orta yaş ve üzeri hayatını kaybeder.

5. taş: 2. taştaki ani ölümlere aslında normal olan 4. taştakiler eklenir ve bir anda dünyada son 10 bin yıldır gripten ölenler biter ve yeni ölümcül virüs olarak tek ölüm sebebi kalır, covid 19

6. taş: Tüm dünyada sıkı önlemler alınır çünkü tüm dünya devletleri ekonomik sistem değişikliğine ihtiyaç duymaktadır. Panik ve korku içindeki halklarda bunu destekler ve tüm işyerlerinin, okulların yani neredeyse tüm mekanizmanın kapanmasına razı olur.

7. taş: Yeni sistem için ön şartlar oluşmuştur, hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Muhtemelen covid 19 hikayesi 2021'in ilkbahar aylarında sonsuza dek yok olacaktır ama yeni sistem oluşumunun etkilenmemesi için mesafe, maske ve ölüm haberleri belki uzunca bir süre daha devam ettirilmek zorunda kalınacaktır.

Arkadaşlar yabancı insan dostu bir bilim insanı şunu demişti: Bu değişimin insanlık üzerindeki etkisi, dinazorları yok eden göktaşının etkisi gibi olacaktır. (sosyal ve ekonomik olarak)

Bizler zaten enflasyonla doğduk hala öyle devam ediyoruz yani bu konuyla başa çıkma becerimiz fena değil ama daha kötüsüne her zaman  hazır olalım çünkü bu bir ekonomik kriz değil hele virüs hiç değil. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Uçaklar neredeyse şimdi zaten pilotsuz uçuyor gibi bir şey,pilot daha çok kontrol ediyor sistemleri,ils sistemi ile uçağı otomatik indirmekte mümkün ancak iniş ve kalkışları havacılık firmaları olabildiğince pilotun yapmasını istiyor.simülator kullanan arkadaşlar bilir.iha lar var eninde sonunda pilotsuz da olur.tercih edermiyim bilemem ama o nesilde doğacaklar için sıradan olacak bu tarz şeyler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Bilgiler de verilmiş zaten. Farklı bakış açılarının olması konunun daha iyi incelenmesini sağlar, yani faydalıdır. Burada tartışılan şeyler de konulardır sonuçta.
Konuyu çok dağıtmadan ekleyeyim. Sivil havacılıkta bir çok farklı ana üretici olmasına rağmen, bu sektörü domine eden iki firma mevcut hemen herkesin bildiği gibi. Bunlardan birisi ABD merkezli Boing ve diğeri Avrupa merkezli Airbus. Her ikisi de hala kokpitlerinde pilot bulundurmalarına rağmen, otonom pilotaj konusunda Airbus hemen her şeyi otomatik pilotaj ile hallediyor. Boing bu konuda biraz daha geleneksel.

Ana konuda ise önemli soru işaretleri olduğu açık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Konuyu çok dağıtmadan ekleyeyim. Sivil havacılıkta bir çok farklı ana üretici olmasına rağmen, bu sektörü domine eden iki firma mevcut hemen herkesin bildiği gibi. Bunlardan birisi ABD merkezli Boing ve diğeri Avrupa merkezli Airbus.

Bir de bunların ikisini de domine eden İngiliz Rolls Royce :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 802 kere teşekkür edildi
Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüs aşısı Türkiye'ye geldiğinde günde 1.5 milyon kişinin aşılanmasının planlandığını söyledi.