0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dün gaz ayarını yaptırdım %30 çiğ atma var dedi. Ayar yaptık haftaya kontrol bakalım sonuç ne olcak. LPG enjektorleri sağlanmış.
bu ayar laptopta araç hareket halindeyken mi yapıldı yoksa rolantide araç durduğu yerde mi? Eğer durduğu yerde yapılmışsa o ayardan da hayır beklemeyin, iyi bir lpg ayarı araç hareket halindeyken her yük ve devirde ltft stft değerlerine göre yapılmalı, Rolantide yapılan kalibrasyon çoğu zaman yetersiz kalır
Rolantide yapıldı malesef. Hareket halinde ayar yapan burda yok. Ayar yapıldıktan sonra araca biraz yüklendim sarı motor lambası yandı.
düzgün bir usta bulana kadar ve yolda ayar yapılana kadar lpg de kullanmamanızı tavsiye ederim Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2020, 10:08:43 hangi arıza kodunu verdi öğrenebildinizmi?
Nerede ikamet ediyorsunuz?+905342434468 bu numara gezici Afr ayarı yapan bir arkadaşa ait ismi volkan kendisiyle görüşün sizden araç modelini ve isim isteyecek sizi gruba yazacak şehrinize geldiği zaman bilgi veriyor benim arkadaş Mercedes ve Hondaya yaptırdı çok memnun olduğunu belirtiyor.
Kırsehir
Volkan Öztokmak'a ben de kefilim. Karabük'e geldiğinde yol ayarı yaptırdım ben de.
Ben yetişemedim ama arkadaş hondanın müthiş derecede fark ettiğini söylüyor,aslında önce araba çok atikleşince ve yakıt düşünce korkmuş beni aradı bu ayardan sonra böyle oldu dedi Bende korkma normal ayarlara dönmüş dedim, benimde şuanda ayarlar baya bozulmuş buradada kimse yolda ayar yapmıyor beceremezlerde onun için bende volkan beyi bekliyorum.
Haftasonu Kayseri'ye gidip yaptircam nasipse
Hafta sonu Kayseri'de mi olacakmış.
Arkadaşlar bugün afr ayarı yaptırdım. Ayar öncesi motor lambası yanmıştı hata kodu katalizör hatası imiş.ayar yaptık çekişi sesi çok güzel yanlız yine motor lambası yandı. Sebebi yan sanayi katalizör olabilir mi?
sorun yan sanayi katalizör de olabilir 2. Oksijen sensörüde, ama ilk ihtimal daha ağır basar bence
2.oksijen sensörü büyük ihtimal dedi.ayni hata benzinde ikende var yanliz
Oksijen sensörü heleki 2.oksijen sensörü kolay bozulacak bir parça değil ilk önce çıkma bir orjinal katalizör takıp deneme yapmanızı tavsiye ederim,eğer sensör arızalı olsa araç stabil çalışmaz ve yakıt artar çünkü sensör ölçüm yapmazsa ECU ya komut veremez ve araç yakıtta düzeltme yapamaz,bu durumu egzoz üzerinden gaz ölçümü yaparak anlayabilirsiniz,eğer CO² salınımı normal düzeydeyse sensörler görevini yapıyor demektir,sizin araçta Afr ayarı yaparken obd portu üzerinden bağlanırlar ama siz egzoza takılan aparat ile ölçüm yaptırın yolda yapılsın bu ölçüm.