Gönderen Konu: Katalizör erimesi nedenleri  (Okunma sayısı 9150 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Katalizör erimesi nedenleri
« Yanıtla #20 : Kasım 07, 2020, 13:50:19 »
Öncelikle geçmiş olsun  . Kat erimesi  lpg de fakir karşım kaynaklı oluyor diye biliyorum  .  Fakir karışım bunla da kalmaz sibop erimesi blok çatlatma . Conta yakma gibi bir sürü arızaya neden olur . Fakir karışımda  lpg de zaten yüksek ısıya çıkar araç fakir karışımda daha çok çıkıyor buda  motor ve egzos sistemini tam anlamıyla mahvediyor .

Katalizatör  parça olarak pahalı diye biliyorum  bir ara tamir edildiğini duymuştum  veya çıkma temiz bulabilirseniz oda olur  .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 07, 2020, 13:50:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Kasım 08, 2020, 10:03:39 »
Dün gaz ayarını yaptırdım %30 çiğ atma var dedi. Ayar yaptık haftaya kontrol bakalım sonuç ne olcak. LPG enjektorleri sağlanmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 08, 2020, 10:35:43 »
Dün gaz ayarını yaptırdım %30 çiğ atma var dedi. Ayar yaptık haftaya kontrol bakalım sonuç ne olcak. LPG enjektorleri sağlanmış.
bu ayar laptopta araç hareket halindeyken mi yapıldı yoksa rolantide araç durduğu yerde mi? Eğer durduğu yerde yapılmışsa o ayardan da hayır beklemeyin, iyi bir lpg ayarı araç hareket halindeyken her yük ve devirde ltft stft değerlerine göre yapılmalı, Rolantide yapılan kalibrasyon çoğu zaman yetersiz kalır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Kasım 09, 2020, 08:36:34 »
bu ayar laptopta araç hareket halindeyken mi yapıldı yoksa rolantide araç durduğu yerde mi? Eğer durduğu yerde yapılmışsa o ayardan da hayır beklemeyin, iyi bir lpg ayarı araç hareket halindeyken her yük ve devirde ltft stft değerlerine göre yapılmalı, Rolantide yapılan kalibrasyon çoğu zaman yetersiz kalır

Rolantide yapıldı malesef. Hareket halinde ayar yapan burda yok. Ayar yapıldıktan sonra araca biraz yüklendim sarı motor lambası yandı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 09, 2020, 09:55:44 »
Rolantide yapıldı malesef. Hareket halinde ayar yapan burda yok. Ayar yapıldıktan sonra araca biraz yüklendim sarı motor lambası yandı.
düzgün bir usta bulana kadar ve yolda ayar yapılana kadar lpg de kullanmamanızı tavsiye ederim

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2020, 10:08:43
hangi arıza kodunu verdi öğrenebildinizmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 09, 2020, 10:45:23 »
düzgün bir usta bulana kadar ve yolda ayar yapılana kadar lpg de kullanmamanızı tavsiye ederim

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2020, 10:08:43
hangi arıza kodunu verdi öğrenebildinizmi?
Öğleden sonra baktircam. Hata kodu öğrenince yazarim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 09, 2020, 12:50:54 »
Nerede ikamet ediyorsunuz?
+905342434468 bu numara gezici Afr ayarı yapan bir arkadaşa ait ismi volkan kendisiyle görüşün sizden araç modelini ve isim isteyecek sizi gruba yazacak şehrinize geldiği zaman bilgi veriyor benim arkadaş Mercedes ve Hondaya yaptırdı çok memnun olduğunu belirtiyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 09, 2020, 12:58:29 »
+905342434468 bu numara gezici Afr ayarı yapan bir arkadaşa ait ismi volkan kendisiyle görüşün sizden araç modelini ve isim isteyecek sizi gruba yazacak şehrinize geldiği zaman bilgi veriyor benim arkadaş Mercedes ve Hondaya yaptırdı çok memnun olduğunu belirtiyor.
Kırsehir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 09, 2020, 14:15:57 »
Kırsehir
Kendisini arayıp durumu anlatın eğer yakın zamanda gelecekse tarih verir yok gelmeyecekse sizi listeye yazar geleceği zaman haberdar eder veya yakın şehire gelecekse siz yanına gidersiniz, ayrıca Hüsnü bey'in tavsiye ettiği gibi Afr ayarı yapılana kadar aracı benzinde kullanmanız sizin ve araç için daha iyi olur hemde olması gereken yakıt haritasını toparlamış olur.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 09, 2020, 15:45:24 »

Volkan Öztokmak'a ben de kefilim. Karabük'e geldiğinde yol ayarı yaptırdım ben de.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 09, 2020, 15:49:14 »
Volkan Öztokmak'a ben de kefilim. Karabük'e geldiğinde yol ayarı yaptırdım ben de.
Ben yetişemedim ama arkadaş hondanın müthiş derecede fark ettiğini söylüyor,aslında önce araba çok atikleşince ve yakıt düşünce korkmuş beni aradı bu ayardan sonra böyle oldu dedi :)
Bende korkma normal ayarlara dönmüş dedim, benimde şuanda ayarlar baya bozulmuş buradada kimse yolda ayar yapmıyor beceremezlerde onun için bende volkan beyi bekliyorum.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 09, 2020, 21:29:46 »
Ben yetişemedim ama arkadaş hondanın müthiş derecede fark ettiğini söylüyor,aslında önce araba çok atikleşince ve yakıt düşünce korkmuş beni aradı bu ayardan sonra böyle oldu dedi :)
Bende korkma normal ayarlara dönmüş dedim, benimde şuanda ayarlar baya bozulmuş buradada kimse yolda ayar yapmıyor beceremezlerde onun için bende volkan beyi bekliyorum.
Haftasonu Kayseri'ye gidip yaptircam nasipse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 09, 2020, 23:38:59 »
Haftasonu Kayseri'ye gidip yaptircam nasipse
Hafta sonu Kayseri'de mi olacakmış.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 10, 2020, 18:39:32 »
Hafta sonu Kayseri'de mi olacakmış.
Yok Kayseri'de olmayacak. Yakın zamanda bizim civarda değilmiş. Kayseri'de afr yapan birisi buldum ona gitcem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 14, 2020, 21:02:32 »
Arkadaşlar bugün afr ayarı yaptırdım. Ayar öncesi motor lambası yanmıştı hata kodu katalizör hatası imiş.ayar yaptık çekişi sesi çok güzel yanlız yine motor lambası yandı. Sebebi yan sanayi katalizör olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 14, 2020, 21:17:25 »
Arkadaşlar bugün afr ayarı yaptırdım. Ayar öncesi motor lambası yanmıştı hata kodu katalizör hatası imiş.ayar yaptık çekişi sesi çok güzel yanlız yine motor lambası yandı. Sebebi yan sanayi katalizör olabilir mi?
sorun yan sanayi katalizör de olabilir 2. Oksijen sensörüde, ama ilk ihtimal daha ağır basar bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Kasım 14, 2020, 21:59:08 »
sorun yan sanayi katalizör de olabilir 2. Oksijen sensörüde, ama ilk ihtimal daha ağır basar bence
2.oksijen sensörü büyük ihtimal dedi.ayni hata benzinde ikende var yanliz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 14, 2020, 23:34:34 »
2.oksijen sensörü büyük ihtimal dedi.ayni hata benzinde ikende var yanliz
Oksijen sensörü heleki 2.oksijen sensörü kolay bozulacak bir parça değil ilk önce çıkma bir orjinal katalizör takıp deneme yapmanızı tavsiye ederim,eğer sensör arızalı olsa araç stabil çalışmaz ve yakıt artar çünkü sensör ölçüm yapmazsa ECU ya komut veremez ve araç yakıtta düzeltme yapamaz,bu durumu egzoz üzerinden gaz ölçümü yaparak anlayabilirsiniz,eğer CO² salınımı normal düzeydeyse sensörler görevini yapıyor demektir,sizin araçta Afr ayarı yaparken obd portu üzerinden bağlanırlar ama siz egzoza takılan aparat ile ölçüm yaptırın yolda yapılsın bu ölçüm.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 15, 2020, 09:12:12 »
Oksijen sensörü heleki 2.oksijen sensörü kolay bozulacak bir parça değil ilk önce çıkma bir orjinal katalizör takıp deneme yapmanızı tavsiye ederim,eğer sensör arızalı olsa araç stabil çalışmaz ve yakıt artar çünkü sensör ölçüm yapmazsa ECU ya komut veremez ve araç yakıtta düzeltme yapamaz,bu durumu egzoz üzerinden gaz ölçümü yaparak anlayabilirsiniz,eğer CO² salınımı normal düzeydeyse sensörler görevini yapıyor demektir,sizin araçta Afr ayarı yaparken obd portu üzerinden bağlanırlar ama siz egzoza takılan aparat ile ölçüm yaptırın yolda yapılsın bu ölçüm.
Afr ayarı yaptırdım. Hem otogaz beyine hemde egzoza aparat taktı yolda 1 saatten fazla sürüş yaparak ayar yaptı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Kasım 15, 2020, 23:10:11 »
Hata kodunu sayısal olarak paylaşırsanız,formda bilgili ustalarımız cevap yazabilirler bazı hatalar direk kendisiyle olmasada başka bir arıza ile alakalı olabiliyor.
TOYOTA CORONA 3S FE