0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sallanti cok kotuydu. yukardaki resimdeki bina Emrah apartmani..bu bina cok girip cikmisligim var. Olenlere Allah rahmet eylesin..
Çok geçmiş olsun. Bazı yan yatan binalarda yine işyerlerinin kolon kesme marifetini okudum haberlerde. Malzemeden çalanlardan bahsetmiyorum bile. Bizde bu imar afları keyfe göre imar kanunları oldukça deprem değil binalar can almaya devam edecek.Bağış ve diğer yardımlar için tavsiye edeceğiniz yer var mı?
Forum kanalı veya özel olarak geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm üyelerimize teşekkür ederim,maalesef mühendislik bilimine ve ticaret ahlakına uymadığımız için olanlar oluyor,imar barışını da farklı algıladık sonuç ortada..Hepimiz biliyoruz ki tr de az riskli olarak çok az yer ve bölge var,en fazla risk ege yöresinde,aklı başında deprem profesörleri herkes istanbul'u konuşurken İzmir yöresine dikkat 8 ölçeğinde deprem üretir diyordu,haklı çıktılar,aynı deprem İstanbul'da olsa yıkımı tahmin bile etmek oldukça zor.Kayıpların en büyüğü insan kaybıdır.Sağ kalanların bu sallantıyı yaşadıkları için psikolojik sorunlar yaşayabileceğini düşünüyorum.
Geçmiş olsun İzmir, geçmiş olsun sevgili ülkem. Allah ölenlere rahmet eylesin, ailelerine sabırlar versin. Geride kalan bütün vatandaşların yaşamış olduğu psikolojik sıkıntıyı biran önce atlatabilmesini temenni ediyorum.Allah beterinden korusun, bu her daim duamız. Ancak kul tedbirini almadıkça haktan gelene isyan etmek şuursuzluk olur. Bu ne ilk nede son olacak ama inşallah ülke olarak bir daha yaşamayız böyle kayıplar verdiğimiz afetler.
Deprem bazılarını durduramamış hâlâ cadılar Bayramı diye bir safsatanın içinde yer alıp bide fotoğraf paylaşıyorlar,öte yandan başka bir ilçede çalgılı çengili düğün yapılıyor,azıcık insanlık duygusu kalmamış saygı desen yerle yeksan olmuş,Bir söz vardır acı duyuyorsan canlısın başkasının acısını duyabiliyorsan "İNSANSIN" herhalde bunların bu sözden haberi yok yada duymamışlar enkazdan bir bebek cenazesi çıkaran arama kurtarma çalışanı göz yaşlarına boğuluyor bazılarıda dünyadan bi haber yaşıyor
Biz önceleri komşusu aç iken tok yatmayı zül addeden,komşuda cenaze olduğunda radyo-tv açmayan bir milletten nelere dönüştük ? tek değer yargısı para ve you tube vs sayesinde emek sarf etmeden,hak etmeden ünlü olan sorumsuz güruha dur demek gerekiyor çünkü bu fırsatçı kişilikleri zavallı insanlar her türlü olayı,rezilliği para kazanmak,ilgi çekmek için fırsat olarak görüyor ve emellerine medya magazin programları sayesinde ulaşıyorlar,bakıyorlar ki takipçileri ve reklamdan aldıkları gelirler artıyor işin dozunu arttırıyorlar.Diğer taraftan bilindiği üzere deprem değil bina öldürüyor,bamya tarlasına bina yapmak,sazlığa dereye yatağına apt.inşa etmek cinayetle eşdeğer ,yapandan,ruhsatından ,malzeme çalan herkesten bu dünyada yeteri ceza yoksa bile ahirette bunlar cezasız kalmayacaktır.Kırmızı ışık yandığında hala gaza son metresine kadar basanlar bir gün bir yere toslayacaklar,bilim insanları söylüyorlar ege,izmir yöresinde 13-25 arasında aktif fay var ve yüksek şiddette depreme sebep olacaklar,bu kesin iken hala yapılacakları yapmayıp,çürük bina yapmanın mantığı nedir?