Gönderen Konu: LPG hakkında  (Okunma sayısı 3354 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
LPG hakkında
« : Ekim 26, 2020, 17:51:22 »
Arkadaşlar ben yıllık olarak 10.000 nin altında biniyorum aracıma LPG taktırsam satarken farkı oluyor mu fiyat olarak servise sordum 6.000 TL diyor

Toyota Club Türkiye

LPG hakkında
« : Ekim 26, 2020, 17:51:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG hakkında
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2020, 18:36:25 »
Yılda 15bin km den az yapıyorsanız 6 bin tl yi amorti etmeniz uzun zaman alacaktır.ama yine de lpg taktırmak isterseniz dışarıdan yine motor garantili landirenzo lovato atiker elit vb markalar tercih edebilirsiniz daha uygun fiyata böylece daha kısa sürede kara geçersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2020, 18:37:43 »
Arkadaşlar ben yıllık olarak 10.000 nin altında biniyorum aracıma LPG taktırsam satarken farkı oluyor mu fiyat olarak servise sordum 6.000 TL diyor
tasarruf için yapılan işlem için 6000 tl verilmez bana göre yalnız servislerin fiyatı yüksek olur, kaç km de amorti edeceksiniz? Tahmini olarak 50000 km de anca kendini amorti eder, atiker grand düşünürseniz fiyatı 2900 civarı,  25000 km de amorti eder kendisini, taktırıp taktırmamak size kalmış, ben Atiker grand kullanıyorum memnunum, yolda ayar yapan iyi bir ustaya montaj yaptırırsanız sorunsuz kullanırsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2020, 19:42:38 »
Yılda 15bin km den az yapıyorsanız 6 bin tl yi amorti etmeniz uzun zaman alacaktır.ama yine de lpg taktırmak isterseniz dışarıdan yine motor garantili landirenzo lovato atiker elit vb markalar tercih edebilirsiniz daha uygun fiyata böylece daha kısa sürede kara geçersiniz
Serviste taktırmak mantıksız,zaten servis kendisi takmıyor dışarıda anlaşmalı oldukları yerlere yaptırıyorlar aynı işlemi daha ucuza yaptırabilirsiniz,
Hüsnü bey'in bahsettiği gibi Atiker obd2 sistemini taktırırsanız sorun yaşama olasılığınız çok düşüktür,işinde tecrübeli usta takarsa yıllarca sorunsuz kullanırsınız,srvislerin anlaşmalı olduğu yerlerde yapılan montajlardan şikayetler gelebilmektedir,Atiker yıllardır kazandığı tecrübe ile uyumluluk konusunda epey yol aldı rakiplerinden önde hizmet vermektedir,zaten obd2 sistemi çok başarılı çalışıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2020, 21:03:21 »
Cevaplarınız için teşekkür ederim öncelikle.servisle anlaşmalı taktırmak zorundayım yoksa garanti kapsamından çıkar dediler araç 2018. 2023 e kadar garantisi var yoksa dediğiniz gibi dışarıda daha uygun var landirenzo ile anlaşmaliymış bilemedim şimdi.landirenzo hakkında bilginiz varsa paylaşır mısınız

Mesaj Birleştirildi: Ekim 26, 2020, 21:06:48
Aslına bakarsanız benzinde binemiyorum malum uçtu gitti benzin fiyatları genelde şehir içi kullanacam ama çok fazla yakıyor bilgisayar .

Mesaj Birleştirildi: Ekim 26, 2020, 21:08:00
Bilgisayar 8.2 litre gösteriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2020, 22:18:51 »
Cevaplarınız için teşekkür ederim öncelikle.servisle anlaşmalı taktırmak zorundayım yoksa garanti kapsamından çıkar dediler araç 2018. 2023 e kadar garantisi var yoksa dediğiniz gibi dışarıda daha uygun var landirenzo ile anlaşmaliymış bilemedim şimdi.landirenzo hakkında bilginiz varsa paylaşır mısınız

Aslına bakarsanız benzinde binemiyorum malum uçtu gitti benzin fiyatları genelde şehir içi kullanacam ama çok fazla yakıyor bilgisayar .

Servis aracılığlayda takılsa garanti yine bozuluyor Toyota Türkiye kesinlikle lpg'yi kabul etmiyor servis burada sadece aracıdır bütün garanti mevzusu fabrikaya aittir o yüzden servistede takılsa garantiyi unutun servisler garanti mevzusunu motor kaskosu yaptırarak çözüyor,aynı işlemi herhangi bir sigortacıda sizde yaptırabilirsiniz zaten birçok lpgcide bu işlemi yaptırıyor,o yüzden içiniz rahat olsun en son 500 TL civarına bu kasko işlemi yapılıyordu.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2020, 22:41:33 »

LPG takıldığı anda "motor" garantisi fabrika tarafından bitiyor, bunu bizzat öğrendim, Ümit beye katılıyorum garanti mevzusunu bir sigortayla çözüyorsunuz, (bana göre buna bile gerek yok, garanti devam etsin diye servise her yıl piyasanın iki katı ücret vermek bana mantıksız geliyor) Landirenzoyu kullanıp sorun yaşayanlarda var , bu forumda da konusu vardı sanırım, LPG montajında ve ayarlarında inanın markadan çok USTA önemlidir, bu aklınızın bir köşesinde bulunsun, kasabına denk gelirseniz marka kit farketmeksizin sorun (lar) yaşayacağınız kesindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 27, 2020, 21:20:02 »
Arkadaşlar atiker LPG taktırmak mantıklı geliyor adanada bildiğiniz bir yer var mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 802 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 27, 2020, 21:22:30 »
Neden kendi konforunuzu ve kendinizi düşünmekten vazgeçip her zaman satışa koyacağınız zamanı düşünüyorsunuz sırf aracım daha yüksek fiyata gitsin mantığıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 27, 2020, 21:30:20 »
Arkadaşlar atiker LPG taktırmak mantıklı geliyor adanada bildiğiniz bir yer var mı
Adana'da ayaz LPG ziya usta var işinde iyidir kendisiyle görüşürseniz fikir edinebilirsiniz,
Ad:AYAZ LPG ZİYA USTA
Cep:0541 216 13 35
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 27, 2020, 21:44:16 »
Neden kendi konforunuzu ve kendinizi düşünmekten vazgeçip her zaman satışa koyacağınız zamanı düşünüyorsunuz sırf aracım daha yüksek fiyata gitsin mantığıyla.
Yüksek fiyat mantigi benim ilk önceliğim tabiki çünkü ben yatırım amaçlı aldım aracı. Satarken fiyat benim için ve eminim  bir çok kişi içinde önemlidir.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 27, 2020, 21:45:23
Adana'da ayaz LPG ziya usta var işinde iyidir kendisiyle görüşürseniz fikir edinebilirsiniz,
Ad:AYAZ LPG ZİYA USTA
Cep:0541 216 13 35
Teşekkür ederim kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 27, 2020, 21:51:09 »
Yüksek fiyat mantigi benim ilk önceliğim tabiki çünkü ben yatırım amaçlı aldım aracı. Satarken fiyat benim için ve eminim  bir çok kişi içinde önemlidir.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 27, 2020, 21:45:23
Teşekkür ederim kardeşim
Rica ederim,
Bir sefer tecrübe etme şansım oldu Adana'da araç LPG sigortasını yakınca yanına gittim sigorta kabını değiştirdi ve para dâhi almayacaktı zorla 10 TL vermiştim geçen yıl,orada gördüğüm Kahramanmaraş'tan gelen vardı yanlış hatırlamıyorsam kayseridende birisi gelecek diyordu montaj için.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 27, 2020, 21:53:08
Yalnız aklınızda bulunsun taktıracağınız kit kesinlikle obd2 özelliği olsun.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 28, 2020, 15:42:43 »
LPG taktırdıktan sonra ruhsata işletmeyi nasıl yaptırıyoruz yani muayene ve ruhsata işletme maliyeti ne kadar olur arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 28, 2020, 16:11:21 »
LPG taktırdıktan sonra ruhsata işletmeyi nasıl yaptırıyoruz yani muayene ve ruhsata işletme maliyeti ne kadar olur arkadaşlar
LPG taktırdığınız bayi size proje verecek onunla birlikte ister hemen isterseniz de muayene zamanı tüwtürk istasyonunda projeyi de verip işletiyorsunuz ardından notere gidip yeni ruhsat alıyorsunuz onunda ücreti 200 TL civarında olması lazım hepsi bu kadar,eğer muayene tarihi yakın değilse LPG projesini daha sonrada alabilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 28, 2020, 16:14:14
Toplam masraf,muayene harcı,egzoz muayenesi ve ruhsat değişikliği 342+200+80=622 TL eder.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 04, 2020, 21:12:49 »
Arkadaşlar merhaba, landirenzo kit taktırdım çok memnun benzinden bir farkı yok ama bir sorum olacak LPG li araç ilk defa kullanıyorum da araç LPG de seyir hslinde iken benzinden yakar mı benim yol bilgisayarı yaklaşık 8 km düşük gösterdi bilgisi olan var mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 04, 2020, 21:36:02 »
Hamza Bey yol bilgisayarı 8-10 km gibi aralıkları hesaplayamaz ancak bizim Corolla’larda seyir halinde araç sanki benzinle gidiyormuş gibi benzin ibresi düşüyor ancak aracı stop edip tekrar çalıştırınca eski seviyesine geri dönüyor, sebebi budur çünkü araç seyir halinde LPG de iken benzin tüketmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 04, 2020, 22:51:55 »
Arkadaşlar merhaba, landirenzo kit taktırdım çok memnun benzinden bir farkı yok ama bir sorum olacak LPG li araç ilk defa kullanıyorum da araç LPG de seyir hslinde iken benzinden yakar mı benim yol bilgisayarı yaklaşık 8 km düşük gösterdi bilgisi olan var mı
Merhabalar,
Bazı LPG kitleri belirli devirden sonra benzin takviyesi yapmaya imkan tanıyor LPG yazılımından aktif edilebiliyor,taktırdığınız kitin öyle bir özelliği varsada takan kişi büyük ihtimalle kapatmıştır,benzin tüketimi ilk çalıştırmada belirlenen ısıya ulaşıncaya kadar benzin sarfiyatı olur ve ısınınca lpg'ye geçer.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 20, 2020, 13:55:19 »
Merhabalar herkese...
LPG montajı yaptırdım muayene yaptıracam tadilat muayenesi randevusu alacağım yoksa genel muayene mi .normalde 2021 Nisan ayında ama yaptırayım diyorum projeyi de aldım
Bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 20, 2020, 14:26:26 »
Merhabalar herkese...
LPG montajı yaptırdım muayene yaptıracam tadilat muayenesi randevusu alacağım yoksa genel muayene mi .normalde 2021 Nisan ayında ama yaptırayım diyorum projeyi de aldım

Tadilat alacaksınız.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 20, 2020, 14:53:42 »
Merhabalar herkese...
ne gereği var. Nisan ayında muayene yapıp işletirsiniz. Zaten muayene ücretleri fahiş..
sonuna kadar toyota...