Gönderen Konu: LPG hakkında  (Okunma sayısı 3296 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG hakkında
« Yanıtla #20 : Aralık 20, 2020, 23:20:58 »
ne gereği var. Nisan ayında muayene yapıp işletirsiniz. Zaten muayene ücretleri fahiş..
Proje alındıktan sonra yapılması gerekiyor,eğer projeyi almamış olsaydı Nisan'da alıp gider genel muayene yapılırken proje ile ruhsata işlenirdi,ama artık olan olmuş.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 20, 2020, 23:20:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Aralık 20, 2020, 23:43:46 »
Proje alındıktan sonra yapılması gerekiyor,eğer projeyi almamış olsaydı Nisan'da alıp gider genel muayene yapılırken proje ile ruhsata işlenirdi,ama artık olan olmuş.
Aynen projeyi bilerek aldım aradan çıksın kurtulayım
Teşekkürler cümleten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Aralık 23, 2020, 21:35:57 »
Arkadaşlar ilk defa lpg li araç kullanıyorum.aracı kullanırken yol bilgisayarının gösterdiği anlık yakıt tüketiminin gösterdiği değer doğru mu.
Bir de yakıt biterken alarm verdiği zaman kaç km yol gidebilirim (landirenzo takılı)
Teşekkürler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 23, 2020, 23:10:12 »
Arkadaşlar ilk defa lpg li araç kullanıyorum.aracı kullanırken yol bilgisayarının gösterdiği anlık yakıt tüketiminin gösterdiği değer doğru mu.
Bir de yakıt biterken alarm verdiği zaman kaç km yol gidebilirim (landirenzo takılı)
Teşekkürler....

1) Düzgün yol ayarı yapılmış bir araç gösterdiği değerin %20 fazlasını yakar, hem ortalama hem anlıkta. %20 fazla yakmıyorsa ayarında sıkıntı vardır. Yol ayarı yaptırmanızı tavsiye ederim çünkü landirenzo ustaları ve yetkili bayinin taktırdığı kitlerde yol ayarının yapıldığını pek görmedim.
2) Deneyerek göreceksiniz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Aralık 25, 2020, 19:28:16 »
Hamza Bey yol bilgisayarı 8-10 km gibi aralıkları hesaplayamaz ancak bizim Corolla’larda seyir halinde araç sanki benzinle gidiyormuş gibi benzin ibresi düşüyor ancak aracı stop edip tekrar çalıştırınca eski seviyesine geri dönüyor, sebebi budur çünkü araç seyir halinde LPG de iken benzin tüketmez
Samet bey hayır aynı seviyeye geri dönmüyor .Tamam yolbilgisayari devre dışı ama benim ne kadar benzinim var onu bilemiyorum çeyrek depo gösteriyordu bugün yeniden aldım benzin hani ışık yanmasın diye.Corolla yol bilgisayarı otomatik olan bir çözüm bulan var mı
Cevaplarınız için teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 26, 2020, 01:41:13 »
Teşekkürler....
Benim bildiğim, alarm verdiği anda artık lpg bitmiştir, 20-30 saniye içinde benzine ya kendisi alacaktır ya da basıp benzine siz alırsınız.
Yol bilgisayarının %20'si kadar lpg yakar.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 26, 2020, 09:04:19 »
Benim bildiğim, alarm verdiği anda artık lpg bitmiştir, 20-30 saniye içinde benzine ya kendisi alacaktır ya da basıp benzine siz alırsınız.
Yol bilgisayarının %20'si kadar lpg yakar.   
Bütün LPG kitleri aynı değil bazıları ilk sesli ikazda yedeğe düştüğünü belirtir, AKL Atiker gibi markalarda sesli ikaz geldiğinde LPG bitmiştir veya azalınca güç isteyen noktalarda LPG yetiştirmeyince benzine geçiş yapar.
Teşekkürler....
Yol bilgisayarında gördüğünüz tüketim benzin değerlerine aittir LPG tüketimi mutlu Bey'in bahsettiği gibidir,eğer takılan kit yakıt bitmeden önce yedeğe düşünce haber veren özelliğe sahipse en düşük 20 , 30 km aralığında  götürür,ama bu durum LPG şamandıra ayarına göre değişebilir aynı zamanda takılan LPG tankının silindir veya simit depo olmasına görede değişkenlik sağlıyor,
İlk dolumda ful olarak kaç lt LPG aldığını ve tank kapasitesinin kaç lt olduğunu yazarsanız tahmini olarak kırmızı ışık yanınca kaç km gideceğini yazabilirim.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 26, 2020, 23:28:41 »
Bütün LPG kitleri aynı değil bazıları ilk sesli ikazda yedeğe düştüğünü belirtir, AKL Atiker gibi markalarda sesli ikaz geldiğinde LPG bitmiştir veya azalınca güç isteyen noktalarda LPG yetiştirmeyince benzine geçiş yapar.Yol bilgisayarında gördüğünüz tüketim benzin değerlerine aittir LPG tüketimi mutlu Bey'in bahsettiği gibidir,eğer takılan kit yakıt bitmeden önce yedeğe düşünce haber veren özelliğe sahipse en düşük 20 , 30 km aralığında  götürür,ama bu durum LPG şamandıra ayarına göre değişebilir aynı zamanda takılan LPG tankının silindir veya simit depo olmasına görede değişkenlik sağlıyor,
İlk dolumda ful olarak kaç lt LPG aldığını ve tank kapasitesinin kaç lt olduğunu yazarsanız tahmini olarak kırmızı ışık yanınca kaç km gideceğini yazabilirim.
Ümit bey yani LPG kullanırken nasıl gösterge benzin değerini gösteriyor anlamadım.mantik olarak benzin takmadığı halde nasıl oluyor biraz açar mısınız?Olmadı toyotaya gitcem servisdeklier detaylı bir bilgi verir inşallah
Arkadaşlar cevaplariniz için çok teşekkürler
SELAM LAR.....

Mesaj Birleştirildi: Aralık 26, 2020, 23:31:07
Bir sorum daha olacak izninizle;
100 km de LPG kullanırken kaç litre benzin yakıyorsunuz (Şehiriçi)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 27, 2020, 10:56:53 »
Ümit bey yani LPG kullanırken nasıl gösterge benzin değerini gösteriyor anlamadım.mantik olarak benzin takmadığı halde nasıl oluyor biraz açar mısınız?Olmadı toyotaya gitcem servisdeklier detaylı bir bilgi verir inşallah
SELAM LAR.....

Aracın göstergesi benzine göre ayarlı olduğu için sistem örnek her püskürtmede silindire 0.01lt lpg gönderildiğini anlamaz. Lpg ile benzinin yoğunlaşma, gaz olma ve yanma durumları farklı olduğu için lpg genelde benzinden yüzde 20 fazla yanar. Göstergede 10lt görüyorsanız lpg'de yaklaşık 12 lt yaktığınızı varsayabilirsiniz. Bunu nasıl anlarsınız, lpg deponuzu fulleyin, km göstergenizi (trip a) ve ortalama yakıt değerinizi sıfırlayın. Sonra yola çıkın lpg ile 100km gidin, sonra tekrar lpg'yi doldurun kaç lt lpg aldığına bakın. Sonra yol bilgisayarınıza bakın. Karşılaştırın ona göre lpg ve benzin arasında ki farka siz karar verin.

Bu arada eğer kış şartlarında hergün 10 km civarında gidiyorsanız motor yeterli sıcaklığa gelene kadar bunun yaklaşık 2 km'sini benzinle gittiğinizi unutmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Aralık 27, 2020, 21:06:06 »
Aracın göstergesi benzine göre ayarlı olduğu için sistem örnek her püskürtmede silindire 0.01lt lpg gönderildiğini anlamaz. Lpg ile benzinin yoğunlaşma, gaz olma ve yanma durumları farklı olduğu için lpg genelde benzinden yüzde 20 fazla yanar. Göstergede 10lt görüyorsanız lpg'de yaklaşık 12 lt yaktığınızı varsayabilirsiniz. Bunu nasıl anlarsınız, lpg deponuzu fulleyin, km göstergenizi (trip a) ve ortalama yakıt değerinizi sıfırlayın. Sonra yola çıkın lpg ile 100km gidin, sonra tekrar lpg'yi doldurun kaç lt lpg aldığına bakın. Sonra yol bilgisayarınıza bakın. Karşılaştırın ona göre lpg ve benzin arasında ki farka siz karar verin.

Bu arada eğer kış şartlarında hergün 10 km civarında gidiyorsanız motor yeterli sıcaklığa gelene kadar bunun yaklaşık 2 km'sini benzinle gittiğinizi unutmayın.
Teşekkür ederim değerli bilgilendirmeniz için sizin dediğinizi uygulucam bakalım görelim.. eyvallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 28, 2020, 09:22:37 »
Göstergede görünen sayıyı 1.1 ile çarpın. lpg hesaplamasını yapmış olacaksınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 06, 2021, 01:56:11 »
SELAM LAR.....

Aracınız LPG'de olduğunu nasıl ayırt etsin,yol bilgisayarı verileri benzin değerlerine Göre ayarlıdır ama LPG'de araç %20 fazla yakar,misal sizin ekranda gördüğünüz 5 lt tüketim benzin için geçerlidir LPG'de bu 6 lt ye tekabül eder aldığınız LPG miktarını yaptığınız km ile sağlamasını yaparsanız farkı görürsünüz,şehir içi benzin tüketimini anlama şansımız malesef yok çünkü araç LPG'li olduğu için bilemiyorum ama her ay 100 TL benzin alıyorum.
TOYOTA CORONA 3S FE