0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kutay bey bizler bu kaliteli araçları hak ediyoruz ama vergi sistemimiz herşeyde olduğu gibi buradada karşımıza set çekiyor yoksa bu araç binmeye doyulmaz.
Aaaah ah, çok üzgünüm. Yetkili servisleri gün geçtikçe kapanıyor. 2014 BM kasa Mazda 3 ile biraz hareketlenen piyasası yine aşırı duruldu. Eski F/P avantajı da kalmadı hiç. Yeni kasada yalıtım ve tüketim çok iyi deniyor ama Skyactiv-X bize gelmeyecek 2.0 motor olmasından ötürü. Ne diyeyim ki, ne denir ki?https://www.youtube.com/watch?v=XcLVjr-UVpc//www.youtube.com/watch?v=XcLVjr-UVpc
Geçen görüştüm yeni kasa 3 2021 ilk çeyreğinde getireceklermiş
Valla getirsinler abi kim alacak? 300binden ucuza olmaz, premiuma oynuyor diye. Kim alır o fiyata? Ancak parayı düşünmeyen mazda tutkunu zenginler alır. O kadar para veresiye kadar gider 2. el mx5 alırım 2. arabam olur daha iyi.
Oda bir seçenek haklısın veya şu andaki kasa yeni kasa geleceği için uygun rakamlar ise tercih edilebilir,kardeşim de eski astra var ben diyorum 2.el şu andaki mazda3 alalım diyorum oda diyor ki onu alacağımıza yeni corolla 0 alabiliriz diyor sen ne dersin her 2 markaya sahip olup kullanmış biri olarak ?
Dedim ya f p avantajını kaybetti. 0 dururken 2. El alınmaz bence.
yok rakamlardan ziyade araç olarak kastetmiştim kardeşim f/p ye bakıyor ama bende şu andaki mazda 3 ü çok beğeniyorum aşırı yakışıklı bir araba.
Barış bey ,bir ev mevzuundan dolayı yaklaşık 3 ay önce, 25 bin km de kırmızı 2018 mazda 3 power sense ini satmış biri olarak söyleyebilirim ki ,hayatımda yaptığım en büyük hata, aracımı satmış olmaktır.tam 3 ay önce 181 bin tl ye sattığım aracı şimdi 270 bin tl ye alamıyorum . bu fiyatları hak ediyor mu tartışılır ama ben aldığımda kesinlikle fiyatının üstünde hakediyordu. şu anda da baktığınızda aynı fiyatlara , bulabileceğiniz çoğu arabada aynı donanım seviyesine ulaşmanız mümkün değil. donanımı da bir kenara bıraksak , aynı güzellikte ve farklılıkta araç bulmak gerçekten zor.kullanırken, inanın arabadan her indiğimde dönüp tekrar bakıyordum. hatta sadece ben değil çevredeki çoğu insanda ona bakıyordu. mesela ne zaman yıkatmaya versem döndüğümde hep başında birilerini arabayı incelerken buluyordum . onlarca çeşit araba kullandım hiç birinde böyle bir durumla karşılaşmadım. yine başka örnekte , aracı sattıktan sonra beni gören herkesin (tanıyanlar dışında , mesela oturduğum site de ya da çalıştığım şirkette ,beni gören ama daha önce hiç konuşmadığım insanlar dahi ) arabamı satıp satmadığımı sordular ,sattığımı duyanlarda neden sattığımı hatta bazıları bilselerdi onların alacağını söyleyenler oldu. her yerde şöyle bir şey yazar , mazda herkesin istediği ama kimsenin almadığı arabadır . evet bu durum biraz doğru ama aldığınızda da emin olun kolay koly pişman olmazsınız. istanbul veya ankara da yaşıyorsanız servis probleminiz olmuyor ama başka şehirlerde olabilir. kolay bozulmadığı için parça sorununuzda olmaz ama kaza yaparsanız parça bekleme ihtimaliniz var diye biliyorum.aracı satışa çıkardıktan sonra 30 dk içinde sattım, ve en az 3-4 müşteri daha sırada bekliyordu. makul bir fiyat yazarsanız satılmaması imkansız.şunu da söyleyim , ilk aracım corollay dı ,sonra 2013 auris aldım daha sonra mazda yı almıştım ,satınca honda civic aldım , ki ancak 3 ay dayanabildim , yine maddi nedenlerden auris aldım . yani tam bir japon cu yum diyebilirim . arkadaşlar kızmasza , bence japon arabaları içinde mazda nın yeri ayrı sonra toyota geliyor . eğer kısmet olursa 1 ya da 2 sene sonra hedefim yeni mazda 3 ü almak olacak .
Mazda 3 ler güzel arabalar bunu kabul ediyorum fakat Türkiye şartlarında 2,3 yaşında bir Mazda 3' e 270-280 binli rakamlar bana çok anlamsız geliyor. Kesinlikle o paralara ikinci el bir Mazda 3 almam. Şuan 0 km. Corolla flame x pack' in bile liste fiyatı 217 bin iken (bayiide yok, galerilerde 250 bin civarına hemen teslim mevcut), ikinci el Mazda 3 'ün maksimum 210-220 binli rakamlarda olması gerekir diye düşünüyorum.
Barış abi bak Hüseyin bey güzel yazmış. Mazda'nın powersense donanım seviyesi çok şükür Toyota'ya da geldi. Flame X-Pack ve Passion larda yaya algılama fren destek sistemi, şerit takip, adaptif hız sabitleyici ve uzun far asistanı bulunuyor. Flame X pack 0 dururken, 2. el Mazda 3 bilemiyorum.Fiyatını düşünmezsek güzel araba gerçekten. Ruhu var sportif. Ama ben hevesimi almışım biraz konfor istiyormuşum, Toyota'nın süspansiyon motor gücü, torku daha iyi. Tabi Toyota 1.6 dan 1.5 direk enjeksiyona geçince Toyota'nın o avantajı da kalmayacak.
bu arada bende mazda fiyat listesini paylaşim güncel listesi dikkatimi çeken metalin boya %50-80 vs farkı nedir?https://tr.cdn.mazda.media/10f6bda70b304bd3bb41c75468904352/7b3afde094a64d9fa0ee77ebcb76200f.pdf?4a4ede