Gönderen Konu: Yeni Mazda 3 Türkiye'ye Çok Uzak  (Okunma sayısı 2733 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Yeni Mazda 3 Türkiye'ye Çok Uzak
« : Ekim 05, 2020, 09:07:37 »
Sadece sürücü yorgunluk tespit sistemi ile yetinmeyen Mazda 3, sürücünün göz kapaklarını aralama ve kırpma gibi hareketlerini de kaydederek gerektiğinde aracı durdurabilen bir güvenlik sistemi araca eklemiş.

Dış tasarımında olduğu gibi iç kokpit tasarımında da sadeliğe önem veren Mazda 3 kullanım kolaylığı sunan oldukça basit bir görüntüye yer vermiş. İlk kez Mazda 3 modelinde kapılardan tavan içine kadar ses yalıtım izolasyonu sağlanarak daha konforlu bir yolculuk hedeflenmiş.

Yine bir ilk olarak kapı içlerinde görmeye alıştığımız hoparlörler bu modelde kulak hizasında olmak üzere sütunlara taşınmış. Böylece 8 hoparlöre sahip Bose müzik sisteminden mümkün olan en iyi müzik deneyimi elde edilmeye çalışılmış.

Skyactive teknolojisi kullanılan 2 ve 2,5 litrelik iki adet benzinli ve 1,8 litrelik ise dizel motor seçenekleri onaylanan Mazda 3 yüksek vergi diliminde kalan bu motorları ile ülkemizde de satışa sunulması henüz netlik kazanmadı. Ayrıca 2 yıldır güncel modelleri satılmayan Mazda 3 son olarak Türkiye pazarında 2017 model olarak satılmıştı.

Yorum: İyilerin kaderidir yalnızlık. Mazda bu ülkeye fazlasıyla kaliteli  bir araba. Bence millet olarak  biz hakketmiyoruz böyle kaliteli bir arabayı.

Kaynak: arabalar

Mazda 3 tanıtım videosu:

Toyota Club Türkiye

Yeni Mazda 3 Türkiye'ye Çok Uzak
« : Ekim 05, 2020, 09:07:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Mazda 3 Türkiye'ye Çok Uzak
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2020, 10:19:04 »
Bekliyorduk ama bu koşullarda gelmez,gelse de güç yetmez,1.6 yı geçince ötv,kdv ne olur Allah bilir?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2020, 10:55:57 »
Kutay bey bizler bu kaliteli araçları hak ediyoruz ama vergi sistemimiz herşeyde olduğu gibi buradada karşımıza set çekiyor yoksa bu araç binmeye doyulmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2020, 11:01:08 »
Kutay bey bizler bu kaliteli araçları hak ediyoruz ama vergi sistemimiz herşeyde olduğu gibi buradada karşımıza set çekiyor yoksa bu araç binmeye doyulmaz.

Ümit Bey, vergi sistemi konusunda haklısınız ama Türkiye'de  1.5 ve 1.6'sı da  tutulmadı bu mükemmel arabanın. 1.6'sı gelse yine satılmaz biz kaliteden anlayan bir millet değiliz maalesef reklama, popülerlige, kulaktan dolma yalan yanlış bilgilere bakıyoruz,  aracın güvenliğini bile tok kapı sesiyle ölçüyoruz. Mazda'daki sürücü göz kapaklarını aralama ve kırpma güvenlik sistemi sistemi çoğu d ve e sınıfı lüks araçlarda yok.   Nasrettin Hoca fıkrası gibi ben senin gençliğini de bilirdim demiş ya aynen öyle :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2020, 12:38:53 »
Aaaah ah, çok üzgünüm. Yetkili servisleri gün geçtikçe kapanıyor. 2014 BM kasa Mazda 3 ile biraz hareketlenen piyasası yine aşırı duruldu. Eski F/P avantajı da kalmadı hiç. Yeni kasada yalıtım ve tüketim çok iyi deniyor ama Skyactiv-X bize gelmeyecek 2.0 motor olmasından ötürü. Ne diyeyim ki, ne denir ki?
https://www.youtube.com/watch?v=XcLVjr-UVpc
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2020, 16:35:17 »
Aaaah ah, çok üzgünüm. Yetkili servisleri gün geçtikçe kapanıyor. 2014 BM kasa Mazda 3 ile biraz hareketlenen piyasası yine aşırı duruldu. Eski F/P avantajı da kalmadı hiç. Yeni kasada yalıtım ve tüketim çok iyi deniyor ama Skyactiv-X bize gelmeyecek 2.0 motor olmasından ötürü. Ne diyeyim ki, ne denir ki?
https://www.youtube.com/watch?v=XcLVjr-UVpc

Geçen görüştüm yeni kasa 3 2021 ilk çeyreğinde getireceklermiş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2020, 16:56:25 »
Geçen görüştüm yeni kasa 3 2021 ilk çeyreğinde getireceklermiş :)

Valla getirsinler abi kim alacak? 300binden ucuza olmaz, premiuma oynuyor diye. Kim alır o fiyata? Ancak parayı düşünmeyen mazda tutkunu zenginler alır. O kadar para veresiye kadar gider 2. el mx5 alırım 2. arabam olur daha iyi. :D
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 05, 2020, 17:38:33 »
Bir dönem Rx7 leri bile görebiliyorken...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 07, 2020, 08:14:36 »
Valla getirsinler abi kim alacak? 300binden ucuza olmaz, premiuma oynuyor diye. Kim alır o fiyata? Ancak parayı düşünmeyen mazda tutkunu zenginler alır. O kadar para veresiye kadar gider 2. el mx5 alırım 2. arabam olur daha iyi. :D
Oda bir seçenek haklısın veya şu andaki kasa yeni kasa geleceği için uygun rakamlar ise tercih edilebilir,kardeşim de eski astra var ben diyorum 2.el şu andaki mazda3 alalım diyorum oda diyor ki onu alacağımıza yeni corolla 0 alabiliriz diyor :) sen ne dersin her 2 markaya sahip olup kullanmış biri olarak ?:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #9 : Ekim 07, 2020, 09:54:11 »
Oda bir seçenek haklısın veya şu andaki kasa yeni kasa geleceği için uygun rakamlar ise tercih edilebilir,kardeşim de eski astra var ben diyorum 2.el şu andaki mazda3 alalım diyorum oda diyor ki onu alacağımıza yeni corolla 0 alabiliriz diyor :) sen ne dersin her 2 markaya sahip olup kullanmış biri olarak ?:)

Dedim ya f p avantajını kaybetti. 0 dururken 2. El alınmaz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 07, 2020, 10:41:00 »
Şu anda 2.ci elde uygun fiyat yok,baktığınızda ortalama 280.000 tl civarı,yenisi 350.000 den aşağı olmayacak,biz de bu ikilemde kaldık, 2-3 bin km de 235.000 tl olan vardı, 2018(aslında 2017 den sonra ithalat yok) model diye girişimde bulunmadık,servis yok denecek kadar az,yedek parçası ne olur?astranın bile orijinal kapısını 10 gündür bulamıyoruz,bu nedenle 0 km yerli araç daha uygun olur şeklinde değerlendiriyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 07, 2020, 11:04:55 »
Şuan bizim ülke için Mazda hayal konumunda gerek fiyat çok yüksek yedek parça temini konusunda sıkıntı yaşanacağı aşikar,yerli dediğimiz Toyota, Renault,Fiat gibi araçlarda dahi pandemi nedeniyle ciddi sıkıntılar söz konusu,herşey düzelse normal düzene geçsek dâhi üretim vs derken işler belirli süre daha sekteye uğrayacaktır,
Mazda ikinci el alasıya Toyota sıfır almak daha mantıklı çünkü yedek parçası servisi herşeyi yaygın bazı parçalarda sıkıntı olsa dâhi geçici süre sonra normale dönecektir ama Mazda da işler biraz daha geç işleyebilir Toyota kadar kuvvetli pazara sahip olmadığı için önüzdeki dönemlerde de sorun bitmeyecektir.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 07, 2020, 12:04:19 »
Dedim ya f p avantajını kaybetti. 0 dururken 2. El alınmaz bence.
yok rakamlardan ziyade araç olarak kastetmiştim :)
kardeşim f/p ye bakıyor ama bende şu andaki mazda 3 ü çok beğeniyorum aşırı yakışıklı bir araba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 07, 2020, 12:10:40 »
kardeşim f/p ye bakıyor ama bende şu andaki mazda 3 ü çok beğeniyorum aşırı yakışıklı bir araba.
Yakışıklılıktan önce ticari getiri f/p oranı ve yedek parça &servis ağı göz önünde bulundurulmalı.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 20000
  • 12 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 07, 2020, 13:50:18 »

Barış bey ,bir ev mevzuundan dolayı  yaklaşık 3 ay önce, 25 bin km de kırmızı 2018 mazda 3 power sense  ini satmış biri olarak söyleyebilirim ki ,hayatımda yaptığım en büyük hata, aracımı satmış olmaktır.
tam 3 ay önce 181 bin tl ye sattığım aracı şimdi 270 bin tl ye alamıyorum . bu fiyatları hak ediyor mu tartışılır ama ben aldığımda kesinlikle fiyatının üstünde hakediyordu. şu anda da baktığınızda aynı fiyatlara , bulabileceğiniz çoğu arabada aynı donanım seviyesine ulaşmanız mümkün değil. donanımı da bir kenara bıraksak , aynı güzellikte ve farklılıkta araç bulmak gerçekten zor.

kullanırken, inanın arabadan her indiğimde dönüp tekrar bakıyordum. hatta sadece ben değil çevredeki çoğu insanda ona bakıyordu. mesela ne zaman yıkatmaya versem döndüğümde hep başında birilerini arabayı incelerken buluyordum . onlarca çeşit araba kullandım hiç birinde böyle bir durumla karşılaşmadım.

yine başka örnekte , aracı sattıktan sonra beni gören herkesin (tanıyanlar dışında , mesela oturduğum site de ya da çalıştığım şirkette ,beni gören ama daha önce hiç konuşmadığım insanlar dahi ) arabamı satıp satmadığımı sordular ,sattığımı duyanlarda neden sattığımı hatta bazıları bilselerdi onların alacağını söyleyenler oldu.

her yerde şöyle bir şey yazar , mazda herkesin istediği ama kimsenin almadığı arabadır . evet bu durum biraz doğru ama aldığınızda da emin olun kolay koly pişman olmazsınız. istanbul veya ankara da yaşıyorsanız servis probleminiz olmuyor ama başka şehirlerde olabilir. kolay bozulmadığı için parça sorununuzda olmaz ama kaza yaparsanız parça bekleme ihtimaliniz var diye biliyorum.aracı satışa çıkardıktan sonra 30 dk içinde sattım, ve en az 3-4 müşteri daha sırada bekliyordu. makul bir fiyat yazarsanız satılmaması imkansız.

şunu da söyleyim , ilk aracım corollay dı ,sonra 2013 auris aldım daha sonra mazda yı almıştım ,satınca honda civic aldım , ki ancak 3 ay dayanabildim , yine maddi nedenlerden auris aldım . yani tam bir japon cu yum diyebilirim . arkadaşlar kızmasza , bence japon arabaları içinde mazda nın yeri ayrı sonra toyota geliyor . eğer kısmet olursa 1 ya da 2 sene sonra hedefim yeni mazda 3 ü almak olacak . :tamam:
2018 mazda 3 1.5 skyactive g powersense (2019 - .....)
2013 auris 1.6 advence mds (2017-2019)
1998 corolla 1.3 xe  (2015-2017)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1900
  • Model Yılı: '20
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 07, 2020, 14:01:16 »
Mazda 3 ler güzel arabalar bunu kabul ediyorum fakat Türkiye şartlarında 2,3 yaşında bir Mazda 3' e 270-280 binli rakamlar bana çok anlamsız geliyor. Kesinlikle o paralara ikinci el bir Mazda 3 almam.
Şuan 0 km. Corolla flame x pack' in bile liste fiyatı 217 bin iken (bayiide yok, galerilerde 250 bin civarına hemen teslim mevcut), ikinci el Mazda 3 'ün maksimum 210-220 binli rakamlarda olması gerekir diye düşünüyorum.
2020 Corolla 1.6 Dream MDS Kar Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 07, 2020, 15:24:52 »
Barış bey ,bir ev mevzuundan dolayı  yaklaşık 3 ay önce, 25 bin km de kırmızı 2018 mazda 3 power sense  ini satmış biri olarak söyleyebilirim ki ,hayatımda yaptığım en büyük hata, aracımı satmış olmaktır.
tam 3 ay önce 181 bin tl ye sattığım aracı şimdi 270 bin tl ye alamıyorum . bu fiyatları hak ediyor mu tartışılır ama ben aldığımda kesinlikle fiyatının üstünde hakediyordu. şu anda da baktığınızda aynı fiyatlara , bulabileceğiniz çoğu arabada aynı donanım seviyesine ulaşmanız mümkün değil. donanımı da bir kenara bıraksak , aynı güzellikte ve farklılıkta araç bulmak gerçekten zor.

kullanırken, inanın arabadan her indiğimde dönüp tekrar bakıyordum. hatta sadece ben değil çevredeki çoğu insanda ona bakıyordu. mesela ne zaman yıkatmaya versem döndüğümde hep başında birilerini arabayı incelerken buluyordum . onlarca çeşit araba kullandım hiç birinde böyle bir durumla karşılaşmadım.

yine başka örnekte , aracı sattıktan sonra beni gören herkesin (tanıyanlar dışında , mesela oturduğum site de ya da çalıştığım şirkette ,beni gören ama daha önce hiç konuşmadığım insanlar dahi ) arabamı satıp satmadığımı sordular ,sattığımı duyanlarda neden sattığımı hatta bazıları bilselerdi onların alacağını söyleyenler oldu.

her yerde şöyle bir şey yazar , mazda herkesin istediği ama kimsenin almadığı arabadır . evet bu durum biraz doğru ama aldığınızda da emin olun kolay koly pişman olmazsınız. istanbul veya ankara da yaşıyorsanız servis probleminiz olmuyor ama başka şehirlerde olabilir. kolay bozulmadığı için parça sorununuzda olmaz ama kaza yaparsanız parça bekleme ihtimaliniz var diye biliyorum.aracı satışa çıkardıktan sonra 30 dk içinde sattım, ve en az 3-4 müşteri daha sırada bekliyordu. makul bir fiyat yazarsanız satılmaması imkansız.

şunu da söyleyim , ilk aracım corollay dı ,sonra 2013 auris aldım daha sonra mazda yı almıştım ,satınca honda civic aldım , ki ancak 3 ay dayanabildim , yine maddi nedenlerden auris aldım . yani tam bir japon cu yum diyebilirim . arkadaşlar kızmasza , bence japon arabaları içinde mazda nın yeri ayrı sonra toyota geliyor . eğer kısmet olursa 1 ya da 2 sene sonra hedefim yeni mazda 3 ü almak olacak . :tamam:

Teşekkür ederim, valla benim gönlümde hep bir mazda var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #17 : Ekim 07, 2020, 16:04:23 »
Mazda 3 ler güzel arabalar bunu kabul ediyorum fakat Türkiye şartlarında 2,3 yaşında bir Mazda 3' e 270-280 binli rakamlar bana çok anlamsız geliyor. Kesinlikle o paralara ikinci el bir Mazda 3 almam.
Şuan 0 km. Corolla flame x pack' in bile liste fiyatı 217 bin iken (bayiide yok, galerilerde 250 bin civarına hemen teslim mevcut), ikinci el Mazda 3 'ün maksimum 210-220 binli rakamlarda olması gerekir diye düşünüyorum.

Barış abi bak Hüseyin bey güzel yazmış. :) Mazda'nın powersense donanım seviyesi çok şükür Toyota'ya da geldi. Flame X-Pack ve Passion larda yaya algılama fren destek sistemi, şerit takip, adaptif hız sabitleyici ve uzun far asistanı bulunuyor. Flame X pack 0 dururken, 2. el Mazda 3 bilemiyorum.
Fiyatını düşünmezsek güzel araba gerçekten. Ruhu var sportif. Ama ben hevesimi almışım biraz konfor istiyormuşum, Toyota'nın süspansiyon motor gücü, torku daha iyi. Tabi Toyota 1.6 dan 1.5 direk enjeksiyona geçince Toyota'nın o avantajı da kalmayacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 07, 2020, 17:36:18 »
Barış abi bak Hüseyin bey güzel yazmış. :) Mazda'nın powersense donanım seviyesi çok şükür Toyota'ya da geldi. Flame X-Pack ve Passion larda yaya algılama fren destek sistemi, şerit takip, adaptif hız sabitleyici ve uzun far asistanı bulunuyor. Flame X pack 0 dururken, 2. el Mazda 3 bilemiyorum.
Fiyatını düşünmezsek güzel araba gerçekten. Ruhu var sportif. Ama ben hevesimi almışım biraz konfor istiyormuşum, Toyota'nın süspansiyon motor gücü, torku daha iyi. Tabi Toyota 1.6 dan 1.5 direk enjeksiyona geçince Toyota'nın o avantajı da kalmayacak.

bu arada bende mazda fiyat listesini paylaşim güncel listesi dikkatimi çeken metalin boya %50-80 vs farkı nedir?

https://tr.cdn.mazda.media/10f6bda70b304bd3bb41c75468904352/7b3afde094a64d9fa0ee77ebcb76200f.pdf?4a4ede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 07, 2020, 18:35:05 »
bu arada bende mazda fiyat listesini paylaşim güncel listesi dikkatimi çeken metalin boya %50-80 vs farkı nedir?

https://tr.cdn.mazda.media/10f6bda70b304bd3bb41c75468904352/7b3afde094a64d9fa0ee77ebcb76200f.pdf?4a4ede
Anladığım kadarıyla ötv farklı. Aldığın araçta ki metalik boya farkı araç yüzde 80 dilimindeyse bir fiyat yüzde 50 dilimindeyse başka fiyat.