Gönderen Konu: Corolla Sport  (Okunma sayısı 3518 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Corolla Sport
« : Nisan 13, 2009, 11:04:36 »
uzun zamandır forumdan ayrı kalmıştım kendi forumumla uğraşmaktan (moıdel araçlar ve uçaklar konusunda) hafta sonu cumartesi havanın iyi olmasıyla bu fırsatı değerlendirip uçaklarımı uçurmaya gittim :) aracında birkaç resmini çekmeden duramadım ve paylaşmak istedim.

Toyota Club Türkiye

Corolla Sport
« : Nisan 13, 2009, 11:04:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Sport
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2009, 11:08:48 »
Tekrar hoş geldiniz diyorum. Aracın maşallahı var, başka söze gerek yok. Model uçak da çok güzel bir hobi olsa gerek.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2009, 11:13:05 »
Evet bencede tekrardan hoşgeldin Mesut.
Aracına da maşallah diyorum. Tek eksiği ön karlığı... :)

Müsait bir zaman tekrar görüşelim Mesut :D .
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2009, 11:51:30 »
Tekrar hoş geldiniz diyorum. Aracın maşallahı var, başka söze gerek yok. Model uçak da çok güzel bir hobi olsa gerek.

Teşekkür ederim. Model uçak model araç Model helikopter hepsini kullandım elimde 5 adet uçağım ve 5 adet helikopterim var hepsi profesyonel modeller.

unlar bu hafta çekilen 2 uçağımın resimleri :)

bu el yapımı Extra 300 kanat açıklığı 1 metre ağırlığı 500 gram elektrikli akrobasi uçağı. redbull air race ta kullanılan uçaklardan :)

buda japonların kamikaze uçaklarından Spitfre MK8 . kanat açıklığı 98cm ağırlığı 1500gram  0.25CC lik yakıtlı nitrometan ile çalışan bi motora sahip :)

Evet bencede tekrardan hoşgeldin Mesut.
Aracına da maşallah diyorum. Tek eksiği ön karlığı... :)

Müsait bir zaman tekrar görüşelim Mesut :D .

Ferdicim tekrar görüşmeyi çok istiyorum seninle kardeşim. ön karlık kısmını halletmektense ön tamponu T-Sport tamponu ile değiştirmek istiyorum aslında daha şık durucağına düşünüyorum ne dersin. servisten fiyat almıştım 480 YTL demişlerdi ama önce lastiklerimi değiştirmem lazım. 215/45/17 kullanıyorum şuan ama 215/40/17 yada 205/35/17 gibi bi ebat düşünüyorum bu sefer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2009, 12:00:35 »
Maşallah havacılık filosu kurmuşsunuz Mesut Bey. Bu arada Japon uçağının renk ve desenleri çok güzel. Uçaklara minik bir kamera koyup görüntü almak gibi bir projeniz oldu mu hiç?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2009, 12:10:55 »
Maşallah havacılık filosu kurmuşsunuz Mesut Bey. Bu arada Japon uçağının renk ve desenleri çok güzel. Uçaklara minik bir kamera koyup görüntü almak gibi bir projeniz oldu mu hiç?

Hakkı Bey çok teşekkür ederim uçakları hazır almaktansa genellikle elde yapmayı daha çok seviyorum. japon uçağın elektriklisinide kendim yapmıştım daha önce birde yakıtlısı olsun istedim :)

bahsettiğiniz kamera projesini daha önce birkaç defa yaptım hatta helikopterime bile taktım. ancak helikopterde titreşim fazla olduğundan görüntü biraz kötüleşiyor en güzeli Süper miss diye bir uçağım var onda görüntü resmen cam gibi. çekilmiş bi vidyom vardı bulabilirsem eklerim. bahsettiğim uçağım ise aşağıdaki resmini eklediğim uçak. kanat açıklığı 1440mm ve 600 gram ağırlığında

buda el yapımı olan extra 300 ümün yapım aşamasının resimleri : http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=2450083

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2009, 12:12:45 »
Bence tsport tamponuna hiç gerek yok basit bir karlık işini görür ;) .
Tarih belli olmasada gelmeyi düşünüyorum sizin o tarafa. Telefon numaran var bende (değişmediyse) gelmeden haber veririm :) .
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2009, 12:20:06 »
Bence tsport tamponuna hiç gerek yok basit bir karlık işini görür ;) .
Tarih belli olmasada gelmeyi düşünüyorum sizin o tarafa. Telefon numaran var bende (değişmediyse) gelmeden haber veririm :) .

değişmedi Ferdicim hala aynı , bide ramizede ulaşsak o neler yapıyor acaba :)

ön tarafa karlık yerine arka tampondaki ekler gibi ek yaptırtsam diye düşündüm bi ara ama nasıl durur tam bi fikir edinemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2009, 12:22:16 »
Yapım aşamaları gerçekten çok etkileyici, ben bir model uçakta bu kadar el emeği olduğunu bilmiyordum. Bir alkışı hak ettiniz :)

Videoyu da bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 13, 2009, 12:28:23 »
Yapım aşamaları gerçekten çok etkileyici, ben bir model uçakta bu kadar el emeği olduğunu bilmiyordum. Bir alkışı hak ettiniz :)

Videoyu da bekliyoruz.

çok teşekkür ederim , bir uçağı oluşturmak gerçekten çok zor ki bu benim yaptığım deprondan. balsadan yapılmaya kalkılırsa çok daha zordur önek 1 2 resim ekliyorum başka bir uçağımdan.. ilk denemede yanınızda tecrübeli biri olsa daha iyi olur ancak benim böyle bi şansım olmadı. ilk uçağım çakıldı 2 dk uçuş yapabildi ancak. bu modelse 3. uçağım ve sorunsuz uçuyor.

Bakın bu uçağın projesi :

buda uçağın kaplanmadan önceki son hali ve kaplanmış hali :

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Nisan 13, 2009, 12:52:20 »
Mesut Tek kelimeyle alkışlıyorum seni ben daha uzaktan kumandalı arabayı doğru dürüst kullanamıyorken sen uçağı hem yapıyor hem uçuruyorsun helal olsun valla sen normal uçakta yaparsın (anka kuşunun uyanışı diye bi film vardı) meslek neydi senin? Aracın da mükemmel imkanım olduğu zaman alacağım ilk arabalardan aracın
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 13, 2009, 12:54:03 »
Mesut Tek kelimeyle alkışlıyorum seni ben daha uzaktan kumandalı arabayı doğru dürüst kullanamıyorken sen uçağı hem yapıyor hem uçuruyorsun helal olsun valla sen normal uçakta yaparsın (anka kuşunun uyanışı diye bi film vardı) meslek neydi senin? Aracın da mükemmel imkanım olduğu zaman alacağım ilk arabalardan aracın

Bence o filmin, Mesut'un favori filmi olması gerekir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 13, 2009, 13:10:17 »

Selamlar Ali, öncelikle teşekkür ederim yorumun için, bu iş tamamiyle keyif işi gerçekten önceden dışarda gezmekten arabayla uğraşmaktan zevk alırdım hala arabayla uğraşmaktan zevk alıyorum ama abartmayı sevmiyorum eskisi gibi sade ve şık alımlı durması yeterli benim için. önceden hep bi yarıştan fırlamış havası olsun isterdim ancak yaş ilerledikçe ve başka işlerle uğraşıp olgunlaştıkça bu düşünceler değişiyor sanırım. bu model uçak işi benim için gerçekten çok keyifli. kendi elinizle kendi emeğinizle yaptığınız bişeyin, amacı doğrultusunda gerçekten hedefediğinizi gerçekleştirmesi yani uçamsı size çok büyük bi haz veriyor. bu uçaktan 2 arkadaşım daha yapmamı istiyor kendileri için :) malzemelerini aldıkları zaman 2 tane daha yapıcam bakalım zorlu bir iş beni bekliyor ancak alınan haz gerçekten çok büyük. üstelik tüm stresinizi valıyor ve sizi sakinleştiriyor.

Bence o filmin, Mesut'un favori filmi olması gerekir :)

Bahsettiğiniz filmi gerçekten izlemedim ama ilk fırsatta alıp izlemek isterim , yazdıklarınıza göre filmin konusu gayet güzel :)

bu arada mesleğim Elektronik teknikerim aslında ancak 7 yıldır diş sektöründeyim. ve  son 2 yıldır Kadıköy Belediyesine yapılan bir projede yardımcı olmuştum ve iş teklifiyle Kadıköy Belediyesinde Medikal Teknisyen olarak çalışıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 13, 2009, 13:15:50 »
fragmanını internetten izledim şimdi :) evet bu filmi izlemiştim çok güzel br film gerçekten.

Flight Of the Phoenix - Anka`nın Uyanışı(2004)

http://www.filmdunyasi.com.tr/product_info.php?products_id=4172

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 13, 2009, 13:30:44 »
Benimde sizinkilerin yanında model denirse tabiki uzaktan kumandalı bi oyuncağım var benzinli değil ama 19 volt idare eder Foruma bende üye oldum elimden bişey gelmesede merak ediyorum bakalım belki bişeyler öğrenirim
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 13, 2009, 13:55:23 »
Benimde sizinkilerin yanında model denirse tabiki uzaktan kumandalı bi oyuncağım var benzinli değil ama 19 volt idare eder Foruma bende üye oldum elimden bişey gelmesede merak ediyorum bakalım belki bişeyler öğrenirim

Ali seninde söylediğin gibi aracın bir oyuncak ancak model araçlara ilgin varsa yakıtlı veya elektrikli bir araç edinmen konusunda sana yardımcı olabilirim. modelcilikte 19 voltluk araç veya pil bulunmaz. bizim araçlarımızda elektriklilerde fırçalı 540 tip motorlar ve bunları beslemek için 1,2 voltluk C sınıfı Nick ve Nimh pillerden 6 lı veya 7 li gurup pil kullanılır bunlarda 7,2 ila 8,4 volta tekabul eder ve bu pill ve bu motorlarla 40 50 km sürat yapabilirler. bunun dışında fırçasız BRUSHLESS denilen sistemler ve LI-PO denilen 7,4 ile 22,2 volt arası piller var bunlarla araçlar 160KM ye kadar hız yapabilirler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #16 : Nisan 13, 2009, 14:16:05 »
Bu konuda öğrenmem gereken çok şey var sanırım benim piller farklı sanıırım aşağıda resmini veriyorum 19,2 volt :)

96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 13, 2009, 14:20:21 »
tekrar hoş geldiniz diyelim o zaman araç harika sade şık ve tatlı olmuş Allah kaza bela vermesin..

model hobilerinizdede emeginize elinize saglık, bende cok seviyorum ancak ögrenci oldugum için aracla oynamak daha ön planda oluyor benim için... ama sizi görünce yeniden uyandı içimde rc ci :D

kocaman bi alkış size

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 13, 2009, 14:41:19 »
Bu konuda öğrenmem gereken çok şey var sanırım benim piller farklı sanıırım aşağıda resmini veriyorum 19,2 volt :)

Sevgili Ali bu bir oyuncak pili dediğim gibi model araç pilleri şu şekilde oluyor , ve bu pilleri şarj etmek için yüksek teknolojili şarj aletleri kullanmak gerekir.

tekrar hoş geldiniz diyelim o zaman araç harika sade şık ve tatlı olmuş Allah kaza bela vermesin..

model hobilerinizdede emeginize elinize saglık, bende cok seviyorum ancak ögrenci oldugum için aracla oynamak daha ön planda oluyor benim için... ama sizi görünce yeniden uyandı içimde rc ci :D kocaman bi alkış size

Ahmet öncelikle yorumların için teşekkür ederim. aracı sade bırakmak istedim bende , aklımda daha farklı şeyler vardı ancak abartmanın bi anlamı olmadığına karar verdim. modelcilik konusunda sadec e araba değil birsürü dallar var bunlardan en ucuzu hjavacılık diyebilirim sana, model arabalara , tırlar , kamyonlar, iş makinaları, uçaklar, helikopterler, 4x4 arazi araçları, rock crowlerlar vs vs. sen hangi dalı istediğine karar ver gerisi zaten gelir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 13, 2009, 14:48:06 »
bu da aracım ve ufaklıklar :)