0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Elektirikli araçlarda anlamadığım neden araç güneş panali teknolojisi ile kaplanmıyor. Devletler illa vergi alacak halktan.
Elektrikli araçların şarj süresi ve konu ile ilgili şarj koşullarından önce şu yangın konusunu çözmeleri gerek özellikle yandan çarpmalarda mutlaka yangın çıkıyor ve kapılar açılmıyor,Malatya'daki Tesla olayı ve geçen gün Çin'de olan olayda Xiaomi Su 7 marka yüksek beygirli spor arabada elektronik kapılar açılamadı yine can kayıpları oldu,zaman içinde şimdilik uygun görünen elektrik şarj istasyonlarında farklı tarifeler uygulanacaktır,yap işlet devlet yollarındaki hgs gibi..belki sitelerde,özel butik siteler hariç yasaklama bile gelebilir.
Görüntüsü güzel bir araç.bu araçları Manisa'da üreteceklerdi,arazi vs belli oldu ancak sanki vazgeçildiği ve İspanya'nın tercih edildiği gibi basında yazılar çıkıyor,aldıkları ötv avantajı Togg'un aleyhine oldu.
Aklın yolu bir şu an en mantıklı seçenek hibrit araçlar zira hibritin en güzel tarafı, elektrikli araçların aksine aracın hareket halindeyken bile bedava kendi kendini şarz edilebiliyor olması, şarz istasyonuna, kabloya ihtiyaç duyulmaması, elektrik kesintisi riskinin, şarzım biterse yolda kalırım korkunuzun, şarz ve elektrik faturası gibi dertlerin olmaması, Üstelik aracın fişe, kabloya ihtiyaç duymadan bedava kendi kendini şarz ediyor olması, Toyota'nın 30 yıllık hibrit tecrübesi dünyanın en çok satılan hibrit aracı olması, Amerika ve Avrupa'da hala bu araçların özellikle taksilerin trafikte olması, 10 yıl garanti avantajı, bakımlarının 15 binde bir olması ve sorunsuzluğu Toyota hibriti tercih sebebi yapıyor ama aslında en ideali Toyota'nın hidrojen ve güneş enerjili gibi yenilenebilir motorlu araçlarının bir an önce piyasaya sunulmasıdır. İşte o zaman elektrikli araçların hiç şansı kalmaz. Bu arada yanan teslaları ve sık sık geri çağrılan byd'leri gördükçe elektrikli araba şimdilik beklemede kalsın diyorum. Ne zaman ki elektrikli araçların güvenlik problemleri çözülür, menzil en az 1000 km olur, elektrikli araçlara özel elektrik faturaları en düşük düzeye çekilirse belki o zaman düşünürüm. Şimdi pek akıl karı gelmiyor bana.
2025 bitmeden ne olacağı belli olur diye düşünüyorum.
Çinliler belki de eski komşumuz Türkiye zora girmesin İspanya 'ya üretimi kaydıralım demişlerdir,bakalım o zaman neler olacak? Manisa bu durumda beklemeye alınmıştır.