Gönderen Konu: sıfır araba kaç km olur ve rodaj  (Okunma sayısı 20921 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
sıfır araba kaç km olur ve rodaj
« : Nisan 12, 2009, 15:59:59 »
Arkadaslar bir-iki sorum olacak
birincisi sıfır araba alan arkadaslar arabalarini kac km de teslim aldilar acaba?
ikincisi teslim alirken nelere dikkat etmek gerekli
ucuncusude ilk 1000 km nelere dikkat etmek gerekli rodaj acisindan bu konuda deneyimlerinizi ve onerilerinizi yazarsaniz sevinirim

Toyota Club Türkiye

sıfır araba kaç km olur ve rodaj
« : Nisan 12, 2009, 15:59:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: sıfır araba kaç km olur ve rodaj
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2009, 16:07:39 »
alper bey ben de çok merak etmiştim sıfır km araçlar kaç km oluyor diye :) ben gidemedim almaya, annem teslim aldı arabayı, sadece almış eve gelmiş bir de alışveriş merkezine ve pazara gitmiş..şimdi tokullardan bizim ev 40km, alışveriş merkezi kipa tek yön 10 km, git gel 20 yapar, pazara gitmiş, yolu 2km gidiş, 2km dönüş uzatır, 4 eder, bu hesapla arabayı annem 64km kullanmış oluyor, çok kaba bir hesap yaptım, ama bu civarda hesap..ben eve gidip direksiyona oturduğumda sayaç 65km idi..ya annem aldığında sıfır km idi araç, ya da en fazla 2-3 km idi..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2009, 16:18:25 »
biz 1 km deyken aldık benzin ışığıda yanıyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2009, 16:22:56 »
bizde de benzin ışığı yanarak almışlar, ilk benzinlikte doldurmuşlar depoyu
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2009, 16:26:24 »
biz aldığımızda yanlış hatırlamıyosam 6 km deydi, çıkar çıkmaz ilk benzincide doldurmuştuk depoyu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2009, 17:43:51 »
  Selam.
 Evet, benim bildiğim kadarı ile çok az benzin korlar ve en yakındaki benzinciden akaryakıt almak lazım.
 Deniz aşırı ülkelerden gelen araçlar ile yerli üretimlerde durum değişebilir. Ayrıca deniz aşırı ülkelerden gemiler vs. ile gelen araçların bir kaç kez çok kısa sürelerde çalıştırılıp yükleme, boşaltma işlemi olur. Bunun bazı sakıncalarıda olabilir. Ama bildiğim kadarı ile (en azından bir kaç sene öncesine kadar bir kaç markada öyle idi)araçlara fabrika çıkışı konan motor yağının özellikleri rodaja da uygundur ve kaliteside farklıdır. Ancak daha sonraki Km. lerde bu yağa zaten ihtiyaç kalmaz.
 Bence ilk Km. lerde aracı her vitesini ve frenleri yumuşak ve eşit şekilde kullanarak, çok uzun süreler yüksek hız ve devirlerde sürmeyerek, mümkünse uzun yolda (çok soğuk ve sıcakta değil) bu süreyi geçirmek faydalı olur. Ama bunun için açıklama araç el kitabında mevcut olabilir.
 Ayrıca ilk fırsatta lastik havalarına ve aküyede bakmanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2009, 20:20:48 »
Benimkinin depo fulldü, km de 3 ya da 4 :D
İlk 1000 km de her ihtimale karşı 3000 deviri geçme dediler, 1000 bakımından sonra da atış serbest :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 12, 2009, 22:21:10 »
Bizim burada ismi lazım olmayan bir yetkili bir otomobil satıcısı. Arabaları İstanbul dan taşıycı tır olmadan şöförler ile getiriyorlar.Ama araç sahibine 0 km teslim ediyorlar. Çünki yola çıkmadan önce km sayacı sensörün soketini çıkartıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 12, 2009, 22:27:11 »
elimize gelen araçlardan en çok 10 km olanını gördüm...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 12, 2009, 23:01:16 »
Bizim burada ismi lazım olmayan bir yetkili bir otomobil satıcısı. Arabaları İstanbul dan taşıycı tır olmadan şöförler ile getiriyorlar.Ama araç sahibine 0 km teslim ediyorlar. Çünki yola çıkmadan önce km sayacı sensörün soketini çıkartıyorlar.
   93 yılında arkadaşım Kadıköy'deki bir Renauld bayiinden araba alacaktı. Fakat istediği araba o anda yoktu.Yanımızda Ankaradaki bir şahsa telefon açıldı ve arabayı oradan getirteceklerini söylediler.Neticede araba geldi. Fakat çamurluk davlunbazlarının iyi yıkanmaması, arabanın karayolu ile şoförle geldiğini belli etti ve arkadaşım arabayı almadı.Getiren şahıs yolda yeni arabaya kimbilir nasıl yüklenmiştir.Artık allah bilir.Kilometre sayacına bakarsanız sıfır araba.Kimbilir kime satılmıştır.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 12, 2009, 23:15:47 »
sıfır araçları ben maximum 10 km de gördüm...o da,aracı tırdan indirirken kalabalıkta fazla ileri geri olmasından,bazen pds yapılacağı sırada,pds sırası gelene kadar ordan oraya çekilmeleri yüzünden oluyor...

çok az benzin konur...genelde biz şirkette biraz daha ilave ederiz,müşteri çıkar çıkmaz benzin istasyonuna uğramak zorunda yani :) nedenini ise bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Nisan 12, 2009, 23:31:43 »
Tolga bey sanirim toyota degildir o yetkili satici değil mi?
Gercekten oyle olursa cok ilginc olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 12, 2009, 23:35:35 »
Ben aldığımda 6 km yol yapmış görünüyordu.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 13, 2009, 08:46:01 »
Araba sıfır ya depoyu da o yüzden sıfır depoyla teslim ediyolar sanırım :P :P :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 13, 2009, 08:53:59 »
Peki km nin orjinal km de olduğunu bile biliyormuyuz?   :blink:
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 13, 2009, 08:59:29 »
Peki km nin orjinal km de olduğunu bile biliyormuyuz?   :blink:

Abicim hadi ikinci el arabayı anladım da sıfır araba alırken de mi bu tereddütü yaşayacağız :) :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #16 : Nisan 13, 2009, 09:18:22 »
Niye olmasın yine burda okumuştum adamın biri sıfır km araba alıyor daha sonra aracı satarken sattığı adam aracı kontrol ettirirken yan tarafı komple boyalı çıkıyor araç sahibi araştırdığın da ise yurt dışından gelirken getiren tır kaza yaptığı için araç hasar görmüş ve boyatıp satmışlar Türkiye de olmaz olmaz ...
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #17 : Nisan 13, 2009, 11:33:57 »
Araçların sıfır kilometre satılması demek, kilometre sayacında sıfır olacağı anlamına maalesef gelmiyor. Otomobiller üretim bandından indikten sonra görevli bir kişi aracı alarak test bölgesine götürüp, fenni muayenedekine benzer teste tabii tutuyor. Ayrıca, müşteri şikayetlerinin yoğunlaştığı bölgeler varsa test buralarada kaydırılıyor. Sorun yoksa fabrikanın bekleme sahasına (Otopark) alınıyor. Talebe görede sırayla satış bölgelerine yani bayilere çekici tırlar vasıtasıyla naklediliyor. Haliyle tırlardan alınan araçlar bayilerin bekleme alanlarında yeni müşterilerini bekliyor. Bu arada güvenlik açısından araçlara, bayiye en yakın akaryakıt istasyonuna gidecek kadar yakıt konuyor. İşte tüm bu test ve nakil esnasında otomobilin kilometresi çalışıyor. (Soketin söküldüğünü hiç duymadım.)
Velhasıl, araçların bir kaç kilometre yapması normal ama bu abartılı olmamak şartıyla.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 13, 2009, 11:57:59 »
Km sayacı sökülerek başka şehirlerden sürülerek getirilen araçlar olduğunu bende duydum hemde birinci ağızdan :D .
Kendi kullandığım aracımı 2000 yılında 2 KM de satın almıştık
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #19 : Nisan 13, 2009, 12:33:14 »
Ferdi bey, dediğiniz gibi sadece duymuşsunuzdur, duymak mutlak doğru olduğu anlamına gelmez. Bunların çoğu kulaktan dolma şehir efsaneleridir. İkibinli yıllardan önce duyulanlar doğru olabilir ama günümüz dünyasında heleki müşteri haklarının had safhada olduğu bu zamanda böyle şeylerin yapılacağı çok zor ihtimallerdir. İnternet çağını yaşamaktayız en ufak yaşanan olumlu yada olumsuz şeylerin çok çabuk yayıldığını biliyoruz. Eskiden ekonomi üretim üzerine kuruluydu mühendisliğin para ettiği dönemler vardı, oysa şimdi öyle mi? Artık üretmek çok kolay ekonomi tüketim üzerine kurulmaya başlandı. Bakınız, Otomobil vergilerinde %18 lik indirim satışları nasıl tetikledi. Üretimden önce tüketim geliyor, tüketmedikten sonra üretmenin bir anlamıda yok. Ekonominin böyle olması doğru yada yanlış bu tartışılabilir.
Firmalar İnsanları tüketime teşvik etmek zorundadır. Hal böyle olunca müşteri şikayet ve önerileri firmalar için çok önemlidir. Müşterinin en küçük şikayeti yada yaşadığı olumsuzluk firmalar tarafından ciddiye alınır, incelenir ve olumsuzluk giderilir. Böyle olmak zorundadır, yoksa malını satamaz.
Şimdi böyle bir piyasa şartında her türlü müşteri hakkkınız varken, otombil üreticisi niçin size ters olacak ve kendisini zorda bırakacak olumsuzluk yaşatsınki. Bu kendi aleyhine olmaz mı?

Muhtemelen duymuşsunuzdur. Amerika'da yaşayan bir bayan yıkadığı kediyi kurutmak için mikro dalga fırına koymuş ve kedisini pişirerek öldürmüş. Sonrada fırın üreticisini mahkemeye vermiş çok ciddi tazminat kazanmışdır. Çünkü kullanım kılavuzunda "Bu fırında canlı hayvan kurutulamaz" diye yazmadığı için.

Dediğiniz gibi böyle bir durum olmuşsada bu firmanın bilgisi dışında münferid bir olaydır.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.