Gönderen Konu: sıfır araba kaç km olur ve rodaj  (Okunma sayısı 20922 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Ynt: sıfır araba kaç km olur ve rodaj
« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2009, 12:58:34 »
Aracı bu şekilde getiren şahış arkadaşım, emri veren ise bayi sahibi. Olayın yaşandığı yıllar 2003-2004 arasında.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2009, 12:58:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Nisan 13, 2009, 13:28:19 »
Ferdi bey, keşke o araç bana satılsaydı ve ben bunu bilseydim, neler yapardım neler. Neyse, söyledikleriniz mutlaka doğrudur, bundan şüphem yok. Ama yapılan işlemin bırakın kanuni kısmını hani Allah muhafaza aracı getirirken yolda arkadaşınız bir kaza geçirseydi bedelini kim ödeyecekti, daha trafiğe çıkmamış bir araç. Ben hayal bile etmek istemiyorum, dedim ya münferid bir olay. Suçlu herşeyden önce kanunsuz iş yapan bayi. Eminim fabrikanın bundan haberi yoktur zira kendi adını kötüye çıkarmak istemez. 
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 13, 2009, 13:33:41 »
Ferdi bey, keşke o araç bana satılsaydı ve ben bunu bilseydim, neler yapardım neler. Neyse, söyledikleriniz mutlaka doğrudur, bundan şüphem yok. Ama yapılan işlemin bırakın kanuni kısmını hani Allah muhafaza aracı getirirken yolda arkadaşınız bir kaza geçirseydi bedelini kim ödeyecekti, daha trafiğe çıkmamış bir araç. Ben hayal bile etmek istemiyorum, dedim ya münferid bir olay. Suçlu herşeyden önce kanunsuz iş yapan bayi. Eminim fabrikanın bundan haberi yoktur zira kendi adını kötüye çıkarmak istemez. 
Fabrikanın haberi olmadığı kesin. Emir demiri keser misali arkadaşım kendisine verilen görevi yerine getirmiş.Zaten bahsi geçen plazanın ömrü uzun olmadı kapandı gitti :)
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #23 : Nisan 13, 2009, 13:43:41 »
Hak yerini bulmuş. :)
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #24 : Nisan 15, 2009, 23:42:22 »
Gectiğimiz hafta cuma günü 10.04.2009 tarihinde 1,4 dizel aldım 6 km
toyota corolla 2009 comfort mmt d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 15, 2009, 23:45:14 »
Gectiğimiz hafta cuma günü 10.04.2009 tarihinde 1,4 dizel aldım 6 km

Hayırlı olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullanırsınız inşallah.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 16, 2009, 08:52:08 »
Hayırlı olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullanırsınız inşallah.
Bende aynı dilekleri paylaşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #27 : Nisan 16, 2009, 09:30:23 »
bende 2009 şubatta almıştım , 4 km civarındaydı , depo boştu , mazot al diye bağırıp duruyordu .
ama rodaj konusuna katılmıyorum , yeni araçlarda rodaj yok , sadece ilk 1000 km herhangi bir üretim aksaklığına karşı üretici kendini garantiye almak istiyor .
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 16, 2009, 09:43:45 »
  Rodaj eskisi kadar belrgin şekilde olmasada yinede vardır. Mesela yeni araç daha ilk Km. de motor olarak fazla zorlanırsa daha sonra bu zorlamanın izleri silindir yuvalarında görülebilir (genelde çizikler olarak). Ayrıca rodajı sadece motor olarak düşünmemek lazım. Aracın değişik şekillerdeki dişli, rulman, fren vb. mekanik aksamlarınında birbirine tam uyum sağlamasını sağlar bu dönem. Tabi ama bu uyumlaşma sırasında bu parçalara zarar vermemektir. Lastiklerinde belli Km. lerden sonra performans gösterebileceğini unutmamak lazım.
 Ayrıca rodajın şöyle bir faydasıda vardır; farbika çıkışı hatalı olabilecek bir parçanın, onu ilgilendiren diğer parçalarada zarar vermesini önler ya da bu zararı azaltır. Ayrıca hareket ile her ne kadar daha önce fabrikada sıkılmış vidalar olsada bunlar esneme ile tam yerine oturabilir ve boşluk oluşabilir.
 Ayrıca rodajı sadece araç sıfır Km. iken düşünmemek lazım. Yola çıkarken aracı ilk Km. lerde (araç toplam Km. si ne olursa olsun) fazla zorlamamak, yüksek devirlere çıkmamak gerekir araç atmosferik olsa dahi. Ayrıca uzun yolda eğer bir kaç saattir araçla gidiliyorsa bir benzinziye ya da dinlenme yerine girildiğinde kontağı hemen kapamamak, aracın bir kaç saniye rölantide çalışmasına izin vermek gerekir. Bence bunlarda bir rodajdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 16, 2009, 09:58:24 »
abilerim bence rodaj var, biz arabayı aldığımızda ben ilk direksiyona oturduğumda 65kmde idi araba, biraz kullandım ağlayacaktım nerdeyse, araba gitmiyor, basıyorum hızlanmıyor, çekişi az, 124hp olduğunu hissettirmiyordu buna karşılık bizim efsane uçuyordu, şu an 1800km civarlarında 1400-1800 arasını ben yaptım, araba daha hızlı, daha atak, daha istekli :) yakıt konusunda bir farklılık yok ama..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 16, 2009, 16:51:42 »
  Fiat bayisinde çalışırken yurdun çeşitli yerlerinden araba getirirdik.Iğdır'dan İzmir'e kadar.Bu tarz gelen araçlar genelde acil ihtiyaç ve ay sonu kapanışlarına denk gelenlerdi.Normal zamanlarda diğer bayideki araç isteği TOFAŞ'a bildirilir,uygun olan bir TIR ile aracın bize teslimatı yapılırdı.Ekstra durumlarda Iğdır'dan gelen Palio Van,şirketin acil ihtiyacı vardı.Aradık Iğdır'da ki bayinin aracı verbileceğini ama Ankara'ya ulaşımının bir hafta ile on gün gibi bir süre alabileceğini şirkete bildirdik.Kendilerinden aldığımız taahhütname ile eleman Iğdıra uçak ile gidip iki günde getirdi aracı.Müşterinin bilgisi dahilinde de olsa km sayaç halatı çıkarılıp öyle geldi araçlar...
  Rodaj her ne kadar eskisi gibi olmasa da Hakan abinin dediklerine aynen katılıyorum..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 16, 2009, 17:08:13 »
Özcan bey dediğiniz gibi bildiğim kadarı ile hala bahsetdiğiniz ve diğer bazı markalar bazı acil bayi arası araç takaslarında şehirler arası aracı kullanarak transfer yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 16, 2009, 19:00:42 »
Rodaj konusunda aşağıdaki linkteki başlık çok ilginçtir:
http://www.modifiyem.com/forum/f157/yeni-otomobillerde-rodaj-63444/
Okumanızı tavsiye ederim.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 16, 2009, 21:44:34 »
Sifir aldigim on 3 arac söyleydi:
1. 5 km - bos depo
2. 10 km - dolu depo
3. 3 km - dolu depo

Rodaj olayi motorda da aracin diger aksamlarinda vardir.

Motordaki rodajda da 2 cesit görüs var.
1. Basta yumusak kullanmak ve sonradan yüklenmek
2. Bastan direk yüklenmek.

Ben ilkini tercih ediyorum. 2. secenegi kullanmak icin aracta bence sentetik yerine mineral rodaj yagi olmasi gerekir. Motorsikletlerin disinda bunu yapan cok üretici yok. Benim son aldigim aracta kitabinda da basta sakin sonra yüklenin diyordu. 1500 km maksimum 4000 d/d kullandim. sonraki her 500 km'de bir devir bandini 1000 d/d artirdim. 4000 kmde de yagi degistirdim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 16, 2009, 23:11:37 »
Özcan bey dediğiniz gibi bildiğim kadarı ile hala bahsetdiğiniz ve diğer bazı markalar bazı acil bayi arası araç takaslarında şehirler arası aracı kullanarak transfer yapıyor.
   İstenmeden de olsa maalesef bunlar olabiliyor.Fiat'ta beraber başladığımız bir arkadaşım Ducato satmıştı Gerede'ye.İlk benzinci deniyor ya.İlk benzinci bir bina sağımızdaydı.Showroom'un bahçeden çıktı ve yanda ki otelin önüne bile yetişemedi.Ne utanç verici ve komik bir durumdu o... :D

Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Mayıs 01, 2009, 09:19:23 »
ben aldığımda 6 km de ve içinde bi damla benzin yoktu.100 m ilerdeki benzinciye kadar yol b.sayarı bas bas bağırdı .))
Uno 70 S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nerde oLursan oL , Hep BenimLe oL......
« Yanıtla #36 : Mayıs 20, 2009, 22:17:43 »
babama hyundai aldığımızda araba 4 km deydi plazanın hemen yanında benzinlik vardı 5 litre euro dizel aldık gidiyoruz , nezaman biticek yakıt diye gidiyoruz .....

8 km sonra yakıt bitti doldurduk bidondan dizeli :D gittik :D

Enişteme 407 aldığımızda 5 km di adam dediki 10-15 km gidersin dedi ilk 400-500 km 3000 i gecme sonra serbes dedi

arabayı sabah almıştık öğlen 3 e kadar ankarada gezdik 500 km oldu sonra çevre yoluna :D son hızı 189 yazıodu katalogda 195 yaptık :D

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......
                                    06 JE 605      ( Yakında 06 CHN 53 )