0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu fiyata cikmasi imkansiz,Belki KDV ve OTV haric fiyati olabilir.
Niye dolar bazinda fiyat söylüyorlar ki, dolarla kimsenin isinin olmamasi lazim.
Yerli ve milli ama alamıyoruz işte. Ben 7 yıllık avukatım, 6 yıldır kendi ofisim var ama yerli ve milli araba alamıyorum. (Hoş daha yeni 0 araba alabildim, 0 borç ve 0 kredi ile çok şükür) Asgari ücreti geçtim, ortalama 5000 alan öğretmenler yemeden içmeden 4 yılda ancak alabilir o da eğer zamlanmazsa. Yurt dışındaki araç fiyatlarını bilenler anlar zaten. Bu fiyata 5 yıllık ar-ge sonucu üretilen, trafiğe ilk kez çıkan araç mı alır insanlar yoksa aynı fiyata yıllardır üretim yapan markaları mı?Katma değerli ürün üretmeye çalışıyor olmamız güzel, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Büyük bir övünç kaynağı bu, çok geç kalmış da olsak. Ama üretip satamamak, rekabet edememek başarısızlıktır. Serbest piyasa dediğimiz kahrolası sistem sonuç odaklıdır, gidiş yoluna puan vermez. Sadece bana mı absürt geliyor Allah aşkına? Aşırı muhaliflikten yanlış hesaplamalar ve tespitler mi yapıyorum? Bunları nicedir yazmak istiyorum. Rahatladım. Yazmasaydım delirebilirdim.
Madem serbest piyasadayız, devlet hiç müdahale etmemeli bence. Tamam yapılan şey önemli ama özel bir oluşumun yatırımı için benim vergilerim kullanılsın istemem. Kara ortak değilsem neden yatırıma ve riske ortak olayım?Devletin serbest piyasada rekabeti engelleyici bu hareketleri uluslararası yatırımları baltalar, yatırımcıları kaçırır. Sen en iyisini yap, en uygun fiyata sat insanlar, piyasa zaten alır ürününü. Devletin bir şey yapmasına gerek kalmaz. Ama zaten devlet alım garantisi veriyor, vergiden de muafız diyerek hareket edersen olmaz o iş. Devlet dediğin ar-ge yi teşvik etmeli. Onu da para harcayarak değil, alacağı paradan keserek yapmalı. Bunun dışında özel sektöre karışıp rekabeti engelleyici müdahalelerde bulunmamalı. Rekabet demek düşük fiyat, yüksek kalite demek. Rekabet önemli, bozmamak lazım.