0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
25.000 * 8 = 200.000 tl. Şu an çıksa fiyatı. Bunun vergisi , pulu zartı zurtu ??
Aslında dolar ile maaş alınmıyor ama kullandığımız akaryakıttan,doğalgazdan,hattan elektrik transferinden ve tüm ithal makine,ilaç,aşı vb tıbbi malzeme ve ürünler bile dolar üzerinden alınıyor,dolayısıyla sabah uyandığımızda dolara bakıp akşam yatarken euro ile uyumaya gitmemiz çok normal,yerlilik oranı iddia edildiği gibi % 51 ile başlayacak,ithal ikame bile dolarla olacağı için bu gün tl ile rakam verilse karşımıza yerli araç çıktığında o rakamlarla ilgisi olmayacak,tl rakamları ile bu gün kapının önüne gelse 500.000.-tl olur.
Adamlar 10.000 Euro fiyatında elektrikli otomobil satıyorlar şu anda oralarda. Nasıl olacak bu iş ?https://turkish.alibaba.com/product-detail/high-speed-electric-car-max-speed-140km-h-mileage-range-251km-62455276830.html?spm=a2700.wholesale.maylikeexp.9.385a41a8ADb1B9Daha bile ucuzu satılıyor.https://turkish.alibaba.com/g/cheap-electric-cars-for-sale.htmlBunlarla rekabetin tek yolu satışlarını yasaklamak.
fatih altaylının köşe yazısında ki beyanına göre 40 bin euro bandında satılacakmış.
Yerli otomobil için neden $ lar, € lar belirleyici olur ki, diye düşünür düşünen.
düşünün yıllar sonra yeniden araba üretiyoruz. yerli ve milli mottosuyla hemde. ama ne yazık ki bununla sadece gururlanabiliyoruz. kendi arabamızı alamayacağımız kadar ekonomimiz kötü ya da yerli üretim olduğu halde oldukça pahallı. ikisi de birbirinden berbat 2 ihtimal...40 bin yuro nedir arkadaş? yerli ve milli ise neden yuro? ithalata dayalı tedarik ve yerli montaj ise neresi yerli ve milli? Bu sorular kafamda halen dolaşırken bir de bunu nasıl alabileceğimizi düşünmeye başladım.40.000 Euro 9 Kasım 2021 tarihi itibariyle tam 450.000 TL yapıyor. net 6.000 TL alan bir öğretmenin 75 ay (6 yıl 3 ay) yemeden içmeden biriktirmesi gerekiyor. asgari ücretlinin ise 160 ay (13 yıl 4 ay)* Benim kendi kazancımı projeksiyon ile en güzel ihtimallerle hesapladığımda bile 4 yılı geçiyor aracı alma sürem. Çıldırazağım resmen!!!1!!bir!onbir!! Avukat alamayacaksa, öğretmen alamayacaksa, mihendiz alamayacaksa kim alacak bu arabayı ulan i.?40 bin yuro diyorum, okulun duvarı çöktü altında kaldım. Zihnim algılamayı reddediyor; kim alabilecek bu ülkede bu arabayı, rothschild ve rockefeller gillerin yozgat veya bayburtlu akrabaları mı? Allah rızası için anlatın bana. Hesaplayamıyorum gerçekten arkadaşlar, gerçekten. Fularımı takıp tekrardan hesaplamaya çalışıyorum, mamafih yine olmuyor. Çıkar yol gösterin lütfen, muhalif hezeyanı ile kudurarak ölmek istemiyorum, cenazeme akrabalarımın cehape kadın kolları stili saçlarıyla katılmalarını istemeyecek kadar gencim zira. Allah aşkına küresel bir şaka yapıyoruz sana diyin ve çimdikleyin beni...*Hesaplamalarda aracın da, öğretmen maaşının da, asgari ücretin de artmayacağı simüle edilmiştir. Aksi türlü aracın zamlanma hızının diğer ikisinden yüksek olacağı tartışmasızdır.
Evet doğru, kanunla döviz alıp vermek yasaklanmıştı, ama merdiven altından herkes bu işi yapardı. Fırsatçı esnaf her devirde vardır, çünkü devlet saçma sapan yasaklarla serbest piyasayı engelleyip insanları sahtekarlığa yönlendiriyor."BİM konkordato ilan etmiş diye duydum, neden ? Ucuza satmadı diye kesilen cezaları ödeyemez çünkü. Kim BİM? Bakkal- esnaf kısmısının birleşip kurduğu marketimsi bir şey, memleketin en ucuz fiyatları oradadır , fakir-fukara oraya gider. Ne oldu ? . devlet fakirin elinden bir lokma daha aldı"
Tutar market Yılmaz beyin işletmesi yakınen biliyorum. Büyük parekende ve toptancılarla çalışıyor bildiğim kadarıyla. Dediğiniz şey çok nadir Ümit Bey. Bakın ben farklı ilçeden aynı işletmeyi biliyorsam bu işletme gerçekten fark yaratmıştır. Ama her yerde aynı durum söz konusu değil. Misal benim bulunduğum ilçede kiranın döviz olması sebebiyle BİM,A101, ŞOK gibi marketler çok daha uygun yerel işletmelerden.