Gönderen Konu: Yerli Otomobilden 'Gayrı Resmi' Bilgiler: 'Baz Fiyatı 25 Bin Dolar Olacak'  (Okunma sayısı 3625 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
25.000 * 8 = 200.000 tl. Şu an çıksa fiyatı. Bunun vergisi , pulu zartı zurtu ??

Fikir güzel, İdeoloji harika ama KDV+ÖTV+Pul+ daha öngöremediğimiz başka etkenlerden dolayı bu araba bize 400.000den aşağı patlamaz gibi geliyor. Buda hüsran olur. :(

Mesaj Birleştirildi: [time]Kasım 08, 2021, 09:52:48[/time]
Aslında dolar ile maaş alınmıyor ama kullandığımız akaryakıttan,doğalgazdan,hattan elektrik transferinden ve tüm ithal makine,ilaç,aşı vb tıbbi malzeme ve ürünler bile dolar üzerinden alınıyor,dolayısıyla sabah uyandığımızda dolara bakıp akşam yatarken euro ile uyumaya gitmemiz çok normal,yerlilik oranı iddia edildiği gibi % 51 ile başlayacak,ithal ikame bile dolarla olacağı için bu gün tl ile rakam verilse karşımıza yerli araç çıktığında o rakamlarla ilgisi olmayacak,tl rakamları ile bu gün kapının önüne gelse 500.000.-tl olur.

Ben iyimser bakmışım. Siz  daha haklısınız. Maalesef :o
Bence kapının önüne gelmez bile.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
fatih altaylının köşe yazısında ki beyanına göre 40 bin euro bandında satılacakmış.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
Adamlar 10.000 Euro fiyatında elektrikli otomobil satıyorlar şu anda oralarda. Nasıl olacak bu iş ?
https://turkish.alibaba.com/product-detail/high-speed-electric-car-max-speed-140km-h-mileage-range-251km-62455276830.html?spm=a2700.wholesale.maylikeexp.9.385a41a8ADb1B9
Daha bile ucuzu satılıyor.
https://turkish.alibaba.com/g/cheap-electric-cars-for-sale.html
Bunlarla rekabetin tek yolu satışlarını yasaklamak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 144000
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
fatih altaylının köşe yazısında ki beyanına göre 40 bin euro bandında satılacakmış.
Yazı güzel olmuş. Gürcan Karakaş'ın da Fatih Altaylı'ya söylediği gibi vergi avantajı sunulursa belki 40-50 bin euro bandında baz fiyat olabilir. Vergi avantajı olmazsa bu durumda 60-70 bin euro bandı olur ki buda orta tabakanın alımını zora sokar. Tabi birde kur sabit kalırsa.

Yazıyı okumayanlar için linkini atıyorum.

https://m.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/3246401-togg-da-son-durum-fabrika-mayis-a-bitecek-uretim-agustos-ta-baslayacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Yerli otomobil için neden $ lar, € lar belirleyici olur ki, diye düşünür düşünen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
Yerli otomobil için neden $ lar, € lar belirleyici olur ki, diye düşünür düşünen.
doğmamış çocuğa don biçiyorlar, olmayan şeyin fiyatı da belli olmaz, ister TL ister $ ister €,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
düşünün yıllar sonra yeniden araba üretiyoruz. yerli ve milli mottosuyla hemde. ama ne yazık ki bununla sadece gururlanabiliyoruz. kendi arabamızı alamayacağımız kadar ekonomimiz kötü ya da yerli üretim olduğu halde oldukça pahallı. ikisi de birbirinden berbat 2 ihtimal...

40 bin yuro nedir arkadaş? yerli ve milli ise neden yuro? ithalata dayalı tedarik ve yerli montaj ise neresi yerli ve milli? Bu sorular kafamda halen dolaşırken bir de bunu nasıl alabileceğimizi düşünmeye başladım.

40.000 Euro 9 Kasım 2021 tarihi itibariyle tam 450.000 TL yapıyor. net 6.000 TL alan bir öğretmenin 75 ay (6 yıl 3 ay) yemeden içmeden biriktirmesi gerekiyor. asgari ücretlinin ise 160 ay (13 yıl 4 ay)* Benim kendi kazancımı projeksiyon ile en güzel ihtimallerle hesapladığımda bile 4 yılı geçiyor aracı alma sürem. Çıldırazağım resmen!!!1!!bir!onbir!! Avukat alamayacaksa, öğretmen alamayacaksa, mihendiz alamayacaksa kim alacak bu arabayı ulan i.?

40 bin yuro diyorum, okulun duvarı çöktü altında kaldım. Zihnim algılamayı reddediyor; kim alabilecek bu ülkede bu arabayı, rothschild ve rockefeller gillerin yozgat veya bayburtlu akrabaları mı? Allah rızası için anlatın bana. Hesaplayamıyorum gerçekten arkadaşlar, gerçekten. Fularımı takıp tekrardan hesaplamaya çalışıyorum, mamafih yine olmuyor. Çıkar yol gösterin lütfen, muhalif hezeyanı ile kudurarak ölmek istemiyorum, cenazeme akrabalarımın cehape kadın kolları stili saçlarıyla katılmalarını istemeyecek kadar gencim zira. Allah aşkına küresel bir şaka yapıyoruz sana diyin ve çimdikleyin beni...

*Hesaplamalarda aracın da, öğretmen maaşının da, asgari ücretin de artmayacağı simüle edilmiştir. Aksi türlü aracın zamlanma hızının diğer ikisinden yüksek olacağı tartışmasızdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
27 Ağustos 2020 tarihinde bu konudaki yorumumda arabanın kapının önüne ancak 500.000 tl ye gelebileceğini yazmışım,o tarihte dolar 7.35 tl-euro ise 8.70 tl idi,yani 68.000 usd veya 57.400 euro yapıyor,günümüze uygulanırsa kapı önü maliyeti ortaya çıkar,bizi yanıltan ancak ötv oranlarındaki değişiklik faktörü olacaktır,yerli ve milli olsa bile neredeyse % 50 den fazla oranda ithal ikame yedek parça kullanılacağı için hesaplamaların euro üzerinden olması normal olacak,bu günlere de çip krizi ile başladık ancak Çin, Magnesium üretimini kıstığı için bir başka sıkıntı ve maliyet te gündeme gelmiş durumda.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
düşünün yıllar sonra yeniden araba üretiyoruz. yerli ve milli mottosuyla hemde. ama ne yazık ki bununla sadece gururlanabiliyoruz. kendi arabamızı alamayacağımız kadar ekonomimiz kötü ya da yerli üretim olduğu halde oldukça pahallı. ikisi de birbirinden berbat 2 ihtimal...

40 bin yuro nedir arkadaş? yerli ve milli ise neden yuro? ithalata dayalı tedarik ve yerli montaj ise neresi yerli ve milli? Bu sorular kafamda halen dolaşırken bir de bunu nasıl alabileceğimizi düşünmeye başladım.

40.000 Euro 9 Kasım 2021 tarihi itibariyle tam 450.000 TL yapıyor. net 6.000 TL alan bir öğretmenin 75 ay (6 yıl 3 ay) yemeden içmeden biriktirmesi gerekiyor. asgari ücretlinin ise 160 ay (13 yıl 4 ay)* Benim kendi kazancımı projeksiyon ile en güzel ihtimallerle hesapladığımda bile 4 yılı geçiyor aracı alma sürem. Çıldırazağım resmen!!!1!!bir!onbir!! Avukat alamayacaksa, öğretmen alamayacaksa, mihendiz alamayacaksa kim alacak bu arabayı ulan i.?

40 bin yuro diyorum, okulun duvarı çöktü altında kaldım. Zihnim algılamayı reddediyor; kim alabilecek bu ülkede bu arabayı, rothschild ve rockefeller gillerin yozgat veya bayburtlu akrabaları mı? Allah rızası için anlatın bana. Hesaplayamıyorum gerçekten arkadaşlar, gerçekten. Fularımı takıp tekrardan hesaplamaya çalışıyorum, mamafih yine olmuyor. Çıkar yol gösterin lütfen, muhalif hezeyanı ile kudurarak ölmek istemiyorum, cenazeme akrabalarımın cehape kadın kolları stili saçlarıyla katılmalarını istemeyecek kadar gencim zira. Allah aşkına küresel bir şaka yapıyoruz sana diyin ve çimdikleyin beni...

*Hesaplamalarda aracın da, öğretmen maaşının da, asgari ücretin de artmayacağı simüle edilmiştir. Aksi türlü aracın zamlanma hızının diğer ikisinden yüksek olacağı tartışmasızdır.
Fiyat yüksekliği konusunda haklısınız belki ancak etrafınıza bir bakın, trafikte 2020-2021 model 400-500 bin bandında araçları göreceksiniz. Bu araçları ultra zengin insanlar almıyor. Orta gelirliler alıyor. zengin kesim zaten 1 milyon bandında araçlara biniyor. Geçen sene 200 bine burun kıvırdığımız 1+1 evler bu yıl 400-500 bin bandında ve adamlar satıyor. 3+1 sıfır daireler 1 milyondan başlıyor ve alan alıyor.

Ha nasıl alıyor sıfırdan maaşından keserek bunları alma imkanı maalesef yok. Mesela altınızda 200 bin tl'lik araç var. Aracınızı satıp üstüne Kredi çekip 300 binlik yeni model araç alıyorsunuz. Sonra onu satıp daha yenisini. Sürekli bir borç ödeme hali yani. Keşke ekonomimiz iyi olsaydı, maaşlarımız iyi olsaydı da bizler de ucuz araçlara binseydik. Ancak lüzumsuz harcamalar ve yanlış yatırımlar yüzünden ekonomimiz can çekişiyor. Düzelir mi, doğru yönetim ve doğru politikalarla uzun vadede düzeleceğine inanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
Maddi durumu iyi olan küçük bir azınlığın bindiği arabalar sizi yanıltıyor . Trafikteki arabaların %30'unun Tofaş kuş serisi  olduğunu biliyor musunuz ? %50 aracın hurdaya ayrılması gereken 10 yaşın üzerinde araç olduğunu biliyor musunuz ? 20 yaşın üzerindeki araç sayısından haberiniz var mı? Hayatın gerçekleri bu rakamlarda gizli, devlete sırtını dayamış ihale zengini siyasetçi - mafya artıklarının arabalarında değil. O arabalara sizi-beni soyarak bindiklerini anlarsanız siz de binebilirsiniz işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
Maalesef, üzücü, düşündürücü. Orta tabakanın adı kaldı.
Erhan Bey, insanlar TL değer kaybından ötürü ya dövize yöneliyor, ya da alımlarını öne çekerek (konut, araç vb) bunların fiyatının artacağı beklentisini alıyor olabilirler. Sabit gelirlinin temel çoğu ihtiyacına ulaşabilmesi daha zorlaşmış görünüyor. Ayrıca piyasada eskiden mavi olan kimi plakalar uzun süredir farklı harf kodları ile trafikte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
1.5 dacia duster 353 bin
1.6 hyundai tucson 424 bin
1.3 jeep 460 bin
1.5 honda civic 376 bin
1.5 honda crv 522 bin
1.2 opel mokka 400 bin
1.5 opel astra 364 bin
1.8 toyota chr 378 bin
1.5 corolla  260 bin
2.5 toyota rav4 742 bin
1.5 vw tiguan 567 bin
1.5 vw golf 461 bin
1.0 vw golf 382 bin
1.5 vw passat 510-979 bin
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
70 li yılları bilen arkadaşlar hatırlar, o zaman da böyleydi, sıfır araç alınır, binilir, sonra da üzerine eklenerek satılırdı, bir yatırım aracı idi otomobil, çünkü ülke fakir ve geleceği belirsizdi, para uçup gidiyordu elden, mecburen ya döviz alınıyordu ya araç. O günlere geri dönmüş olmak üzücü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
Arif Bey, rakamları ortalama vatandaş gelir seviyesi ile kuyaslayınca çok yüksek görünüyor.

Tayfun Bey, yazdıklarınıza katılmakla beraber izninizle belirymek isterim, 70'li yıllarda "Türk Parasını Koruma Kanunu" vardı ve bazı kişiler ve özel durumlar gariç döviz işlemi yapılamazdı.
Kötü niyetli, tüccar değil fırsatçı esnaf türü maalesef o zaman da kısmen vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
Evet doğru, kanunla döviz alıp vermek yasaklanmıştı, ama merdiven altından herkes bu işi yapardı.
Fırsatçı esnaf her devirde vardır, çünkü devlet saçma sapan yasaklarla serbest piyasayı engelleyip insanları sahtekarlığa yönlendiriyor.
"BİM konkordato ilan etmiş diye duydum, neden ? Ucuza satmadı diye kesilen cezaları ödeyemez çünkü. Kim BİM? Bakkal- esnaf kısmısının birleşip kurduğu marketimsi bir şey, memleketin en ucuz fiyatları oradadır , fakir-fukara oraya gider. Ne oldu ? . devlet fakirin elinden bir lokma daha aldı"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Evet doğru, kanunla döviz alıp vermek yasaklanmıştı, ama merdiven altından herkes bu işi yapardı.
Fırsatçı esnaf her devirde vardır, çünkü devlet saçma sapan yasaklarla serbest piyasayı engelleyip insanları sahtekarlığa yönlendiriyor.
"BİM konkordato ilan etmiş diye duydum, neden ? Ucuza satmadı diye kesilen cezaları ödeyemez çünkü. Kim BİM? Bakkal- esnaf kısmısının birleşip kurduğu marketimsi bir şey, memleketin en ucuz fiyatları oradadır , fakir-fukara oraya gider. Ne oldu ? . devlet fakirin elinden bir lokma daha aldı"
İsmi geçen market hiçte bahsedildiği kadar ucuz değil,en azından bana göre ucuz değil marka ürünler diğer marketler ile aşağı yukarı aynı fiyata,zaten ucuza verdiği ürünlerde bişeye yaramaz,yaşdığım yerde Bim'in hemen yanında tutar isminde bireysel iştirak olan bir market var bim'den daha uygun fiyata satıyor hemde marka ürünlerde kampanyalar yapıyor,sebze reyonu da var günlük taze sebzeleri getiriyor pazar fiyatına satıyor,bazı ürünler pazardan bile ucuz olabiliyor,duyduğuma göre başka illerde'de şubeleri varmış.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
Tutar market Yılmaz beyin işletmesi yakınen biliyorum. Büyük parekende ve toptancılarla çalışıyor bildiğim kadarıyla. Dediğiniz şey çok nadir Ümit Bey. Bakın ben farklı ilçeden aynı işletmeyi biliyorsam bu işletme gerçekten fark yaratmıştır. Ama her yerde aynı durum söz konusu değil. Misal benim bulunduğum ilçede kiranın döviz olması sebebiyle BİM,A101, ŞOK gibi marketler çok daha uygun yerel işletmelerden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Tutar market Yılmaz beyin işletmesi yakınen biliyorum. Büyük parekende ve toptancılarla çalışıyor bildiğim kadarıyla. Dediğiniz şey çok nadir Ümit Bey. Bakın ben farklı ilçeden aynı işletmeyi biliyorsam bu işletme gerçekten fark yaratmıştır. Ama her yerde aynı durum söz konusu değil. Misal benim bulunduğum ilçede kiranın döviz olması sebebiyle BİM,A101, ŞOK gibi marketler çok daha uygun yerel işletmelerden.
Hatay içerisinde bir kaç şubesi var evet,karaağaç ve sarımazı şubelerini biliyorum ürünleri gerçekten kaliteli ve fiyatları piyasaya göre uygun alışverişte ilk tercihim haline geldi,öte yandan diğer zincir marketleri bu güne kadar hiç benimsemedim heleki içlerinde biri varki kesinlikle girmem.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti

40.000 Euro henüz bu sitemimin üzerinden 1 ay geçmeden 610.000 TL oldu. emeği geçen herkesin ben, ne diyim....