0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selman hocam merhabalar,İki lastik ebadı arasındaki fark taban ve yanak genişliği 215/55/17 takarsanız aracın yol tutuşu bir miktar azalabilir çünkü taban azda olsa daralmış olacak.
Evet Ümit bey, o durumu bende fark ettim. Yol tutuşta ciddi bir sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum, çünkü şuan üzerindeki lastikler michelin olmasına rağmen ıslak zeminde hiç güven vermiyor ve haliyle çok temkinli giriyorum virajlara. Birde hangi marka lastik alsam bilemedim açıkçası. Goodyearı övenlerin sayısı bir hayli fazla ancak tanesi 800 lira bu durumda daha uygun lastiği düşünmemek münkün değil.
Bende Perşembe günü lastikleri değiştirdim bu sefer farklı bir marka takacaktım ama kısmet yine Goodyear dan yanaymış,Goodyear eagle sport 4 kanallı modeli aldım öncekilerde efficient grip 3 kanallı modeldi ama aldığım günden beri fren performansı rezildi yeni lastiklerde fren performansı ciddi derecede arttı yol sesi azaldı ömür durumunu kullanıp göreceğiz efficient grip 4 yılda 50 bin km'de bitti.Mesaj Birleştirildi: Ağustos 08, 2020, 00:06:37Ayriyeten yakıtada çok iyi etkisi oldu herzaman klima kapalı ve normal şartlarda gittiğim yolu bugün gidişte gelişte ful klima açık ve normal hızın üzerinde seyretmeme rağmen gidip gelmeye öncekine nazaran daha az yaktı.
Hayırlı olsun Ümit Bey. Zaten lastiğin ömrü 4 yıl yada 50bin km değil midir? iyi gitmiş bence Eagle sport nispeten daha uygun fiyatı ama pek tavsiye etmiyorlar o yüzden tercih etmeyeceğim, lastikçi Yokohamayı önerdi araştırıyorum ama pek yorum bulamadım. Bakalım nasıl olacak.
Ümit hocam benim aracın üstünde Michelin primacy3 vardı 2016 üretim tarihli lastikti dişleri belli olsada yanak kısmından çatlaklar mevcuttu ve ıslak yolda çok tedirgin ediyordu. Bugün Yokohama BlueArt Ae50 lastiklerini aldım, bakalım nasıl olacak. Niyetim Googdyeardı ama 4 adette toplam 300 lira fark oluşunca tercihimi bu yönde kullandım.
https://www.tyrereviews.co.uk/Article/2020-Auto-Zeitung-Summer-Tyre-Test.htmBu testte 11. sıralamada bulabilirsin abi aldığın lastiği
O da bişeydir Goodyearı listeye bile sokmamışlar Mesaj Birleştirildi: Ağustos 13, 2020, 08:43:20Ayrıca bu testlerin gerçekçi olduğu hala aşikar. Ben zamanında Falken Ziex 914 lastiğinide kullandım. İlk yıl çok güzel performans sunarken 2. yılın sonunda, ıslak zemin performansı yerle yeksan oldu. Bu teste göre Falken 7. sırada oluyor ama herkes Yokohamanın Falkenden daha iyi olduğunu iddia ediyor. Olan oldu artık aldık bir kere iyide olsa kötüde olsa en az 3 yıl bana hizmet edecek bu lastik
Abilerim merhaba. Bizde 2011 Avensis var lastik ölçüleri 215 55 17. Bu ölçülerde lastikler biraz pahalı. Onun yerine farklı ölçüde jant ve lastik takımı alsam sorun olur mu 16 inç 18 inç gibi. Veya elinde bu ölçülere uygun temiz yaz lastiği takımı olup satmayı düşünen var mı?