0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hocam karşılaştırma yapabilirsiniz derken, anlamadım.
Abilerim merhaba. Bizde 2011 Avensis var lastik ölçüleri 215 55 17. Bu ölçülerde lastikler biraz pahalı. Onun yerine farklı ölçüde jant ve lastik takımı alsam sorun olur mu 16 inç 18 inç gibi. Veya elinde bu ölçülere uygun temiz yaz lastiği takımı olup satmayı düşünen var mı?
16 jantta ki fiyat farkı açısından yazdım.
Şimdi sizdeki ebat ara bir ebat gerçekten.Benimde daha önceki aracımda 225/50 17 lastik ebatı vardı. 225/45/17 ile arasında azımsanmayacak fiyat farkı oluşuyordu.Yapabileceğiniz en normal ebat değişimi 225/50/17 yada 245/40/18. Tabi 18 için jantı değiştirmeniz gerekecek.Bu arada kesinlikle replika jant önermiyorum
215/55 e kıyasla 225/50 takınca yol tutuşu artar mı azalır mı acaba, bir İnternet sitesinden farkı hesapladım %1.7 gibi bir fark vardı.
Evet hocam dediğiniz çok doğru. Bu sebeple zaten kaliteli bir lastik arayışındayken fiyatlardan dolayı alternatif ölçülere baktım. Orijinal ölçüde 510 a petlas almak yerine bu ölçüde pirelli daha sıcak geldi ama kararsız kaldım sizin dediğiniz gibi eksi yönleri de var.
Sefa bey mesele marka olarak bakmayın ilk önce güvenlik sonrasında konfor gelir,zaten üretilen lastikler belirli bir kalite standartlarını karşılamak zorundadır bu standartların üstünü üreten markalarda ömür konusu kullanıma bağlı olarak uzayabiliyor,konfor bir tık daha üstte oluyor,Kullanım amacınıza hitab eden her lastik iyidir öte yandan devir ekonomi devri,bende aracıma yeni lastik aldım mıchellın 450 TL fiyat verdi ben 300 TL'ye Goodyear eagle sport aldım hem cebime hemde aracı kullandığım yol şartlarına hitap etmektedir.
Haklısınız aslında. Marka her şey değil ama yine de önemli bir faktör olduğu için en azından kullanan, bilen birilerinin yorumunu öğrenmek isterim. Örneğin Falken marka için yorumunuz nedir? Yukarıda Selman abi de söylemiş.