Gönderen Konu: 2007 RAV4 - Aynı anda Fren-ABS-VSC ve 4x4 Sistemi arızası  (Okunma sayısı 4752 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba,
Araç 2007 model RAV4. 2 gün önce yaklaşık 40-45 km hızla seyir halinde iken derin bir çukurdan kaçmak için ani bir şekilde direksiyonu sağ-sol yaparak çukurdan kurtuldum. Göstergede ünlem işareti, el freni lambası ve ABS ışığı yandı. Göstergede ki ekranda sırasıyla Fren sistemini, ABS sistemini, VSC sistemini ve 4x4 Sistemi Kontrol ettir diye yazı yazmaya başladı. Aracı sağa çektim stop edip yaklaşık 1 dk sonra tekrar çalıştırdım ve aynı ışıklar tekrar yandı.

Bugün araç ustaya gösterildi ve sol arka tekerlekteki elektronik bir parçadan kaynaklandığını ve değişmesi gerektiği söylenmiş. Parça değiştirildi arıza ışıkları söndü ama araç daha 10 km yapamadan aynı ışıklar tekrar yandı.

Daha önceden başına gelen veyahut bir yakınının başına gelen bilen tecrübeli abilerimden ablalarımdan yorumlarınızı rica ediyorum.

Teşekkürler İyi Forumlar..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 RAV4 - Aynı anda Fren-ABS-VSC ve 4x4 Sistemi arızası
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2020, 10:27:47 »
Anladığım kadarıyla kimsenin başına gelmemiş.
Sorun ABS sensöründeymiş. 162 liraya internetten sol arka ABS sensörü aldım. Değiştirildi sorun düzeldi.

İyi forumlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2020, 16:39:19 »
çözümü de paylaştığınız için teşekkürler
RAV4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '07
« Yanıtla #3 : Kasım 29, 2020, 22:06:16 »
Anladığım kadarıyla kimsenin başına gelmemiş.
Sorun ABS sensöründeymiş. 162 liraya internetten sol arka ABS sensörü aldım. Değiştirildi sorun düzeldi.

İyi forumlar
Merhaba aynı sorun geçen benim de başıma bir kaç kez geldi. ABS ışığı yandı ama 15 dk içinde geri kapandı. Ama esas canımı sıkan bu ABS olayından sonra aracın, özellikle sabahları ilk 2-3 km içinde VSC sistemi, 4x4 Sistemi, Engine check hataları vermesi. Araçta herhangi bir şekilde hissedilir değişim olmamasına rağmen bu uyarı ışıkları yanıyor. Bazen 1,2 günde geçiyor bazen aynı gün.
Sizden ricam hangi ABS sensörü hatalı olduğunu nasıl öğrendiniz, işlemi bana biraz anlatabilir misiniz? Sorun belki budur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2021, 14:41:36 »
aynı uyrıyı bende son 2 senedir ara ara alıyorum,ben fren hidrolik yaplarının değişmemesinden kaynaklı oldugunu düşünüyorum, şimdi 2007 rav 4 için fren hidrolik yağı bakıyorum,hangi yağ kullanılacak 2007 ot. rav 4 için bilgisi olan varsa sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 30, 2021, 00:21:50 »
aynı uyrıyı bende son 2 senedir ara ara alıyorum,ben fren hidrolik yaplarının değişmemesinden kaynaklı oldugunu düşünüyorum, şimdi 2007 rav 4 için fren hidrolik yağı bakıyorum,hangi yağ kullanılacak 2007 ot. rav 4 için bilgisi olan varsa sevinirim

Hidrolik yağ kapağının üzerinde yazar, Dot3 yada Dot4 şeklinde.  Ondan sonra da kaliteli bir markanın yağını alıp kullanabilirsiniz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2021, 12:17:20 »

Liqui Moly DOT4 SL6 güzel seçim olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 06, 2021, 19:48:20 »
Benim araçtada son zamanlar virajlı yollarda sık sık ESP devreye girmeyi geçtim tehlikeli bir hal alıyordu. Direksiyon kutusu bağlantı burçlarından şüphelendim usta sorun bence  frenlerde onlara  baktır sonra gel dedi gerekirse  ..Gerçekten fren disklerinde titreşim yapıyordu. Düzgün bir frenciye gittim .4 çeker araçlar diskler komple sökülüp  yapılıyor torna işi .Son kez düzgün çift taraflı torna yapıldı disklere ve tabi yeni balata süper oldu. Ama bir daha ki sefer diskler değişmeli . ESP VSC ve KAYMA UYARI hiçbiri gerekmedikçe devreye girmiyor artık. Size nacizane tavsiyem bilmeyen olabilir ben normalde diskler sıcakken araç yıkatmam ve yıkamam ama kışın derin sulardan ve bolca karlı bir yola girmişliğim var herhalde disklere o zamanlrda zarar verdik .DİKKAT EDİNİZ disklere el yakmayacak kadar soğumadan yıkatmayınız...