Gönderen Konu: Sol arka cam çalışmıyor  (Okunma sayısı 1509 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46750
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Sol arka cam çalışmıyor
« : Temmuz 25, 2020, 13:44:25 »
Merhaba sevgili dostlar. 2011 auris aracımın sol arka camı çalışmıyor. Ara sıra açılıyor. Açılınca kontağı kapatıp yarım saat sonra ancak camı kapatabiliyorum. Sağ arka cam anahtarını da yer değiştim yine çalışmıyor. Ön şoför tarafında tuşlarda ışık yanıyor ama bozuk olan sol arkada tuşu değişmeme rağmen ışık yanmıyor. Araçta 2 sene önce servis geri çağırmadan tuş takımı değişmiş. Yardımlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Sol arka cam çalışmıyor
« : Temmuz 25, 2020, 13:44:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Sol arka cam çalışmıyor
« Yanıtla #1 : Temmuz 25, 2020, 23:23:23 »
Merhaba sevgili dostlar. 2011 auris aracımın sol arka camı çalışmıyor. Ara sıra açılıyor. Açılınca kontağı kapatıp yarım saat sonra ancak camı kapatabiliyorum. Sağ arka cam anahtarını da yer değiştim yine çalışmıyor. Ön şoför tarafında tuşlarda ışık yanıyor ama bozuk olan sol arkada tuşu değişmeme rağmen ışık yanmıyor. Araçta 2 sene önce servis geri çağırmadan tuş takımı değişmiş. Yardımlarınızı bekliyorum.
Servis geri çağırmadan dolayı bazı araçların tuş takımı değişti ama bu değişim yeni takılan parçanın sağlam olduğu anlamına gelmez,ilk önce arızalı olan kapı camına düz ceyran verin sorunsuz çalışıyorsa tuş takımı arızalı demektir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • jdm e120 spacio'03
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kilometre: 310000
  • Model Yılı: '03
  • 24 kere teşekkür etti
Ynt: Sol arka cam çalışmıyor
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2020, 15:26:38 »
   Murat Bey,

Yakın zamanda arabama tamir esnasında tesisata zarar vermemesi adına akü bağlantılarını sökmüştüm. Tamir bitip, aküyü yeniden bağladığımda camlar tepki vermiyordu. Göze çarpan kısım, yolcu ve arka cam otomatiklerinin üzerlerinde zayıf ışık yanıp sönüyordu.
   Her cam kendi kolundan indirilip kapatabiliyor. Her cam için bir iki defa tamamen açıp kapattığımı zaman şöfor mahallinden kontrol edebiliyoruz. Sol arka cam hâlâ yanıt vermiyordu.
   Akünün gücü azaldığı zaman bataryayı korumak için elektriği devre dışı bırakıyor.

Sonuç olarak; biraz arabayla gezin yeniden deneyin.

-Başımdan geçen tecrübe bu şekilde idi. Belki Ümit Bey'in de dediği gibi de olabilir.
Bahtiyar Celayir
Toyota Corolla Spacio '03 rhd - fw - 7seat
1.5lt benzin - nze121
4~ileri - u340e