0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Osman bey ilk olarak eski 20 yıllık ses sisteminin kalitesini şuandaki sonradan entegre sistem ile yakalamanız mümkün değil o dokunmatik ekranlı sisteme ne takarsanız yakın ses kalitesi olmaz,ilk önce kaliteli bir marka ile o ekranlı sistemi değiştirmeniz gereklidir önemli olan teyb dir sonrasında hoparlör gelir sistem kombine olarak kaliteli olması lazım yoksa sadece kaliteli hoparlör takarak iyi ses almanız mümkün değil.
Yapma be Ümit usta.
Fazla uzattım kısacası sistemi tam olarak kombine kaliteli bir sistemle değiştirmek en mantıklısı olur.
Olmazsa da koltuk altına sığan tipler olabilir belki. İllaki faydası olacaktır. Bu konfor ve kulak işi rahata alışmakla alakalı. Daha önce daha iyisini deneyimlemedikçe tatmin edecektir.
Valla baktım da, pioneerler 5000 TL den baslıyor Mutlu yukarıda da bahsettiğim üzere, normal müzik çalıyor mu çalıyor, ama hani o ses Türkiye programındaki gibi, evde izlerken kendini jüri gibi düşünür, yarışmacıya bakmazsın, sadece parçayı dinlersin, tam bir yerinde yarışmacının peslere çıkması lazım gelir çıkamaz , yada estrumantellerde tam bass ve davul sesi gelecektir kulağın buna aşinadır ama gelmez ya , işte öyle bir şey. Yani parçayı dinliyorum sıkıntı yok, tamam belki pioneerin meşhur tok sesini de alamayacağım ama, en azından gerektiği yerde hafif bası vurur değil mi bu silim subwoofer ?
Ön koltuk altına sığdırabilirsen navigold da fark yaratır, subwooferlarda kutu da sürücüsü kadar önemlidir. Eğer küçük kutu ile başlamak istersen kendine olabildiğince yakın konumlandırman lazım. Kaşkay da avantajın var, HB tarzı olduğundan bagajdan iyi verim alırsın, ama iyi kutuyla.
opsiyonel olarak verilen ses sistemleri hariç c segmenti araçlardaki ses sistemleri berbat ve hatta ötesi. Satığım versoda ilk değiştirdiğim şey ana üniteydi. Şu an 2. araç Nissan qq. Bunda da ilk değiştirdiğim o oldu. Ses bu kadar mı fark eder dedim kendi kendime. Ediyormuş. Test ettim onayladım. Hatta bende koltuk altı sub düşünüyordum vazgeçtim
Subwoofer yerine amfi alsan farkeder mi ki acaba Osman abi?
Koltuk altı slim bassı aldım. Şimdi soru şu, anfiye low level yada high level girişten girilmesi anlamında fark olur mu, olursa hangisi kaliteli olur ? Net üzerinde çok farklı bilgiler var, RCA yani low leveli kullanın, ses orjinal haliyle gelsin diyen var, yeni anfilerde high level boşuna mı var, ses daha kaliteli oluyor diyen var. İşin erbaplarından fikir bekliyorum.
yeni anfilerde high level boşuna mı var, ses daha kaliteli oluyor diyen var.
Lowlevel herzaman daha iyidir, high levelde kötü değil oda iyidir ancak sonuçta şöyle birşey oluşuyorteyibin atıyorum cd kaynağından sesi alıyor işliyor çıkış entegresine yolluyor ses orda yükseltiliyor ve ordan amfinin high leveline giriyor orda tekrar ses işleniyor ve alçaltılıyor sonra amfi o sesi tekrar yükseltiyor 5 defa işlem oldu buraya kadar seste illaki kayıp yaşayacaksın burda sadece low leveli kullanırsan olan olay şoyle gerçekleşiyor , cd çalar cd yi okuyor datayı işlemci işliyor ordan direk rca ya giriyor amfide direk rca dan sesi alıp yüksekltiyor burda ise sadece okuma ve yükseltme işlemi yani 2 işlem yapılıyor ve ses daha berrak oluyor.
Amfi sadece sesi güçlendirir müzik kalitesine pek etkisi olmaz amfi bağlandığı zaman onu kaldıracak hoparlör sistemi de olması lazım yoksa ilk yüksek bas vurmada hoparlör ler patlar 3 yollu hatta şuanda 5 yollu kombine hoparlör sistemleri var onlardan artı bide bağaj kolonu lazım yoksa başlangıç seviyesi hoparlörler amfiye dayanmaz.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2020, 13:27:19Abi Aslında bitane harici USB bellek ve kart okuyuculu kaliteli teyp ikide 600 lük kayık hoparlör senin işi fazlasıyla görür hele bide arkaya seyyar subwoofer güzel bir amfi gümbür gümbür bas vurur.
Osman bey , ana ünitenizde rca çıkışı varsa ( ki sonradan takılan muti medyalarda genelde oluyor) low level dan girmeniz daha iyi olur . Rca çıkışınız olmasaydı high level dan girmenizi tavsiye edecektim. Sadece bass hissini belki arttırabilirsiniz ama istediğiniz ses kalitesine ulaşabileceğinizden şüpheliyim. Umarım sonuç istediğiniz gibi olur .