0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cogu firma bunları hedıye olarak vermıyor bildigim kadarıyla..Veren varsada otomotıv fırması degıl plazalar bunu tedarık edıp müsteri memnunıyetı acısından verıyodur..Ben alalı yaklasık 2 sene oldu 45 tl(orjinal)almıstım..Ben olsam orjınalıne gerek yok dısarda var ortalam 30-40 tl cıvarı temın edebilirsiniz.Serviste ki fıyatınında 50-60 arası bısey oldugunu düsünüyorum..Üzerinde toyota yazmasından baska bir farkı yok
+1
merhabalar, 2007 model toyota corolla hatchback aldım, fakat bagajın içinden hiç birşey çıkmadı. temin edebilen arkadaşlar varmı acaba yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. teşekkürler..
Benim ikinci el aldığım Yaris'in bagajını karıştırırken trafik setini gördüm. Aracı alırken bu kadar detaylı bakmamıştım, aa trafik seti varmış deyip geçmiştim. Bugün arabayı yıkarken bagajı da kurcaladım. Bagaj tabanını kaldırınca, stepnenin yan tarafındaki kutuların birinde tam kutu boyunda yapılmış üzerinde Toyota - Sonkar yazan kırmı renkli fermuarlı bir çanta. Çantanın üzerindeki naylonu bile açılmamıştı, sanırım aracımın ilk sahipleri içinde ne var diye merak etmemişler. Ben merak edip açtım. İçinde katlanabilir üçgen reflektör, plastik takoz, yassı bir halat (sanırım çekme halatı), makas, basit bir ilk yardım seti (yarabandı, sargı bezi vb.), aküye kıstırmalarla bağlanan basit bir seyyar lamba ve camdan buz kazıyıcı herhalde dediğim ne olduğunu tam anlamadığım plastik bir parça çıktı. Sanırım bu set Toyota'nın orjinal seti değil, aracı satarken Sonkar adlı servisin eşantiyon verdiği bir şey. Zorunlu trafik setinde bu parçalara ilave olarak bir de yangın söndürücü gerekiyor diye biliyorum. En kısa zamanda küçük bir yangın tüpü de alayım. Aslında bu set o kadar ahım şahım birşey değil ama üzerinde Toyota yazısı ve bagajdaki alet kutusu yerine tam uyması güzel bir şey.
alp bey sizi birde tanışma bölümünde görsek
timuçin bey, tüvtürk muayenesinde çift reflektör arıyorlar, bunun yanında yanık örtüsü, boyun ateli ve dediğiniz gibi yangın tüpü sizin eksikleriniz arasında. artık tüm setler bu içerikte.+1
Bendeki sette çift reflektör ve diğer bahsedilen parçalar da var. Bir tek yangın tüpü yok. Ben aracı almadan yaklaşık 20 gün önce aracın ilk sahibi aracı muayeneden geçirmiş ama nasıl geçirmiş bilmiyorum çünkü trafik setinin naylon ambalajı bile açılmamış durumdaydı. Yangın tüpünü de herhalde muayeneye giderken başka birinden ödünç almıştı.Aslında ihmal etmeyip bir yangın tüpü taşımak şart. Yangın en çok korktuğum şeylerin başında gelir. Okuldayken yangın konusunda bol bol eğitim vermişlerdi, belki de bu eğitimler yüzünden ne kadar ciddi bir şey olduğunu bildiğim için korkuyorum yangından. Neyse ki yandın tüpü nasıl kullanılır deneyerek öğrenmişliğim var. En kısa zamanda bir tangın tüpü alayım. Acaba bu yangın tüpünü nerede taşımamız gerekiyor? Bagajda dursa bir yangın anında bagajdan onu hemen alıp kullanmak zor olur. Aracında yangın tüpü taşıyanlar aracın neresinde taşıyorlar? Aslında hazır almışken bir tane de ev için alayım, evde mutfakta kolay ulaşılacak bir yerde de yangın tüpü bulunmasında fayda var.
Akadaşlar trafik setini şartnameye uygun olarak kendim topladım biraz tuzlu oldu (85 tl) ama en azından içime sindi.Sonuçta kendi güvenliğim söz konusu.Trafik setlerinde takoz birtane ben ikitane aldım,yangın tüpü 1 kg oluyor ,2 kg aldım, üçgen reflektörü metal ayaklı aldım bazı setlarde plastik ayaklı oluyor ve rüzgar devirebiliyor.Bunlara döşemecide birde güzel çanta yaptırdım iyi oldu.