0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba 2008 model toyota crolla için 4 mevsim lastik almak istiyorum. Araca takılı olan 205 55 R16 lassa marka lastikler var. Bu konuda önereceğiniz lastikler hangileri olabilir. Teşekkür ederim.
Tavsiyem 4 mevsim lastiklerden uzak durmanız. İllaki alacaksanız da almamanız gerekene tavsiyem nokian weatherproof olur...
Benimde tavsiyem 4 mevsim lastiklerden uzak durun birkaç lastik firmasıyla görüşmelerim oldu arabanıza ya yaz lastiği veyahut kış lastiği almanızdır benimde 2013 Corolla multidrive s aracım var aracı Sıfır almıştım üzerinde Bridgestone er 300 vardı 7 yıl kullandım hala diş derinliği iyiydi ama çok ses yapmaya başlamıştı bende çok markalara baktım sonunda Michelin primacy 4 2020 üretimi lastik aldım aracımın gidişi yola tutunması mükemmel oldu hiç düşünemeden bütçenizde uyuyorsa Michelin alın derim nacizane fikrim
37k nokian weatherproof dört mevsim lastik kullandım. ön tekerlerin dişlerinde kopmalar oluştu. ön arka yapıp biraz daha kullanıp yaz-kış lastiğe geçmeyi düşünüyorumdum ki arabayı sattım. Bu arada 35k kullanım civarında ılgaz yurduntepe kayak merkezine gittik yol karla kaplı olsa da sorunsuz vardık, performansı şaşırtıcıydı. Ama kolay parçalanıyor, güven sorunu oluşturuyor ilerleyen km lerde. illa 4 mevsim alacaksanız nokian weatherproof alın, michelin crossclimate daha çok yaz lastik performansında.
Bende weatherproof kullanıyorum hava sıcaklığı 20 dereceleri geçince yol tutmuyor desem yeridir. Mecburen yazlık lastiklere geçiyorum.Sizde durum nasıldı?
Tüketicinin 4 mevsim lastiğe yönelmesinde ki etken yaz lastiğine nazaran kış kullanımına yönelik avantajlıdır, ancak asıl gözardı edilen husus aracın daha çok yaz lastiği kullanımına uygun süreçlerde yani 7 derece üstü sıcaklıklarda kullanılıyor olmasıdır. Genel itibariyle 4 mevsim lastikler 2. Yazdan itibaren yol tutuş konusunda ve özellikle ABS yi sıkça devreye sokarak frenajda dezavantaj oluşturur. Ben Kocaeli de ikamet ediyorum, senede en fazla 1 hafta yağan Karda elbette yaz lastiğine göre üstün, ancak bahar aylarından itibaren kuru zeminlerdeki fren esnası kızaklaması çok büyük tehlikelere yol açabilir. Ben tercihimi yazlık lastikden yana kullanarak önlere de 2 tane kışlık aldım. 6 jantım var, sök tak yapmıyorum.
yokohama bluearth-4s aw21 takıldı 4 adet vision jant lastik değiştirmiştim. 6000 km oldu en küçük sorun ve problem yaşamadım. lastikciye sorduğumda en iyisi bu demişti. araçtırdım bayaa bayaa iyi lastikmiş.