0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Uzun yola bu lastiklerle çıkmayın,ısınınca yarık büyür ve gümleme yapabilir ,ana firmanın değiştirme eğilimi varsa nokian bayisini de devreye sokarak yine nokian lastik alabiliyorsanız alın bayi halledebiliyorsa ana firma ile halletsin,tüm lastiklerde aynı hata olduğuna göre o haftaki üretim hatalı çıkmış görünüyor,bu devirde bu teknoloji ile böyle bir hatanın kabul edilmesi zor.
Arkadaşlar bugün lastiği aldığım firma arıza formu gönderdi. Formu doldurup, resimler ile beraber nokian lastiklerin Türkiye distributörü olan "Kormetal Sanayi ve Ticaret A.Ş." ye mail ile gönderdim. sonra orayı arayarak durumu görüştüm. Kendilerine arıza formunu Finlandiya'ya merkeze iletiyorlarmış, onlar değerlendirip her ay başında dönüş yapıyormuş. Eğer üretim hatası ise genelde lastiğin kullanım miktarına göre kesintili para iadesi yapıyorlarmış. Yola çıkacağım için yarın yeni lastik alacağım. Tekrar Nokian almayacağım sanırım. Michelin lastikleri bu sefer bir denemeyi düşünüyorum. Yerli üretimi destekleyen biriyim ama corolla'nın yalıtımı malum, bir de yerli üretim lastiklerin de çok sesli olması eklenirse uzun yolda daha da çekilmez olur. Yine de lastik önerisi olan varsa değerlendiririm.Çatlak resimlerini aşağıda paylaşıyorum. Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2020, 23:57:44aynen dediğiniz gibi pek kabul edilebilir durum değil. Hepsinde de içe bakan son kanalda çatlak var. Bu da üretim hatası olduğunu açıkca gösteriyor.Resimleri yukarıda ekledim. Bayiler malesef hiçbir sorumluluk almıyor, kaldı ki distribütör bile almıyor, Finlandiyaya durumu iletiyor, onlar kabul ederse garanti kapsamına alıyorlarmış.