0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi bir klimadan anlayan usta bulmak çok zor maalesef. Klima gazının az ya da çok basılması çeşitli sorunlara sebep olabiliyor ve sistem kendisini korumaya almak için kendini kapatabiliyor. Fazla gaz basılmış olabilir diye düşünüyorum.
Sıcakta yapıyorsa klima kompresörü zayıflamış tır biraz fazla çaılışınca bayılıyor kendini bırakıyor.
Belki uzak ihtimal ama iyi bir elektrikçiye gösterip bunun sebebini klepe arızası olup olmadığına baktırın.Siz söylemeyin bakalım varsa bulabilecek mi?
Kontak kapali iken,Auto ve ic sirkulasyon tuslarina basili tutun,Bu siradada kontagi acin,Sonra tuslari birakin, biraz sonra ekranda ariza kodlari cikacak.Buradan paylasin, bakalim.
Ben gerekeni gördüm,42 gozukuyor.Sicak/soguk ayar damperi arizasi
Elektrikli damperlerden bakmaya baslamak.lazim,Bilgisayarbile baglanip, nokta atisi su arizali denebilir.Sadece o damper degisir ve duzelir
2011 Auris 1,4d manuel. Klimada sorun yok, fakat klimayı kapatınca (araç çalışırken) içeriye küf gibi keskin bir koku geliyor. Normalde araç çalışırken sadece 2-3 saniyeliğine klimayı açıp sonra kapatsam da aynı koku var, 2-3 saat yolculukta sürekli çalıştıktan sonra klimayı kapatsam da koku var. Daha servise götürmedim. Ahmet Güve' nin yazdığı şekilde tuşlara basıp kontağı açtım. Ekranda 00 yazıyordu. Bu sorunla karşılaşan, sorunun sebebini bilen var mı?