Gönderen Konu: Yeni Nesil Corolla nın Arka Hoparlörlerinin Değişimine Yardım Edersiniz?  (Okunma sayısı 6041 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
  Aracı aldığım günden beri bagajı her açtığımda o hoparlörleri gördükçe gülesim geliyor. Tebrikler Toyota  :alkis: Bende karar verdim değişmek isityorum. Sesin s si çıkmıyor onlardan. Bi tesisatçıya sordum pioneer in oval hoparlörleri uyarmı dedim, uyar abi dedi ama ana ünite ile ses alamazsın. Anfi takmak lazım 2 yollu uygun bi anfi yeter dedi. Bunun anfi çıkışıda yoktur bi de onu uygulamak lazım dedi. Eeee sadede gel dedim. :D  130 dan hoparlörler başlıyor, anfi 180, anfi çıkışı kablolar filan 150 lira tutar dedim. Yani dedim 2 hoparlör takalım dedik 460 liranın kapısını gösterdin.

Bende bu gün girdim nete baktım hoparlörlere. Dedim alırım bi çift sökerim ordakileri tabi becerebilirsem :) aldıklarımı takarım yerine. Aşağıdaki linkte alan arkadaşlar yorum yapmış. anfiye bile gerek yok harika ses veriyor filan diyorlar. Benim öyle aşırı bi sese ihtiyacım yok ama aracımda 30 volümde bile olsa sony nin ev teyiplerinin o lezletli sesi vardır ya, o tipde lezzetli bi ses istiyorum o kadar. Fazla maliyeti olmayacak. Sony nin araç ses sistemleri pek iyi değil yada pek tavsiye edilmez. Bizim gençliğimizden beri bilindik 2 marka vardır. Pioneer ve kenwood. O yüzden bir çift pioner alıp bağlıcam. Tavsiyeniz engin bilgileriniz doğrultusunda ne olur?

İşte ürün : http://www.hepsiburada.com/pioneer-ts-a-6904i-4-yollu-400w-hoparlor-/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otayttsa6904i#tablnk

Ayrıca o arkayı söken varmı? Nasıl sökülüyor? Üst kapağı söktümmü gerisi kolay. Utku sen bilirsin yada servise bi sorsan arkadaşlarına. Sonra hoparlörleri sök, kabloları çıkar yeni hoparlörlere tak, yenileri yerine vidala tamaaam :D

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
üstün mühendislik harikası o bagajda ki hoparlörler :) :) :)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Bencede. Evet arkadaşlar sizce alıp takayımmı linkteki pioneer ları?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
tam bir ezimet valla. arabayı bize o teybi ve hoparlörleri olmadan satsalardı da ses sisteminin parasını düşselerdi daha iyi olurdu. konsoldaki teyp 1500 tl miymiş neymiş. atsan atılmaz, satsan satılmaz. sırf o fiyata mükemmel sistem kurulurdu. gelde vw'i arama. ses sistemini güzel yapıyorlar adamlar. toyota yurt dışı, xrs spor versiyonda jbl'i kullanmışlar. sitede ölçüler vs. de vardı bi bakın isterseniz. arka hoparlör ölçüleri için 6x9 inc demişler sitede.

http://www.jbltoyota.com/toyota_corolla/default.asp
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
İsmail hocam, n'edecen pert arabaya hoparlörü :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
baya araştırdım bende, pandizotda görsel bir değişim olmadan ne takılabilir o boyutlarda diye ve şu modelde karar kıldım ama şimdilik beklemedeyim.

http://www.hepsiburada.com/pioneer-ts-a-6992s-460-watt-hoparlor/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otayttsa6992s

şayet uygularsanız, uygulama esnasında resimler çekip, paylaşırsanız seviniriz ismail bey. selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
benim aklıma takılan şey; o koca mınatıslı, ağır canavarların bizim pandizotları eyip eymeyeceği :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
   Dimi Hakkı. Olsun toplanınca takarız:D

Serkan o ürün geçici olarak temin edilemiyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
İsmail abey Hakkı abiye katılıyorum :D

Pıoneer in sadece teybini kullandım memnundum yani idare ederdi.Hoparlar konusunda iyi diye biliyorum kullanmış olsaydım aktarırdım deneyimimi kenwood ve jbl kullandım şuana kadar kenwood gayet iyiydi jbl de subwoferda etkili(fiyatına göre) bu konuya eminim Alper abi detaylı bi açıklama yapıcaktır çok ilgileniyor ses sistemleriyle.
...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
    Ferdi, Coşkun ve Ahmet kardeşime tavsiyeleri üstüne teşekkür ediyorum. Msn den vakit ayırıp fikirlerini verdiler. Alıp takacaz artık. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
abi sen arka pandizotun bir resmini, bir de bagaj tavanının bir resmini çekip bana göndersene asinav@gmail.com adresine, bir bakayım. Pandizotun resmini çekerken yalnız arka koltukları yatırman gerekecek.

Ayrıca orjinal hoparlörler oval mi? boyutları ne? Bilen var ise aydınlatsın beni :)

Hoparlör olarak da şunlara bak bence İsmail abi:
http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=10062&k_id=680&kn=HERTZ
http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4650&k_id=680&kn=HERTZ
http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4649&k_id=680&kn=HERTZ
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Tamam alper çekerim. Hoparlörler oval. O pionerler uyarmış. Tesisatçı söyledi bunu. Senin hoparlörde uçukmuş fiyataları bayağı.  :D Pardon son 2 iyiymiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Alper abi gelirr gelmez uçurmuş gene :D demiştim dimi İsmail abey :D
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
İsmail bey selam ,

Bugün ayın 13ü hala sabırsızlıkla hoparlörleri yaptırmanızı bekliyorum , bende biraz baktım bugun biraz Alpine sxe-6925 önerdiler 105 TL , ama sizin seçtiğiniz pionerr daha iyi bişeye benziyor eğer yaptırır da memnun olursanız , aynısından yaptırmayı planlıyorum o yüzden sabırsızlıkla sizden gelecek haberleri bekliyorum .

2. alternatifte , komple alpine, amfi, bas tiz takımı ve  woofer toplam 1200 TL fiyat verdiler .
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
Alpine'ın ana üniteleri ve Type R serisi hoparlörlerini tavsiye ederim. Amplifikatörlerini tavsiye etmem (PDX serisi hariç), özellik olarak daha iyi amplileri çok daha iyi fiyata bulabilirsiniz. PDX serisini tavsiye ederim ama onlar da oldukça pahalı cihazlar ve piyasada da çok bulunmuyorlar bu yüzden zaten

Pioneer'ın ana üniteleri ve baslarını tavsiye ederim. Ayrıca Türkiye'de olmayan bir model serisi var, o serideki hoparlör ve anfileri de çok iyi.

Teypten beslenecek ve iyi ses verecek birşeyler istiyorsanız bence Hertz'i gözden geçirin. Hoparlör sistemleri tasarlayarak başladıkları için (sonradan anfilere girdiler) tüm ürünleri oldukça iyi. Ben Toyota'da orta-üst seviye komponentlerini kullanıyorum (HSK165) ve fiyatlarına göre diğer markalardan çok çok daha kaliteli ürünler. Bütçenize göre Energy veya Dieci serisinden 6x9 oval seçebilirsiniz.
Tüm ürün detaylarını sitelerinden bakabilirsiniz: http://www.hertzaudiovideo.com/default_en.htm

Fiyatı uçuk olan benim corolla'dakilerle aynı seriden, piyasadaki alabileceğin en iyi 6x9 oval hoparlör diyebilirim onun için, ama anfi ile kullanım ister o.
Dieci serisi fiyat olarak en uygunu, linki bu:
http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4644&k_id=680&kn=HERTZ
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
merhaba ,

hangi hoparlör anfi ister, hangisi istemez nasıl belirliyorsunuz ? teybin gücü 22*4 w ise mesela, arkalara kaç watt, kaç ohm'luk hoparlör takmalıyız (anfi takılmaksızın). kaç watt'a kadar anfisiz hoparlörü kaldırabilir bu 22x4 watt lık teyp.

selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
güncel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
Genelde güç veya empedans yerine, sensitivity'si yüksek hoparlör anfisiz de çalışır derim ben (Hertz'ler 95dB - 94dB civarı). Ama tüm hoparlörler anfi ile çok daha iyi ses verir, ister 20 watt olsun, ister 120.
İnsanlar 10'a ayrılır

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Alper mobil bilgilerin için sağol. Bu hoparlörler iyi ses verir diyosan, 3 yollu filan. Hani pioneerlerden daha ucuz ama onların albenisi daha fazla gibi. 4-5 yollu filan. Bide bilindik bi şey.

Aşkın bey yaptırır yaptırmaz yazarım. Ama ses zevki değişebilir belki. ben sadece lezzet isityorum seste o kadar. Önlerede jbl o ayıraçlı modellerden compenet takmayı düşünüyorum. Tabi önce çapı öğrenmek lazım. bakalım ben öyle 1200 lere filan gelemem. Önce zorunlu ihtiyaçlar :)