Gönderen Konu: Yeni Nesil Corolla nın Arka Hoparlörlerinin Değişimine Yardım Edersiniz?  (Okunma sayısı 6042 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
ismail bey ,

benim konuştuğum birkaç yer , önlerde 16 lık olduğunu fakat profesyonel bişey istemediğn sürece değiştirmenin gerekmediğini söylediler . bende 1200 verecek durumda değilim zatende , başlangıç için FLI veya hertz gibi modeller arka için uygun gibi görünüyor .
forest engineer

Toyota Club Türkiye

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Aşkı bey;

Benim için başlangıç diye bir şey yok. Benim bütçe prensibime aykırı bir şey. Ya hep ha hiç felsefesinde bir insanım maddi konularda. Başlangıç için şu hoparlör, sonradan ele para geçince daha iyilerini alırım demem. Alabileceğimin en iyisini almaya çalışırım bütçem el verdiğince, ama olmuyorsa hiç almam. Çünkü önce aldıklarımız ne olcak. Satacakmıyız, yada satabilecekmiyiz, yok? Satsan bile 150 tl lik hoparlörü kaça satacaz. Hepten zarar. O farkla başka bir ihtiyacı görsek daha iyi olmazmı. O yüzden vakit olacak, sabr edeceğim ve en idealini takacam Allah nasip ederse ama pioneer dende vaz geçemiyorum be kardeşim  :)

Aslında hepsinin sesini dinlemek lazım, burda öyle şeylerde yok. Hani büyük şehir olsa adama bi tak dersin beğenirsem alacam dersin buraların esnafıda esnaf değil. Düşünün eşim geçende kumaş alacak "şu en üsttekine bakabilirmiyim" diyor. Adam "alacaksan indireyim boşuna uğraştırma beni" diyor. Buyur burdan yak. Lan dallama bakmadan nesini alacam o kumaşın. İyimi, naylonmu, yünmü filan. Böyle insanlarla uğraşıyoruz işte. O yüzden ben hep netten alırım market alışverişi hariç şeyleri.

Görüşmek üzere, önce sen bi şeyler yaparsan da haberim olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
ismail abi hertz ve fli gibi markaları pioneer'a tercih ederim ben, bagajımda 38cm fli var, çok memnunum, ama komponentlerini ve coaxlarını bilmiyorum, önümüzdeki ay alcam 16lık coax ve 6x9 oval, pandizota koymak için ve FLİ düşünüyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • interMEDIA Yazýlým
İsmail bey ,

Tesisat işinde başlangıç için dememin bir sebebi var , ileride misal 1000 tl lik bir tesisat yaptırdığınızda şimdi taktırdıklarınızı çıkarmayacaksınız , üzerine amfi + mid tiz devam olalcak , dolayısı ile ölü yatırım olarak görmeyin .

bende genel olarak bişeyi yaparken en iyiyisini yapmayı severim .

bugun media markt ta komple jbl set dizdim tam 1200 tl çıktı işçilk vs herşey dahil .

sizin yazdığınız pioneer lerin seslerinide dinledim önce gayet iyi gibi geliyor ama onlara amfi ve bas ekleyip dinledikten sonra ses biraz kötü gelmeye başlıyor , kafam çok karışık , anlıyorum ki 1000 lira harcamadan düzgün bişey olmuyor .
forest engineer

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
  Orası kesin Aşkın bey kardeşim. Değirmenin suyunu bol verisen, ürün fazlalaşır misali, paranın yüzünüde gösterirsen kalite artar haliyle. E o zaman pioneer ler bana yeter demektir. Anfisiz iyi ses veriyorsa. Benim istediğim hafif lezzetli ses. Jbl 16 lık compenette öne koydunmu 150 ytl civarıda onlar sanırım. Değme keyfine.  350 ye işi bitirdik :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
İsmail hocam, geçen hafta sonu Mediamarkt'da bayağı bir zaman geçirdim. Ben tesisat işinden hiç anlamam ama kulağıma güvenirim, Kenwood bana oldukça kaliteli gibi geldi. Tabi fiyatları da ona göreydi :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Mediamarkt'ta teybin tüm loudness, bass boost, eq ayarlarını açıyorlar, hiç sevmiyorum orasını.
Tüm ayarları kapatınca sattıkları hiçbir hoparlörden ses çıkmıyor :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ya Alper arabamla bi başbaşa kalmadımki çekem sana foto :) Neyse zaten şimdilik askıda. Çekicem bi ara mesela yarın :) Tatiiiiil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Tamam abi, bekliyorum. :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
olmadı bi türlü :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Arkadaslar bu arka hoparlörler benimde hosuma gitmiyor
Ancak benim gibi bu islerden anlamayanlar bunlari degistirmeyi riskli goruyorlar
Yani yeni hopörler nasil olacaktan hangi ozelliklerde (yani kac cm ve max kac watt) olacaktan tutta nasil degistirilecegine kadar bir sey bilmiyoruz
Ayrica yenilerin teype uyumlu olup olmayacagi bir zarar verip vermeyecegide onemli
Tabii garantiyide etkilesin istemeyiz
Bu nedenle bunlari degistiren biri varsa lutfen detayli bir sekilde aciklasin ve sonuclarini yazsin
İnanin cok faydali olacaktir
Buyuk paralar verip araba aliyoruz ama ses sistemini begenmiyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • interMEDIA Yazýlým
dışarıdan 2 adet hoparlör alıp getirirseniz servis 150 TL karşılığı bunun montajını yapıyor , sonkar servisinden böyle bir bilgi aldım , fajat dışarıdaki elektronikçiler , 20-30 lira karşılığında takıyorlar . ben fli marka düşünüyorum , fiyatı 150 tl + 20 tl işçilikle 170 e geliyor .
forest engineer

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
     Bende Alper'in tecrübelerine güvenerek Hertz düşünüyorum, montajıda kendim yapmaya çalışacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
bu sistem konularında hiçbirşey bilmiyorum ae101 in orjınal teypi yerine 250 liralık 52x4 gucunde bir sony teyp taktırdım arkayada 2 tane 17lık 170 wattlık pionerr taktırdım ama NE YAZIKKI ORJINAL TEYPIN sesi daha iyiydi bunların ne bassı iyi ne gücü ne detay sesler geliyor şimdi rica edersem biri bana bir çözüm söylebilirmi teyp yüzündenmi ses iyi değil hoparlör yüzünden mi yenı pıonerrları öne alsam arkaya ne taktırım
96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
bu sistem konularında hiçbirşey bilmiyorum ae101 in orjınal teypi yerine 250 liralık 52x4 gucunde bir sony teyp taktırdım arkayada 2 tane 17lık 170 wattlık pionerr taktırdım ama NE YAZIKKI ORJINAL TEYPIN sesi daha iyiydi bunların ne bassı iyi ne gücü ne detay sesler geliyor şimdi rica edersem biri bana bir çözüm söylebilirmi teyp yüzündenmi ses iyi değil hoparlör yüzünden mi yenı pıonerrları öne alsam arkaya ne taktırım
ankarada mısın kardeşim? çok güzel yardım edebilirim sana...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
ankarada mısın kardeşim? çok güzel yardım edebilirim sana...

abi konyada öğrenciyim ailem ankarada hazıranın basında gelecem ankaraya gelince ben sana ulaşırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
abi konyada öğrenciyim ailem ankarada hazıranın basında gelecem ankaraya gelince ben sana ulaşırım
yapma bee :( bu çooook kötü oldu, ben de haziran başında izmire gitcem :( ankarada öğrenciyim de, geldiğinde burda olursam mutlaka görüşcez ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
en azından sen olmasan bile bir şekilde yardımcı olursun kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
en azından sen olmasan bile bir şekilde yardımcı olursun kardeşim
en kötü ihtimalle seni biryere gönderirim, fiyat konusunda da yardımcı olcak, işçiliği güzel bir yere..ben olmasam da orda işini halledersin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
eyvallah saolasın