0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba toyota kardeşliği internette sübaplarla ilgili güzel bir video denk geldi burada paylaşmak istedim yararlı olacağını düşünüyorum. Hepimizin malumu özellikle lpgli araçlarda hassas bir konu aracında yakın zamanda sübap değişimi yaptıran var mı? marka model yıl km ve fiyat bilgisi yazılırsa gücel fiyatlar hakkında bilgimiz olur teşekkürler//www.youtube.com/watch?v=jBxUUapcMWI
2019 model aracınızda 5500 km.de supap sıkıntısı mı oldu?
Teşekkür ederiz güzel bir paylaşım olmuş. 1.33 makyajlı corollam var çekişi düşük olduğu için maksimum torku 3500 devirde verdiğinden genelde 3.500 4bin devir arasında kullanıyordum LPG var elbette. Bunun subaplarin ömrünü azalttığını öğrendim artık daha sakin kullanmaya çalışacağım
Sikinti yok Allaha sukur Mutlu hocam sadece bilgilendirne amacli paylasim yaptim.Mesaj Birleştirildi: Mart 15, 2020, 10:13:19Rica ederim aracinizi sorunsuz gule gule kullanmanizi dilerim.
Bizim Toyotalarda otomatik supap ayarı mekanizması olduğundan supap sorunu olmuyor. Mazdamda yaptırmıştım, supap boşluklarının ayarlanmasında fincan kullanılmasından ötürü supaplar sıkıyor, uzuyor ve kompresyon kaybına sebep oluyor. Bir diğer etmen, open loopta kullanmak, ısıl yük bindiriyor egzoz supaplarına. Mazda'nın motorunun gücü düşük olduğundan (105 hp 4 ileri tork konvertörlü şanzımanla) gitmemesinden ötürü sürekli basıyordum. Toyota'da ise 3000 devir üstüne çıkmıyor 132hp olmasından. Fazladan gücün ayak altında olması düşük ve sakin sürmeye etkisi oluyor.Burada da detaylarını paylaşmıştım.https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=84395.0
Ayarlarım güzel ltft stft toplamı hemen hemen tüm haritada +3-4 aralığında, şehir içi 2000 devri, şehirler arasında 2700 devri geçmem, yokuşlarda benzine alır öyle çıkarım bakalım ne zaman sübaplar eriyecek
o arac sizinle mezara kadar dayanir gibi duruyor 😄😄😄 ben de sehir ici 3 bin devir sehir disi 4 bin devir sinirinda kullaniyorum gittigi yere kadar gitsin saglik olsun
gecmis dönem mazda aracinizdaki subap probleminizi okudum cok devirli kullanmissiniz mazda motoru toyataya gore daha hassasmis okuyarak tecrube ediniyoruz ben genelde sakin kullanirim dediginiz gibi bizim corolla kolay kolay 3 bin deviri gecmiyor sadece uzun yolda yokus cikarken 4 bin devire dogru vites atiyor ancak yine de soyle bir durum var ben afr ayari yaptirdim ayari yapan arkadasa sordugunda sadece dipgazda degil 2 bin 3 bin devirlerde de open loopa geciyor dedi 4 bin devir uzerinde benzine gecsin diye ayarlayalimmi dedim gerek yok dedi ben sakin kullanirsak bakimlari zamaninda yaparsak sorunsuz 100 bin km goruruz diye düşünüyorum bakalim hayirlisi