Gönderen Konu: Neydi, Ne oldu?  (Okunma sayısı 5657 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Neydi, Ne oldu?
« : Nisan 07, 2009, 15:32:18 »
    16 Ağustos 2008 de kaza yapımış olduğumuz aracımızı yapmışlar, internette satışa sunmuşlar. Bu gün Ferdi arkadaşım görmüş, linkini atmış, onu öyle eskisi gibi görüncede sevindim yani ne diyim. Şimdi kimlere yar olacak. Sıfır alıncada demek araçlara duygusal anlamda daha bi bağlanıyosunuz. Gidip alasım bile geldi:) Adam 8 ayda toplamış onu. Sis farları takmış ve dikiz aynalarını boyamış ektradan.

Kazalı hali :

Yapılmış hali:

!!! Buda satılık ilan linki: http://www.sahibinden.com/2006_toyota_corolla_d4-d_39000_km_deWQQaXQQ12671647WQQpXQQdisplayitem

Toyota Club Türkiye

Neydi, Ne oldu?
« : Nisan 07, 2009, 15:32:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Neydi, Ne oldu?
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2009, 15:35:32 »
oy oy oy oy öldürseler bi daha 2.el araba almam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2009, 15:36:35 »
Az aramamıştık o sisleri ama bulamamıştık :D .
Neyse sağlık olsun bu arada araç pert edilmişmiydi İsmail abi.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2009, 15:42:53 »
İnsanlar ne kadar yalancılar kimseye güvenilmiyor bu devirde.Zaten fotograflar sanayi gibi bi yerde çekilmiş yeni sahibi usta heral.
...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2009, 15:50:27 »
   Evet hurdacıymış.

Sigortacımı aradım. Araç pert değil, ağır hasarlı olarak satılmış. Tabi bana pert dendi param ödendi o ayrı. Bu aracı alan kişi sadece kasko yaptıramaz dedi. Sis farlarınıda, az çıkmacılardan sordurmamıştık ha. en son 200 ytl ye bulmuştum. Ama almamıştık. :) Sağlık olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Nisan 07, 2009, 15:59:12 »
Kasko yaptıramama sebebi motor-şase numarası girilince evvelki akıbetinin ortaya çıkmasımıdır acaba?

Bu arada aracı toplayıp satan firmayı gayet iyi tanıyorum, şirket araçlarını tamir ettirdiğimiz bir yerdi, bir-iki ustası çok iyi insanlardı ama sahipleri malumunuz üzere böyle insanlardı, gerçi şimdi hiçbiriyle irtibatım kalmadı,
Onlarda konu başlığı gibi neydi ne oldu: İskitlerde bi dükkanları vardı Ostimde iki dükkan sahibi oldular, birşeyler sayesinde...
Artık yalan söylemek aleni ve beraberinde cesaret veren birşey oldu, yazıya dikkatinizi çekerim=
3 PARÇASINDA YÜZEYSEL BOYA VARDIR. ANA HATLARINI ETKİLEYCEK KAZASI DARBESİ KESİNLİKLE YOKTUR. İSTENİLEN YERE GÖSTERİLİR,
insan gerçeği bilince bu ne cesaret diyor
İsmail bey yerinizde olsam satıcıyı arar eski sahibi olduğumu söyler devamını getirirdim... ama neye yarar değilmi...

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Nisan 07, 2009, 16:43:56 »
Ama fıstık gibi yapmış helal olsun yapana valla merak ediyorum yurt dışında da işinin ehli böyle ustalar var mıdır acaba?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 07, 2009, 16:57:13 »
Farlarıda çıkma (içleri is yapmış) sanki daha önceden de kullanıldıgı belli olsun toplama havası vermesin diye takmış belli. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 07, 2009, 17:15:46 »
rüzgarlığı bile bırakmış üstünde :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #9 : Nisan 07, 2009, 17:44:00 »
"3 PARÇASINDA YÜZEYSEL BOYA VARDIR. ANA HATLARINI ETKİLEYCEK KAZASI DARBESİ KESİNLİKLE YOKTUR. İSTENİLEN YERE GÖSTERİLİR"

yazık ya!! sorsan çizikten dolayı boyalı der..
farlar da kazasız, çok kullanılmış havası vermiş Emra'nin dediği gibi..

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Nisan 08, 2009, 09:16:32 »
    Aslında farların hiç de öyle sorunu yoktu. Yani boşuna yapmış o pisliği. Gerçi bu taraftan darbesi vardı ama epeydir var havası vermek için yapmış olabilir. Sonuçta 2. sahibi :)

Rüzgarlıklarıda aksesuarcıda yeni takdırmıştım 35 ytl ye Alper'ciğim. Kazadan 1-2 hafta önce. Ama yalanında böylesi yani.

Nasıl tanıdın diye sorarsanız ilandaki arkadan çekilmiş fotolarında depo kapağı nikelajı var. Üzerine kendim yapıştırma harf alıp "dizel" diye yapıştırmıştım harfleri. Artı kapı direkleri nikelajlarınıda arabasına yapıştıran bi akıllı bendim herhal :) Ve arka tamponda ufak bi rütüş var. Parmağımla boya sürmüştüm oraya. Aracın önü hariç gerisi sağlamdı nede olsa :)

En azından bu başlıkla forum üyelerimizden görüp almaya kalkanları, bi nevi uyarmış olduk Efe bey. Biz burdan sevabı alalım o yalanının günahını bi şekilde zaten çeker :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2009, 09:22:18 »
1 - bu aracı bu şekilde sadece 3 parça boya var diye utanmadan satacaklar...
2 - sis farlarını takmışlar çünkü aracı terra diye satmaya çalışacaklar

2. el araç alırken çok dikkatli olmak lazım, hatta sıfır km araçta bile gerekirse boya makinesi ile kontrol ettirmek lazım arabayı
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #12 : Nisan 08, 2009, 09:27:39 »
Bunları gördükçe insan kendi aracını satıp başka bi 2. el araç almaktan korkuyor valla  :-\
96 corolla xei

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Nisan 08, 2009, 10:27:26 »
Alıntı
hatta sıfır km araçta bile gerekirse boya makinesi ile kontrol ettirmek lazım arabayı

Buna da katılıyorum. Honda Accord un yeni kasasını almıştı Trabzon'da bir arkadaş. 1.5 2 sene önce işte. siyah renkli. Araç tabi sipariş üstüne geldiği için epey bi beklemişlerdi. Neyse aracınız geldi gelin teslim filan aracı aldılar. 1 ay üstünemi ne para gerekti satmak durumunda kaldılar. Aracı alacak olan kişi haliyle aracı baktırdı ve sol taraf komple boyalı çıktı. Sonradan öğrendiler aracın geldiği tır bi yere yaslanacak şekilde devrilmiş, yan yatmış. Aracın o tarafı haliyle hasarlı. Tır gelince almış yapmış boyatıp adama teslim etmişler. Adamda sıfır araç alıyorum diye alıp, hemde 60 - 70 bin liralık araca biniyo 1 ay . Ama kazalı. İnsanlarda ne vijdan var yaa.  Tebrik etmek lazım  :alkis:

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Nisan 08, 2009, 13:06:24 »
    Şimdiki aracım 2. el, saolsun Utku haber verdi aldık. Aracı 15.000 km de aldım ve hatasızdı. şimdi ötv indirimi ile gidip sıfır alınabilir ama az gitmiş, hatasız bi aracıda kaçırmamak lazım bence. Neden 6-7 bin daha fazla veresinizki.
     Zaten araç kaskoluysa her bi şeyi ortaya çıkartılabiliyor. Şase ve motor numarasını, plakasını bilseniz alacağınız aracın gerisi hallolur. Emniyetten, sigorta şirketlerinden, yetkili servislerden gerekli bilgilerine ulaşılabiliyo. Ama adam evinin duvarına vurur. Kaskoyu bozmaz, trafiğe haber vermez gider kendi yaptırıp boyattırırsa (ki o da fazla bi şey değil) onu kimse bilmez işte. Zaten hasarı çoksa kaskoyu arar yaptırır. Kaskoya verecen 800-1000 lira arası bi para, hasar 2000 lira niye aramıyımki. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 08, 2009, 16:00:19 »
  Araca ESP bile takmışlar İsmail.  :P  :kanka:
 İşte bu yüzden ikinci el satışların resmi bir kuruluşça gerçekleştirilmesi en iyisi olur herkes için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 08, 2009, 22:53:27 »
Arkadaşlar arabayı satan kişiyi tanıyorum.Xenon far için çıkma far fiyatı sormuştum bunlara.Kartvizitleride var bende.Bu arabada dediklerinin bir çoğu doğru.Nasıl mı?İsmail hocamın kaza yaptığında ki halini az çoğumuz ilk fotoda gördük.Önü sağlam aynı renk bir Corollanın önünü buna aktarmışlar.İlk fotoya dikkatli bakarsanız aracın şasesinde pekte bir eğrilik söz konusu değil.Bu nedenle şase düzeltildikten sonra aynı renk çamurlukları,kaputu ve kapıları sağlam aynı renk Corolla'nın parçalar Change yapılıyor.Durum hepsi bu.Siz bunu bir ustaya götürdüğünüz de de araç hasarsız görünecek,sadece yüzeysel  boya var olacak.Bu durumun açıklaması budur.Hatta ben bu aracı kapılarında görmüştüm.
   İsmail hocam,aracın ruhsatta ki rengi nedir acaba.Fotoda benim ki gibi Buz Mavisi görünüyor.Ama araç daha farklı adını bilmediğim,yani benimkinden açık bir mavi...
,   Herkese sevgi ve saygılarımla.Gereksiz tartışmalardan lütfen kaçınalım.Kişilerin etiğe uymayan ahlaksızlıkları yüzünden tadımız kaçmasın lütfen..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Nisan 09, 2009, 15:00:58 »
Buz mavisi diye geçiyodu Özcan bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 09, 2009, 17:04:20 »
araçlar kaza sonrası pert ediliyor. ve ardından sigorta firmaları bu araçları ihaleye veriyorlar ve hasarlı olarak satıyorlar. alan kişi aracı yaptırıyor.

www.hasarliotopazari.com sitesinde satıştaki araçlara bakabilirsiniz. bunların hepsi sigorta firmalarının aracı.

kasko yapılamamasının sebebi ise; şase no girildiğinde araç sigorta kayıtlarında pert gözüküyor.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 09, 2009, 20:10:53 »
Tamamen sigorta firmalarının üç kağıtçılığı yani :)

Trafikten çıkarıp, tekrar sokturtmamak lazım. Gitsinler parçalarını kullansınlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler